Skocz do zawartości

DC Cinematic Universe

Featured Replies

Opublikowano

Widziałbym jeszcze ze 2-3 sceny, w których rozmawiałby w stroju Supermana np. z "duchem" jego ojca, albo coś w tym stylu. Miałem po prostu wrażenie, że wraz z założeniem kostiumu, Superman stał się maszyną. Nie wiem, może takie było założenie (w komiksach z Supermanem miałem do czynienia tylko w TDKR Millera i Hush, także delikatnie mówiąc nie wiem, jak to jest w komiksach).

Aha, film miał jedną niezaprzeczalną zaletę:

Pokaż ukrytą zawartość

<3

Edytowane przez ragus

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 339,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

Opublikowano

Nie było tak źle. Góra popcornu, pepsi i rozwałka na całego. Zastanawiam się ilu ludzi zginęło w trakcie walk. Setki tysięcy? Milion? Tak można szacować.

Edytowane przez Yap

Opublikowano

Jeżeli to faktycznie ma być trylogia, to gratuluję rozmachu reżyserowi, skoro w 1szej części potrafił rozpie.rdolić całe miasto i wpłynąć na masę wnętrze ziemi.. Na koniec trylogii pewnie pożegnamy się z planetą.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Jutro mam zamiar się wybrać do kina. Warto iść na wersję 3d?

Opublikowano

bylem na imax i 2d.

imo imax byl warty doplaty , nie tylko o obraz chodzi , ale i dzwiek.

natomiast w zwyklym kinie 2d zrobi robote.

Opublikowano

Wróciłem właśnie z seansu dla biedaków z orange, na całe szczęście 2D, wiec było jeszcze lepiej. Człowiek po takich filmach czuje się mentalnie zgwałcony, bo obraz(efekty) i dźwięk każą myśleć: osom, ale cała reszta brzmi w stylu: kaszana. Rękę Snydera czuć w każdym smutnym spojrzeniu bohaterów jakimi jesteśmy raczeni niezmiennie od 300. Nie omieszkał również zabrać ze sobą taniego filtru, żeby obraz był bardziej cool. Pytanie retoryczne: co w tym filmie nie było złe oprócz wspomnianych efektów i muzyki?

Ocena końcowa: piękny teledysk

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Ostatni film w kinie jaki obejrzałem to ochujały, nudny hobbit. Tym razem czułem się w pełni zadowolony. Jeśli chodzi o akcję, zaznaczam.
W sumie cudów się spodziewałem, a poszedłem zupełnie z nudów.
Koniec, końców obejrzałem na spokoju podjadając orzeszki.

Właściwie tylko panna Lois mnie wqrzała.

Pokaż ukrytą zawartość

No i pewnie będzie dalsza cześć bo pojawiły się w jednej ze scen ciężarówki z logo LexCorp ;)

Edytowane przez El Loco Chocko

Opublikowano

Superman o jakim zawsze marzylem, 9+/10  Ta muza , te efekty , te sentymentalne momenty, te ofiary w ludziach ,ten Henry Cavill, , ta finalowa walka :0 

P.S. 3D ssie ale bylem doslownie zmuszony na ta wersje....moze na BluRayu.

P.S.2 no i faktycznie za duzo Lois....teleport ma wszczepiony? Jest doslownie wszedzie :>

Edytowane przez smallv86

Opublikowano

Byłem we wtorek, piękny film.

Na początku czego mi brakło- no może trochę głębszego przedstawienia postaci.

Reszta miód i orzeszki, epickie akcje i rozpyerdol, zadyma chyba nawet większa niż w Avengers.

Cavill jako Supek idealny, Adams też spoko, no a Shannon jako Zod jest zayebisty, wzbudza trwogę.

Chcę więcej!

9/10

Opublikowano

Masorz mnie wyreczyl. Mam identyczna opinie jak on. Zgadzam sie z kazdym slowem i ocena. :-)

Opublikowano

Również podbijam Masorza.

Właśnie wróciłem i jestem bardzo zadowolony. Spodziewałem się może czegoś na miarę Strażników ale tych Snyder niestety nie przebił. Niemniej nie zawiodłem się, Shannon jako Zod niezły sku.wysyn.

8/10

Opublikowano

Masorz czyta mi w myślach:) Jedyny minus w tym filmie to słabe efekty 3D. Jeśli macie wybór, to nie ma co dopłacać i wybrać wersje 2D.

Opublikowano

Teraz sobie czytam hejty na ten film, głównie jak to ludzie wyszukują w tym filmie buraków no i 

UWAGA MOCNE SPOILERY Z FILMU

Pokaż ukrytą zawartość

Gość w sumie ma sporo racji, no ale nie zmienia to faktu, że film super i chyba se nawet zaraz jakiegoś dziadowskiego cama ściągnę byleby znowu obejrzeć rozwałkę na ulicach Metropolis i Smallville.

Edytowane przez Masorz

Opublikowano
  • Autor

Dużo błędów to czyste czepialstwo i nie przywiązywanie uwagi do fabuły.

Pokaż ukrytą zawartość

Za(pipi)iśce, jutro egzamin a ja bronię filmu za co mi nawet nie zapłacą....

Opublikowano

Super filmik! Świetne akcje, mega rozwałka, super muza i Kevin Costner! Scena z

Pokaż ukrytą zawartość

Uwielbiam gościa. Aktor grający Supermana nie zachwycił mnie, Lois Lane tak samo, na szczęście Generał Zod został dobrze obsadzony. Shannon i ta jego mina... czyste zło. Fajnie też wypadł Russel. Podoba mi się konstrukcja filmu. Snyder dał radę, choć mam wrażenie że scenariusz można było dopracować. Moja ocena 8/10.

Opublikowano

Bylem dziś, wielkich oczekiwań nie miałem i również jestem zadowolony. Obawiałem sie, że film bedzie wypelniony debilizmami niczym Dark Knight Rises, a tu jak na historie o Supermanie całość została przedstawiona w sprawny i przyjemny w odbiorze sposób.

Najbardziej irytujacy motyw  wspomnial juz choco 

Pokaż ukrytą zawartość

Opublikowano

Lois fajna laska ale Amy Adams ma już 39 wiosen i za parę lat będzie chyba letko za stara do tej roli niestety.

Opublikowano

Bardzo dobry film. Co prawda podzielam zdanie że

Pokaż ukrytą zawartość

Ale jest to drobnostka która nie zmienia faktu że jest to kawał dobrego widowiska. Świetny Zod, świetna Faora-Ul i esencja tego filmu czyli

Pokaż ukrytą zawartość

Podsumowując, jestem jak najbardziej usatysfakcjonowany z nowych przygód Supermana i czekam na kontynuację. :)

8+/10

Opublikowano

Jestem w szoku.

Nie spodziewałem się takiego gniota.

Opublikowano

Cholera, ile ludzi tyle opini :/. Zastanowie sie jeszcze, jakos mnie nie ciagnie do tego filmu, w pierwszej kolejnosci postawie na Iluzje..

Opublikowano

Bylem i na now you see me. Nie wnikajac w jakosc obu filmow, jesli ktos mialby isc tylko na jedeno z tych dwoch dziel do kina, to naprawde dobrze radze na mos. Iluzje mozna spokojnie na blu rayu lyknac i film nic nie straci.