Opublikowano 25 maja 201410 l Hahahahaha rewelacja! Pięknie jadą po tych wszystkich kretyńskich błędach w B4 Zasmuciliście mnie tą informacją, że na konsolach nie zwiększą Tickrate Edytowane 25 maja 201410 l przez Neox
Opublikowano 25 maja 201410 l To cały czas ta gra będzie chodziła jak by nie miała synchronizacji? Kile z dupy i te cyrki to będzie standard? Boże ten silnik to największe (pipi) ever. Robić gre o strzelaniu i spier,dolic strzelanie. 100 x wolałbym bc2 bez żadnych levoluszyn czy innych bzdur, które tylko psują normalne strzelanie i rejestrację pocisków. Edytowane 25 maja 201410 l przez KarolFanbojSony
Opublikowano 26 maja 201410 l Ile razy czlowiek moze pisac wyjdzie albo we wtorek przed e3 albo dzien po e3. Tickrate na konsolach raczej zostanie taki sam tylko pc dostanie wiekszy. Wiekszy tickrate obciaza cpu i gpu jak i rowniez wymaga lepszego lacza. Wiec dice musialo by albo zostawi 960 ale dac 30 fpa albo dac 720p i 60fps. Maja jeszcze opcje zamiast 30hz jak na pc dac 15hz ale to by wiele nie zmienilo. Wiekszy tickrate pojawi sie raczej w bf swat. Zakladajac ,ze EA uda sie wymusic na Sony/MS zwiekszenia wymagan co do minimalnego lacza. Jak bedzie trailer albo nowe info to Ja lub Zielu 2 minuty po pojawieniu sie trailera/newsa go tu damy. Zaq jednak Dan Mitre potwierdził że wszystkie zmiany zastosowane w CTE będę również zastosowanie na PC jak i ja konsolach więc to się tyczy też tickrate " - hey dan I know you have some things to do with bf4 but I was wondering is the CTE testing coming to consoles? - No, it's PC only at the moment. However, all of our key learnings will be applied to console as well."
Opublikowano 26 maja 201410 l (...) - hey dan I know you have some things to do with bf4 but I was wondering is the CTE testing coming to consoles? - No, it's PC only at the moment. However, all of our key learnings will be applied to console as well." Napisali "all of our key leranings" a nie "all of our learnings". Nie byłbym taki pewien, czy tickrate zostanie uznane za "key".
Opublikowano 26 maja 201410 l Zielu,pytanie czy dadza wam 30hz czy jakies marne 15hz. Najwyzej bedziecie mieli blizej 30fps a nie 60fps
Opublikowano 26 maja 201410 l Ile razy czlowiek moze pisac wyjdzie albo we wtorek przed e3 albo dzien po e3. Tickrate na konsolach raczej zostanie taki sam tylko pc dostanie wiekszy.Wiekszy tickrate obciaza cpu i gpu jak i rowniez wymaga lepszego lacza. Wiec dice musialo by albo zostawi 960 ale dac 30 fpa albo dac 720p i 60fps. Maja jeszcze opcje zamiast 30hz jak na pc dac 15hz ale to by wiele nie zmienilo.Wiekszy tickrate pojawi sie raczej w bf swat. Zakladajac ,ze EA uda sie wymusic na Sony/MS zwiekszenia wymagan co do minimalnego lacza. Lacze to chyba raczej nie jest zaden problem. Nie wierze w to, ze PC gracz ma lepszeg neta, niz ten konsolowy. A kwestia obnizenia parametrow graficznych, aby udzwignac tickrate do 30HZ na konsolach. tez mozna wlozyc miedzy bajki. Przeciez Bf4 to nie jest zaden potwor wizaulny, to tylko lepsze tekstury, oswietlenie i 64 graczy. Reszt jest taka sama jak na past-gen'ach. Ta gra to przecietniak graficzny, cos jak pierwszy shootera na PS3 Resistance. PS4, ktore jest mocniejsze od poprzednika z jakies 20 razy, instaluje 40 giga danych w minute, nie jest w stanie "udzwignac" 30 hz serwer, bo jest za slabe!. Jakos nie chce mi sie w to uwierzyc. Wszystko rozbija sie (jak wspomnailes Zaqu w ostatnim zdaniu) o jakies tajemnicze restrykcje co do lacza miedzy Sony/MS a developerem. To pewnie mozna zmienic, ale na to, zakladam, trzeba wylozyc "gruba" kase. Pozdrawiam Edytowane 26 maja 201410 l przez walek
Opublikowano 26 maja 201410 l Moze i bf nie jest potworem graficznym ale zwiekszony tickrate obciaza bardziej cpu,gpu i net. Ps4 nie potrafi uciagnac 1080p/60fps w bf4 wiec jezeli chca utrzymac te 60fps to gdzies beda musieli ucicac. Na miejscu dice zrobilbym osobne serwery. Na jednych bedzie wysoki tickrate a na drugich zostawic tak jak jest,zeby osoby z kiepskim laczem mogly grac. A co do netu pc vs konsole,to pcetowcy maja lepszego neta. Pc obecnie to cyfrowa dystrybucja wiec trzeba miec mocnego neta,zeby pobierac 20-30gb. Gry pc na plytach kupuja juz tylko ludzie z slabym netem reszta korzysta z cyfrowej. Do tego ps4 moze wykorzystac neta do 100mb/s na pc masz karty sieciowe ktory potrafia wykorzystac net 1gb/s(wiem,ze malo jest miejsc na swiecie z takim netem)
Opublikowano 26 maja 201410 l Czyli jakie to ma znaczenie ? Internet 100 MB/s ? nie przesadzaj. 1/10 póki to juz dla niektorych kosmos (szybkosc internetu jest liczona w megabitach na sec, a nie megabajtach) - 120 Mb/s w wielu miejscach nie jest nawet do osiagniecia, wyzszym standardem sa szybkosci rzedu 30/60/90Mb/s. Nie wiem ile lat musialoby uplynac, by wykorzystywac pelna predkosc sieciówek nawet 100MB, a co dopiero 1 GB (tego typu przepustowosc mozesz wykorzystywac jedynie w firmach w sieci lokalnej, o ile infrastruktura na to pozwala) Edytowane 26 maja 201410 l przez easye
Opublikowano 26 maja 201410 l Ja od 2yg mam120/5 i żeby coś się zmieniło względem 60 nie sądzę Edytowane 26 maja 201410 l przez tomci23
Opublikowano 26 maja 201410 l no - ale masz 120 Mb/s i mały uplod jak na taką sieć (z reguły dają już 20). Przy grze online/sciaganiu plikow przeciez Upload jest takze bardzo wazny. Mimo wszystko - siec o takiej szybkosci to i tak kosmos dla wiekszosci polakow. Edytowane 26 maja 201410 l przez easye
Opublikowano 26 maja 201410 l Easye,steam duzo lepiej wykorzystywal moje lacze 50 Mbps(6.25MB/s). Na psn jak lecialo 2MB/s to bylem szczesliwy,steam min lecialo 4MB/s Edytowane 26 maja 201410 l przez Zaqair
Opublikowano 26 maja 201410 l bo na PSN zalezy na jaki trafisz serwer, czy siciagasz w trybie czuwania itp, ale i tak - jakie ma znaczenie pobieranie plikow przy grze online ? na Xboxie wszystko z reguly lecialo z maksymalna predkoscia. Tak czy siak, nie ma sensu patrzec na maksymalna przepustowosc sieciowek. Edytowane 26 maja 201410 l przez easye
Opublikowano 26 maja 201410 l To byla odpowiedz na to,ze lacza +50Mbps nie sa wykorzystywane. Za kilka dni bede mial 100Mbps i zobaczymy ile psn bedzie wstanie pociagnac.
Opublikowano 26 maja 201410 l Nie spodziewaj się fajerwerków. Ja myślałem, że jak przełączę się na 100/50 to zobaczę jakąś różnicę. Niestety tylko filmy z Pirate Bay ściągają się szybciej
Opublikowano 26 maja 201410 l Prawda jest taka,ze jezeli chcesz zobaczyc roznice to torrenty,xbl i steam. Psn niestety nie jest wstanie wykorzystac lacza .
Opublikowano 26 maja 201410 l Zapytałem się co z tickrate i dostałem odpowiedz Ideally, major changes to server code would be applied globally across all platforms.
Opublikowano 26 maja 201410 l Chyba pierwszy weekend premium podczas którego grało się normalnie, zero lagów i inncyh problemów. Miałem miesiąc przerwy od BF4 więc jestem zaskoczony.
Opublikowano 27 maja 201410 l Bawił się ktoś w łączenie konta PSN z origin? Mam konto na origin z gierkami PC i podpiętym tam starym kontem z XBL i nie moge tam podłączyć konta z PSN. Przez apke origina loguje się na konto z gierkami PC, dodaje konto z PSN i error. Pisałem do EA, ale mają to w (pipi)e, jakies rady?
Opublikowano 27 maja 201410 l Ta rakieta z bombowca w 1:22 nie jest z gry, prawda? Oczywiście że jest to jest bombowiec z Chińskiej nawałnicy, jest zadanie do tego i jak je zrobisz będziesz mógł mieć sterowaną głowicę
Opublikowano 27 maja 201410 l o ja - chyba je wykonałem już dawno. A jak ja się odpala ? Bez kitu - do tych zabaweczek BF to powinni dodawać jakiś toturial. Edytowane 27 maja 201410 l przez easye