milan 7 022 Opublikowano 29 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 Oglądałem Lego Batman z 2017 roku i pomijajać jak fajny jest ten film, to troche cringe wątek jest między Batmanem i Jokerem i ich problemem z wyrażaniem uczuć do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 337 Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 A tymczasem Gillette: Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 8 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 (edytowane) Premiera OST w piątek, ale wycieki już są Jakby ktoś dorwał link ,będę wdzięczny P.S. Tak jakby ktoś się bał że embargo schodzi dopiero dzień przed premierą - Na reddicie i nie tylko widzę ze bardzo duzo seansów przedpremierowych w US & A jest już od poniedziałku i trwają aż do piątku. Do premiery powinno być bardzo dużo opinii na necie. Edytowane 8 Listopada 2017 przez Kalel Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Ten numer jest świetny: Eflman w ogóle zapowiedział, że użyje swojego klasycznego motywu muzycznego z Batmana 1989, jaram się. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 8 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 (edytowane) @up Polecam pierwsze 5 sekund :) Edytowane 8 Listopada 2017 przez Kalel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kymel 786 Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 (edytowane) Generyczne i niepasujące do filmu o superbohaterach w XXI wieku. Jak porówna się Elfmana do OST z WW albo MoS (np. track Arcade) to widać, że facet zatrzymał się ze swoją muzyką w latach 80tych. Żaden z tych utworów nie stał nawet obok tego: Edytowane 8 Listopada 2017 przez Kymel Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 8 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 @up Trochę boli ze wyrzucono tandem Zimmer/Junkie bo co jak co ale muzyka w filmach DCEU była zjawiskowa. Zobaczymy co przyniosą kolejne filmy, ale sam Elfman mówi otwarcie że inspirowały go starsze motywy. Idzie nowe(?) Cytuj Odnośnik do komentarza
Butt 3 423 Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 A tymczasem Gillette: Czy Wonder Woman goli tym bobra? Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 8 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Cyborg goli tym jaja Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 10 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2017 (edytowane) Są pierwsze opinie Ligii o dziwo, pozytywne https://www.reddit.com/r/DC_Cinematic/comments/7c1yfo/megathread_justice_league_social_media_reactions/ Edytowane 10 Listopada 2017 przez Kalel Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 11 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2017 Ogólnie mówi się, że to DC/WB tym filmem postawili krok w dobrym kierunku. Widać Whedon podołał zadaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 15 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 (edytowane) http://www.metacritic.com/movie/justice-league No no, szykuje się kolejne dzieło sztuki ze stajni DC. Edytowane 15 Listopada 2017 przez ragus Cytuj Odnośnik do komentarza
Heviro (Fanboy BDG) 155 Opublikowano 15 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Idę za godzinę na ten piękny film zobaczę jakie cudo wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 15 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Na tomatach wielkie nabieranie wody w usta i w ogóle beka ze wstrzymywaniem oceny, a i tak wyciekły procenty Lepiej niż BvS i SS ale i tak średnio. Cytuj Odnośnik do komentarza
Malibu 940 Opublikowano 15 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Jest dobrze :pawel: Cytuj Odnośnik do komentarza
Heviro (Fanboy BDG) 155 Opublikowano 15 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Ten film to jeden wielki bałagan. Doskonale widać co robił Snayder a co dodawał Whedon. Fabuła trzyma się na przysłowiowym gwoździu. Na szczęście wszystko ratuje interakcja pomiędzy bohaterami i parę scen które wyszły świetnie. Aquaman wyszedł dobrze nie przedobrzyli z jego "kozaczeniem". Bałem się ,że zrobią z niego mruka. A jest to mój ulubiony bohater DC, szkoda ,że tak mało było jego "przyszłej" królowej. Flash jest spoko najbardziej komediowa postać i chyba dostał jedna z najlepszych scen filmu. Cyborg do postaci nic nie mam ale strój i CGI wygląda jakby go robili za pięć minut przed robieniem zdjęć No i w końcu Pan S jest Panem S, dobrym i szczerym facetem od którego bije dobro. Wondie i Batman to wysoki poziom. Fabule brakuje nóg , fundamentów w postaci filmów ( dla nowych postaci, Batmana czy Suppera) aby się mocniej trzymać doskonale to widać gdy odniesienia do WW pozwalają wydobyć z niektórych scen więcej. SteppenWolf był ot takim kartoflem do utłuczenia. Film nie jest wysokich lotów jest na poziomie słabszych odcinków kreskówkowej ligi sprawiedliwości. Sceny po napisach 1 była zabawnym mrugnęciem do fanów a druga mnie z irytowała bo nie jestem pewien czy WB nie przerobi to na coś bardzo kiczowatego. 4/10 Najważniejsze jest to ,że ten film mimo że jest słaby rokuje dobrze na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 15 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 tez wrocilem z pokazu i jest to, czego mozna bylo sie spodziewac - ot, taki superhero movie. CGI momentami fajne (sceny z flashem), momentami slabe jak cholera. Walki nie sa takie ikoniczne jak np. w man of steel gdzie supcio bil sie 1v2 z patosem, widowiskowoscia i emocjami. Tutaj tylko bylo (pipi)-(pipi)-(pipi), dostali w miche. (pipi)-(pipi)-(pipi), ocalili swiat. Aquaman - beh. Cyborg - beh. Reszta calkiem spoko. Flash byl najlepszy w filmie imo. A co do scen po napisach - mialem przeczucie ze bedzie 2 bo swiatla nadal byly wylaczone ale i nie chcialo mi sie juz czekac i wyszedlem, lol. Trzeba pogooglowac czym byla ta druga Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 16 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Czyli wyszło, jak miało wyjść. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 16 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Cytuj Odnośnik do komentarza
Blue 245 Opublikowano 16 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 43 na RT, jeśli obejrzycie See It / Skeep It Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 16 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Po skończeniu Supermana znalazła się fucha Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 16 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 (edytowane) Byłem, widziałem. Pierwszy akt to cholerny rollercoaster gdzie cięcia robił chyba sam GreyFox. Skaczemy po naszym HUDzie jak po(pipi)ani, gdzie ciągle ktoś wybiera opcje "szybka podróż" bo akurat wątek rozgrywa się w Gotham/Metropolis/Jaskini Batmana/whatever. Szef WB kazał skrócić film do 2h (Snyder dostarczył 2.45h materiału) i myśle ze dodatkowe 10-15 minut na złapane oddechu dużo by filmowi dało. A tak to po prostu jak w Korpo - (pipi) od 8 do 16. Dalej czuć piętno Snydera (scena intra podobna do Watchmen) w klimacie czołówki i w kilku scenach. Nie jest to plusem filmu. Mam przeczucie że gdyby nie dokrętki to film klimatem przypominałby BvS aż za mocno Jest scena w której Superman wraca, ale nadal myśli ze walczy z Batmanem. Aby go uspokoi, pojawia się Lois (na wezwanie Bruce'a) i razem z Clarkiem odlatują na farmę Kentów zeby Kryptończyk odpoczął. W oryginalnej wersji, Superman zdaje sobie sprawę co robi bez Lois, poczym z płaczem leci jej szukać po raz kolejny wątpiąc w siebie. Dokrętki nie bolą, a wprowadzają trochę rozluźnienia. Trochę się zdziwiłem gdy przed pojawieniem się Flasha padło kilka zabawnych dow(nene)ów a sala przypominała stypę na pożegnaniu masakratosa. Ale chyba mniej MILFów było. Siłą filmu są jednostki. Każdy bohater ma w miarę mocną motywacje do walki (na pewno lepsze niż Avengers) i lepiej działają jako zespól (naprawdę, wszystkie interakcje w tym filmie to po prostu coś pięknego). Mógłbym się rozpisywać dlaczego postać x mi się podobała a postać y jest jeszcze lepsza ale do tego potrzebny byłby Pan Pieczarka i jego streszczenia. Właściwie, pierwsza moja myśl po wyjściu z kina to że nie mogę się doczekać wszystkich pojedynczych filmów o tych bohaterach. Steppenwolf to Ronan z GotG. Dosłownie. Pojawia się i znika i tyle. Koniec jego wątku był dość fajnym rozwiązaniem. Samo CGI? Na(pipi)ano go dość sporo, ale możliwość zobaczenia Ligii walczącej razem mi to zrekompensowała. Skrótowo: Olbrzymi krok w dobrą stronę i dobra prognoza na przyszłość. Poprawny all-star team-up skiepszczony przez komitet wykonawczy WB. 6+/10 Jakbym miał ocenić filmy komiksowe z tego roku to Logan > Lego Batman> JL > Thor Ragnarok > WW (POWER GAP) GotG vol 2. > Spider Man Kingsmen 2 to kupa. Valerian też P.S. Co do Rotten, ktoś jeszcze bierze ich na poważnie? Już wole metacritic. RT zrobił jedno wielkie show z wyajwienia wyniku gdzie na Meta jest dostępny od dwóch dni. Edytowane 16 Listopada 2017 przez Kalel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Luqat 966 Opublikowano 16 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 (edytowane) Pominąłeś w ocenie Gotg2. No chyba, że nie widziałeś, to lusss. Edytowane 16 Listopada 2017 przez Luqat Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 16 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 @up Done! Strażników 1nkę kocham, przy 2jce miałem uczucie mdłości. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 16 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Zapowiada się najmocniejsze 48 w historii :taknieco: Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi