Skocz do zawartości

Battlefield 4

Rekomendowane odpowiedzi

ja nie mam, ale nie wiem czy kiedyś przez przypadek nie wcisnalem, bo level mogę podejrzeć od 3go. W sumie zastanaawialem się jakie mialbym statystyki, gdybym nie robil osiagniec, ale w sumie jaki to ma sens - wyjdzie 4 dodatek i znowu zamiast grac będę ginal 20 razy z rzedu starając się zaliczyć jakiś pucharek ^^

Gość Zaqair

We wanted to provide a quick update on the issues with Battlefield 4 “rubber-banding” some players on certain platforms are experiencing during matches with 64-players.

Looking into this further, we’re unhappy with our server performance, so we’ll be upgrading the hardware as soon as possible, investing more to deliver a better experience.

As soon as we know the exact timetable, we’ll let you know the ETA. Reducing lag for these players is absolutely a TOP priority for us to solve and we expect to have the solution very soon.

http://blogs.battlefield.com/2014/04/addressing-battlefield-4-rubber-banding-issues/

I jak tu nie kochac dobrego PR. Prawie wszyscy maja problemy z lagami nie liczac PC bo tam serwerow EA/Dice prawie nie ma.

Moze sie wyrobia przed premiera Battlefield Police :P

Gość Zaqair

(pipi)a nie wierze,ze musze to napisac kolejny razy. Zadales sobie chociaz tyle trudu,zeby poszukac w tym temacie? Nie cale 2 tyg temu(dokladnie 23 marca) napisalem w czym jest problem.

Trophy full arsenal nie wpadnie ci dopoki nie bedziasz mial wszystkich przedmiotow. odpal misje w szanghaju i/lub Kunlun Mountains jest glitch nie zalicza w tych 2 miejsach broni. Zakonczenie zagraj ostatnia misje jeszcze raz mi za pierwszym razem tez nie wpadlo.

(pipi) nie wierze,ze musze to napisac kolejny razy. Zadales sobie chociaz tyle trudu,zeby poszukac w tym temacie? Nie cale 2 tyg temu(dokladnie 23 marca) napisalem w czym jest problem.

Trophy full arsenal nie wpadnie ci dopoki nie bedziasz mial wszystkich przedmiotow. odpal misje w szanghaju i/lub Kunlun Mountains jest glitch nie zalicza w tych 2 miejsach broni. Zakonczenie zagraj ostatnia misje jeszcze raz mi za pierwszym razem tez nie wpadlo.

Znalazłem wszystkie przedmioty:

No pięknie. Skończyłem kampanię na wysokim, znalazłem co było do znalezienia i ani żaden trofik za skończenie kampanii, ani trofik za znalezienie wszystkiego... Brawo... Ja (pipi)e...

odpalałem te misje bo czytałem o tym błędzie i nie wpadło... Jeżeli chodzi o poziom trudności to, że Tobie wpadło nie znaczy, że mi wpadnie, bo są przypadki, że nie wpada dopóki ludzie nie przejdą jeszcze raz całej gry. Czy u mnie działa, to się okaże, bo na razie robiłem jedno zakończenie.

No panie minusiński (Zaqair)? Gdzie są Twoje cenne rady i minusy? Skończyłem kampanię, skończyłem ostatnią misję 3 razy, i ani trofika za skończenie kampanii (!!!!!!!), ani za wykonanie wszystkiego co było do wykonania w kampanii! Co za syf nie gra, nie potrafią nic zrobić... Nawet prostego warunku, jeśli kampania skończona trofeum odblokowane...

Wspolczuje. Czyli wychodzi na to, ze do singla najlepiej wykasowac wszystkie poprawki i odlaczyc kabel sieciowy.

Scalakowalem singla zaraz po premierze i nie mialem zadnego problemu z pucharkami, dlatego jak ktos sie za to by chcial zabrac, niech najlepiej w ogole usunie aplikacje.

W tym filmiku koleś wyjaśnia dla czego bf4 ( i inne gry na konsole) mają słaby netcode, a raczej czemu nie jest łatwo go poprawić na konsolach (bo na pc nie ma takiego "przepisu"):

Gdyby ktoś jeszcze miał problem ze znajdźkami lub nie zaliczeniem przejścia kampanii.

W moim przypadku było to podejście do fabuły na 2 razy, raz do drugiej misji (skończona i w 3 misji logout), a drugie już do końca. Dzisiaj sprawdziłem na battlelogu i okazało się, że nie mam zaliczonej drugiej misji... Kompletnie zablokowana:

https://www.dropbox.com/s/4lj2mznyvw7g64b/Zrzut%20ekranu%202014-04-03%2017.57.22.png

Jako, że nie miałem wykonanych specjalnych zadań typu 10x kill z c4 to odpaliłem kampanię od nowa na wysokim i gram sobie, zrobiłem te 10 kili z c4 i przeszedłem misję bo w następnej maiłem do zrobienia 10 multikili no i nie miałem wg battleloga zrobionej drugiej misji... Po załadowaniu 2 poziomu (który był totalnie zablokowany w battlelogu) wpadły trofea za przejście gry (wszystkie 3 ), a na poprzedniej mapie, tej co przeszedłem wpadło trofeum za wszystkie znajdźki (ponieważ wg battleloga jednak nie do końca przeszedłem tą misję, bo nie mialem odblokowanej nagrody za jej skończenie, a mianowicie rexa)...

Więc w moim przypadku problem leżał po stronie niezsynchronizowanego battleloga...

Edytowane przez NewNickPL
Gość Zaqair

Zielu,SW od Visceral Games to osobna gra ktora ma wyjsc po SW od Dice. Visceral Games to duze studio,dice robilo przy bf4,me 2 i sw w tym samym czasie. DICE LA robi ostatnie 2 dlc a oni przy NFS nic nie robili :P

Edytowane przez Zaqair

Zielu,SW od Visceral Games to osobna gra ktora ma wyjsc po SW od Dice. Visceral Games to duze studio,dice robilo przy bf4,me 2 i sw w tym samym czasie. DICE LA robi ostatnie 2 dlc a oni przy NFS nic nie robili :P

Zielu amatorze :) Visceral robiło Dead Space - najgenialniejsza gra ever :) co oznacza mniej więcej... nic... bo z multi to nie ma nic wspólnego... Wprawdzie już w dwójce był tryb multi ale grało w niego jakieś 17 osób wliczając rodziny pracowników - czyli nie liczy się...

Tobie chodziło o Criterion? oni z kolei stworzyli drugą najgenialniejszą grę ever czyli Burnouta Paradise :)

Edytowane przez rob1979

Jak Wam sie chce w ogóle zajmować jakimiś znajdzkami, trofeami itd. :) nie lepiej w tym czasie jakaś epicka akcje na serwerach wykręcić? ;)

@Zielu: jeśli gra ma faktycznie wyjść w listopadzie, to ja liczę ze teraz to już zaawansowane testy kodu trwają, eliminacja bugow i nanoszenie ostatnich poprawek, a nie decydowanie kto ma ja zrobić ;)

Edytowane przez tommi