Masorz 13 187 Opublikowano 24 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Dzięki, i tyle powiem - XD Cytuj Odnośnik do komentarza
BoroBoro 161 Opublikowano 24 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Niech mi ktoś proszę zaspoileruje (w spoilerze ofkoz) kiedy Daenerys wreszcie trafi do Westeros z tą swoją armią i smokami. Tzn. w którym tomie. ona zostaje tam w miastach niewolniczych, zaczyna je wyzwalać i zarządza nimi. Ciągle tylko biadoli o tym że jak nadejdzie czas to przejmie westeros, może w winds of winter(nadchodzący tom) coś się z nia ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza
Ader 383 Opublikowano 24 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 (edytowane) Odpowie ktoś jak już jesteśmy przy spoilerach?(pipi) jak się robi spoilery??SPOILER!!! 1.Kto zastąpi Roba na tronie? 2.Czy bitwa z whitewalkerami już była w książce? 3.Co z wilkiem Jona Snowa? 4.Co będzie z Mancem i jego ludźmi? Edytowane 24 Maja 2013 przez Ader Cytuj Odnośnik do komentarza
BoroBoro 161 Opublikowano 24 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Odpowie ktoś jak już jesteśmy przy spoilerach?(pipi) jak się robi spoilery??SPOILER!!! 1.Kto zastąpi Roba na tronie? 2.Czy bitwa z whitewalkerami już była w książce? 3.Co z wilkiem Jona Snowa? 4.Co będzie z Mancem i jego ludźmi? Kto zastąpi Roba na tronie? Po 9 odcinku nikt, starkom został tylko najmłodszy, ale on jest narazie pominięty w książce, Davos go obecnie poszukuje o ile pamietam Czy bitwa z whitewalkerami już była w książce? była ta bitwa na początku 3 sezonu, ale nie została pokazana. Na końcówce 2 sezonu oni własnie szli na pieść pierwszych ludzi Co z wilkiem Jona Snowa? odnajdzie się Co będzie z Mancem i jego ludźmi? to jest długi wątek i prawie cała książka jak ci zalezy żeby poznać to masz tutaj to opiszę : Po przejściu muru Jon ucieknie ostrzec czarny zamek, dojdzie do wielkiej bitwy w której dzicy przegrają i nie zdobędą muru. Mance zostanie złapany. Jonowi zrobi się przykro i po tym jak zostaje dowódca nocnej straży postanawia pogodzić dzikich z nocną strażą. Cały ten motyw dzikich jest taki że oni uciekają przed zombie ale mur im przeszkadza, jon im daje taką możliwość aby uciekli i zamieszkali w opuszczonych zamkach pod warunkiem pokoju. To tak w skrócie jest tam wiee fajniejszych motywów których nie warto zdradzać, lepiej książke poczytać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
piecia997 39 Opublikowano 24 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Odpowie ktoś jak już jesteśmy przy spoilerach?(pipi) jak się robi spoilery??SPOILER!!! 1.Kto zastąpi Roba na tronie? 2.Czy bitwa z whitewalkerami już była w książce? 3.Co z wilkiem Jona Snowa? 4.Co będzie z Mancem i jego ludźmi? 1. Nikt, "rebelianci" z północy przegrają wojnę. 2. Poza tą pomiędzy 2 a 3 sezonem - nie. O ile pamiętam White Walkerzy w ogóle nie pojawiają się w 4tym i 5tym tomie. 3. Znajdzie się. 4. Będzie bitwa, na pomoc Czarnej Straży przyjdzie niespodziewany sojusznik, w sumie cały 5 tom opowiada o próbach wpuszczenia Dzikich na południe i zagwarantowania pokoju. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Ader 383 Opublikowano 24 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Dzięki,chyba wezmę się za książkę,bo czekanie na kolejne epy jest irytujące,a historia zbyt ciekawa by czekać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
BoroBoro 161 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 przyznać się komu opadła szczęką podczas krwawych godów ?, oczywiście pytanie dla tych co nie znają treści książki ;] epizod 10/10 7 Cytuj Odnośnik do komentarza
M4c 23 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Mózg roz(pipi)any Cytuj Odnośnik do komentarza
KOMARZYSKO 373 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Najlepszy odcinek 3 sezonu. Mimo iż książkę czytałem to i tak ''karp'' się pojawił Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Obejrzalem odcinek i musze wiedziec jedna rzecz z ksiazki, NATYCHMIAST ... czy ktos sie zemsci na tych brudasach Freyach i Boltonie za to co zrobili? Cytuj Odnośnik do komentarza
BoroBoro 161 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 (edytowane) nie, ale o krwawych godach usłyszy cały świat westeros będzie jeszcze motyw z lady stoneheart która chce zabijac wszystkich z rodu lannisterow oraz tych co uczestniczyli w krwawych godach, ale to dopiero w finale Edytowane 3 Czerwca 2013 przez FlashGordon 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
piecia997 39 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Obejrzalem odcinek i musze wiedziec jedna rzecz z ksiazki, NATYCHMIAST ... czy ktos sie zemsci na tych brudasach Freyach i Boltonie za to co zrobili? Na Boltonie nie, a z Freyów zginie tylko kilku mniej ważnych, upolowanych przez Brotherhood i ich nowego "lidera", pewnie poznamy go w finale, hehe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
wojnar 1 892 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Nie czytałem książek, specjalnie nic nie czytałem w necie na temat tych Krwawych Godów i... wku.rwiłem się jak to oglądałem Cytuj Odnośnik do komentarza
marjano 161 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 dafuk Cytuj Odnośnik do komentarza
Canaris 304 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Odcinek w (pipi) mocny. Los Tallisy zaskoczył mnie totalnie - srsly, pokazać w TV dźganie cieżarnej babki nożem w brzuch .... HC w hooj. Z całego tego odcinka to najgorzej mi szkoda tego biednego wilka ... Robb i Cat sami są sobie winni. Jon Snow pokazał jaja i nie dał sie omotać byle (nene)ie, Hodor zaliczył reseta a Brudasy vel wildlingi dostały za swoje ( szczególnie ten warg chuderlawy ). Mormonta szkoda - chłopak wpadł juz całkowicie w friendzone'a ( jego wyraz twarzy jak Denerys pierwsze o co pyta to Dario mówi wszystko w tym temacie ) , dobrze chociaż że zaczyna sie dogadywać z Bromistanem Selmy'm. Jeśli tak wygląda przedostatni odcinek to boje sie myślec co pokaża w ostatnim 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ornit 2 938 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 (edytowane) Los Tallisy zaskoczył mnie totalnie - srsly, pokazać w TV dźganie cieżarnej babki nożem w brzuch .... HC w hooj. Nom, na miejscu Waldera Freya najpierw przeruchałbym ją na oczach umierającego Robba. Fapowałbym do tego jak do sceny z Moniką w Irreversible A tak już na poważnie, to fajny mocny odcinek. Ci, którzy nie czytali książki musieli zaliczyć niezły zgon. Sam nie wiem czy nie olać sobie czytania tego wszystkiego (jestem w "tańcu")bo imo to wszystko fajniej się ogląda a nawet jak czytam książkę to już w myslach wyobrażam sobie mordy aktorów grających w serialu. Edytowane 3 Czerwca 2013 przez ornit Cytuj Odnośnik do komentarza
Ore 188 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Nie oglądam już tego, pie.rdole 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
STERN 4 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Poje.bany ten najnowszy odcinek ostro Cytuj Odnośnik do komentarza
Kymel 786 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Smutno mi Taki ładny wilk był Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 powaliło ich Cytuj Odnośnik do komentarza
BoroBoro 161 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 (edytowane) powaliło ich co ?, kogo Edytowane 3 Czerwca 2013 przez FlashGordon Cytuj Odnośnik do komentarza
TheAceOfSpades 482 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Heh, wprowadzenie ciężarnej panny Robb'a na evencik weselny wniosło pokaźny zastrzyk pikanterii do całej sceny. Niezła zagrywka, do tej pory raczej większość zmian względem oryginału mnie raziła, ale ten patent - no brawo Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 187 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 No pojechali ostro w chuy, spodziewałem się jakiejś śmierci, ale TEGO to absolutnie nie. 10/10 Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 chciałbym to przeżyć tak jak wy na pełnej nieświadomce Cytuj Odnośnik do komentarza
Dandelion 26 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Szkoda tylko, że ( mocny spoiler z książki, jak nie chcesz sobie psuć zabawy z następnym sezonem nie czytaj) zadławienie Joffreya pasztecikiem na własnym weselu wrzucili do następnego sezonu. Jakby dali tą akcję po dzisiejszej na finał za tydzień to byłby mózg rozyebany. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi