Gość _Be_ Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 13 minut temu, YETI napisał: z fajnej komedii Fajnej? Raczej gów,na rynsztokowego Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 191 Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Godzinę temu, Kalel napisał: Nie ma to jak używać piosenki, a więc płacić tantiemy gwałcicielowi i pedofilowi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 559 Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 o nie, a co z social justice :( Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 8 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 18 minut temu, Figaro napisał: Nie ma to jak używać piosenki, a więc płacić tantiemy gwałcicielowi i pedofilowi 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 1 godzinę temu, Figaro napisał: Nie ma to jak używać piosenki, a więc płacić tantiemy gwałcicielowi i pedofilowi no i dzięki temu postowi jestem oficjalnie oburzony i już tego filmu nie obejrzę thanks donald trump Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 A w Chinach... Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 191 Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Oho, duet dwóch najlepszych kolegów już sie striggerował bo włożyli pieniążki do kieszeni pedofilowi Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 373 Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 35 minut temu, Rozi napisał: A w Chinach... Cytuj Odnośnik do komentarza
Najtmer 1 082 Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 (edytowane) 3 godziny temu, _Be_ napisał: Ujęło mnie tez jak tutaj został zastosowany utwór Franka Sinatry - That's life, który jest jakby kropką na i w historii Artura, to co się z nim stało i to jak nie miał na to wpływu - takie jest życie. no mi sie niestety juz tylko z tym filmikiem kojarzy ;d Edytowane 8 Października 2019 przez Najtmer Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 559 Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Ech te ruskie boty. Najpierw trump teraz lesbijski batman Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 822 Opublikowano 9 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 Korva jego mac- co za film 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 671 Opublikowano 9 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 No właśnie wróciłem i było bardzo dobrze. Polecam serdecznie. Teraz to jest faktycznie poważne spojrzenie na tą postać. Parę klisz się załapało i generalnie wydźwięk filmu i fabuła nie są jakoś bardzo odkrywcza, ale realizacja (oczywiście Phoenix nie zawiódł, drugi plan na dużym propsie, na czele z panem prowadzącym pewne show, nie piszę o kogo chodzi, bo ja np. nie oglądałem trailerów i jego obecność była dla mnie miłą niespodzianką) to cymesik. Mocarny klimat, potęgowany przez świetną muzykę, no naprawdę jestem zadowolony, a nie wiązałem z filmem dużych nadziei, nawet miałem odpuścić kino. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 9 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 (edytowane) Od roli w Gladiatorze wiadomo było, że JP urodził się, żeby grać psychopatów. One man show Ale że nie płacą mi w plusikach za pisanie o filmach dobrych rzeczy, to skupię się na niewielkich ryskach na diamencie. Spoiler Otóż na tle tej całej nastawionej na realizm konwencji, trochę kuła w oczy k o m i k s o w o ś ć konfliktu społecznego w Gotham. Prostota i umowność, w jaki zostało to zarysowane, zahacza lekko o burtonowskie Batmany. Stary Wayne to chyba jakiś Korwin świata DC i w reakcji na zbyt dobre sondaże odpalił protokół. No i jeszcze ten zalążek originu nietoperzowego był tu zupełnie niepotrzebny, tym bardziej że w przedstawionych okolicznościach wypadł trochę durnie (nasilające się z dnia na dzień niepokoje społeczne i masowe nie-tak-bardzo pokojowe demonstracje tłumów, a Wayne z rodzinką w takich warunkach włóczy się nocą po ulicach bez ochrony xd). Spotkanie Arthura z młodym Brucem też trochę dziwnie wypadło i nie za bardzo mieściło się moich wyobrażeniach na temat tego jak małe dziecko reaguje na creepa za płotem. Przy okazji - najgorszy Alfred ever xd No ale DC przeczuwając jakiego bengera tworzy za wszelką cenę chciało zaszyć tu jakieś możliwości kontynuowania tematu. Edytowane 9 Października 2019 przez Tokar Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 671 Opublikowano 9 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 up: no generalnie Hollywood nie bardzo umie uchwycić napięcia i ruchy społeczne, rebelie itd. bez kłujących w oczy uproszczeń czy wręcz spłycania problemu (źli bogaci, których biedni mają już dość). Też mi to do końca nie przypasowało, ale nadal to dużo wyższy poziom niż w TDKR chociażby. No i trochę "komiksowości" na koniec nie zaszkodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 269 Opublikowano 9 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 Ciekawe czy milan jeszcze bedzie szydzil z ukrytej opcji DC. Film bardzo dobry. Nie idealny czy jakis majtersztyk jak forumek oczywiscie hajpowal ale w swojej klasie (filmow na podzstawie kolorwanek dla dzieci) to jest to film wybitny. Nie rozumiem tez spustow nad muzyka. To rzepolenie na wiolonczeli niby takie fajne? O wiele lepiej wypadly pozostale, spiewane utwory ale wiadomo dlaczego. Najwazniejsze, ze dostalismy trzeciego swietnego Jokera. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 9 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 28 minut temu, kotlet_schabowy napisał: ale nadal to dużo wyższy poziom niż w TDKR chociażby O to akurat nietrudno. Do tej pory nie mogę się nadziwić, że Nolana ominęła ostra jazda za ten film i skończyło się na narzekaniach w dość ograniczonej skali. Ciężko zdecydować się co tam było najbardziej zepsute, ale z dupy wzięta kinder rewolucja antykonsumpcyjna była jednym z gwoździ programu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 559 Opublikowano 10 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 8 godzin temu, Tokar napisał: Od roli w Gladiatorze wiadomo było, że JP urodził się, żeby grać psychopatów. One man show Ale że nie płacą mi w plusikach za pisanie o filmach dobrych rzeczy, to skupię się na niewielkich ryskach na diamencie. Ukryj zawartość Otóż na tle tej całej nastawionej na realizm konwencji, trochę kuła w oczy k o m i k s o w o ś ć konfliktu społecznego w Gotham. Prostota i umowność, w jaki zostało to zarysowane, zahacza lekko o burtonowskie Batmany. Stary Wayne to chyba jakiś Korwin świata DC i w reakcji na zbyt dobre sondaże odpalił protokół. No i jeszcze ten zalążek originu nietoperzowego był tu zupełnie niepotrzebny, tym bardziej że w przedstawionych okolicznościach wypadł trochę durnie (nasilające się z dnia na dzień niepokoje społeczne i masowe nie-tak-bardzo pokojowe demonstracje tłumów, a Wayne z rodzinką w takich warunkach włóczy się nocą po ulicach bez ochrony xd). Spotkanie Arthura z młodym Brucem też trochę dziwnie wypadło i nie za bardzo mieściło się moich wyobrażeniach na temat tego jak małe dziecko reaguje na creepa za płotem. Przy okazji - najgorszy Alfred ever xd No ale DC przeczuwając jakiego bengera tworzy za wszelką cenę chciało zaszyć tu jakieś możliwości kontynuowania tematu. Żaden Korwin Wydaje mi się, że inspiracją (bardzo trafną zresztą) było hilary.exe Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 15 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 15 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 aww yiss Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 15 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2019 (edytowane) Joker? mmm mmm mmmmm ale to był dobre. jak porządny komiks DC z przełomu lat 80/90. Edytowane 15 Października 2019 przez ragus Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 17 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 https://variety.com/2019/film/news/the-batman-paul-dano-the-riddler-eyed-to-join-cast-in-latest-installment-1203374212/ Klasyczny Paul Dano. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalel 3 634 Opublikowano 18 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 jakby ktoś chciał sobie powtórzyć te fantastyczną scenę z Jokera Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 184 Opublikowano 19 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2019 Giacchino kompozytorem The Batman: https://naekranie.pl/aktualnosci/the-batman-ma-kompozytora-kto-napisze-muzyke-do-filmu-1571473439 : | 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi