Skocz do zawartości

Battlefield 4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja oczekuję ze na starcie konsole będą dawały radę PC-tą ze średniej półki,tak jak to było do tej pory,a więc liczę ze grafa jak z filmiku powinna być na luzie uciągnięta przez PS4,bo jak nie,to mogę w ogóle nie wydawać PS4.

Opublikowano (edytowane)

Wczoraj tak sobie rozmawiałem z kabotynem naszły nas takie rozważania 

Skoro teraz BF4 nie jest w preorderze na PS4  to pewnie po prostu wyjdzie z kilkumiesięcznym opóźnieniem, bo chyba nikt nie wierzy że EA odpuści tyle kasy jakie dodatkowo mogą mieć z wydania gry na nextgeny.  I już odpowiedz nasuwa się sama :) przecież nie będę czekał tyle miesięcy by pograć, zostaje tylko kupno BF4 na PS3, a potem przesiadka na nextgeny i od nowa masterować grę :)

Edytowane przez marekjw2523
Opublikowano

W sklepach pojawiły się preordery BF4 na PS3. Cena waha się od 209 do 249 (albo i więcej). Termin wysyłki: 4 października 2013. Co robić? Czekać na PS4 czy wydawać znowu 200 zeta za paczkę map do BF3?

Wydaj 200zł na paczkę map, a później czekaj kilka miesięcy na patch naprawiające mnóstwo bugów. Bugfiled 4 nadciąga, ludzie już mają mokro, a najlepsze będzie po premierze, jak będziecie wylewać swoje żale na forum, że chat nie działa, że nie można się dołączyć do gry, że nie działają zaproszenia. Fani BF to taka sama grupa jak ci od CoD, co roku to samo, beka ;)

• Plusik 2
  • Minusik 1
Opublikowano (edytowane)

Yeti, czy ktoś się z ciebie nabija że grasz w multi Uncharted, gdzie podstawową zasadą jest "strzelaj z biodra"? Z tego co czytałem patche zmieniające balans w grze były wprowadzane w U3. Przeskoku między dwójką a trójką w multi też nie widzę, czyli co grasz w mappack do Uncharted 2? Naprawdę chcesz rozpoczynać wojenkę?

Aha, Battlefield nie wychodzi, przynajmniej na razie, co roku.

Edytowane przez Pryxfus
Opublikowano

Yeti, czy ktoś się z ciebie nabija że grasz w multi Uncharted, gdzie podstawową zasadą jest "strzelaj z biodra"? Z tego co czytałem patche zmieniające balans w grze były wprowadzane w U3. Przeskoku między dwójką a trójką w multi też nie widzę, czyli co grasz w mappack do Uncharted 2? Naprawdę chcesz rozpoczynać wojenkę?

Aha, Battlefield nie wychodzi, przynajmniej na razie, co roku.

Na przyszłość, proszę abyś nie zabierał głosu o grze o której nie masz pojęcia. Strzelanie z biodra, śmiechłem.

Gość Darude
Opublikowano

Ja tam na pewno nie kupie BF4 na obecną generację .Szkoda kasy i nerwów przecież to będzie kastrat i to pewnie nie mały .Rozczarowałem się trójką i wątpię aby Dice się szczególnie przykładało do wersji na tą generację kiedy za rogiem jest następna .Nie mam zamiaru się wkoorwiać i wpadać w furie ,po raz kolejny .:P

Opublikowano

Yeti, czy ktoś się z ciebie nabija że grasz w multi Uncharted, gdzie podstawową zasadą jest "strzelaj z biodra" trafiając całym magazynkiem aby zabrać 75% energii. 

fix'd. Kontrargumentem jest zawsze "bo tutaj liczy się skill" XD

natomiast w jednym jednak Yeti ma rację - czy istnieją jakiekolwiek przesłanki które wskazywałyby na to, że Battlefield4 będzie od początku grywalny? Otóż nie - nie ma takich przesłanek. BC ssało pałę, BC2 ssało pałę, BF3 ssało pałę, to logicznym jestem że BF4 też będzie ssało pałę. I logicznym również jest to, że ja będę ssać tą pałę bo napalę się jak głupi i kupię to ch,ujstwo od razu podkręcony kolejnymi trailerami. taki kolej rzeczy jest przesądzony. 

Opublikowano

Skill srill, dyskusja która gra jest bardziej skillowa nigdy nie prowadzi do żadnych konstruktywnych wniosków, tylko każdy odchodzi z takim zdaniem jakie miał.

BC nie grałem, BC2 nie ssało, BF3 ssało, więc logicznie BF4 nie będzie ssać, taki scenariusz tez może się zdarzyć.

Opublikowano

Skill srill, dyskusja która gra jest bardziej skillowa nigdy nie prowadzi do żadnych konstruktywnych wniosków, tylko każdy odchodzi z takim zdaniem jakie miał.

BC nie grałem, BC2 nie ssało, BF3 ssało, więc logicznie BF4 nie będzie ssać, taki scenariusz tez może się zdarzyć.

BC2: nie działający voice chat, przenikanie tekstur, wieszająca się animacja Frostbite (tylko dźwięk wyburzania i nagle cały budynek leży a wszyscy w środku martwi), zapadanie się samochodów w drogach, nagle pojawiające się drzewa przed tobą, niewidzialne blokady w murze przez które nie da się strzelać, zglitchowana kulka snajpera nie pokazująca przeciwników, milion zglitchowanych broni źle naliczających kille (w tym te dodatkowe i pistolety) i przez to nie można było wbić gwiazdek, nie wybuchające miny (do patcha) to tak tylko z pamięci....

Opublikowano

Nie pamiętam tych bugów, może mi się nie przytrafiły. Pamiętam coniedzielne resety postępu w grze i granie tylko podstawowymi broniami.

Na forum parę razy pisano, że wprowadzenie BC2 było przeprowadzone w sposób bardzo dobry. Najpierw pierwsza zamknięta beta na Arica Harbor, potem po kilku tygodniach otwarta na Port Valdez, znów chwila przerwy i premiera dopracowanego produktu. Nie twierdzę, że był to produkt idealny, jak widać mamy zupełnie inne wspomnienia z premiery BC2. Ale ten sposób dał DICE trochę czasu na wprowadzenie poprawek. Oczywiście, że dali ciała z premierą BF3, beta która była za późno i nie było czasu na wprowadzenie zmian po jej zakończeniu, do tego zdupcony voice chat, input lag itd. Liczę na to, że przy PS4, które nie będzie ich mocno ograniczać sprzętowo, nie dostanę takiej powtórki z rozrywki.

Opublikowano

Nie pamiętam tych bugów, może mi się nie przytrafiły. Pamiętam coniedzielne resety postępu w grze i granie tylko podstawowymi broniami.

Na forum parę razy pisano, że wprowadzenie BC2 było przeprowadzone w sposób bardzo dobry. Najpierw pierwsza zamknięta beta na Arica Harbor, potem po kilku tygodniach otwarta na Port Valdez, znów chwila przerwy i premiera dopracowanego produktu. Nie twierdzę, że był to produkt idealny, jak widać mamy zupełnie inne wspomnienia z premiery BC2. Ale ten sposób dał DICE trochę czasu na wprowadzenie poprawek. Oczywiście, że dali ciała z premierą BF3, beta która była za późno i nie było czasu na wprowadzenie zmian po jej zakończeniu, do tego zdupcony voice chat, input lag itd. Liczę na to, że przy PS4, które nie będzie ich mocno ograniczać sprzętowo, nie dostanę takiej powtórki z rozrywki.

o właśnie jeszcze te nieszczęsne resety, które powodowały, że niektórzy z lvl 50 grali brońmy podstawowymi przegrywając z lvl10 który miał już celownik :) ale to było później, nie na premierę, plaga tego była po jakimś czasie od premiery Vietnamu. To mnie właśnie martwi, że w BC2 było w miarę na premierę (choć tak jak mówię bugów sporo), BF3 był zupełnie nie grywalny i teraz pytanie jak będzie z BF4. Ja wolę się nastawić na shit i padakę to będę mile zaskoczony (choć już teraz pisząc te słowa czuję, że się oszukuję). 

Opublikowano (edytowane)

ahhh jaka szkoda że BC 3 nie jest zapowiedziane, tylko kolejny super poważny konflikt USA-RU-CHRL, no ale widać że ludzikom nie znudziły się red doty, acogi, i inne zabawki pod plastikowy karabin. Szkoda że muzyka z gameplayu jest tak zamulająca, ładny mindfukk był by gdyby to poleciało hehehhe, jak ja tęsknię za granatem z uśmieszkiem na zawleczce :verymad: :verymad:

Edytowane przez FlashGordon
Gość Zaqair
Opublikowano (edytowane)

BC2: nie działający voice chat(bf3), przenikanie tekstur, wieszająca się animacja Frostbite (tylko dźwięk wyburzania i nagle cały budynek leży a wszyscy w środku martwi)(czasem w bc2 ale glownie w bf3.), zapadanie się samochodów w drogach, nagle pojawiające się drzewa przed tobą, niewidzialne blokady w murze przez które nie da się strzelać(bf3), zglitchowana kulka snajpera nie pokazująca przeciwników(to bylo do pierwszego patcha), milion zglitchowanych broni źle naliczających kille (w tym te dodatkowe i pistolety) i przez to nie można było wbić gwiazdek(bronie mialy problem ale glownie to byl m1 i Thompson,ale to tez naprawili patchem), nie wybuchające miny (do patcha) to tak tylko z pamięci....

Ale co by nie mowic bc2 byl bardziej dopracowany na premiere niz bf3 i dalej bc2 jest bardziej dopracowane niz bf3 teraz.

Edytowane przez zaq123456
Opublikowano

W sklepach pojawiły się preordery BF4 na PS3. Cena waha się od 209 do 249 (albo i więcej). Termin wysyłki: 4 października 2013. Co robić? Czekać na PS4 czy wydawać znowu 200 zeta za paczkę map do BF3?

o, a to ciekawe. Jesli BF4 wyjdzie w pazdzierniku (a nie na wiosne 2014, jak wczesniej chpdzily sluchy), a PS4 w grudniu, to moze jednak bedzie faktycznie tytulem startowym. 

Ja w kazdym razie czekam do grudnia.

Opublikowano

Ale co by nie mowic bc2 byl bardziej dopracowany na premiere niz bf3 i dalej bc2 jest bardziej dopracowane niz bf3 teraz.

100% racji. niestety jest to kolejny argument, który nie każe wierzyć w super jakość produktu zwanego BF4 zaraz na starcie. 

Opublikowano

BC2: nie działający voice chat, przenikanie tekstur, wieszająca się animacja Frostbite (tylko dźwięk wyburzania i nagle cały budynek leży a wszyscy w środku martwi), zapadanie się samochodów w drogach, nagle pojawiające się drzewa przed tobą, niewidzialne blokady w murze przez które nie da się strzelać, zglitchowana kulka snajpera nie pokazująca przeciwników, milion zglitchowanych broni źle naliczających kille (w tym te dodatkowe i pistolety) i przez to nie można było wbić gwiazdek, nie wybuchające miny (do patcha) to tak tylko z pamięci....

Zapomniałeś o najważniejszym,nie wchodzeniu noża :P

Wszyscy tutaj płaczą na Bf3 ale wystarczy kilka filmików i się jarają jakby za darmo mieli ją dostać.Mnie nie uświadczycie na serwerach(i pewnie się z tego cieszycie)dopóki nie zobaczę ze da się grać,zresztą możliwe że już na PS4.Po BC2 jak jechałem,prawie rozbiłem samochód w lesie pod Gdańskiem,by zdążyć na zamknięcie galerii bandyckiej,z następnymi częściami nie będę się tak poświęcał.

Opublikowano

Nie kupicie BF4 na PS3 jeśli wyjdzie na PS4 dopiero parę miesięcy później ? Kupicie jestem tego pewien, bo z kim będziecie grać jak większość przeniesie się na BF4. No chyba że będziecie się zagrywać w inne tytułu, dla mnie nie ma opcji bo GTA V aż tak długo mnie nie przytrzyma :).

Opublikowano

Wydaj 200zł na paczkę map, a później czekaj kilka miesięcy na patch naprawiające mnóstwo bugów. Bugfiled 4 nadciąga, ludzie już mają mokro, a najlepsze będzie po premierze, jak będziecie wylewać swoje żale na forum, że chat nie działa, że nie można się dołączyć do gry, że nie działają zaproszenia. Fani BF to taka sama grupa jak ci od CoD, co roku to samo, beka ;)

Tak nie będzie bo serwery nie będą aż tak przeciążone bo aż tyle osób nie będzie posiadało PS4

Opublikowano

Mogę się o siano założyć że nie będę miał BF4 na start,poczekam z kupnem aż się dowiem czy da się grać.No chyba że brat mojej panny będzie chciał kupić go ze składki,to wtedy pomyślę.Ten filmik co widzieliśmy pochodzi z wersji pre alpha,więc wydaje mis ie że taka jakość na luzie będzie na PS4.

Opublikowano

Nie kupicie BF4 na PS3 jeśli wyjdzie na PS4 dopiero parę miesięcy później ? Kupicie jestem tego pewien, bo z kim będziecie grać jak większość przeniesie się na BF4. No chyba że będziecie się zagrywać w inne tytułu, dla mnie nie ma opcji bo GTA V aż tak długo mnie nie przytrzyma :).

zdecydowanie nie - nie będę chciał psuć sobie doświadczeń z pierwszego next genowego fpsa. Chyba, że z tych kilku miesięcy zrobi się rok.