Skocz do zawartości

Battlefield 4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Apteczki mają, ale biegają ciule z granatnikami zamiast defibrylatorem. Ludzie nie dają ammo, bo technicy są przegięci na tą chwilę i każdy nimi gra.

Wszystko przez rakietnice pt. wystrzel w kierunku czołgu-zapomnij (można tym zabijać za(pipi)iście piechotę bo leci do przodu tylko).

Opublikowano (edytowane)

Musze cie zmartwic ale wiekszosc osob ktorzy graja w ta gre nie wiedza o co w niej chodzi.Ogolnie kazdy ma wy(pipi)ke czy wygrasz czy przegrasz.

Zrobili te komendy i tak jak spamujesz to ludzie ammo nie daja ani apteczek,teraz medyk bez defi biega to juz w ogole parodia i syf.

Tego to już w BF4 nie ogrania nikt .Jak ktoś mi  podrzuci  ammo ,reanimuje i da apteczkę to się dziwie :P.Jedyna mapka na której nie ma z tym problemu to "Blokada"

Edytowane przez Darude
Opublikowano

Jak mnie ktoś reanimuje, czy daje ammo to mam już odruch że dziękuje za każdym razem komendą głosową. W trójce nie musiałem dziękować. Nie trzeba też dziękować w takiej gierce jak np. Planetside 2.

Z punktacją za te akcje zawalili. Jakby reanimacja dawała normalnie 100 punktów to może zachęciło by to ludzi do reanimowania, a tak nikt nie będzie ryzykował. Woli wziąć granatnik i wbić kilka dodatkowych fragów przez tunel.

Opublikowano (edytowane)

teraz medyk bez defi biega to juz w ogole parodia i syf.

Z punktacją za te akcje zawalili. Jakby reanimacja dawała normalnie 100 punktów to może zachęciło by to ludzi do reanimowania

Dokladnie. Edytowane przez tommi
Opublikowano

Niestety komendy wg mnie są kompletnie bezużyteczne. Za długo to wszystko trwa z wybieraniem odpowiedniej opcji. Nie ma czasu na takie zabawy bo zawsze kule zarobisz. Ktoś z Was tego w ogóle używa?

Opublikowano (edytowane)

Ja sobie to używam (wciskam) jak biegne jakis dłuższy dystans i nie ma co robić xd.

Edytowane przez Darude
Opublikowano (edytowane)

ja na poczatku tez ich nie ogarnialem, ale od jakiegos juz czasu uzywam- regularnie prosze o rozkazy, w dalszej kolejnosci o transport albo naprawe, no i dziekuje oczywiscie ;) Z amunicja to szkoda paluchow strzepic...

jedno mnie tylko zastanawia i chcialbym to kiedys sprawdzic jak bedziemy napierac w kilku, zeby uzywac ich z sensem: kto wlasciwie slyszy te komendy? Wszyscy ludzie z wlasnego skladu? Wszyscy w druzynie? Tylko gracze znajdujacy sie w okreslonej odleglosci ode mnie (niezaleznie od przynaleznosci skladowej)? Ktos to rozkminil moze?

Edytowane przez tommi
Opublikowano (edytowane)

ja zawsze proszę o ammo, skończę technika i medyka i sto procent dłużej posiedzę na wsparciu bo jednak tasiemka to tasiemka, magazynek się nie umywa. czasami jeszcze wołam o transport i zdarza się, że nagle kolo stacje i czeka. 

Apteczki mają, ale biegają ciule z granatnikami zamiast defibrylatorem

to jestem ciulem. Na ta dużych mapach w podboju reanimacja nie ma taktycznego sensu, bo zanim dobiegnę do trupa znika, jak już podbiegam to też dostaję kulę, a jesli mam się bronić to znów zwłoki znikają - jednym słowem rzadko kiedy się udaje. Tylko na rushu i tdm ma to sens, gdzie tickety faktycznie szybciej znikają i dwójka reanimujących może wiele zdziałać w kluczowych miejscach. w podboju kluczowych miejsc nie ma a przy ponad 700 ticketach w wyniku odbija się to słabiutko. dużo więcej faktycznie wnosi większa siła ognia i gromadny atak na daną flagę. nie usprawiedliwiam nieudolności, ale reanimacja na dużych mapach mi się po prostu nie sprawdziła, chyba, że latałbym tylko z def i kończył mecz 2 do 11, ale radość taka średnia :/

edit

tommi - nigdy ich nie używałem dla dźwięku, tylko dla symbolu jeśli ktoś woła o transport/ammo/apteczkę to miga odpoiednia ikonka na minimapie, podobnie jesli ja wołam o ammo to na minimapie podświetlają się żołnierze wsparcia, ewentualnie leżące boxy ammo. 

Edytowane przez waldusthecyc
Opublikowano (edytowane)

tommi - nigdy ich nie używałem dla dźwięku, tylko dla symbolu jeśli ktoś woła o transport/ammo/apteczkę to miga odpoiednia ikonka na minimapie, podobnie jesli ja wołam o ammo to na minimapie podświetlają się żołnierze wsparcia, ewentualnie leżące boxy ammo.

no dobra, ale co w takim razie z "Dziekuje" i "Wybacz"? Tez sa na to jakies ikony? Wiem np. na bank, ze prosba o rozkaz jest slyszalna przez dowodce skladu, bo robiac za szefa zdarzalo mi sie ja slyszac (mimo, ze zwykle uwijam sie jak w ukropie najpierw zaznaczajac cel, a potem dopiero strzelajac do tych co to probuja przeszkadzac w zdobyciu go ;) ) Edytowane przez tommi
Opublikowano (edytowane)

tyle to przeciez wiadomo- podobnie jak "potrzebna amunicja!", "potrzebny transport!" czy "medyk!".

Pytanie, kto to slyszy jak moj zolnierz to mowi?

Edytowane przez tommi
Opublikowano (edytowane)

M412 REX już nie kładzie tak ładnie na dystans i się gubi :( RIP.

Edytowane przez Darude
Opublikowano

W ogole najwiekszego nerf'a, w stosunku do BF3, dostaly wlasnie pistolety. Dobrze. bo grajac np takim 93R mialem wrazenie jakbym mial na wyposazeniu drugi karabin szturmowy. :)

Co do komnend wydanych przez zolnierza, to zastanwiam sie, kto tutaj zrozumie je kiedy wydawane sa w jezyku chinskim. :)

Opublikowano

W ogole najwiekszego nerf'a, w stosunku do BF3, dostaly wlasnie pistolety. Dobrze. bo grajac np takim 93R mialem wrazenie jakbym mial na wyposazeniu drugi karabin szturmowy. :)

Co do komnend wydanych przez zolnierza, to zastanwiam sie, kto tutaj zrozumie je kiedy wydawane sa w jezyku chinskim. :)

Jakiego pistola używasz?