lechu 21 Opublikowano 18 lutego 2015 Opublikowano 18 lutego 2015 Heaven's Mount... chyba mnie tam jeszcze nie było ;-) Cytuj
Shen 9 625 Opublikowano 18 lutego 2015 Opublikowano 18 lutego 2015 (edytowane) yano do sns lepiej brac sharpness +1 czy moze ten status atk up jesli biegam z poison? Edytowane 18 lutego 2015 przez Guernica Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 18 lutego 2015 Autor Opublikowano 18 lutego 2015 jeśli sharpness+1 daje ci sensowną ilość niebieskiego a bez niego masz zielony to chyba jednak sharpness. jeśli daje ci minimalnie niebieskiego albo tak czy siak jest zielony to status up lepszy ogolnie status up przy poisonie nie zwiększy ci jakoś strasznie szybkości zabijania. chociaż też zależy od wroga (niektórzy dostają sporo dmg za każde zatrucie inni niezbyt). przy status up będziesz mogł szybciej i częsciej zatruć, ale to nie będzie aż taka wielka różnica za to jeśli sharpness+1 daje ci niebieski pasek to zyskujesz dzięki temu skok dmg o 15% do góry 1 Cytuj
firana140 621 Opublikowano 18 lutego 2015 Opublikowano 18 lutego 2015 jak chcesz wiecej statusu to jedz rybe + mieso i uzyj trzeciej opcji gotowania, chyba steam Cytuj
firana140 621 Opublikowano 18 lutego 2015 Opublikowano 18 lutego 2015 (edytowane) no to padl pierwszy shagaru jak mozecie zauwazyc mam dziwny wybor broni wczoraj robilem pare snsow do rozwiniecia (ten czeka na czesci z rathalosa) i zamiast ulepszonej wersji, wybralem podstawowy battle axe lol 12 minut zajela mi walka, po jakichs 3 zorientowalem sie ze bron ktora zwykle nie zdazy sie stepic wiecej niz 2 razy na low rankowego questa stepila mi sie 4, cos tu nie tak wtf, patrze w equipment a tu zwykly battle axe heh nie chcialo mi sie juz zaczynac od nowa wiec pojechalem z koksem fajna walka choc wydaje mi sie latwiejsza od gore muzyka w filmiku po zabiciu shagaru niezla, wokal ten sam co w themie caedeusa jednemu z moich screenshotow w miiverse (szarzujacy rathalos) "lajka" dal aranok z capcom europe lol ale fejm Edytowane 18 lutego 2015 przez firana140 Cytuj
Shen 9 625 Opublikowano 18 lutego 2015 Opublikowano 18 lutego 2015 (edytowane) jest dobrze, mh4 sprzedalo sie duzo lepiej od poprzedniej czesci, mysle ze mozemy bys spokojni o mh5 Edytowane 18 lutego 2015 przez Guernica Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 18 lutego 2015 Opublikowano 18 lutego 2015 MH5 na bank będzie w przyszłym roku w JP, pytanie tylko na jaką konsolę i czy wyjdzie u nas Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 18 lutego 2015 Autor Opublikowano 18 lutego 2015 mozemy bys spokojni o mh5 mozemy być spokojni o MH5 ultimate rok po premierze w japonii i 2.5 roku po premierze MH5zwykłego w japonii.... fiarana jestem w szoku że takim badziewiem zabiłeś shagara. wtf? albo trucizna jest jakaś porąbana i dokoksowana w czwórce ale sns jest na tyle szybki i zwinny że mogłeś caly czas atakować szalejącego gościa gdy ja tymczasem z młotem nie miałem tak dużo okazji do ataku (a i tak waliłem go głównie po (pipi)e bo ciężko było złapać bezpieczną okazje do ataku głowy) Cytuj
Shen 9 625 Opublikowano 18 lutego 2015 Opublikowano 18 lutego 2015 Trucizna na tych wioskowych questach robi pogrom, potwory serio jakos malo hp maja tam. Plus sns dostal boost do raw dmg i chyba tez cos do elementu. Cytuj
firana140 621 Opublikowano 18 lutego 2015 Opublikowano 18 lutego 2015 mozemy bys spokojni o mh5 mozemy być spokojni o MH5 ultimate rok po premierze w japonii i 2.5 roku po premierze MH5zwykłego w japonii.... fiarana jestem w szoku że takim badziewiem zabiłeś shagara. wtf? albo trucizna jest jakaś porąbana i dokoksowana w czwórce ale sns jest na tyle szybki i zwinny że mogłeś caly czas atakować szalejącego gościa gdy ja tymczasem z młotem nie miałem tak dużo okazji do ataku (a i tak waliłem go głównie po (pipi)e bo ciężko było złapać bezpieczną okazje do ataku głowy) dont get hit, hit it till it dies juz w niedziele mowilem ze poison kladzie wszystko w wiosce Cytuj
lechu 21 Opublikowano 19 lutego 2015 Opublikowano 19 lutego 2015 (edytowane) @Rayos - ja się boję że MH5 na sprzętach tej generacji to już raczej nie zobaczymy, ew. może być tak że wyjdzie np. w KKW, ale do nas już nie trafi tak jak było z Portable 3rd. Capcom zawsze mocno zwleka z anglojęzycznymi premierami MH. Poza tym nie chcę Was dołować, ale sprzedaż na poziomie nieco ponad 100 tys egzemplarzy to też żadne mecyje. Ile tego w samym KKW zeszło? Ze 2,5 mln? Gdzie tam "czwórce" do wyniku takiego Unite który w US+EU sprzedał sie w nakładzie blisko miliona kopii... edyt: no i weźcie jeszcze poprawkę na to że czwórka w "podstawce" też u nas nie wyszła, więc jeżeli tak samo miało by być z piątką, to rok czasu na podstawkę + co najmniej kolejny rok na wersję G, do tego jeszcze kilka ładnych miechów na przetłumaczenie i taki MH5U przy dobrych wiatrach wyjdzie u nas za 2,5-3 lata. Nie wiem czy 3DS tyle pociągnie. Edytowane 19 lutego 2015 przez lechu Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 19 lutego 2015 Opublikowano 19 lutego 2015 Nikt nie powiedział, że musi to być 3DS osobiście wolałbym już inny sprzęt... Cytuj
lechu 21 Opublikowano 19 lutego 2015 Opublikowano 19 lutego 2015 Osobiście to ja wolałbym Vitę, ale taka opcja chyba w grę w ogóle nie wchodzi. Sorry że tak studzę Wasz entuzjazm, ale bawię się z tą serią od czasów pierwszego Freedoma i wiem że Capcom zawsze nie dość że zlewał zachodnie rynki, to jak już nie zlewał to kazał sobie czekać w nieskończoność. W sumie 4U i tak szybko u nas wyszło. Na tłumaczenie drugiego Freedoma kazali czekać chyba z 15 miesięcy. Unite już trochę szybciej ale też chyba koło roku trwało zanim dotarł na zachód. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 19 lutego 2015 Opublikowano 19 lutego 2015 Wydaje mi się, że każdy jest tutaj świadom, że kolejny monhun na 3dsie może nie wyjść u nas na Vitę jest już monhun na rynku azjatyckim i chyba nie osiąga jakichś spektakularnych sukcesów... Ja bym wolał nowego monhuna na PS4/X1 tudzież już na nowej generacji handheldów Cytuj
Shen 9 625 Opublikowano 19 lutego 2015 Opublikowano 19 lutego 2015 Nowy monster na bank juz w produkcji i obstawiam nadal 3ds jako platforme. Capcom jest za leniwy zeby przeniesc serie na wyzszy poziom grafiki a ps4 jeszcze stosunkowo malp sie w japonii sprzedalo. Cytuj
lechu 21 Opublikowano 19 lutego 2015 Opublikowano 19 lutego 2015 Na jaki,s konkretny poziom grafiki to ja nie liczę, ale miło by było gdyby gra wyglądała przynajmniej tak jak wersja z WiiU. Czyli może bez rewelacji (umówmy się - koło next gena to ten tytuł nawet na półce nie leżał), ale już zupełnie zjadliwie ;-) Cytuj
Shen 9 625 Opublikowano 19 lutego 2015 Opublikowano 19 lutego 2015 Ma ktos kirina w guild questach? Cytuj
gkihdghdhj 354 Opublikowano 20 lutego 2015 Opublikowano 20 lutego 2015 :> GL mocny po ulepszeniu, ale ostrość żółta, obie sukienki z hermitaura, bowgun to devil's isle, katana Iron Gospel(nie relikt), lanca nie pamiętam, ale dość w miarę, a charmy jak zwykle do kitu. Cytuj
Shen 9 625 Opublikowano 20 lutego 2015 Opublikowano 20 lutego 2015 Mi ostatnio anti thief +10 wylecial, na gypcerosa spoko Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 20 lutego 2015 Opublikowano 20 lutego 2015 Tyle eq z jednej ekspedycji? :O chyba muszę zacząć na nie chodzić, chociaż na jakość mojego eq i broni nie narzekam (set z zamtriosa z speed sharpening + SA (chyba z Najarali, z prądem). Wczoraj wbiłem sobie HR2, niechcący zamknąłem klapkę 3dsa podczas grania z kumplem obok to oczywiście wywalilo mnie, ale quest dalej leciał. Wniosek? faktycznie monstery w GH są dużo mocniejsze od tych z wioski, po raz pierwszy od ponad 20h poczułem, że gram w monhuna Dziś w końcu idę na urgenta na 5* w wiosce - gore magala, przez ostatnie 3 dni zbierałem itemy na eq albo pomagałem ludkom na multi xD Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 20 lutego 2015 Autor Opublikowano 20 lutego 2015 (edytowane) Czytalem ze ze robienie tych trudnych potworow w random lesie jak gore magala albo gravios jest szanss ze dostaniemy guild questa z kirinem albo yan garuga. Np garuge to jedyna szansa zeby ją farmic to zdobyc guild questa bo nie ma jej nigdzie poza randomowym lasem. szansa na te questy jest mala ok 10-15%. Zeby ją zwiekszyc trzeba zabić kilka potworow za jedną ekspedycja. . rozwazam lance z garugi na poison. Musze wiec zdobyc guild questa z nią edit dodam ze szansa na zadkie potwory serio jest mala zwykle dostaje sie kuktku i drona Edytowane 20 lutego 2015 przez Yano Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 20 lutego 2015 Opublikowano 20 lutego 2015 dlatego zawsze można zrobić coś co GajinHunter polecał: wziąć pierwszego questa w grze, gdzie musiałeś steaka dostarczyć, wrzucić go do skyrzyni od razu po rozpoczeciu questa (mozesz miec przy sobie, nie musisz specjalnie na te okazje go upiec), mija jakies 30 minut i jesteś z powrotem w wiosce ze zmienionymi potworami na ekspedycji. Próbuj do skutku Przy kliknięciu na ekspedycje widać jakie mniej więcej potwory będą. Cytuj
Shen 9 625 Opublikowano 20 lutego 2015 Opublikowano 20 lutego 2015 wymien sie zwyczajnie z kims na questy Cytuj
gkihdghdhj 354 Opublikowano 20 lutego 2015 Opublikowano 20 lutego 2015 (edytowane) Czytalem ze ze robienie tych trudnych potworow w random lesie jak gore magala albo gravios jest szanss ze dostaniemy guild questa z kirinem albo yan garuga. Np garuge to jedyna szansa zeby ją farmic to zdobyc guild questa bo nie ma jej nigdzie poza randomowym lasem. Chodzi Ci o questy wioskowe czy GHall? Bo mi się urgent z Garugą pokazał, chociaż raz tylko a Magale poszedłem do lasu, no i tak trochę mi wpierdzieliła. Zresztą zdaje mi się, że ten quest pojawił się po czymś innym niż ekspedycja, jak 8* zaczynałem. Pół godziny do wbicia 60h na liczniku, ty Yano musisz już mocno po setce być. Edytowane 20 lutego 2015 przez gkihdghdhj Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi