Skocz do zawartości

Battlefield 4

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejne godziny przegrane i dalej twierdze że BF3 był lepszą zabawką.Grafika wcale nie jest lepsza niż w BF3 według mnie to gorzej wygląda. Dalej nie mogę zrozumieć jak można wyrzucić to co było dobre i się sprawdzało. Do tego te pojazdy. Sterownie tragedia, w BF3 jeździłem czołgiem z termowizją i kartaczem. Tutaj jeżdżę kartonem z jakimiś po pierdółkami, Brak wyraźnych dźwięków w chwili gdy ktoś namierza i jak czas uciekać z kartonu.W BF3 rpg może było za słabe ale tutaj jak widzisz piechotę w ilości większej niż 1 sztuka to lepiej od razu wyjść i samemu wysadzić karton razem z sobą.  Przy przełączaniu z działa głównego na kartacz celownik się nie zmienia i gdy jest zadyma nie wiem z czego strzelam. Bywa tak ze wale kartaczem w inny czołg.System broni ,dodatków perków za bardzo rozbudowany.Poszli w ilość nie jakość.

Czym dłużej gram czym wyższy mam level mam co raz więcej zwiech. Co raz częściej się zdarza że strasznie tnie i wyrzuca z serwera.

Wiem też że TDM to nie mój klimat . Godzina grania w DM i punkty umiejętności które zbierałem ( choć nie wiem jak ,kiedy , za co oraz po co) poleciały o ponad 100 w dół :)

Delikatnie mówiąc jestem rozczarowany ale gram bo co mi zostało? Na pewno jednak nie grał bym w to coś dwa lata tak jak w BF3. Może Ps4 to uratuje.

edit:

Zapomniałem dodać że to czym się tak chwalą czyli mapy z wodą są najbardziej z(pipi)anymi mapami

Edytowane przez Bronas_

Adi ty przypadkiem nie sprzedales PS3 ?? Zastanawiam sie czy nie kupic tego na ps3 , w sumie to mam wy(pipi)ane na kampanie ale w multi bym pogral.

Sprzedałem.

@Bronas

Nie zgodzę się, ja się przy BF4 bawie lepiej niż przy poprzedniej części. Być może dlatego, że recon znów jest grywalny.

Co do unlocków to racja, jest ich od groma. Ale mi się to podoba.

Z tego co ogólnie tutaj czytam to nie ma co sobie wyrabiać zdania o grze po wersji z current genów bo jest to zwykły crap :P

Adi ty przypadkiem nie sprzedales PS3 ?? Zastanawiam sie czy nie kupic tego na ps3 , w sumie to mam wy(pipi)ane na kampanie ale w multi bym pogral.

Sprzedałem.

@Bronas

Nie zgodzę się, ja się przy BF4 bawie lepiej niż przy poprzedniej części. Być może dlatego, że recon znów jest grywalny.

Co do unlocków to racja, jest ich od groma. Ale mi się to podoba.

Z tego co ogólnie tutaj czytam to nie ma co sobie wyrabiać zdania o grze po wersji z current genów bo jest to zwykły crap :P

To jest tylko moja opinia i doskonale wiem że większość ma inne zdanie. Duża większość się rozpływa jakie to cudowne.

Z tego co widzę TY grywasz na PC i pewnie wygodniej i szybciej Tobie operować myszka w tych wszystkich ustawieniach. Doskonale widać że cała gra jest robiona pod PC . W wersji na konsole najlepiej jeszcze kompa koło siebie ustawić . Dla mnie tragednia

A teraz ja dodam swoje 3 grosze, tylko pamietajcie ze to moja ocena current-gen'owej wersji Battlefield 4. 

Pojazdy

W Bf3 Latanie Bird'em bylo sztuka, nieliczni potrafili ta maszynka latac na poziomie pro, takim jak np. Hempit (dawalem tutaj sporo jego filmikow). W BF4 to arcade, to karton ktorym kazdy potrafi latac. Latwo sie zabija oraz zdobyw punkty, najzwyczajniej w swiecie jest  lekko i przyjemnie. Bez frustracji, jaka oferawala im "trojka" podczas dziewiczych lotow w co-operation. Szkoda, bo mialo byc trudno i wymagajaco. Ale skoro Dice chce walczyc o tron Z Call Of duty, to trzeba podazac sciezka konformizmu i robienia laski casual'owemu graczowi. 

Jety- teraz to szybowce, ktorym latwo manewrowac. Gdzie ten wstrzas podczas zmiany kamery z 3 ososby na 1. Gdzie te karkolomne petle, jakie robilo sie Flanker'em-em tudziez F16. Ja mialem wrazenie, ze odpaliem ACE COMbat, a nie waymagacy "symalotor lotow" pol-zartem, pol-serio. :) Chooj wam w D*&pe DICE!

Heli Bojowe- jest lepiej, niz w porzypadku dwoch powyzszych, ale to poprzeczka nizej w stosnku do Bf3. W ogole mam warazenie, ze latadla w Bf4 zostaly pozbawone fizyka. W tym apsekcie jest zdedydowany regres. 

Piechota

Ok, wszyscy wiedza ze lubie skakac, i walic prosto przed siebie. Mechanika Bf3 na to pozwalala, i czerpalem z tego pelnymi grasciami. Naprawde dziwie sie, ze malo procent graczy z tego korzystalo, i plakalo na ludzi korzystacych z banalnego przyciska X oraz  maksymalnej czulosci, A jak jest w BF3? Ano czulosc maskylmalna, jak dla mnie, jest tak okolo 10% wieksza, niz w  Bf3. Czy to dobrze, jak najbardziej! Aleeeeee... grajac na dDominacji, ewentulanie TDm, przy ostrej zadymie spadaja klatki animacji (tak do do 10-15 kaltek na sekunde).I co sie wtedy dzieje!? Celownik wariuje, tak jakbym utknal w jakies smole -,w pierwszym monencie "aiming" jest powolny, a w kolejnym dostaje kopa z rozpedu, i suma sumarum moje kule laduje metr od przeciwnika. W BF3 celownik jest "sztywny i precyzyjny", no fucking problems!. Naprawde, wersji na current geny brakuje stalych 30fps, a w szczegolnosci widac to po kosach, gdzie przy zbieraniu dog-tag'ow towarzyszy dosc czesto "klatkowanie". A co z hit-box'ami? Nadal ten sam bullshit co w BF3, napierda$%alm w typa tone olowie, a on odwraca sie, i luta w pysk jedna kulka. Doprawdy, w(pipi)iajacy motyw! 

warrto kupic BF4na Ps3? Zdecydowanie nie! Odradzam! Tona frustracji i "w(pipi)". W najsmileszych snach nie wydawalo mi sie, ze current-gen'owa wersja BF4, przebije w w tej materii BF3. Czy kupie szpila na Ps4? Tak, ma obledna grafike, i podobno swietna kampanie. Pozdrawiam :)

Edytowane przez walek
  • Plusik 1

Co do fizyki to zawsze mogą wprowadzić zmiany, zresztą dla mnie w heli lata się tak samo jak w BF3 co do jetów to rzeczywiście lata się nimi łatwiej i są niesamowicie zwrotne, inna sprawa że jak latam w jetach to za dużo widzę kokpitu i przy skrętach ciężko ujrzeć przeciwnika :( bardzo to przeszkadza.

Co do tego patch i sterowania z BF3 to pewnie taki dostaniemy, choć ja nie narzekam i już nie wiedzę problemu.

Aha zapomniałem dodać że ludzie którzy myślą że jak nadejdą nextgeny to problemy znikną radzę trochę ochłonąć bo pewnie tak różowo jak w japońskich magach nie będzie. Kolejny przykład mamy z tego eventu bitwy USA vs EU gdzie na Xone mieli problem z teksturami :) 

Beda problemy i to wieksze niz na PC bo to nowa generacja ktorej nie ogarneli jeszcze.

Co do PS3 to konsola nie daje rady sobie z tym silnikiem i dlatego mamy ta gre w takiej a nie innej formie, mimo wszystko strzela mi sie lepiej hit marki sa lepsze gra jest troszke dynamiczniejsza, czuc zdecydowanie bardziej pole walki.

Czemu na ipadzie po zalogowaniu do origina pokazuje mi zebym kupil sobie gre...?

Mozna sprawdzic gdzies w grze czy nie gram na jakims innym koncie origina niz to na ktore sie loguje na ipadzie?

Ja w Bf3 walczyłem tylko z kokpity,nie przełączałem się na kamerę z góry.

Same kamery, tez sa gorsze w BF4 niz w BF3, zbyt sztywne, za blisko. Edytowane przez eX4cT_PL

Info 

If you’ve been playing the Battlefield 4 Beta, you might be wondering: “Where are the Platoons from Battlefield 3?” We are looking at introducing Platoons for Battlefield 4 in early 2014. We know this is a very popular feature for Battlefield players that have been used by thousands of fans, and as such we are preparing to bring it back into Battlefield 4. As we do this, we’re also very eager to hear what new functions you would like to see. Battlelog has always been an organic service that constantly changes and grows together with you, the community – so please; share your thoughts on the BF4 forums! We’ll be able to share more of our plans for the upcoming Battlefield 4 Platoons feature later.

Edytowane przez marekjw2523

Za łatwe sterowanie heli? Nosz kur..a, najpierw narzekania, że gubienie pestek w odrzucanym magazynku to robienie z bf'a ARMY a potem, że heli ma być tak hardkorowy aby tylko nieliczni mogli z niego skutecznie korzystać. W domyśle, tylko wtedy prawdziwa satysfakcja jest z latania? No ja proszę... Bez przesady...

W BC2 latanie to była przyjemność, BF3 i jego przegięte starowanie powodowało, że nikt przy zdrowych zmysłach nie wsiadał do heli z randomem bo w 90% przypadków maszyna rozj..bywała się na latarni itp. W bc2 szybko i skutecznie można było desanty z heli całą brygadą robić. Dlatego niech mi DICE nie waży zmieniać sterowania latadłami. 

Co do naziemnych, to faktycznie mają co w łatkach zmieniać :)

Dla mnie caly gameplay mapy,balans,strzelanie BF4>BF3

Psuje to tylko grafika i framerate.Wersja current genowa nie dostala zbyt duzo milosci.Moze to i dobrze,bo next geny beda lepsze.

Jest tez mozliwosc,ze robili gre na 5 platform i kazda jest ochlapem ktory bedzie latany przez przynajmniej pol roku.

Wczoraj pierwsze mecze na podboju rozegralem, ponizej kilka uwag:

- jednym z glownych powodow dla ktorych do tej pory gralem wylacznie dominacje byl szybszy progres w tym trybie. Tak przynajmniej bylo w BF3- tutaj niespodzianka, mam wrazenie, ze szybciej leca punkty na podboju. Duze zaskoczenie.

- mam w ten weekend double xp za preordera. Dziwnym trafem dziala ono TYLKO W PODBOJU (albo inaczej: nie dziala w TDM i dominacji, bo innych trybow nie probowalem). Niestety przyczailem to dopiero po dobrych 3h grania...

- ...mimo to jednak przez pozostale pol wieczoru (nocy) zdazylem odblkowac po ok. polowe rzeczy w czolgach, BPW i p-lot. W koncu double xp zasluguje w pelni na swoja nazwe: dublowane sa nie tylko baretki i medale jak w BF3, ale doslownie wszystko: punkty za pojazdy, bronie, klasy. Mialem jeden mecz, w ktorym 7 unlockow w jednym pojezdzie zrobilem. Obawiam sie, ze ludzie czekajacy z graniem na ps4 moga miec twarde zderzenie z rzeczywistoscia, bo do tego czasu wszyscy grajacy na ps3 beda juz spokojnie mieli poodblokowywane wszystko w pojazdach i klasach (do tego jeszcze kwestia znajomosci/nieznajomosci map)

- generalnie mapy sa fajne, bardzo zroznicowane i ciekawe, ale w podboju zwyczajnie za duze i od razu ma sie odczucie, ze dopiero przy 64 graczach bedzie to wygladalo jak nalezy. Przy 24 os. czesto jest pusto, a juz najwieksza porazka jak na tej mapie ze sztormem (wysepki porozrzucane na morzu) wyladujesz jako piechociarz na jakims zad.upiu...

- te duze lodzie bojowe naprawde bojowe sa, rozpierduche niezla potrafia zrobic i ciezko je rozwalic np. BWP. Plywajace fortece doslownie

Edytowane przez tommi

przy ostrej zadymie spadaja klatki animacji (tak do do 10-15 kaltek na sekunde).I co sie wtedy dzieje!? Celownik wariuje, tak jakbym utknal w jakies smole -,w pierwszym monencie "aiming" jest powolny, a w kolejnym dostaje kopa z rozpedu, i suma sumarum moje kule laduje metr od przeciwnika.

Bez kitu 50% moich zgonów jest przez ten stolec! Przy wysokiej czułości (mam 70%) i chrupiącej animacji nie można w nikogo trafić. Obok wykastrowania opcji składów to największa porażka BF4 na PS3. Zauważyłem też, podobnie jak w BF3, problem z zabiciem kogoś pierodlnięciem z czołgu. Pruje pół metra od typa, a ten biegnie jak gdyby nigdy nic.

Zgadzam generalnie się ze wszystkim co napisał Bronas. Zabrali całą radochę z gry pojazdami, zwiechy wyłapałem wczoraj trzy i w(pipi)iony wyłączyłem konsolę. Tnie niemiłosiernie, dropy, masakra.

Tak jak Kabotyn napisał, napierdalam w typa cały magazyn, pierwszy otwieram ogień, jeden strzał i po mnie.

Grafa jest słaba, nic nie poprawili. Jest jak było.

Reasumując: nie ma sensu tego shitu kupować na PS3 i nie przekona mnie nawet Tommi to, że wszyscy będą mieli odblokowane dodatki a ktoś potem będzie się męczył na PS4.

Chu,jnia z grzybnią. Rzekłem.

Zakladam sie o browara,ze choojowsza wersja jak zawsze jest ta z ps3.

360 bez problemu 30fps ps3 jak zawsze 20-30.

Sporo osob kupilo tylko dla znizki na wersje ps4.Jestem ciekaw jak to bedzie,bo przeciez musimy chyba cala gre sciagac..Plyta z ps3 chyba nic nie daje.

Ja (pipi)e 50giga takiego Bfa..

Edytowane przez KarolFanbojSony

Nie wiem, gram na ps3 i bawię się lepiej niż przy bf3. Wiadomo, że granie w tego bf4 tylko i wyłącznie na current genach jest bez sensu, ale granie przez 3 tygodnie, a potem przejście na next geny, jak dla mnie ma już sens (o ile ma się przyjemność z gry na ps3). Na 15 godzin gry miałem 3 zwiechy konsoli, 2 razy sytuację w której gra miała około 10 klatek i parę razy zamiast schodów była jedna rozmazana tekstura. Podsumowując, jeżeli komuś aż tak mega nie zależy, żeby poczuć wielkie nextgenowe "pier.dolnięcie" podczas pierwszego uruchuchomienia gry na ps4 to polecam mu wziąć wersję na ps3 za 199zł i spróbowania, a w wypadku, gdy gra nie będzie sprawiała radości poczekania na ps4 i grania dopiero na nim (zaoszczędzicie tym sposobem 10zł swoją drogą). Tyle ode mnie.