Skocz do zawartości

Battlefield 4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W pokazanym 17 min. singlu zabrakło przygważdżania, które uważam za jeden z najlepszych pomysłów w ramach gier FPS. Czyżby w BF4 pozbyto się tego elementu (tak btw to jest to kolejna rzecz, która odróżnia mechanikę CoD od BF )? 

Stawiam Ci flachę! Przygważdżanie to jeden z fajniejszych motywów w bf! Dopiero jego wprowadzenie nadało sens graniu supportem w bf3 (tak osłabionym względem bc2). Mam nadzieję, że nie zabraknie go w bf4...

Ps. Już słyszę swoja Iwcię na widok takiek skrzyni z grą... "Won z tym do garażu!" hehe

Opublikowano

Co to za gadżety, Zielu?

Eeee, co wy tu sciemniacie o jakichs roznicach w mechanice itp.- ja tam juz nie raz slyszalem, ze skoro lubie male mapy, to CoD bankowo by mi sie podobal, tak wiec poza wielkoscia map i pojazdami reszta bankowo musi byc identyczna  ;)

W sieci pewien Polski sklep udostępnił zdjęcie, więc podejrzewam że marketing ruszył z kopyta :)

Opublikowano

W pokazanym 17 min. singlu zabrakło przygważdżania, które uważam za jeden z najlepszych pomysłów w ramach gier FPS. Czyżby w BF4 pozbyto się tego elementu (tak btw to jest to kolejna rzecz, która odróżnia mechanikę CoD od BF )? 

Stawiam Ci flachę! Przygważdżanie to jeden z fajniejszych motywów w bf! Dopiero jego wprowadzenie nadało sens graniu supportem w bf3 (tak osłabionym względem bc2).

No szczególnie zanim M60 naprawili,to taki chłop to był jednoosobowa armia.

Opublikowano

W singlu bf3 tez nie bylo przygwozdzenia.Po drugie,czy ktos z was uwaza,ze to bylo dobre?

Dla mnie osobiscie to jest syf,koles ktory pierwszy gdzies wystrzeli pocisk ma przewage....

Dostajesz te supreszyn,raz,ze masz ekran zamazany to twoje naboje nie leca w przeciwnika nawet kiedy w niego celujesz.

Gdyby tylko klasa supporta miala przygwozdzenie bylo by za(pipi)iscie.

• Plusik 2
Opublikowano (edytowane)

ażda broń przygważdża, tylko w różnym stopniu, broń supportu najbardziej. Suppresion to obecnie znak firmowy BF, nie sądzę by z niego zrezygnowali, jak przeszkadza ci ten efekt to weź anty przygważdżanie drużynowe i efekt zostanie zredukowany.

EDIT

Ten zestaw Battlefield 4 to niezła bieda, koszulka jak z bazaru, kubek z napisem i trailer na CD, no ale dziennikarze "growi" się jarają :]

Edytowane przez Pryxfus
Opublikowano (edytowane)

Dla mnie osobiscie to jest syf,koles ktory pierwszy gdzies wystrzeli pocisk ma przewage....

W każdej grze tak jest.

Halo, Girsy, Uncharted, Resistance 1, w tych grach jeżeli jesteś dobry to masz szanse wygrać z graczem, który wskoczy ci na plecy i będzie pierwszy strzelał. Dlaczego? Bo mamy znacznie mniejsze DMG broni, trzeba wystrzelać więcej amunicji, a wystrzelanie większej ilości amunicji równa się dłużej trwający pojedynek, gdzie jeden błąd (niecelna seria) może kosztować nas fraga. To jest jeden z głównych powodów dla których BF i CoD są tak popularne, bo te gry są dla każdego, tu nie trzeba większych umiejętności, widzisz kolesia, zaczynasz pierwszy strzelać na 90% masz fraga. Bardzo wysokie DMG sprzyja też kamperstwu, które w 4 wymienionych prze zemnie gier niemal nie występuje (jest znacznie mniej opłacalne).

PS. Najczęstsze narzekanie np. na takie U3, wystrzeliłem cały magazynek z AK, a koleś przeżył i za chwile mnie zabił. :) Bo jesteś n00bem, który nie trafiał.

Edytowane przez YETI
  • Plusik 2
  • Minusik 1
Opublikowano

Mnie przygwożdżenie irytuje jak np ktoś strzeli snajperką 5m obok - jeden pocisk i juz ekran cały zamazany, albo typ wybiega zza rogu z m249 pruje po scianach ja trafiam w niego , a i tak ginę bo kule nie chcą go sięgnąć.Bezsens moim zdaniem.

Opublikowano

W każdej grze tak jest.

Nie kolego :blink:

Ktos kto z 30 metrow pieerwszy otworzy ogien,do ciebie nie jest na wygranej pozycji.

Mozesz przycelowac i trafic go w banie,w bf3 jest to utrudnione bo nawet jak umiesz przycelowac,to te naboje tak go nie trafia.Przy przygozdzeniu gra decyduje gdzie leca pociski nie ty :D

Gdyby tylko support mial suppresion to bylo by zbalansowane moim zdaniem.Bronie z duza iloscia ammo,ale nie zbyt celne..

Opublikowano

Przygważdżanie snajpą jest przegięte - fakt.

Halo, Girsy, Uncharted, Resistance 1, w tych grach jeżeli jesteś dobry to masz szanse wygrać z graczem, który wskoczy ci na plecy i będzie pierwszy strzelał. Dlaczego? Bo mamy znacznie mniejsze DMG broni, trzeba wystrzelać więcej amunicji, a wystrzelanie większej ilości amunicji równa się dłużej trwający pojedynek, gdzie jeden błąd (niecelna seria) może kosztować nas fraga. To jest jeden z głównych powodów dla których BF i CoD są tak popularne, bo te gry są dla każdego, tu nie trzeba większych umiejętności, widzisz kolesia, zaczynasz pierwszy strzelać na 90% masz fraga. Bardzo wysokie DMG sprzyja też kamperstwu, które w 4 wymienionych prze zemnie gier niemal nie występuje (jest znacznie mniej opłacalne).

PS. Najczęstsze narzekanie np. na takie U3, wystrzeliłem cały magazynek z AK, a koleś przeżył i za chwile mnie zabił. :) Bo jesteś n00bem, który nie trafiał.

Akurat to o czym piszesz, mimo moich średnich umiejętności, zdarza mi się, i to nie rzadko, w Battlefieldzie. Mogę to wytłumaczyć właśnie efektem przygwożdżenia, który działa na przeciwnika i pomaga mi wyjść z opresji obronna ręką. Nie zrównuj, proszę, COD i BF to są dwie kompletnie inne gry. Zgodzę się, że w Call of Duty jak kogoś zobaczysz pierwszy i zaczniesz strzelać to zgarniasz fraga, ale przypisałbym to racze 60 fpsom, silnym broniom i dobrej detekcji hitmarków. Ale co ja tam wiem, w multi COD gram w każdej część 10, góra 20 godzin. W BF3 od samego początku były lamenty, że trzeba dłużej strzelać do przeciwników, by padli.

Powiem wprost, jesteś uprzedzony do tej gry i na siłę po niej jedziesz. Wg. statsów pograłeś w nią 2,5 godziny w 2011 roku, gra została już kilkakrotnie poprawiona patchami a ty dalej o niej trollujesz. Nie grałem ani w Halo, ani w Gearsy, w Resistance zagrałem kilka rund, ale mnie nie zachwyciła. Z Uncharted 2 w multi spędziłem też z 10 - 20 godzin i mi się podobało. Uwierz mi, do grania w BF trzeba sporych umiejętności, oprócz strzelania dobrze jak umiesz prowadzić maszyny i latadła. Sam raczej nic w niej nie zrobisz, chyba że grasz w CQC lub małe miejskie mapy w podboju.

• Plusik 3
Opublikowano

A gdzie w poprzednim poście pisałeś o 30 metrach?

Co do tego co pisze Yeti to ma to miejsce na noobcore ,strzelasz i jak typ jest dobry i nie celujesz zbyt dobrze to może ciebie uwalić,czyli w Bf3 też to jest.Najlepszy dla mnie multi był w K2,tam tzreba było umieć strzelać.

Opublikowano

EDIT

Ten zestaw Battlefield 4 to niezła bieda, koszulka jak z bazaru, kubek z napisem i trailer na CD, no ale dziennikarze "growi" się jarają :]

Na plytce sa tez tapetki na pulpit wiec nie narzekaj ;). Sama plytka w metalowym pudelku. Pisalem do EA, ze odpalilem plytke w konsoli i pogralem chwile w bete. Tylko pusto bylo na mapie. Nie chcieli uwierzyc.

Opublikowano

ciekawi mnie czy mapki beda blizsze bc2 czy bf3. o ile na ps4 z wieksz liczba graczy nie bedzie to nialo znaczenia o tyle na ps3 wolalbym cos mniejszego;)

Przecież już oficjalnie było podane że więcej BF3, czyli więcej map z użyciem dużych zabawek :)

Gość Zaqair
Opublikowano (edytowane)

Panowie jak myslicie ile bedzie bf 4 na ps4 kosztowal?Skoro wersja na ps3 kosztuje 45 gbp/60 euro/209 zl. Oczekujecie tej samej ceny po wersji na ps4 czy raczej 50gbp/65 euro/240zl?

Edytowane przez zaq123456
Opublikowano

Dla mnie cena jest drugorzedna sprawa- czy bedzie pare PLN mniej czy wiecej, i tak kupie. To bedzie pewnie jedyna (albo jedna z bardzo niewielu) gier na nowa generacje, ktore kupie w najblizszych 1-2 latach (do ukazania sie kolejnego BF-a ;) ), wiec az takiej roznicy mi to nie robi, choc oczywiscie chcialbym, zeby nie bylo drozej, niz na current genach.

Opublikowano

Jaka jest pewnosc,ze bf4 ukaze sie na ps4?

Dice/EA oficjalnie oglosilo,ze pracuja nad tytulem na nowa generacje? W pazdzierniku bedzie nowy BF,wiec ciekawe jak to wymysla na nowe maszyny.

Ja bym chcial zobaczyc na nowe konsole Bad company 3,ale dzieki temu nowemu silnikowi juz tego klimatu nie bedzie;/

Opublikowano

Zaparzcie sobie meliski panowie ;)

Jeśli chodzi o kwestie cenową PS4 vs PC to na tą chwilę nie ma co się wypowiadać. Nie ma jeszcze oficjalnej ceny PS4 a do jej premiery jeszcze kupa czasu. Przez ten czas stanieją także części do komputerów (intel wypuszcza nowe procesory w tym roku, przewidywany jest spadek cen ivy i sandy bridge'ów) więc koniec końców może wyjść na to że konsola jak i dorównujący jej PC będą w tej samej cenie.

I teraz.. co by się stało gdyby te 2000 mogły pójść na sprzęt o równych osiągach? O co byście się sprzeczali? :D A no tak, zapewne o exclusivy które będzie miała każda z platform tylko będzie kłótnia która ma lepsze.

Zauważyłem także że wśród konsolowców krąży pełno mitów na temat PCta które biorą się z przeszłości tej platformy. Nie panowie, w tej chwili to wszytko wygląda inaczej :)

Podsumowując. PCtowcom polecam kupić konsolę (jeśli jej nie mają) a konsolowcom PCta. Obie platformy mają do zaoferowania bardzo dużo.

Kończąc offtop - wątpie żeby były jakiekolwiek różnice między BFem na PS4 a wersją PC, co najwyżej może być różnica w ilości wyświetlanych klatek ale to się okaże.

Opublikowano

:)

Podsumowując. PCtowcom polecam kupić konsolę (jeśli jej nie mają) a konsolowcom PCta. Obie platformy mają do zaoferowania bardzo dużo.

Większość ludzi tak ma,nie wyobrażam sobie odpisywania tutaj na PS3.