Masorz 13 184 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 19 godzin temu, blantman napisał: Człowiek woda - 7/10. A jeszcze jedno wreszcie film amerykański w którym największym szwarccharakterem jest czarny Nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 334 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 Aquaziom - 8/10 bo bawiłem się przednio. Świetne kino przygodowe, które albo się kupuje od pierwszej sceny i wsiąka w klimat z armią koników morskich, albo zostanie nam 5/10 za sceny walk, świetne krajobrazy, magnetycznego Momoę i Merę, którą by szarpał jak Reksio szynkę <3 Można powiedzieć, że DC wstaje z kolan i nieśmiało smyra mosznę Marvelowi, ale chyba jednak bardziej opłaca się im iść własną drogą - WW i AM pokazują, że pokazanie świata w lekko baśniowej stylistyce i połączenie tego z kinem przygodowym w lżejszej formie niż Superman/Batman przynosi dobre efekty. Ani nie ma tu dłużyzn, ani cringe festu, są piękne scenerie, bajkowy świat pod wodą, legenda, kino drogi, dobre CGI. Jedynie Black Manta wyraźnie na doczepkę, ale przynajmniej są podwaliny pod sequel, który już jest niemal pewny. Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2018 11 godzin temu, Masorz napisał: Nie jest. No dobra jest jednym z dwóch złych Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 W dniu 29.12.2018 o 10:31, blantman napisał: A jeszcze jedno wreszcie film amerykański w którym największym szwarccharakterem jest czarny W Czarnej Panterze też miałeś czarnego jako villana Cytuj Odnośnik do komentarza
blantman 5 780 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2019 5 godzin temu, _Be_ napisał: W Czarnej Panterze też miałeś czarnego jako villana ale tu masz samych białych vs czarni to ma inny wydźwięk niż czarny vs czarny xD Nie no śmieszkuje ale z patricka wilsona zrobili (pipi)anego elfa a z czarnego jakiegoś chorego na dauna złego :) W sumie obaj chyba nie byli przytulani za młodu :) Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 12 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 no byłem na tym akukumanie Nie róbcie sobie tej krzywdy, jak ja, idąc na to po seansie Into the Spiderverse Niby jest lepiej niż w poprzednich filmach, bardziej 'przygodowo' ale te kur.wa drętwe dialogi, te zdaunione postacie jak Manta czy Atlanna XD, te debilne plot twisty z których połowa zaczyna się od wypie.rdolenia ściany wybuchem, dosłownie... Team Momoa/Heard da się polubić co na plus, trochę niedosyt jeśli idzie o króla Orma/Wilsona. Reszta typu Dafoe, Kidman, Lundgren to mogłybyć jakieś totalne randomy i byłoby bez różnicy. Podwodny świat jest super wykonany i robi wrażenie niemniej momentami tak widać że do greenscreen i chu.jowe efekty że oczy łzawią. Jak jeszcze się zastanawiecie czy iść do kina to poczekajcie na yify 1080 a pobiegnijcie szybciutko na Spajderka! Cytuj Odnośnik do komentarza
Solderowy123 43 Opublikowano 14 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Również jestem po seansie, bawiłem się na prawdę przednio. Tak, jak miesiąc temu mówiłem, produkcja ta jest świadoma swego kiczu, Wan wiedział, na co się pisał, więc tym bardziej dociska pedał gazu szaleństwa. Zaś widz wsiąka po prostu do tego podwodnego świata. Oglądając walki na tych rekinach, oraz konikach wodnych, cieszyłem się jak głupie dziecko. Efekty specjalne - pierwsza liga, przez moment miałem wrażenie, że oglądam kolejną część Avatara. Na minus właśnie te drętwe dialogi, czy fabuła zerżnięta ze stu podobnych książek, czy filmów, lecz w takiej otoczce, miałem wrażenie, jakbym oglądał coś zupełnie świeżego. Manta wciśniety na siłę, chociaż świetnie oglądało się tę postać w akcji. Na plus Arthur, oraz Mera, widać, że Momoa bawi się swoją rolą, zaś pani Heard wiernie dotrzymuje mu kroku. Wilson wypadł jako tako, tak, jak nie przepadałem za Ormem w komiksach, ta kreacja ani mnie nie ziębi, ani nie grzeje. Cóż, mam nadzieję, że te uniwersum nabierze wiatru w żagle, w końcu produkcja o człowieku gadającym z rybami okazała się wielkim hitem, zarabiając ponad 1 miliard USD. Ocena: 8/10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Solderowy123 43 Opublikowano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Oto i teaser drugiego zwiastunu filmu o kapitanie Marvel. Jak na budżet wynoszący 80 mln USD, wizualnie jest na prawdę dobrze. Trailer nr. 2 we wtorek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Earthworm Levi! Cytuj Odnośnik do komentarza
Solderowy123 43 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Warto zauważyć, że fragment sekwencji walki przypomina tę między Zodem, a Supermanem z MoS. Pewnie to takie mrugnięcie oczkiem, w końcu twórcom kapitana Marvela zarzucano plagiat Kal Ela . Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Ech, chyba kino będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 13 godzin temu, Farmer napisał: Earthworm Levi! To samo skojarzenie. Ale ludzie którzy widzieli pełen zwiastun (to jest teaser drugiego zwiastun) mówią że kostium jest poprawiony i wygląda to lepiej. No ale, wiadomo, podchodzę do tego sceptycznie. Ale scenka ze skokiem w zwiastunie wyżej - miodzio. Cytuj Odnośnik do komentarza
Timmy 1 799 Opublikowano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Nowy Batman docelowo w kinach w połowie 2021. Affleck już na pewno nie powtórzy w tym filmie swojej kreacji, tylko ktoś młodszy. https://deadline.com/2019/01/the-batman-june-2021-release-date-ben-affleck-not-starring-1202545821/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Solderowy123 43 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Mogliśmy się tego spodziewać. Mimo wszystko, czekam na tego Batmana, jak i na film o Nowych bogach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 plus, Suicide Squad 2 ma reżyserować ulubiony pedofil/reżyser mas czyli James Gunn. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Dopiero rozmawia z Warner Bros, jeszcze nie ma decyzji żadnej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 5 godzin temu, Solderowy123 napisał: Mogliśmy się tego spodziewać. Mimo wszystko, czekam na tego Batmana, jak i na film o Nowych bogach. Zobaczymy kto się przejedzie bardziej. DuVernay na Nowych Bogach czy Marvel na Eternals. Wg mnie to trudne materiały dla blantmanowego widza ale jeśli obie strony podejdą do tego z głową mogą zrobić to czego nie zrobił Marvel z Thorem i Asgardem: zawirowania w wyższych sferach na kosmicznym poziomie. Auaman też teoretycznie nie był łatwym materiałem, a udało się go przekuć na dobry film. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 31 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 7 godzin temu, Masorz napisał: Nowy Batman docelowo w kinach w połowie 2021. Affleck już na pewno nie powtórzy w tym filmie swojej kreacji, tylko ktoś młodszy. https://deadline.com/2019/01/the-batman-june-2021-release-date-ben-affleck-not-starring-1202545821/ Wiadomo co z Alfredem? Zostaje stary czy też młodsza wersja? Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Nie wiadomo, ale Reeves już parę razy podkreślił, że to jest 'standalone story', więc można oczekiwać nowych aktorów w tych samych kreacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 13 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 https://screenrant.com/joker-harley-quinn-movie-update/ DC prawdopodobnie kompletnie zaorało Jareda Leto jako Jokera, gdyż ponoć dwa filmy, w których miał grać główne skrzypce zostały skasowane. W ogóle mnie to nie dziwi, ponieważ był zdecydowanie najsłabszym Jokerem z całej bandy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 262 Opublikowano 13 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Moga spokojnie wziac tego typa z Gotham. Nie dalem rady Batman Ninja. Odpadlem w momencie jak te roboty sie polaczyly. Czy cos. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 13 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Pomysł był dobry tylko przesadzili z tymi transformersami. Co do Leto wygląda na to, że DC miota się znowu ze swoim masta planem. Podobno zabraknie też Harley w szykowanej kontynuacji Suicide Squad od Gunna. Batman oficjalnie też bez Afflecka nie wiadomo co Cavillem (nie wiem jak zakończyły się negocjacje z umową)... J&H z Leto i Robie nigdy też nie był priorytetem zwłaszcza, że powstał obraz z Phoenixem. Na chwilę obecną nie mają chyba żadnego konkretnego celu sądząc po rozpisce na najbliższe lata: Shazam (2019) Joker (2019) Birds of Prey (2020) WW 1984 (2020) Batman (2021) SS2 (2021) Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 13 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Aquamam 2 już też oficjalnie, i do tego spinoff The Trench. Tylko bez dat premier. Cytuj Odnośnik do komentarza
Solderowy123 43 Opublikowano 2 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 Kolejny zwiastun Shazam! w poniedziałek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi