Kalel 3 634 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Tu nie chodzi o robienie dobrych filmów tylko wojenki "moja firma robi lepsze filmy niż twoja firma". Trochę to plemienne, ale ok. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 334 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Po prostu nie idzie im łączenie tego na siłę w jedno uniwersum. Powinni inwestować w pojedyncze, ale dobre filmy, z jakimiś tam easter eggami, które puszczają oko do widza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 No i robią to. Aquaman był odrębny, Shazam ma małe easter eggi, WW84 jest głównie sequelem jedynki a scenariusz Flasha został wybrany tak żeby był małą historią, a nie wielkim ratowaniem Multiversum jak chciał Ezra i Grant. Mam nadzieje że pójdzie to w dobrą stronę bo Shazam był naprawdę dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sep 1 618 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Pierwszy plakat, a jutro teaser. 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Robak 1 233 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Kompletnie to do mnie nie przemawia. Liczyłem na duże zaskoczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 bardzo obiecujące Cytuj Odnośnik do komentarza
mcp 1 999 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 rewelacyjny zwiastun, w końcu to Joaquin Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 334 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Bardzo dobry teaser, trochę w czubie ma, ale nie idzie w full retard jak Leto. Czekam i jednak liczę na jakieś cameo Batka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sep 1 618 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Czekam, czekam. Teaser tylko potwierdził że będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Słabizna, wygląda jak jakiś fanowski film. Do tego całe to "uniwersum" dc to niezły roz(pipi), dopiero co był nowy Joker. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
McDrive 3 079 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 11 minut temu, Shen napisał: dopiero co był nowy Joker. I był wujowy, a ten wreszcie jest ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 272 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Kurde co oni znowu robią ? To będzie wydmuszka, dramat o przemianie i szukaniu siebie. Joker ? Tylko od Briana Azzarello Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 31 minut temu, Shen napisał: Słabizna, wygląda jak jakiś fanowski film. Do tego całe to "uniwersum" dc to niezły roz(pipi), dopiero co był nowy Joker. Ale przecież to jest stand alone. W komiksach przecież co chwilę masz podobne rzeczy (Superman Red Son chociażby). Dlatego większą bekę mam z seriali gdzie uśmierca się postacie by te nie "kolidowały" z kinowymi odpowiednikami. Jak na razie wygląda to na bardzo luźną adaptację The Klling Joke z tym, że całość nie skończy się w Spoiler kadzi z chemikaliami, a raczej rozwiną motyw 'one bad day' z komiksu Moore'a Trzeba pamiętać, że komiksowa postać Jokera powstała w oparciu o rolę Veidta w The Man Who Laughs i raczej tam doszukiwałbym się powiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 272 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 7 minut temu, Farmer napisał: Ale przecież to jest stand alone. W komiksach przecież co chwilę masz podobne rzeczy (Superman Red Son chociażby). Dlatego większą bekę mam z seriali gdzie uśmierca się postacie by te nie "kolidowały" z kinowymi odpowiednikami. Jak na razie wygląda to na bardzo luźną adaptację The Klling Joke z tym, że całość nie skończy się w Pokaż ukrytą zawartość kadzi z chemikaliami, a raczej rozwiną motyw 'one bad day' z komiksu Moore'a Trzeba pamiętać, że komiksowa postać Jokera powstała w oparciu o rolę Veidta w The Man Who Laughs i raczej tam doszukiwałbym się powiązań. No tak DC Cinematic Universe potrzebuje właśnie takiego filmu, żeby chociaż otrzeć się o sukces filmów Marvela xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Farmer 3 268 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Z tym, że nie ma już DCEU co zresztą @Kalel już wyjaśnił i też nie chodzi tu o walkę z Marvelem bo ta była skazana na porażkę już od początku. Teraz po prostu filmy mają na siebie zarobić, a jeśli box office będzie dobry to może w przyszłości DC/WB ruszy ponownie z tworzeniem spójnego uniwersum. Na razie próbują powybierać co bardziej cenne fanty ze zgliszczy snyderverse i odpowiednio je sprzedać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 No i widząc wyniki finansowe ich solowych filmów jak i opinie krytyków to jest to dobry kierunek. A trailer do Jokera całkiem przyjemny, chociaż zbyt mało mówi żeby coś konkretnego wywnioskować. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rezoo7 217 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 No mnie Jaquin kupił tym trailerem szczególnie w ostatnich sekundach gdy stoi już wyprany z emocji jego mina mówi wszystko (make up również na duży plus) Cytuj Odnośnik do komentarza
drozdu7 2 691 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Film będzie rozgrywal się w latach 90-tych? Klimat trailera ciekawy, myślę że wyjdzie z tego niezłe kino. Myślę, że nie oprą się i dadzą podwaliny pod Batmana, co byłoby o ciekawe. Bo choć uwielbiam trylogię Nolana to starcie z batmanem detektywem byłoby fajniejsze niż z nowoczesnym gadzeciarzem Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Taki ma być nowy Batmana z młodym waynem, czyli głównie praca u podstaw jako detektyw. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubert249 4 272 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 (edytowane) The Batman ma się rozgrywać w latach 90tych . Chętnie bym zobaczył Batmana w takim stroju. Szary i granat, materiał zamiast gumowego pancerza. Spoiler xD Edytowane 3 Kwietnia 2019 przez chris85 Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Mleksk, ale tam się nic nie musi zgadzać, bo to jest kompletnie inna historia. Coś jak komiksowe Elseworlds. Jak sam piszesz Phoenix miał niby kontrakt na jeden film, więc nie będą to podwaliny pod inne filmy. Dla mnie ten zwiastun jest taki se, nic mnie tam nie porwało i zaciekawiło. Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 671 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Mnie nawet przekonał, a do tej pory jakiekolwiek info o "Jokerze" po mnie całkowicie spływało, ale to zasługa Phoenixa, który pewnie będzie największą (oby nie jedyną) zaletą filmu. Trochę za duże nagromadzenie nieprzyjemnych przypadków, jakie go spotykają (a to dopiero 2 minutowy trailer), na razie wygląda to na przeruchany kierunek "ludzie byli wobec mnie źli, więc zostałem złoczyńcą", no ale zobaczymy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
milan 7 022 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 (edytowane) Widzę że jednak ile osób tyle zdań. Jedni piszą że odrębne filmy to kierunek dobry, inni są pewni że dc to robi, inni twierdzą że joker to dobre podwaliny pod nowego batmana, mimo że widzieli goscia w masce i garniaku w 2 minutowym trailerze. Chociaż najlepszy jest pomysł że po 5 takich artystycznych filmach z symbolicznymi nawiazaniami do komiksów moznaby z tego zrobic wspolne uniwersum. Mysle że wygladałoby to jak spotkanie spidermanów z roznych wymiarów, kompletne pomieszanie z poplątaniem. Mi to wygląda na totalny chaos, i danie wolnej ręki, na pewno nie nadaje się to na żadne łączenie, a fakt ze za poł roku dowiemy się ze robia kolejnego jokera z np. Travoltą i rezyserka Snyder to więcej niż pewne. Kolejne podejscie do postaci batmana to porażka. I powodzenia z materiałowym szarym strojem, to co dobrze wyglada w komiksie w filmie nie wyjdzie, zreszta jest film batman w szarym stroju, nawet bez latania z bombą będzie to wyglądac żle. Burtonowy strój najlepszy, Zawsze będę wspominal ten moment w którym Bruce odrywa kawał gumy w powrocie. Edytowane 3 Kwietnia 2019 przez milan Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 262 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 No najlepszy (i najlepsze logo na klacie) ale mial jedna wade - nie mozna bylo skrecac glowa na boki. Na mnie trailer wrazenia nie zrobil. Pachnie mocno Killing Joke a ja jednak wole Jokera od Nolana - nikt nic nie wie, ubrania szyte na miare. Tylko, ze z tego filmu nie bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi