Skocz do zawartości

Battlefield 4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak.

Wczoraj spialem zwieracze i zrobilem to- piekna bron, chyba najlepsza z tych ktorymi dotychczas gralem. Mam nadzieje, ze po zalozeniu tlumika nie straci powera.

Tłumik mocno ograniczy zasięg ale wciąż będzie niezastąpiona przy podboju "na amerykana"  :thumbsup:

Opublikowano

Ja, po grubo ponad 6 latach łupania w Battlefieldy, zacząłem grać DMR z celownikami 4X i moim nowym ulubionym Prisma 3.4X. Nie obstawiam dachów ofkors tylko biegam jako engineer siejąc postrach SMAWem i minami/plackami. Na dużych mapach poniższy zestaw to moim zdaniem mistrzostwo świata. Polecam M39 EMR, ale pozostałe też dają radę.

qxs9bq.jpg

Opublikowano

czytałem wlasnie ze podobno wyjątkowo w tej serii celowniki 3x i wyżej dają radę. Nigdy nie grałem z czymś takim, ale tez pewnie spróbuję bo kończę wlasnie tradycyjne karabiny.

Moze by tak, ze poraz pierwszy w BF są tak duże mapy i takie celowniki mają sens

Opublikowano

czytałem wlasnie ze podobno wyjątkowo w tej serii celowniki 3x i wyżej dają radę. Nigdy nie grałem z czymś takim, ale tez pewnie spróbuję bo kończę wlasnie tradycyjne karabiny.

Moze by tak, ze poraz pierwszy w BF są tak duże mapy i takie celowniki mają sens

i po raz pierwszy nie ma większego sensu zabawa z shotgunami :(

Opublikowano

Zawsze czuję dyskomfort jak biegam z czymś wyżej od x2, ale na dystans pewnie się sprawdzają. Bliżej oczopląsu dostaje i choćby to była snajperka to założę reddota. W ogóle wczoraj pare rund głupawki, założyłęm tłumik na berettę i bawiłem się w MGS/Hitmana, dzisiaj chyba porozjeżdżam ludzi motorkiem do 100 killi jeszcze trochę brakuje.

Opublikowano

Karol, dlatego właśnie mam dodatkowy celownik bo z bliska kręci mi się w głowie jak próbuję wycelować z prismy. Co do shotgunów to masz rajt Krzysiu - są do dupy. Wcześniej używałem ich tylko na Locker, ale teraz nawet tam mi się nie sprawdzają. Zobaczymy po paczu bo mają coś z celnością pompek kombinować.

Opublikowano

No faktycznie nie ma sensu jak sajga z sabotem kosi lepiej na dystans niż niejedna DMR.
Opublikowano (edytowane)

No faktycznie nie ma sensu jak sajga z sabotem kosi lepiej na dystans niż niejedna DMR.

Coś w tym jest bo na papierze SAIGA ustawiona jako "DMR" wygląda nieźle, ale w rzeczywistości trzepie nią na wszystkie strony i jest bardzo niecelna. Próbowałem wiele razy grać z sabotem i nie dawało to takiego efektu jak z DMR (w tym przypadku M39).

edit: i ma mniejszy magazynek ;)

mv5cmw.jpg

Edytowane przez mclusky
Opublikowano (edytowane)

Jutro aktualizacja battleloga i chyba dupa z plutonów bo właśnie trwają zapisy do wcześniejszego dostępu do tej opcji :(, ktoś zapytał w czym problem przecież można przenieść ją do BF4 z BF3...odpowiedz

It's a completely new system, written from scratch. It may not be evident from day 1, but will enable a lot of cool stuff going forward.

Edytowane przez marekjw2523
Opublikowano (edytowane)

Coś w tym jest bo na papierze SAIGA ustawiona jako "DMR" wygląda nieźle, ale w rzeczywistości trzepie nią na wszystkie strony i jest bardzo niecelna. Próbowałem wiele razy grać z sabotem i nie dawało to takiego efektu jak z DMR (w tym przypadku M39).

Wez, Mclusky nie podnos ludziom cisnienia. Czy to w BF3, czy bf4, shotgun to podreczne dzialo Nawarony, prawdziwa bron masowej zaglady. :)

Edytowane przez walek
  • Plusik 1
Opublikowano

tak.

Wczoraj spialem zwieracze i zrobilem to- piekna bron, chyba najlepsza z tych ktorymi dotychczas gralem. Mam nadzieje, ze po zalozeniu tlumika nie straci powera.

Tłumik mocno ograniczy zasięg ale wciąż będzie niezastąpiona przy podboju "na amerykana"  :thumbsup:
Rzeczywiscie niezly karabinek.

Tlumik powoduje, ze nie wyswietlam sie na mapie po oddaniu strzalu?

Co musze zrobic, by odblokowac USAS?

Gość Zaqair
Opublikowano (edytowane)

Zdobywasz 10tys pkt w misji South China Sea.Ale Usas to bron ktora po odblokowaniu lezy gdzies na mapie. Nie mozna usas uzywac jako normalna bron.

Edytowane przez Zaqair
Opublikowano (edytowane)

Dzieki, a ten tlumik co dokladnie daje? Tylko dzwiek tlumi, czy na minimapie tez jestem niewidoczny?

Wiem, ze pytania pewnie noobowskie, ale swoja przygode z BF zaczalem dopiero teraz.

Edytowane przez easye
Opublikowano

Niestety tłumik mocno też ogranicza możliwości broni na dystans. Dużo spowalnia prędkość pocisku i przyśpiesza jego opadanie. Średnio się strzela zwłaszcza do poruszających się celów.

Z drugiej strony osłabia również broń na bliskim dystansie, poprzez obniżenie celności przy strzelaniu z biodra (celownik jest większy). Sporo się zyskuje, ale też sporo traci.

Ja ostatnio przestałem korzystać z tłumików. Im mniejszy celownik przy strzelaniu z biodra, tym bardziej komfortowo się czuje biegając. Z drugiej strony też lubię mieć możliwość trzymania przeciwników na dystans, a tłumik trochę ogranicza mi tą możliwość.

W sumie ostatnio też przestałem biegać na pałę po środku mapy, więc mogę sobie pozwolić na zdjęcie tłumika i korzystanie z pełnego potencjału broni.

Opublikowano

Wez, Mclusky nie podnos ludziom cisnienia. Czy to w BF3, czy bf4, shotgun to podreczne dzialo Nawarony, prawdziwa bron masowej zaglady. :)

USAS mocny był, ale się zmył. Proponuję wszystkim, którzy uważają shotguny w BF4 za ostro przegięte, spróbować z tym szajsem pobiegać. Zdziwicie się, że nie wygląda to tak kolorowo jak na fimikach BFF (Bracie Figo Fagot? :|). Chyba w obawie przed akcjami z BF3, gdzie z shotgunów zrobili na początku armaty tutaj znowu przesadzili z ograniczeniami. Kto chce USASa z odłamkami spróbować to na 100% jeden leży na Zavod 311 w podziemiach między C i D. Dla mnie kupa.