Masorz 13 197 Opublikowano 9 grudnia 2022 Opublikowano 9 grudnia 2022 https://naekranie.pl/aktualnosci/wonder-woman-3-kulisy-skasowany-film-patty-jenkins-1670569734 Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 9 grudnia 2022 Opublikowano 9 grudnia 2022 Obejrzałem to słabe 3/10 Film okazał się finansową klapą, więc żadnej kontynuacji nikt przy zdrowych zmysłach nakierowanych na $$$ nie nakręci. No i jakoś nie mogę zrozumieć dlaczego filmy od DC nie są w stanie przebić się do jakości Marvela Cytuj
Shankor 1 622 Opublikowano 9 grudnia 2022 Opublikowano 9 grudnia 2022 Też obejrzałem, no ale dla mnie jest to aż 5/10. Niczym nie wyróżniający się średniak. Trzeci akt bardzo słaby, połowa postaci jest wkurwiająca i głupia. Szału nie ma, ale Rocka przyjemnie się ogląda i przemoc/ brutalność na propsie. Cytuj
Wojtq 795 Opublikowano 10 grudnia 2022 Opublikowano 10 grudnia 2022 19 godzin temu, darkos napisał: No i jakoś nie mogę zrozumieć dlaczego filmy od DC nie są w stanie przebić się do jakości Marvela Mówisz o jakości czy wynikach finansowych? Bo jeśli mowa o tym pierwszym to Marvel ostatnio raczej nie ma się czym chwalić. Liczę na to, że Gunn dobrze pokieruje tym uniwersum. Wywalenie wszystkich dokonań ze Snyderverse i zatrudnienie nowych aktorów do ikonicznych ról to najlepsze wyjście z tego bałaganu. I niech się nie spieszą, niech sobie robią filmy w jakości nowego Batmana i będzie pięknie. Jakość > ilość. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 11 grudnia 2022 Opublikowano 11 grudnia 2022 Cytat W połowie września pojawiły się nowe informacje na temat drugiej części Jokera, która będzie nosić tytuł Joker: Folie à Deux. Według nieoficjalnych doniesień zapowiedziana na początku sierpnia kontynuacja historii Arthura Flecka będzie skupiać się na Harley Quinn, w którą wcieli się Lady Gaga. Cytuj
Mejm 15 329 Opublikowano 11 grudnia 2022 Opublikowano 11 grudnia 2022 Cytat Paranoja indukowana (paranoja udzielona, obłęd udzielony; fr. folie à deux) – stan, w którym osoba blisko związana z chorym zaczyna traktować bezkrytycznie paranoiczne myśli chorego. Objawy mają tendencję do ustępowania po oddzieleniu od osób dotkniętych paranoją. No przyznam, ze lepszy podtytul niz Wakanda w moim sercu xD Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 11 grudnia 2022 Opublikowano 11 grudnia 2022 obejrzałem sobie Black Adama. Reklamowali to w pewnych kręgach jako nowa nadzieja DC i nowy start. I okazało się, że to tylko majaki senne The Rocka, bo film jest chyba jeszcze groszy niż Liga Sprawiedliwości, czyli takie w porywach 2+/10. Czarne chmury nad DC... ale te chyba są od samego początku, bo dobra passa skończyła się na imo zajebistym supku z Cavilem. Do tego Patty Jenkins yebała focha, bo ponownie napisała taki gowno scenariusz jak ostatnio i jak kazali jej to zmienić, to się obraziła xD Zaraz premiera Aquamena z ulubienicą tłumów Amber. Jestem ciekawy wyników finansowych xD A i na horyzoncie jeszcze Flash z sekciarzo-pedofilem i damskim bokserem 1 Cytuj
Farmer 3 276 Opublikowano 11 grudnia 2022 Opublikowano 11 grudnia 2022 Jeżeli chodzi o Amber [niezależnie kto kogo okładał; pewnie oboje siebie nawzajem] to raczej nie naoglądamy się jej w Panu Rybce Dwa. Już przy starcie tej parodii rozprawy sądowej Johnny dostał kopa z obcinanych kuponów Horrego Portiera, a Amber przycięli sporo scen. Podobno ma tylko chwilę na początku, a potem postać trafia do szpitala czy coś. Ezra zaś to dla mnie i tak pomyłka do kwadratu [podobnie jak charakterystyka Flasha w DCEU] i mogą śmiało wbijać kołek osikowy jak dziewczynie-nietoperz. Nikt już nie chce oglądać formującego się story i świata na kilka filmów. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 12 grudnia 2022 Opublikowano 12 grudnia 2022 Tam pomogą tylko 2 opcje. 1. Albo opcja atomowa. Cancel, czekają 2 lata aż ludzie zapomną o tym łajnie i wtedy Gunn zaczyna od nowa z nowymi aktorami i jednym spójnym podejściem. 2. Konferencja prasowa. Nie łudźmy się, nie naprostują tego uniwersum, jeśli chcieliby zachować jakieś szczątkowe wątki czy postacie. Na przykład Cavila czy Peacmakera, który był super. A więc robią w DC konferencję prasową i jasno omawiają sytuację, robią taką rozpiskę na kilka lat jak to Marvel ma w zwyczaju i po chłopsku tłumaczą, jaka postać/aktor zostaje, kto jest kim, jakie wątki sa aktualne, jakie nie itp. Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 12 grudnia 2022 Autor Opublikowano 12 grudnia 2022 Jebać wielkie uniwersa, zaorać to w pizdę i robić jakieś sporadyczne teamupy. Marvel jest dobrym przykładem, gdzie jeden na 5 projektów wypala. Cytuj
Rudiok 3 371 Opublikowano 12 grudnia 2022 Opublikowano 12 grudnia 2022 Problemów tu jest tyle, że by książkę napisał. A i tak głównie sprowadza się do nieodpowiednich ludzi na decyzyjnych stanowiskach i chęci zadowolenia zbyt wielkiej rzeszy ludzi pod badania marketingowe. Trzeba się tylko cieszyć, że woke-gówno powoli zbiera zasłużone baty. Tylko czy taki Janusz_Kinematografii na szczycie weźmie to pod uwagę? Wątpię. Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 15 grudnia 2022 Autor Opublikowano 15 grudnia 2022 no i w sumie spoko. Im szybciej zrobią hard reboot, odetną się od toksycznego środowiska Snyderverse, tym lepiej. Niezły syf w tym WB xD Cytuj
Square 8 611 Opublikowano 15 grudnia 2022 Opublikowano 15 grudnia 2022 Ale od niego nie musieli się odcinać. Idealnie skrojony do tej roli przecież, a i żadnych syfów nie było chyba wokół niego. 2 Cytuj
mcp 2 023 Opublikowano 15 grudnia 2022 Opublikowano 15 grudnia 2022 Czyli ostatni argument żeby jeszcze spoglądać w stronę DCCU upadł. Cavill to superman, tak jak Jackman to Wolverine. Nie wierzę, że recasty tych postaci się udadzą. Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 15 grudnia 2022 Autor Opublikowano 15 grudnia 2022 20 minut temu, Square napisał: Ale od niego nie musieli się odcinać. Idealnie skrojony do tej roli przecież, a i żadnych syfów nie było chyba wokół niego. Imo to dobra decyzja, bo fandom związany ze Snyderem jest w chuj zjebany a powrót Cavilla ich tylko podkręcił. Żal mi Henryego no ale jak ma być reboot, niech będzie reboot. Cytuj
Shankor 1 622 Opublikowano 15 grudnia 2022 Opublikowano 15 grudnia 2022 To jest idealny aktor do roli. Wyruchali go na maxa, mega nieprofesjonalne podejście, ciekawe czy miał już podpisaną umowę i czy będzie odszkodowanko, he he Cytuj
LukeSpidey 929 Opublikowano 15 grudnia 2022 Opublikowano 15 grudnia 2022 A ja wam mówię, że nic z tego nowego Gunnowego uniwersum nie będzie, bo WB jest tak łase na kasę, że 2-3 filmy z marnym wynikiem finansowym nowych filmów od Gunna i będą znowu wszystko orać. Oni mają złe podejście od samego poczatku. Jak Marvel zaczynał ze swoim MCU to tam planowali łączone światy od startu i filmy trafiały do produkcji na kilka lat przed premierą nie znając wyników finansowych rych, co dopiero szykowały się do pokazów kinowych. Tak się złożyło, że trafili w dobry moment i choć było kilka słabych odsłon to generalnie widownia oszalała, bo wreszcie ludzie zobaczyli kilku bohaterów na jednym ekranie. DC przyszło na imprezę spóźnione, w dodatku w nieodpowiednium ubraniu i już trochę pod wpływem, więc po niezłym Man of Steel i bez większego planu nic dziwnego, że tam się nic nie klei. Musimy się już pogodzić, że Marvel najlepsze ma już za sobą, a DC przegapiło moment i teraz już tylko desperackie próby im zostały. 2 Cytuj
Sebas 1 577 Opublikowano 15 grudnia 2022 Opublikowano 15 grudnia 2022 (edytowane) Teraz podejrzewam, że sam Marvel trzyma kciuki za DC, że przywrócą modę na chodzenie do kina i filmy komiksowe Się pozmieniało Może sami wysłali Gunna, żeby co ruszył w drużynie przeciwnej bo ile można czekać Edytowane 15 grudnia 2022 przez Sebas Cytuj
Masorz 13 197 Opublikowano 15 grudnia 2022 Opublikowano 15 grudnia 2022 Czyli prawie na pewno The Flash zrobi hard reset całego uniwersum. Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 16 grudnia 2022 Autor Opublikowano 16 grudnia 2022 nie do konca, Aquaman to ostatni film bez interwencji Gunna. Blue Beettle to będzie pierwszy film gdzie Gunn coś do powiedzenia miał. Cytuj
LukeSpidey 929 Opublikowano 18 grudnia 2022 Opublikowano 18 grudnia 2022 Szkoda, bo naprawdę widziałem potencjał w Snyderverse. Bez głupkowatych dowcipów Marvela, uniwersum DCEU mogło być czymś wyjątkowym. Niestety wszystko opiera się na zysku, a widownia przyzwyczajony do tiktokowego humoru nie chciała oglądać mroczniejszych historii. The Suicide Squad i The Peacemaker mi się podobały, podobnie jak Guardians of the Galaxy, więc jestem ciekawy co Gunn wymyślił, ale na bank u mnie na seansach kinowych nie zarobią, bo albo obejrzę na streamingu albo kupię Blu-ray w mocnej przecenie. Tak czy siak, nikt tutaj nie będzie się mógł nazwać zwycięzcą. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi