Skocz do zawartości

Battlefield 4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

- pierdółki zmieniające pole gry (słupki uniemożliwiające przejazd czołgom, rolety w sklepie),

Nie wiem czy zwróciłeś uwagę, ale ta roleta jest niezniszczalna (nie wiem jak w Conquest, bo grałem w Domination). W temacie zniszczeń to KOLOSALNY regres.

Mylisz się, roleta jest zniszczalna, z M320 lub RPG.

...no i to cholerne spotowanie to porazka dla mnie zupelnie.

@Pryx: wytlumacz mi, prosze, sens wrzucania go pod R2, bo ja tego nie rozumiem zupelnie...

Myślę, że przerzucili spotowanie pod R2 żeby po pierwsze nie trzeba było zdejmować kciuków z analogów, palców wskazujących z L1/R2. Też jeszcze się mylę w spotowaniu, dwie gry spot był pod selectem, więc trudno się przestawić, ale jest to ogarnięcia.

Dobra akcja wczoraj mi wyszła. Trzeba było przegonić przeciwnika z dachu nad flagą C, po co tam kampią jak nie przejmują flagi to nie wiem, wjeżdżam windą udaje nam się na raty wyczyścić dach po jednej i drugiej stronie. Ping, winda się zamyka i zjeżdża na dół, ustawiam się na wprost, wraca, otwierają się drzwi, strzał do środka z M320, trololololo, poczwórny kill :]]] Ale się uśmiałem.

Widzę jak ważne jest mieć ogarniętego dowódcę w drużynie, takiego który choćby zaznaczał flagi do obrony i ataku. Bez wykonywania zadań trudno jest nabić Field Upgrades. Znów gra promuje drużynowe granie, wykonując wspólne cele, szybciej nabijemy upgradey i mamy przewagę w walce. W Dominacji jak mamy wszystkie flagi dostajemy co jakiś czas 100 punktów, w Podboju wpadają punkty za samo przejmowanie (10 co parę sekund) za neutralizację i przejęcie. Jeśli takie punktowanie przejdzie do ostatecznej wersji gry to skończy się farmienie punktów na CQC.

Wczoraj wymyśliłem sobie taki scenariusz gry w nowego BFa, biorę na premierę na PS3 i nie odpalam na nim żadnych Podbojów, tylko Dominacja/ Rush / Obliteration - tryby z małą ilości graczy. Robię upgrade i dopiero na PS4 pogram w Podbój na 64 graczy.

Jeszcze jeden bug wczoraj widziałem. Chciałem Gęsiorowi pokazać gdzie jest winda wjeżdżająca na dach. Biegł za mną, byłem już w windzie, drzwi się zamykały, Gęsior dosłownie się wśliznął do niej i tak dziwnie go wydłużyło, że sięgał głową do sufitu, dosłownie ekspresowe odchudzanie :]

Edytowane przez Pryxfus
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy zwróciłeś uwagę, ale ta roleta jest niezniszczalna (nie wiem jak w Conquest, bo grałem w Domination). W temacie zniszczeń to KOLOSALNY regres.

Mylisz się, roleta jest zniszczalna, z M320 lub RPG.

A to przepraszam, zachowałem się jak gówniarz, to był przedostatni raz  :thumbsup: Próbowałem z kałacha rozwalić i granatem, nie dało się (grałem tylko w Domination, a tam nie ma pojazdów, więc nie sprawdziłem).

Edytowane przez Kris77
Opublikowano (edytowane)

czolgiem to w ogole da sie przez budynki przejezdzac :)

wczoraj nie trafilem raz w uliczke, wiec przejechalem przez budynek, przebijajac sie przez sciany  :) to bylo git :)

PS: Jak sie zawala ten wiezowiec? Jakies ladunki trzeba podkladac czy sam spada w okreslonym momencie gry? Fajna zadyma jest po tym do konca meczu i widac, jak wszystko warstwa kurzu jest pokryte- sceny jak z 9/11 doslownie...

juz sie nie moge doczekac jak to na PS4 odpale. 

bedzie dobrze :)

Edytowane przez tommi
Opublikowano

Tommi od strony wody masz 4 filary. Po 2 strzaly z czolgu/rpg i budynek sie wali.

Opublikowano (edytowane)

aaa, spoko.

wlasnie wczoraj siedzialem na dzialku w czolgu u jednego typa. Kolo podjechal dokladnie w to miejsce (pod sam budynek) i zaczal nawalac do srodka- troche sie zdziwilem, bo nikogo tam nie widzialem. Drugi raz sie zdziwilem za chwile, jak mi zgon zaliczylo...

Edytowane przez tommi
Opublikowano

Jak dla mnie plus że jak maszyna ma nawet 11% to da się nią uciekać,by naprawić,lub by się zregenerowała(teraz zestrzelić heli to będzie cud,zwłaszcza ze można go spawać od środka),na minus słaba widoczność ksyw z daleka,kilka razy strzelałem w swojego.Wieżowiec wali sie jak zniszczysz kolumny do strony rzeki,np. z czołgu.

Opublikowano

Ale myślałem że to zniosą,bo 2 spawarki na pokładzie i możliwość latania nawet przy 5% to przegięcie.Przypomniało mi się,wczoraj z czołgu trafiłem Little Birda i nie wybuchł,to jest porażka.

Opublikowano (edytowane)

Przypuszczam, ze to tylko w becie tak jest.

Tak samo heli plonace i ponizej 50% (np. po dzwonie) nagle przestaje sie palic i blyskawicznie samo sie naprawia.

Nie wierze, ze w finalnej wersji tez tak bedzie.

Wczoraj o maly wlos bym sprawdzil, czy ladowanie sie kosy zlikwidowali. Zaszedlem dwoch kamperow od tylu (stali moze z metr od siebie przy murku) i chcialem ich znozowac, ale ledwo jedna blache zdazylem zdjac, bo jakis kolejny nadbiegajacy choojek (to bylo blisko ich respy) mnie ostrzelal w plecy...

Edytowane przez tommi
Opublikowano (edytowane)

ja wlasnie musze sobie odruch wyrobic dopiero :)

ile jest czasu na to? 1 sek.? Jak sie to opanuje, to praktycznie nie ma bata zeby blache stracic :)

...no, chyba, ze po czyjejs kontrze ;)

Edytowane przez tommi
Opublikowano

R3,ale dziala to jak chce. Na chwile obecna wyswietlilo mi tylko raz,ze moge zrobic kontre.

Opublikowano

Ja 2 razy kosę dostałem ale nic nie pisało,dziś dorwałem tą mocną snajperkę,rozwala 1 strzałem nawet z daleka na normalu.Ciekawe jak to będzie wyglądało na PS4,bo mi się wydaję że wersja na PS3 to będą popłuczyny.

Opublikowano

Ta która leży w dominacja na krańcach mapy,to też ta z filmików na wyspie,gdzie leży jako broń dostępna tylko w tym miejscu,szkoda ze jak się zmieni ją na np. pistolet to już się nie uda do niej wrócić.