BieŃ 923 Opublikowano 5 czerwca 2013 Opublikowano 5 czerwca 2013 Ej dobra...mam lekko wyj.ebane na ten serial i z czystych nudow odwiedzilem ten temat,lekkie pojecie mam o tym uniwesum ale co tam sie ku.rwa stalo ze tak sie wszyscy spuszczajom? Krwawe Gody, w czasie których filmowa, ciężarna (w każdym razie "przy nadziei") żona Robba Starka w dobitny sposób została na jego oczach zadźgana sztyletem - bardzo obrazowo zostało to ukazane (jak i podrzynanie gardeł innym żołnierzom Starka). 2 Cytuj
Ader 383 Opublikowano 5 czerwca 2013 Opublikowano 5 czerwca 2013 Ej dobra...mam lekko wyj.ebane na ten serial i z czystych nudow odwiedzilem ten temat,lekkie pojecie mam o tym uniwesum ale co tam sie ku.rwa stalo ze tak sie wszyscy spuszczajom? Krwawe Gody, w czasie których filmowa, ciężarna (w każdym razie "przy nadziei") żona Robba Starka w dobitny sposób została na jego oczach zadźgana sztyletem - bardzo obrazowo zostało to ukazane (jak i podrzynanie gardeł innym żołnierzom Starka). Dodam tylko,że było to kilka czy kilkanaście ciosów w brzuch a całej tej sytuacji chyba nikt kompletnie się nie spodziewał,bo był to ślub w ramach pojednania starków(którzy zostali zarżnięci) i freyów(tych zarzynających) Cytuj
ornit 2 956 Opublikowano 5 czerwca 2013 Opublikowano 5 czerwca 2013 (edytowane) Ehhehehe Wy po prostu życia jeszcze nie znacie! EDIT: Ale byłyby jaja jakby Martin kopnął w kalendarz i nie dokończył pisania! Czujecie to ? IMO On to sobie planuje (wspomnicie me słowa za kilka lat) Edytowane 5 czerwca 2013 przez ornit Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 5 czerwca 2013 Opublikowano 5 czerwca 2013 Tokar,może jeszcze wyjaśnią w serialu czemu Robb był taki spokojny,ale w książce z tego co czytałem,to jednak to co zrobił Frey,będzie zapamiętane,bo złamał najstarszą i najświętsza tradycję. Jaką? Cytuj
gryzłam sie w keks 3 Opublikowano 5 czerwca 2013 Opublikowano 5 czerwca 2013 Zasade goscinnosci, na poczatku bylo pokazane jak dzielili sie chlebem i solo Cytuj
django 549 Opublikowano 5 czerwca 2013 Autor Opublikowano 5 czerwca 2013 No zasady "na solo" to chyba jednak nie dotrzymali. Freyowie mieli przewage liczebną, zdecydowanie. Cytuj
Ken Marinaris 374 Opublikowano 5 czerwca 2013 Opublikowano 5 czerwca 2013 Daenerys za to powodzi się coraz lepiej, ma smoki, nowego zalotnika z wojskiem i już niedługo, jak sądzę, ruszy na stolicę. Cytuj
BoroBoro 161 Opublikowano 5 czerwca 2013 Opublikowano 5 czerwca 2013 Daenerys za to powodzi się coraz lepiej, ma smoki, nowego zalotnika z wojskiem i już niedługo, jak sądzę, ruszy na stolicę. Ona nie ogarnia jak walczyć, młoda i niedoświadczona hehehe Ehhehehe Wy po prostu życia jeszcze nie znacie! EDIT: Ale byłyby jaja jakby Martin kopnął w kalendarz i nie dokończył pisania! Czujecie to ? IMO On to sobie planuje (wspomnicie me słowa za kilka lat) Martin zdradził HBO kto zasiądzie na tronie oraz planowane zakończenie niektórych momentów, w razie swojej śmierci takie zabezpieczenie aby stacja mogła dokończyć serial ;] Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 5 czerwca 2013 Opublikowano 5 czerwca 2013 Nie tylko w razie śmierci. Jeżeli stanie się tak, że serial dogoni książki a dalszy ciąg nie będzie napisany to jest taka możliwość, że w konsultacji z Martinem będą najpierw tworzyć fabułę serialu. O ile ten wcześniej nie umrze XD Cytuj
MBeniek 3 260 Opublikowano 5 czerwca 2013 Opublikowano 5 czerwca 2013 Daenerys za to powodzi się coraz lepiej, ma smoki, nowego zalotnika z wojskiem więc już niedługo, jak sądzę, dostanie mocno po (pipi)e. fix'ed W końcu to Gra o Tron, a ta jej sielanka i tak już za długo trwa. Cytuj
Wojtq 795 Opublikowano 5 czerwca 2013 Opublikowano 5 czerwca 2013 Nie tylko w razie śmierci. Jeżeli stanie się tak, że serial dogoni książki a dalszy ciąg nie będzie napisany to jest taka możliwość, że w konsultacji z Martinem będą najpierw tworzyć fabułę serialu. O ile ten wcześniej nie umrze XD Spekuluje się, że "Winds of Winter" pojawi się w przyszłym roku (akurat czas 4. sezonu serialu). Do ekranizacji wydarzeń z tej książki dojdzie pewnie dopiero koło 7 sezonu (przy założeniu, że 2 sezony stykną na Ucztę i Taniec), więc Martin trochę czasu ma na "A Dream of Spring". Cytuj
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 5 czerwca 2013 Opublikowano 5 czerwca 2013 Daenerys za to powodzi się coraz lepiej, ma smoki, nowego zalotnika z wojskiem i już niedługo, jak sądzę, ruszy na stolicę. Chyba województwa. Nie wiem o czym on myslal, ze ciagle ona sobie jezdzi po jakis za(pipi)ach zamiast podbijac reszte Cytuj
FARMEROS 2 080 Opublikowano 8 czerwca 2013 Opublikowano 8 czerwca 2013 (edytowane) a ja pie,rdole ten serial po tym 9 odcinku i niech martin pocaluje mnie w kant ku,tasa jestem oburzony ;[ Edytowane 8 czerwca 2013 przez FARMEROS Cytuj
Ader 383 Opublikowano 8 czerwca 2013 Opublikowano 8 czerwca 2013 (edytowane) Ogromny spoiler dla tych co czytali książkę,zdjęcie z finałowego epu: To będzie niezły szok,dla ludzi niezaznajomionych z książką Edytowane 8 czerwca 2013 przez Ader 3 Cytuj
ornit 2 956 Opublikowano 8 czerwca 2013 Opublikowano 8 czerwca 2013 Ogromny spoiler dla tych co czytali książkę,zdjęcie z finałowego epu: To będzie niezły szok,dla ludzi niezaznajomionych z książką To prawdziwe zdjęcie z planu? Ja znalazłem lepsze Cytuj
Ader 383 Opublikowano 8 czerwca 2013 Opublikowano 8 czerwca 2013 (edytowane) Jasne,że prawdziwe Link do artykułu: http://hatak.pl/artykuly/potezny-spoiler-z-niedzielnego-finalu-gry-o-tron Edytowane 8 czerwca 2013 przez Ader Cytuj
puszkin 235 Opublikowano 8 czerwca 2013 Opublikowano 8 czerwca 2013 kurde ksiazki czytalem juz chwile temu i nie moge sobie skojarzyć tego zdjecia ;/// dajcie jakies hinty ;] Cytuj
Ader 383 Opublikowano 8 czerwca 2013 Opublikowano 8 czerwca 2013 Komentarze pod artykułem co link wkleiłem poczytaj Cytuj
puszkin 235 Opublikowano 8 czerwca 2013 Opublikowano 8 czerwca 2013 Zamiast je poczytać to najpierw skleciłem posta. Coś mi swita, ale prawie całkowicie zapomnialem, że coś takiego miało miejsce. Cytuj
ornit 2 956 Opublikowano 10 czerwca 2013 Opublikowano 10 czerwca 2013 (edytowane) O (pipi)! Ramsay jedzący kiełbaskę. Z początku naprawdę myslałem, że to fajfus Theona ! Usmiałem się ! Scena z King in the north! wypadła bardzo dobrze imo, groteskowo i przesmiewczo. W ogóle jakim po(pipi)em trzeba być żeby cos takiego wymyslić Szkoda, że nie było żadnego hintu co do tego co się stanie z Catelyn hehehehe Ogólnie bardzo mi się podobało, zwłaszcza scena z Aryą Edytowane 10 czerwca 2013 przez ornit Cytuj
Hejas 455 Opublikowano 10 czerwca 2013 Opublikowano 10 czerwca 2013 Szkoda, że nie było żadnego hintu co do tego co się stanie z Catelyn hehehehe Nie spoiluj. Wiem, że to drobnostka i właściwie nic nie powiedziałeś, ale z kontekstu Twojej wypowiedzi wynikałoby, że to spoiler z dzisiejszego odcinka, a tak nie jest. W ogóle na miejscu byłoby wyraźne oznaczanie spoilerów z książek w tym temacie, a najlepiej ich unikanie. (sam przeczytałem wszystkie książki, ale uważam zdradzanie fabuły za grzech gorszy od złamania świętego prawa gościnności) 1 Cytuj
Wojtq 795 Opublikowano 10 czerwca 2013 Opublikowano 10 czerwca 2013 Zabrakło mi pierdyknięcia na sam koniec (Mysza!!! to za mało), ale epizod dobry, szczególnie w scenach z Ramsayem i Aryą. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi