Skocz do zawartości

Sezon 3 - A Storm of Swords, part 1

Featured Replies

Opublikowano

Ej dobra...mam lekko wyj.ebane na ten serial i z czystych nudow odwiedzilem ten temat,lekkie pojecie mam o tym uniwesum ale co tam sie ku.rwa stalo ze tak sie wszyscy spuszczajom? :sorcerer:

Krwawe Gody, w czasie których filmowa, ciężarna (w każdym razie "przy nadziei") żona Robba Starka w dobitny sposób została na jego oczach zadźgana sztyletem - bardzo obrazowo zostało to ukazane (jak i podrzynanie gardeł innym żołnierzom Starka).

trek_hmm.gif

• Odpowiedzi 278
  • Wyświetleń 57,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Ale wy sapiecie jak małe dziwki. Niczego takiego nie ma w regulaminie. Spoiler filmowy czy książkowy to jeden (pipi).      

• Nosz do cholery, człowiek dopiero po obejrzeniu wszystkich trzech sezonów wchodzi sobie poczytać co inni sądzą o serialu, by uniknąć niechcianych spojlerów (choć o red wedding to pół Internetu huczało

• Nie sap

Opublikowano

Ej dobra...mam lekko wyj.ebane na ten serial i z czystych nudow odwiedzilem ten temat,lekkie pojecie mam o tym uniwesum ale co tam sie ku.rwa stalo ze tak sie wszyscy spuszczajom? :sorcerer:

Krwawe Gody, w czasie których filmowa, ciężarna (w każdym razie "przy nadziei") żona Robba Starka w dobitny sposób została na jego oczach zadźgana sztyletem - bardzo obrazowo zostało to ukazane (jak i podrzynanie gardeł innym żołnierzom Starka).

Dodam tylko,że było to kilka czy kilkanaście ciosów w brzuch a całej tej sytuacji chyba nikt kompletnie się nie spodziewał,bo był to ślub w ramach pojednania starków(którzy zostali zarżnięci) i freyów(tych zarzynających)

Opublikowano

Ehhehehe Wy po prostu życia jeszcze nie znacie!

tumblr_mns9crWdoU1su490fo1_250.gif

EDIT: Ale byłyby jaja jakby Martin kopnął w kalendarz i nie dokończył pisania! Czujecie to :D ? IMO On to sobie planuje (wspomnicie me słowa za kilka lat)

Edytowane przez ornit

Opublikowano

Tokar,może jeszcze wyjaśnią w serialu czemu Robb był taki spokojny,ale w książce z tego co czytałem,to jednak to co zrobił Frey,będzie zapamiętane,bo złamał najstarszą i najświętsza tradycję.

Jaką? 

Opublikowano
  • Autor

No zasady "na solo" to chyba jednak nie dotrzymali. Freyowie mieli przewage liczebną, zdecydowanie.

Opublikowano

Daenerys za to powodzi się coraz lepiej, ma smoki, nowego zalotnika z wojskiem i już niedługo, jak sądzę, ruszy na stolicę.

Ona nie ogarnia jak walczyć, młoda i niedoświadczona hehehe

Ehhehehe Wy po prostu życia jeszcze nie znacie!

tumblr_mns9crWdoU1su490fo1_250.gif

EDIT: Ale byłyby jaja jakby Martin kopnął w kalendarz i nie dokończył pisania! Czujecie to :D ? IMO On to sobie planuje (wspomnicie me słowa za kilka lat)

Martin zdradził HBO kto zasiądzie na tronie oraz planowane zakończenie niektórych momentów,  w razie swojej śmierci takie zabezpieczenie aby stacja mogła dokończyć serial ;]

Opublikowano

Nie tylko w razie śmierci.

Jeżeli stanie się tak, że serial dogoni książki a dalszy ciąg nie będzie napisany to jest taka możliwość, że w konsultacji z Martinem będą najpierw tworzyć fabułę serialu.

O ile ten wcześniej nie umrze XD

Opublikowano

Daenerys za to powodzi się coraz lepiej, ma smoki, nowego zalotnika z wojskiem więc już niedługo, jak sądzę, dostanie mocno po (pipi)e.

fix'ed

W końcu to Gra o Tron, a ta jej sielanka i tak już za długo trwa.

Opublikowano

Nie tylko w razie śmierci.

Jeżeli stanie się tak, że serial dogoni książki a dalszy ciąg nie będzie napisany to jest taka możliwość, że w konsultacji z Martinem będą najpierw tworzyć fabułę serialu.

O ile ten wcześniej nie umrze XD

Spekuluje się, że "Winds of Winter" pojawi się w przyszłym roku (akurat czas 4. sezonu serialu). Do ekranizacji wydarzeń z tej książki dojdzie pewnie dopiero koło 7 sezonu (przy założeniu, że 2 sezony stykną na Ucztę i Taniec), więc Martin trochę czasu ma na "A Dream of Spring".

Opublikowano

Daenerys za to powodzi się coraz lepiej, ma smoki, nowego zalotnika z wojskiem i już niedługo, jak sądzę, ruszy na stolicę.

Chyba województwa.

Nie wiem o czym on myslal, ze ciagle ona sobie jezdzi po jakis za(pipi)ach zamiast podbijac reszte

Opublikowano

a ja pie,rdole ten serial po tym 9 odcinku i niech martin pocaluje mnie w kant ku,tasa

jestem oburzony ;[

Edytowane przez FARMEROS

Opublikowano

Ogromny spoiler dla tych co czytali książkę,zdjęcie z finałowego epu:

spoilerygraotron-1370697269.jpg

To będzie niezły szok,dla ludzi niezaznajomionych z książką :)

Edytowane przez Ader

Opublikowano

Ogromny spoiler dla tych co czytali książkę,zdjęcie z finałowego epu:

spoilerygraotron-1370697269.jpg

To będzie niezły szok,dla ludzi niezaznajomionych z książką :)

To prawdziwe zdjęcie z planu?

Ja znalazłem lepsze :)

XsadW.gif

Opublikowano

kurde ksiazki czytalem juz chwile temu i nie moge sobie skojarzyć tego zdjecia ;/// dajcie jakies hinty ;]

Opublikowano

Zamiast je poczytać to najpierw skleciłem posta. Coś mi swita, ale prawie całkowicie zapomnialem, że coś takiego miało miejsce.

Opublikowano

O (pipi)! Ramsay

jedzący kiełbaskę. Z początku naprawdę myslałem, że to fajfus Theona :D!

Usmiałem się :D !

Scena z

King in the north! wypadła bardzo dobrze imo, groteskowo i przesmiewczo. W ogóle jakim po(pipi)em trzeba być żeby cos takiego wymyslić :P

Szkoda, że nie było żadnego hintu co do tego co się stanie z

Catelyn hehehehe

Ogólnie bardzo mi się podobało, zwłaszcza scena z

Aryą

Edytowane przez ornit

Opublikowano

Szkoda, że nie było żadnego hintu co do tego co się stanie z

Catelyn hehehehe

Nie spoiluj. Wiem, że to drobnostka i właściwie nic nie powiedziałeś, ale z kontekstu Twojej wypowiedzi wynikałoby, że to spoiler z dzisiejszego odcinka, a tak nie jest. W ogóle na miejscu byłoby wyraźne oznaczanie spoilerów z książek w tym temacie, a najlepiej ich unikanie. (sam przeczytałem wszystkie książki, ale uważam zdradzanie fabuły za grzech gorszy od złamania świętego prawa gościnności)

Opublikowano

Zabrakło mi pierdyknięcia na sam koniec (Mysza!!! to za mało), ale epizod dobry, szczególnie w scenach z Ramsayem i Aryą.