Skocz do zawartości

DC Cinematic Universe

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Obejrzałem wczoraj tego Aquamana, no zdecydowanie lepszy od tych  wszystkich  supermanów, batmanów i  justice league. Gdyby to był  marvel universe to pewnie gdzieś tam koło  1 kapitana by leżał. Iśc na to do kina,  ateraz na shazama xD oh no no no no

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Coż, DC ostro przejachało się na Snyderze, który swoją wizję wziął z oglądania komiksów a nie ich czytania. Życzę, by DC odniosło sukces Marvela i te życzenie staje się coraz bardziej realne. 

Opublikowano

Wygląda na to, że film będzie tylko zlepkiem gagów przerywanych walką z badguy'ami. Mnie tam osobiście film ani ziębi, ani grzeje, tylko troszkę szkoda czasu i talentu Sinestro.

No chyba, że to tylko choojowy marketing dla mas i fabuła pójdzie bardziej w stronę "przyśpieszonego kursu dorastania" bo jednak komiksowy Billy szybko zorientował się, że świat nie jest czarno-biały gdy bujał się z Ligą.

Opublikowano

Liczę bardziej na coś nietuzinkowego, a nie kolejne "with great power comes great responsibility" :reggie: No i ciężko znaleźć w Levim "mądrość Salomona" po tych trailerach. 

Z tego co obiło mi się o uszy to podobno na końcu można spodziewać się

Spoiler

pełnego składu Marvel Familly z mocami. 

Opublikowano

Petycja petycją, wiadomo, że moc to ma żadną, ale zwrócenie uwagi na pewien problem, który, jeśli role są odwrócone, jest nagłaśniany, a męscy oprawcy poddawani ostracyzmowi- zawsze spoko. 

Swoją drogą, jakby ją czysto teoretycznie zastąpili jakąkolwiek generyczną pięknością z charakteryzacją, to nikt by nawet nie zwrócił uwagi xd. 

Opublikowano

Ktoś tam nawet napisał, że przesunęli Wonder Woman 1984 o kilka miesięcy na nowe dokrętki, żeby ona tam uratowała Trevora i tym samym zapoczątkowała swoisty mini flashpoint. Tym samym mogli by zmienić aktorów od Batka, Flasha i Supermana nie zmieniając niby całej reszty.

Ech.

Opublikowano

Ale to Unwiersum jest pogrzebane. Każdy film jest stand-alonem z nawiązaniami do innych postaci ale takimi luźnymi (jak artykuł o WW w Aquamanie czy Batarang w Shazamie).

No i byłem na Shazamie. Był to naprawdę dobry film na którym może się bawić i stary i młody. I to nie tylko dlatego że kostium Billyego wygląda zabawnie.

Takie kino familijne w stylu superhero które fajnie prowadzi fabułę "Co by było gdyby dziecko dostało supermoce".  Chemia między Levim i jego młodym pomagierem jest świetna, a cała obsada dziecięca to naprawdę jakieś perełki wśród dziecięcych aktorów. Fabuła to po prostu kino familijne z morałem w stylu Spider-Mana Raimiego. Zdecydowanie lepszy i mniejszy film niż Aquaman.

Opublikowano
9 godzin temu, milan napisał:

Wszyscy się zgadzamy więc że lepiej by było pogrzebać to uniwersum!

Po co? Jeśli obecny kurs się utrzyma, czyli robienie po prostu dobrych filmów super hero, to za kilka lat nikt nie będzie się przejmował słabym początkiem.