Gość Zaqair Opublikowano 1 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 (edytowane) Watpie tommi czy ci sie spodoba. Zablokowanie L1 i R1 (oraz kosy) podczas skoku sprawilo, ze mendy kampia niemiliosiernie. Nie ma biegania, jest k*&a "taktyczne" obastawianie miejscowek (mendrek poczuje sie jak w raju). Coraz bardziej mi sie to nie podoba, sczegolnie na domination. Ja tu sie produkuje, aby obiec typow, a jakas palka stoi przy scianie i napiepsza we mnie. A ja nic nie moge mu nic zrobic, bo "szybuje " w przestworzach. Troche to Cod'a przypomina. Przestan skakac teraz to i tak (pipi) daje,nawet sie szybciej nie przemieszczasz. Kalinho: bronie sa jak z cod,odrzut jest naprawde maly. Edytowane 1 Października 2013 przez Zaqair Cytuj Odnośnik do komentarza
mclusky 776 Opublikowano 1 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 (edytowane) Grafa i chrupanie animacji - porażka, ale to tylko beta. Podoba mi się menu rozkazów pod R2 (dostępne w BF3 na PC). Akcja jest wolniejsza i co za tym idzie będzie bardziej taktycznie, każdy to zauważył. Dla mnie bomba bo szalone tempo BF3 czasami męczyło. Nowy BLog też daje radę. Zaznaczanie lokacji jest super, teraz ujawnią się lokalni patrioci i przy okazji będzie można kogoś poznać edit: zdaje się, że skakanie nic nie daje, nawet wolniej biegłem, a o celowaniu nie wspominając (trzęsie bronią podczas lądowania). Edytowane 1 Października 2013 przez mclusky Cytuj Odnośnik do komentarza
KarolJanuszGejmingu 466 Opublikowano 1 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2013 Watpie tommi czy ci sie spodoba. Zablokowanie L1 i R1 (oraz kosy) podczas skoku sprawilo, ze mendy kampia niemiliosiernie. Nie ma biegania, jest k*&a "taktyczne" obastawianie miejscowek (mendrek poczuje sie jak w raju). Coraz bardziej mi sie to nie podoba, sczegolnie na domination. Ja tu sie produkuje, aby obiec typow, a jakas palka stoi przy scianie i napiepsza we mnie. A ja nic nie moge mu nic zrobic, bo "szybuje " w przestworzach. Troche to Cod'a przypomina. Przestan skakac teraz to i tak (pipi) daje,nawet sie szybciej nie przemieszczasz. Kalinho: bronie sa jak z cod,odrzut jest naprawde maly. Bronie maja odrzut,ale pewnie gracie tylko dominacje i cisniecie tym kalaszem co ma medyk.Sproboj zayebac full auto bronia engi albo supporta.Ciezko kogos zabic na sredni dystans. Cytuj Odnośnik do komentarza
walek 96 Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Watpie tommi czy ci sie spodoba. Zablokowanie L1 i R1 (oraz kosy) podczas skoku sprawilo, ze mendy kampia niemiliosiernie. Nie ma biegania, jest k*&a "taktyczne" obastawianie miejscowek (mendrek poczuje sie jak w raju). Coraz bardziej mi sie to nie podoba, sczegolnie na domination. Ja tu sie produkuje, aby obiec typow, a jakas palka stoi przy scianie i napiepsza we mnie. A ja nic nie moge mu nic zrobic, bo "szybuje " w przestworzach. Troche to Cod'a przypomina. Przestan skakac teraz to i tak (pipi) daje,nawet sie szybciej nie przemieszczasz. Niestety, racja Ale wole to niz ciagle czekanie na czolg czy helke. Pier*)ole tego BF na Ps3. Jedna, wileka zenauaa. Cytuj Odnośnik do komentarza
tommi 345 Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 (edytowane) moim zdaniem skakanie powoduje szybsze przemieszczanie sie- gonilem wczoraj typa po blache i skaczac szybciej do niego dochodzilem niz tylko biegnac. to sterowanie mnie rozpierd.ala i gine przez to na potege poki co: spotowanie -> R2 zamiast select melee-> domyslnie R3 zamiast R2 (zamienilem z kladzeniem sie- teraz mam pod kolkiem, jest troche lepiej) najbardziej mnie wkur.wia to spotowanie. W BF3 jadac pojazdem jako pasazer nie musze uzywac lewej galki, wiec kciuk mam caly czas na selekcie i bez przerwy spotuje, a prawa sobie normalnie celuje i strzelam. Tutaj do spotowania ciagle trzeba przekladac cholerny palec... Dodam, ze nie latalem jeszcze heli- jak to zrobie to pewnie dopiero naprawde sie wkur.wie... ogolnie jak dla mnie porazka poki co- pewnie bede zrzedzil ze poprzednia czesc byla lepsza, jak wy przy premierze bf3... PS: gdzie sie ta lokalizacje ustawia? W BL na kompie czy w grze? Edytowane 2 Października 2013 przez tommi Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Zaqair Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 (edytowane) Watpie tommi czy ci sie spodoba. Zablokowanie L1 i R1 (oraz kosy) podczas skoku sprawilo, ze mendy kampia niemiliosiernie. Nie ma biegania, jest k*&a "taktyczne" obastawianie miejscowek (mendrek poczuje sie jak w raju). Coraz bardziej mi sie to nie podoba, sczegolnie na domination. Ja tu sie produkuje, aby obiec typow, a jakas palka stoi przy scianie i napiepsza we mnie. A ja nic nie moge mu nic zrobic, bo "szybuje " w przestworzach. Troche to Cod'a przypomina. Przestan skakac teraz to i tak (pipi) daje,nawet sie szybciej nie przemieszczasz. Kalinho: bronie sa jak z cod,odrzut jest naprawde maly. Bronie maja odrzut,ale pewnie gracie tylko dominacje i cisniecie tym kalaszem co ma medyk.Sproboj zayebac full auto bronia engi albo supporta.Ciezko kogos zabic na sredni dystans.Gram inzy jak zawsze i 95% rozegralem na cq. Jest jak w cod,strzelasz full auto bron ma odrzut,strzelasz seriami(ja tak robie)odrzutu prawie 0. Dla mnie bronie sa beznadziejne,heli z(pipi)ane,czolgi pol na pol(sterowanie z(pipi)ane i jakis lekki czolg sie wydaje,ale fajnie sie nim gra). Dalej sie zastanawiam dlaczego nie naprawili naprawiania heli w powietrzu,albo jak ktos wchodzi na serwer i ma hs to go slychac. @Tommi BLog Edytowane 2 Października 2013 przez Zaqair Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 (edytowane) pogralem chwile wczoraj, jeden mecz, ale po tak długiej przerwie to tylko dawałem dupy, ledwo kilka killi uzbierałem uczucia różne.. z jednej strony czuć battlefielda w tym. z drugiej w kilku miejscach rzuciły mi sie w oczy wielkie niedoróbki graficzne (np murek bo uszkodzeniu jedną połowe miał przezroczystą) ogolnie to nawet bym pograł, śmieszne akcje z jeżdzeniem windą itp może to moj zanik skill ale ja mialem wrażenie że odrzut jest wyraźny Dla mnie bronie sa beznadziejne,heli z(pipi)ane nie było mnie pół roku tutaj ale widze że marudzenie na wszystko nadal jest głównym tematem ;p Edytowane 2 Października 2013 przez Yano Cytuj Odnośnik do komentarza
Pryxfus 820 Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 (edytowane) Ja jestem zaskoczony na plus, chyba dlatego, że nie oczekiwałem walnięcia, raczej ewolucje tytułu, na je.bnięcie czekam jak odpalę grę za PS4 na dwa miesiące. Podobają mi się: - możliwość dołączenia do gry z poziomu przeglądarki, - wolniejsze, bardziej taktyczne / drużynowe podejście do grania (widać to w punktowaniu akcji), - skakanie nie daje takiej przewagi jak obecnie, żegnajcie skaczące króliczki - pierdółki zmieniające pole gry (słupki uniemożliwiające przejazd czołgom, rolety w sklepie), - róża rozkazów znana z BF3 na PC, - Battlelog, dodali tyle bajerów, że sam nie wiem co jeszcze bym chciał tam mieć, - amunicja w czołgach się kończy i trzeba czekać aż się odnowi, koniec ze spamowaniem każdej ściany ostrzałem jak np. obecnie na Sekwanie. Dochodzi nawet do takiej sytuacji, że 5 wystrzałów nie wystarczy Ci by rozwalić inny czołg i zostajesz bez amunicji w czasie pojedynku, mistrz. - amunicja szybciej się kończy, przeładowujesz wyrzucasz magazynek z pozostałymi pestkami, trzeba będzie mięć koło siebie supporta - patrz drużynowe granie, - zawalanie wieżowca robi mnie nawet na PS3. Minusy: - grafika, taka sama, a może i nawet słabsza niż w BF3, mapa po zawaleniu wieżowca wygląda jakby znikły tekstury, - sterowanie do którego muszę przywyknąć, cały czas włączam menu selectem bo chcę spotować. Ale rozumiem tą zmianę, gdyby spotowanie pozostało pod selectem nie byłoby commo rose. - czołgi dalej się same naprawiają, - za duża mapa w podboju na 24 graczy. - usas, granatnik, snajperka na jednego killa do wywalenia z gry, bo za bardzo zmieniają balans. Edytowane 2 Października 2013 przez Pryxfus Cytuj Odnośnik do komentarza
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 - zawalanie wieżowca robi mnie nawet na PS3. Z tym się nie zgodze. Bieda okropna. Słabo to wyglądą. W pewnym momencie znikają części wieżowca i pojawią się wcześniej wymodelowane drogi itp znikąd Cytuj Odnośnik do komentarza
Kris77 433 Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 - pierdółki zmieniające pole gry (słupki uniemożliwiające przejazd czołgom, rolety w sklepie), Nie wiem czy zwróciłeś uwagę, ale ta roleta jest niezniszczalna (nie wiem jak w Conquest, bo grałem w Domination). W temacie zniszczeń to KOLOSALNY regres. Teraz BF to taki CoD z fatalnym frameratem, na silniku Frostbite. Strzela się fajnie, ale słaba grafika, minimalne zniszczenia, i kulawy framerate to raczej nie dla mnie. Zastanowię się na BF4 jak wyjdzie edycja Premium na PS4 i będzie kosztować 199 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza
mclusky 776 Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 - amunicja szybciej się kończy, przeładowujesz wyrzucasz magazynek z pozostałymi pestkami, trzeba będzie mięć koło siebie supporta - patrz drużynowe granie, Zapomniałem o tym na śmierć i wczoraj za szybko kończyło mi się ammo :| Teraz już wiem dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza
tommi 345 Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 (edytowane) o kurde, zayebiste to lokalizowanie graczy na mapie fajny bajer naprawde aaa, no i tak mapa naprawde dobra sie wydaje, wielopoziomowa- sa i podziemia, i poziom gruntu, i dachy budynkow dostepne. Troche pod tym wzgledem close quarters przypomina, co jest duzym plusem. Mam tylko nadzieje, ze zniszczenia w finalnej wersji beda wieksze (nie ma to jak zrzucic komus sterte gruzu z budynku na łeb :]) ogolnie jak dzis siedze w robocie i mysle o tej becie, to mam coraz wieksza ochote wbic wieczorem na pare meczy Edytowane 2 Października 2013 przez tommi Cytuj Odnośnik do komentarza
Gęsior 97 Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 (edytowane) Ja wczoraj wpadłem na chwile, zwiecha konsoli i tyle mnie widzieli. Bardziej mnie wciągnął szajsung note 2, którego wczoraj nabyłem. Ale pierwsze wrażenie nie było jakieś tragiczne. Podoba mi się uczucie strzelania, fajnie, że skakanie wy(pipi)ili w końcu, jest wolniej, ale to bardzo fajnie bo idąc w grupie mamy czas zaplanować akcję jak obejść i załatwić przeciwnika. Narazie jestem jak dziecko we mgle z tymi menusami i sterowaniem i nie ogarniam o co chodzi, ale dzisiaj przysiądę i zobaczymy o co kaman. A tak mi się jeszcze przypomniało: po raz pierwszy zdarzyło mi się, że musiałem korygować na wstępie obszar pola widzenia u mnie na TV bo się hud nie mieścił a napisu Beta w lewym górnym rogu prawie nie było widać. też tak mieliście? Edytowane 2 Października 2013 przez Gęsior Cytuj Odnośnik do komentarza
Gęsior 97 Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Nowy BLog też daje radę. Zaznaczanie lokacji jest super, teraz ujawnią się lokalni patrioci i przy okazji będzie można kogoś poznać Ale gdzie, co, jak? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pryxfus 820 Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Tutaj: http://battlelog.battlefield.com/bf4/pl/geoleaderboard/ Cytuj Odnośnik do komentarza
walek 96 Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Ja dzisiaj moze sobie pykne w bete, a potem zabieram sie za GTA Online. Brak strzelania podczas skoku to dla mnie gamebreaker. Jako agresywny medyk pozbawiony zostalem konczyn. Nie jestem tak jaka Zaqu milosnikiem tankow czy latadel. Nie odnajde sie w tym nowym BF. Chyba sobie quake'a sciagne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Ja dzisiaj moze sobie pykne w bete, a potem zabieram sie za GTA Online. Brak strzelania podczas skoku to dla mnie gamebreaker. Jako agresywny medyk pozbawiony zostalem konczyn. Nie jestem tak jaka Zaqu milosnikiem tankow czy latadel. Nie odnajde sie w tym nowym BF. Chyba sobie quake'a sciagne. W co chcesz zagrać ? Chyba w GTA OFFLINE dziś wprawdzie udało mi się dwa razy wbić na serwer raz nawet wygrałem wyścig ale za każdym razem zwiecha gry, totalna porażka i ze złości gra poszła do Żyda Cytuj Odnośnik do komentarza
Voytec 2 761 Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Pogralem dzisiaj troche i musze powiedziec, ze gra mi sie coraz lepiej. Podoba mi sie to, ze nie ma juz kroliczkow, trzeba grac bardziej taktycznie. Zaleta tez jest wielopoziomowosc tej mapy, bo dzieki temu jest naprawde ciekawie. Nie kupie na premiere jak to jeszcze niedawno mialem w planie bo ta gra nie moze tak wygladac w fullu. To jest beta i najbardziej prawdopodobne jest to, ze grafika nie ulegnie zmianie, ale ja caly czas wierze, ze jednak nie bedzie to tak wygladalo. Nie przyjmuje do wiadomosci tego, ze BF4 mialby w stosunku do BF3 zaliczyc tak duzy regres. Nie oczekuje cudow na current-genach, bo prawdziwe granie w BF4 rozpocznie sie na PS4, ale kuzwa mac, bez przesady. Kazdy element oprawy jest zdecydowanie gorszy w BF4 niz w BF4. I ten cholerny pop up i znikajace obiekty. Nie wiesz czy strzelasz do swojego czy nie, bo nad jego glowa nie pojawil sie jeszcze nick. Z dystansu to pierwsze co robie to najpierw oznaczam i jak nic sie nie dzieje to biegne dalej bo na horyzoncie to najprawdopodobniej jakis moj ziomek. Cytuj Odnośnik do komentarza
tommi 345 Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 A tak mi się jeszcze przypomniało: po raz pierwszy zdarzyło mi się, że musiałem korygować na wstępie obszar pola widzenia u mnie na TV bo się hud nie mieścił a napisu Beta w lewym górnym rogu prawie nie było widać. też tak mieliście? przy pierwszym uruchomieniu mialem ekran, na ktorym sie rozmiar huda do ekranu dopasowywalo (razem z jasnoscia obrazu) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Zaqair Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Dla mnie bronie sa beznadziejne,heli z(pipi)ane nie było mnie pół roku tutaj ale widze że marudzenie na wszystko nadal jest głównym tematem ;pYano mam ich chwalic,ze z swietnej fizyki heli w bf3 w bf4 mamy karton? I ze bronie zachowuja sie jak w cod? Bron supporta ma odrzut jak bron inzy w bf3. Bron inzyn bf4 ma odrzut tylko na duzy dystans. Medykiem nie gralem wiec nie wiem,ale pewnie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gęsior 97 Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 A tak mi się jeszcze przypomniało: po raz pierwszy zdarzyło mi się, że musiałem korygować na wstępie obszar pola widzenia u mnie na TV bo się hud nie mieścił a napisu Beta w lewym górnym rogu prawie nie było widać. też tak mieliście? przy pierwszym uruchomieniu mialem ekran, na ktorym sie rozmiar huda do ekranu dopasowywalo (razem z jasnoscia obrazu) No to ja wiem tylko czy musiałeś dopasowywać u siebie czy miałeś wszystko w porządku? Mówię tu o ramce a nie o jasności. Cytuj Odnośnik do komentarza
tommi 345 Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 chyba minimalnie dopasowalem. Cytuj Odnośnik do komentarza
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Kurde fajną opcją jest również wrzucanie znajomych na tym samym serwerze do siebie , Tommi grał w przeciwnej drużynie i jak tylko u niego zrobiło się miejsce automatycznie mnie przerzuciło do niego Cytuj Odnośnik do komentarza
tommi 345 Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 (edytowane) no, dokladnie. ogolnie coraz wiecej plusow w tym widze, do jednego tylko dalej nie moge sie przyzwyczaic: sterowanie nie wiem, ile razy zdechlem, bo wciskalem z przyzwyczajenia nie to, co trzeba. jedyny plus, ze po ilus tam h czlowiek sie sam przestawi, ale poczatek jest frustrujacy. Dobrze w kazdym razie, ze jest ta beta- do przestawienia sie nadaje sie znakomicie. troche dzis w koncu w pojazdach posiedzialem: w tanku odblokowalem co bylo do odblokowania (szkoda, ze tak malo), w heli przestalem walic w glebe po chwili i nawet kogos tam zabilem- tu raczej powinno sie dac w miare bezbolesnie przestawic (jest spore podobienstwo do BF3), ale czolg mnie denerwuje strasznie. Jak znalazlem ustawienie, ze gaz i hamulec pod spustami sa (w galce to nie dla mnie- nie potrafie tak jezdzic), to oczywiscie pod gornymi, a fire nie dosc, ze na dole, to jeszcze po lewej (a zoom na gorze krzyzaka) :confused: Jak dla mnie sterowanie czolgiem skaszanili zupelnie. ...no i to cholerne spotowanie to porazka dla mnie zupelnie. @Pryx: wytlumacz mi, prosze, sens wrzucania go pod R2, bo ja tego nie rozumiem zupelnie... e: czy ja slepy jestem- gdzie w tym nowym battlelogu mozna tak podstawowa rzecz znalezc, jak ilosc zgonow? Edytowane 3 Października 2013 przez tommi Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 Jak ja wczoraj chciałem spotować to co chwila w opcje wchodziłem Na razie latania nie ogarniam,wydaje mi się że lag jest,co jak w Far cry 3. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi