Yano 3 697 Opublikowano 27 marca 2015 Autor Opublikowano 27 marca 2015 porobilem wczoraj troche singla na 10* i odblokowałem i zabiłem morhana, okazuje sie że był g rankowy, daje g rankowe rzeczy więc jak ktoś chce z niego ulepszać sprzęt to w ten sposob może dosyć łatwo zdobyć wymagane itemy walka trwała dosyć długo, z 17 min, mimo że miałem ariliery+20 i waliłem z armat z powiększonym dmg, w zbroi seltasa zadawał mi spore obrażenia, ok 1/3hp, i co dziwne w ostatniej fazie zaczynał już blisko statku a nie na końcu mapy jak zazwyczaj, wiec odrazu zaczął atakować statek i nawet coś tam rozwalił, ale zbaiłem go w końcu jest o tyle ciekawy ze daje też large elder dragon bone Cytuj
Gość ragus Opublikowano 28 marca 2015 Opublikowano 28 marca 2015 Potrzebuję 2 głowy Gypcerosa ale za chu,ja nie umiem uciąć mu tego łba. Crest pęka bez problemu, ale chwilę potem go zabijam Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 28 marca 2015 Autor Opublikowano 28 marca 2015 nie da sie obcinac glowy. nikomu musisz rozwalic kryształ i masz wtedy mała szanse na dostanie glowy w nagrodach mozesz tez ja poprostu dostac ale szansa jest chyba 2proc Cytuj
Gość ragus Opublikowano 28 marca 2015 Opublikowano 28 marca 2015 (edytowane) Aha czyli wystarczy rozwalić te cuś z subquesta, git. lol, pierwszą głowę zdobyłem z carve'a 1%, a dopiero po 4 kolejnych razach wypadła kolejna z rozbicia tego rogu xD (30%) Edytowane 28 marca 2015 przez ragus Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 30 marca 2015 Autor Opublikowano 30 marca 2015 przysiadłem wczoraj i zrobilem wszystkie questy z wczesnego singla, no i na koncu ten finalowy - zino + rajang + shagaru było ciekawie, zino i rajang jednoczesnie na arenie to niezła zabawa, chociaz domyślałem sie że będą jednocześnie i wziąłem bomby dymne, dało mi to chwile na osobności z zino, chociaz rajang mimo dymu i tak niedługo dołaczył do zabawy, na szczęscie zino zdechł w jakieś 2-3 minuty, rajan też z 5 min, potem sie męczylem z shagaru ale to głownie dlatego że strasznie biegała bez przerwy i ledwo mialem jakąś okazje zeby wpakować cios, musze powiedzieć ze shagaru jedna z bardziej wkurzających potworów, caly czas biega i biega no ale udalo sie, i w sumie zrobilem to po to żeby odblokować nowy tęczowy kolor zbroi - teraz moge sobie ustawić automatycznie zmieniający sie kolor. najbardziej to widać na zbroi chamelosa, bo ona prawie cała pozwala zmieniać kolor, więc cała się mieni kolorami w tym trybie w ogole aż dziwne, moge zrobić całą zbroje chama po zabiciu 4 sztuk, chociaz w sumie nie wiem czy robić, ona sie bardzo nastawia na statusy a sleep troche malo przydatny bo rzadko sie udaje obudzić potwora tak jak trzeba , a poisona używa już shen Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 30 marca 2015 Opublikowano 30 marca 2015 Jak statusow nie uzywasz to marnujesz dwa skille. Ogolnie zauwazylem ze mount skill jest niepotrzebny jak ma sie hge, wiekszosc potworow drze morde jak sie dosiada, z hge mozna to olac Cytuj
firana140 622 Opublikowano 30 marca 2015 Opublikowano 30 marca 2015 przysiadłem wczoraj i zrobilem wszystkie questy z wczesnego singla, no i na koncu ten finalowy - zino + rajang + shagaru było ciekawie, zino i rajang jednoczesnie na arenie to niezła zabawa, chociaz domyślałem sie że będą jednocześnie i wziąłem bomby dymne, dało mi to chwile na osobności z zino, chociaz rajang mimo dymu i tak niedługo dołaczył do zabawy, na szczęscie zino zdechł w jakieś 2-3 minuty, rajan też z 5 min, potem sie męczylem z shagaru ale to głownie dlatego że strasznie biegała bez przerwy i ledwo mialem jakąś okazje zeby wpakować cios, musze powiedzieć ze shagaru jedna z bardziej wkurzających potworów, caly czas biega i biega no ale udalo sie, i w sumie zrobilem to po to żeby odblokować nowy tęczowy kolor zbroi - teraz moge sobie ustawić automatycznie zmieniający sie kolor. najbardziej to widać na zbroi chamelosa, bo ona prawie cała pozwala zmieniać kolor, więc cała się mieni kolorami w tym trybie w ogole aż dziwne, moge zrobić całą zbroje chama po zabiciu 4 sztuk, chociaz w sumie nie wiem czy robić, ona sie bardzo nastawia na statusy a sleep troche malo przydatny bo rzadko sie udaje obudzić potwora tak jak trzeba , a poisona używa już shen ejjj ja wczoraj zrobilem mikumikumi, teraz mnie zacheciles zeby wyzerowac wioske na te kolorki lol Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 30 marca 2015 Opublikowano 30 marca 2015 przegladalem sobie skille zbroji pod GL i chyba z seltas set bedzie najbardziej odpowiedni. Dopchac jeszcze skill guard up i cos pod defa i gitara. Jak sadzicie? Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 30 marca 2015 Autor Opublikowano 30 marca 2015 (edytowane) tak, jest spoko pod GL chociaz rozważ co wolisz - guard czy guard up. ten drugi przydaje sie tylko na niektórych wrogów. nalepiej pewnie by było dopchac 2 zestawy, guard na codzień, a guard up np na graviosa. jednak większość ataków jest blokowalnych więc guard up zwykle by sie "marnował" tak na szybko to gravios, basarios, zamitros i ukanlons, i chyba jeszcze kulki khezu. mi przychodzą do głowy z nieblokowalnymi atakami Edytowane 30 marca 2015 przez Yano Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 30 marca 2015 Opublikowano 30 marca 2015 Jeszcze dalamadur i chyba akantor Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 30 marca 2015 Autor Opublikowano 30 marca 2015 ale do dalmadura dalekad droga. zresztą on chyba jest nieblokowalny nawet z guard up Cytuj
Gość ragus Opublikowano 31 marca 2015 Opublikowano 31 marca 2015 Co ten Khezu szalony Pierwszy raz się musiałem napocić i zabiłem go na ostatnim życiu. Strasznie nieprzyjemny skur,wysyn. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 31 marca 2015 Autor Opublikowano 31 marca 2015 (edytowane) taki powolny jest względem innych a i tak potrafi zaskoczyć, no ale jednak nie przesadzajmy, nie jest jakiś bardzo trudny guernica zaczyna grać w bloodborna... spieszmy sie kochać łowców, tak szybko odchodzą Edytowane 31 marca 2015 przez Yano Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 31 marca 2015 Opublikowano 31 marca 2015 Wroce, zrobcie sobie jakies lepsze sety na goga Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 31 marca 2015 Autor Opublikowano 31 marca 2015 (edytowane) w ogole gog jest naprawde majestatyczny a walka z nim niezła zabawa, muzyka i jego ruchy budzą repsekt (przy nim akantor i ukanlos to małe wypierdki - chociaż trzeba dodać że w unite byli oni troche więksi chyba niż w 4) kozqak muzyczka i btw - zmieniłem umowe z upc i przy okazji odblokowali mi berzprzewodowość w modemie, wiec wywale router i zobacze jak bedzie śmigać 3ds, teoretycznie powinien lepiej działać net bo odpada jeden "pośrednik" , zwłaszcza że moj router nie był jakiś specjalnie dobry Edytowane 31 marca 2015 przez Yano Cytuj
gkihdghdhj 354 Opublikowano 1 kwietnia 2015 Opublikowano 1 kwietnia 2015 ale do dalmadura dalekad droga. zresztą on chyba jest nieblokowalny nawet z guard up Potwierdzam- w zbroi ruby basariosa z guard+2 i guard up blokowanie gunlancą przy 150 staminy nic nie dało- trupłem. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 1 kwietnia 2015 Autor Opublikowano 1 kwietnia 2015 tak mnie zastanawia ten przypadek, może stałeś bokiem? a może ten laser przyleciał do ciebie z boku gdy stałeś na wprost mordy? bo to by bylo dosyć dziwne gdyby serio robili nieblokowalne ataki mimo że jest skill który blokuje nieblokowalne, oczywiście wierze ci że umarłeś bo sam to widziałem tylko ciekaw jestem czy to było naprawde nieblokowalne czy podstępem cie trafiło z boku, ale być może ustawiając sie odpowiednio da sie zablokować.. no tak czy siak lepiej jednak robić szczupaka i nie testować tego w czasie walki xD Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 1 kwietnia 2015 Opublikowano 1 kwietnia 2015 (edytowane) Czytałem na gamefaq kilka tematow i wszedzie pisali ze nie da sie tego zblokowac. trzeba skakac. Edytowane 1 kwietnia 2015 przez Guernica Cytuj
Gość ragus Opublikowano 2 kwietnia 2015 Opublikowano 2 kwietnia 2015 (edytowane) No w kur,wę je,bany ogon Gore'a. 63% z carve'a uciętego ogona. 6 podejść i nic Edytowane 2 kwietnia 2015 przez ragus Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 2 kwietnia 2015 Opublikowano 2 kwietnia 2015 Te % to ściema, ogon wycialem chyba za siodmym razem, a plate które ma kilka % wycialem kilka. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 2 kwietnia 2015 Opublikowano 2 kwietnia 2015 Plateów mam oczywiście od cholery. No ale za 8 razem wreszcie wypadł ten zas,rany ogon. Cytuj
Shen 9 679 Opublikowano 2 kwietnia 2015 Opublikowano 2 kwietnia 2015 Gema z magali do dzis nie mam Cytuj
Rayos 3 171 Opublikowano 3 kwietnia 2015 Opublikowano 3 kwietnia 2015 6 godzin farmienia Monoblos Heart [*] no ale to ma 1% dropa więc wczoraj na spokojnie sobie skończyłem C8, questy prościutkie, tylko uparłem się, żeby meteorite chunk przenieść bez zabicia monoblosa Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 3 kwietnia 2015 Autor Opublikowano 3 kwietnia 2015 (edytowane) filmik promocyjny nowego dlc niestety nie ma tam nic nadzwyczaj ciekawego EDIT jest coś ciekawego jednak, ta kurtka camo daje +10 carvingu, więc na jej bazie można zrobić zbroje z +20 carving względnie łatwo (wystarczy założyć spodnie z torso up, albo jakiś inny element ztorso up, np pas joe, albo czaszke XD), pierwotnie ma mało defa ale jak się ja ulepszy na maxa to jest znośna. w sumie jest to całkiem spoko opcja bo przy odpowiedniej kombinacji z 3 pozostałych elementów powinno sie dać uzyskać jeszcze jakieś skille , ewentualnie zamiast torso up można użyć dwóch elementów 3 slotowych i dodać x2 +4 i jeszcze 2 sloty +1 i też mieć 20 testowałem ostatnio zbroje +20 carving i zwykle dodaje 2 carvy, np ogon grava mogłem wyskrobać 4 razy (chociaż palium i tak nie dostałem) dodam tylko że samo carving +10 jest kompletnie bez sensu bo nie daje dodatkowych wycięć a jedynie zapobiega przewracaniu w czasie wycinania, wiec trzba odprócz tej kurtki dopakować minimum +15 a najlepiej +20 Edytowane 3 kwietnia 2015 przez Yano Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi