Skocz do zawartości

DC Cinematic Universe

Featured Replies

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Wyświetleń 339,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

Opublikowano
  • Autor

Mi tam przykro bo potencjalny sukces Aquamana przekreśla szansę na Aquamana od Jamesa Camerona. Vincent Chase byłby najlepszy. 

Opublikowano
14 godzin temu, Słupek napisał:

o WW też pozytywnie pisali :lol: ale żeby nie było czekam

Jest to dobry film przecież. 

Opublikowano

Jeden  z niewielu  w moim  zyciu który oglądałem na 3 razy z ppowodu  zasnięcia, myslalem ze takie akcje to tylko  w przenosni  się dzieją.

Opublikowano

Może WW nie jest jakimś wybitnym filmem o męż.... kobietach w trykotach, ale mi  również nawet się spodobał. Pomijając końcowe 15 minut, całkiem przyjemne kino. 

Opublikowano
  • Autor

Ja np. nigdy nie skończyłem Kapitana Ameryki 1 bo to jest idealny przykład filmu gdzie nikt nie bardzo wie co ma robić i wychodzi jakaś nudna papka. Thor 2 czy SS to tez ciężko zjadliwe rzeczy ale z innych powodów. 

WW?  Ech, za drugim razem trochę gorzej niż w kinie. Ale obejrzę w 4k to może docenię.

Opublikowano

WW to przewidywalny origin story więc bliżej jej do pierwszego Kapitana. Liczę po cichu, że dwójka będzie tym czym Winter Soldier był dla Kapitana i zrobią z Diany postać bardziej pewną bliższą komiksom.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziś po południu mija embargo na recenzje Aquamana. Warto dodać, że film w ciągu trzech dni zarobił 94mln USD w samych Chinach, więc jak na budżet wynoszący 200 mln. USD - całkiem niezła suma.  Średnia na IMDb przy 3 tys. głosach wynosi 8,4 gwiazdek. Niezależnie od recenzji, zapewne wybiorę się do kina dla samych walk.

Opublikowano

Aquaman świetnie się czuje na dnie

Pasuje tam

Opublikowano

Tylko, że pomidory to jest spyerdolony system oceniania i wyciągania z tego średniej.

Opublikowano
  • Autor

Ech, krytycy których cenie dają dobre opinie a jak widzę ze „Aqumanowi brakuje proekologicznego przesłania” to wzbudza to we mnie uśmiech politowania. Gorzej niż nowy człowiek mrówka nie będzie 

Opublikowano

Z drugiej strony, nawet te "negatywne" oraz "mieszane" opinie, doceniają CGI, czy panoramę

https://naekranie.pl/aktualnosci/aquaman-sa-pierwsze-recenzje-krytycy-oceniaja-film-3848081

Wniosek: Najlepiej samemu wyrobić swoją opinię, ogladajac film. Po recenzjach można wyjść jak Zablocki na mydle.

Edytowane przez Solderowy123

Opublikowano

Na pewno jak obejrzę w domu to stwierdże "o  jezu, jak mogłem ominąć to w  kinie?!?!".

Nie dajmy się zwariować, tez film wygląda jak g,owno, jedyne co może po nim być to moralniak. Ktoś jeszcze chodzi na samo CGI do kina?

Opublikowano

Na samo to nie, ale jak jest przy okazji innych elementów doyebane, to czasem tak.

Opublikowano

Ja chetnie poczytam recki na forumku.

Opublikowano
  • Autor

Kilka recenzji porównuje ten film do filmów akcji z lat 80 z Arnoldem. Nie napalam się, ale do kina ide w środę za tydzień.

Opublikowano

Ja też idę. Lubię Momoę jeszcze czasów 'Stargate Atlantis', kiedy miał dredy.

Do tego Patrick Wilson, Willem Defoe, Nicole Kidman oraz boska Amber Heard.

Nie wierzę, że jakąś srogą manianę odwalili. Do tego chyba nie muszę przypominać świetnych filmów, które na Metascore mają słabe lub bardzo słabe średnie ocen? I na odwrót.

Opublikowano
58 minut temu, Masorz napisał:

Do tego chyba nie muszę przypominać świetnych filmów, które na Metascore mają słabe lub bardzo słabe średnie ocen? I na odwrót.

Właśnie o to mi chodziło w tym porównaniu. Krytycy spuszczają się nad jakimś dziełem, którego fabuła przypomina jeden epizod paradokumentu, zaś filmy, które uważam za kultowe, nie rzadko oscylują na "mieszanej" średniej.

Edytowane przez Solderowy123

Opublikowano

recenzje krytyków filmowych :yao:

bez kitu, to już bardziej cenię opinie forumkowiczów :lapka:

Opublikowano
  • Autor

Też myśle ze nie wyjdzie z tego kosmiczne kupsko. Wan jest zbyt kompetentnym reżyserem żeby pogrzebać film. Bilety na środę zaklepane, zobaczymy co będzie.