SzewczykDratewka 202 Opublikowano 1 października 2013 Opublikowano 1 października 2013 Uruchomiłem bete i .... no bez jaj na moim potężnym sprzęcie to jest po prostu niegrywalne. Co to za optymalizacja? Nie powiecie że gtx 770 8 gb ramu i i7 3,5 ghz nie wystarczy aby grac na medium ? Wracam do BF3 albo idę sprawdzić GTA Online cos chyba jest z(pipi)ane z konfiguracja dla nvidii ja majac 7870 na ultra mam 40-50 fps D: Cytuj
Elninio 141 Opublikowano 1 października 2013 Opublikowano 1 października 2013 Uruchomiłem bete i .... no bez jaj na moim potężnym sprzęcie to jest po prostu niegrywalne. Co to za optymalizacja? Nie powiecie że gtx 770 8 gb ramu i i7 3,5 ghz nie wystarczy aby grac na medium ? Wracam do BF3 albo idę sprawdzić GTA Online Mam taką samą grafikę, i7 i nowe drivery nvidii i na Ultra mi działa powyżej 60 FPS, chyba coś mam z PC nie tak... Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 1 października 2013 Opublikowano 1 października 2013 ok wróć po zainstalowaniu nowych driverów od nvidii śmiga Dawno na pc nie grałem w coś wymagającego to i drivery są z czasów premiery rome a od tamtej pory wyszły nowe teraz śmiga na ultra Cytuj
Kornolio 1 053 Opublikowano 1 października 2013 Opublikowano 1 października 2013 U mnie też na Radeonie gra się całkiem normalnie, podobnie jak w BF3, tylko tam nie mam APPCRASH w najmniej odpowiednim momencie. Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 1 października 2013 Opublikowano 1 października 2013 u mnie sie nawet nie uruchamia :[ Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 1 października 2013 Opublikowano 1 października 2013 (edytowane) Przyznam szczerze że rzeczywiście "strzela się lepiej", szczególnie ze snajperek co dla mnie już jest ogromnym + za nowym BF. Niestety gra wygląda jak BF3.5 pod względem grafiki przy czym chodzi o 10-15fps gorzej. Na dodatek co jakiś czas framerate zlatuje bez powodu do poziomu 10-17fps, widać brak optymalizacji chyba zrobiony specjalnie by nowe dżiforsiki i radki się sprzedały. Zmusza mnie to do rozmyślania czy inwestować coś w peceta czy zadowolić się BF4 na PS4, które wiadomo będzie w 60fps, ale z drugiej strony musiałbym czekać 2 miesiące, wydawać sporo więcej pieniędzy, nie mówiąc już o sporo mniejszej ilości graczy i serverów szczególnie w Polsce. DICE oczywiście musiało podku.rwić mnie swoimi unlockami, kiedy oni się nauczą że blokowanie dla nowych graczy defibrylatora to debilizm? Tak samo głupie jest poginanie US Marines z kałasznikowami bo nic innego nie jest odblokowane. Podoba mi się parę patentów jak stopniowe przeładowywanie (niesamowicie pomocne), czytelniejszy HUD, lepszy spadochron, interaktywna mapka na początek, podgląd widoku graczy ze składu (umila czas na czekanie na spawn) + parę innych. Nie do końca odpowiada mi mniejszy kill-time i mały odrzut broni na dużym dystansie, przynajmniej w AK-102. Parę screenów Edytowane 1 października 2013 przez MaZZeo Cytuj
KarolJanuszGejmingu 469 Opublikowano 1 października 2013 Opublikowano 1 października 2013 Kurde na tych screnach to ta gra wyglada.Ludzie jak ludzie,wszytsko ostre. Na ps3 taka papka,ze az oczy bola To jest na maxa? Cytuj
SpacierShark123 1 476 Opublikowano 1 października 2013 Opublikowano 1 października 2013 Szkoda że msaa tak bardzo zjada wydajność.Gra chodzi dużo gorzej niż bf3 , tutaj na high bez msaa mam 45-60 fps ale jak już budynek opadnie to mam 40-50 fps.Nie wiem czy to wina optymalizacji czy już po prostu gtx 660 nie wystarcza.Napewno nie zainwestuję w nową kartę w przeciągu roku , więc jak nie poprawią znacząco optymalizację a wersja na ps4 będzie dawała radę to chyba przerzucam się na konsole. Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 1 października 2013 Opublikowano 1 października 2013 Kurde na tych screnach to ta gra wyglada.Ludzie jak ludzie,wszytsko ostre. Na ps3 taka papka,ze az oczy bola To jest na maxa? high + tekstury ultra Cytuj
YETI 10 980 Opublikowano 1 października 2013 Opublikowano 1 października 2013 Mniejszy kill time, czyli zwiększyli dmg broni? Żart? Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 1 października 2013 Opublikowano 1 października 2013 Nie powiem ci do końca bo te kurwa debile wszystko poblokowali i z broni asfalta strzelałem tylko z AK102. Wydaje mi się że mniejszy kill-time może mieć związek równie dobrze z poprawionymi hitboksami. Cytuj
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 1 października 2013 Opublikowano 1 października 2013 (edytowane) Szkoda że msaa tak bardzo zjada wydajność.Gra chodzi dużo gorzej niż bf3 , tutaj na high bez msaa mam 45-60 fps ale jak już budynek opadnie to mam 40-50 fps.Nie wiem czy to wina optymalizacji czy już po prostu gtx 660 nie wystarcza.Napewno nie zainwestuję w nową kartę w przeciągu roku , więc jak nie poprawią znacząco optymalizację a wersja na ps4 będzie dawała radę to chyba przerzucam się na konsole. tak zjada wydajnosc? z 4xMsaa 47fps z 0xMsaa 57fps. To nie jest wielka róznica. Spodziewałem się, że będzie gorzej. ( z tym ze ja jestem na wszystko na ultra nie na high) Edytowane 1 października 2013 przez SzewczykDratewka Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 1 października 2013 Opublikowano 1 października 2013 Podajcie swoje sprzęty bo taka gadka o fpsach bez tego jest bez sensu. U mnie 8GB Ram, radek hd 7850 2gb ram i X4 955 Cytuj
KarolJanuszGejmingu 469 Opublikowano 1 października 2013 Opublikowano 1 października 2013 Co ty ..Ten kalasz tak napierdziela.Pograj bronia engi albo supporta to zobaczysz,ze trzeba troche wlozyc. Milion 500 lat mi zajmie odblokowanie tych broni,co za pajace ten dlugi exp zrobili. Cytuj
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 1 października 2013 Opublikowano 1 października 2013 (edytowane) Podajcie swoje sprzęty bo taka gadka o fpsach bez tego jest bez sensu. U mnie 8GB Ram, radek hd 7850 2gb ram i X4 955 i5-2500k 7870 OC 8Gb ram Wszystko na ultra i pomijajac te denerwujące spadki do 10-15fps raz na jakiś czas to przewaznie ok 45fps btw testy pokazują better on amd XD 8 watkowe amd o taktowaniu 5GHZ nie potrafią dogonic 4 watkowych inteli co maja 3,5GHZ .... Edytowane 1 października 2013 przez SzewczykDratewka Cytuj
SpacierShark123 1 476 Opublikowano 1 października 2013 Opublikowano 1 października 2013 I5-4670K GTX 660 OC 4GB RAM Wszystko na high i też przeważnie mam 45 fps .Oczywiście bez msaa Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 1 października 2013 Opublikowano 1 października 2013 56 FPS wszystko na ultra bez msaa i ok 40 z msaa I7 4771 GTX 770 OC 8 gb Ram Tutaj u mnie jeszcze myślę że więcej wyciągnę po formacie PRzyda się w końcu bo zawalony system i rejsetr mam Cytuj
Gość suteq Opublikowano 1 października 2013 Opublikowano 1 października 2013 Obie rzeczy można skutecznie wyczyścić bez formata. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 1 października 2013 Opublikowano 1 października 2013 ale u mnie to grubsza sprawa bo wymieniałem płyte główną i procesor bez reinstalacji windowsa właśnie dziś pomyslałem że by się jednak ten format i czysta instalacja przydała Mój leń i brak czasu wcześniej mi na to nie pozwolił Dodatkowo nic tak nie czyści rejestr jak dobry format Wracając do tematu BF4. Nie wiem czy kupię po prostu dużo za dużo kosztuje a wiele ciekawych gier wychodzi niedługo. Za mało nowości na razie widzę. Bardziej to wygląda jak dodatek Cytuj
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 2 października 2013 Opublikowano 2 października 2013 Co mnie rozwalilo grając w Bf4. Wchodzę sobie do sklepu i jakiś gość zamknął roletę za mną xD. Okazalo się, ze nie moge jej otworzyc od wewnatrz i musialem wyjsc drzwiami gdzie juz czekal. czy też reklamy w windzie. Brakuje muzyczki tam! Cytuj
SpacierShark123 1 476 Opublikowano 2 października 2013 Opublikowano 2 października 2013 Ta gra jest niegrywalna co kilka sekund nagłe spadki do 10 fps do tego freezy. Niech naprawią to przed pełną wersją bo w ciemno na pewno nie kupię. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 2 października 2013 Opublikowano 2 października 2013 u mnie pojawiają się spadki tylko przy wyjściu z windy na dach choć to bardzo wkurzające bo kolesie często przy windzie czatują i nie zdąże zareagować a tu zgon Cytuj
SpacierShark123 1 476 Opublikowano 2 października 2013 Opublikowano 2 października 2013 Właśnie te spadki dziwna sprawa.Może są one winą serwerów bo grałem teraz na 64 graczy i spadków nie było. Cytuj
walek 96 Opublikowano 2 października 2013 Opublikowano 2 października 2013 W waszej becie (tz. na PC) tez nie mozna namierzac, strzelac oraz przeladowywac bron, kiedy skaczecie? Cytuj
Kymel 786 Opublikowano 2 października 2013 Opublikowano 2 października 2013 (edytowane) Nie zauważyłem nawet. Za to fast attack craft to jest coś pięknego. Z poprawionym dźwiękiem i hitboxami koszenie przeciwnej drużyny jest czystą przyjemnością http://youtube.com/x5g8aVezGWE?t=3m20 Edytowane 2 października 2013 przez Kymel Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi