Skocz do zawartości

DC Cinematic Universe

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
56 minut temu, Masorz napisał:

Nowe uniwersum to i nowi aktorzy.

Chyba tylko Viola Davis zostaje jako Amanda Waller a cała reszta do wymiany poszła.

Mają tym razem jakiś plan mam nadzieje

Opublikowano
Godzinę temu, Shen napisał:

Mają tym razem jakiś plan mam nadzieje

Taaa, mają plan. Do pierwszej finansowej wtopy, która będzie pewnie przy pierwszym lub drugim filmie.

Ostatni ich film, który przyniósł zysk to Aquaman z 2018 roku. Po drodze wypuścili 7 innych tytułów i żaden nie zarobił, a tylko jeden był wart uwagi, tj. The Suicide Squad od Gunna. WB po prostu nie umie w te klocki. Ich strategia od początku była skazana na porażkę, bo w ogóle nie interesowało ich wspólne uniwersum jak u Marvela tylko zyski poszczególnych filmów. 

Odszczekam to wszystko, jeśli nowy wytwór Gunna okaże się komercyjnym sukcesem, bo to, że te filmy pod kątem artystycznym i rozgrywkowym mogą się okazać dobre nie mam wątpliwości. 

Problem jest też taki, że kino superbohaterskiego zaczyna przeżywać kryzys. Jest tego po prostu za dużo. 

Opublikowano
24 minuty temu, LukeSpidey napisał:

WB po prostu nie umie w te klocki.

dlatego tym razem odłączono dywizje DC spod kurateli WB z tego co czytałem. Producenci z WB nie będą się wciskać

Opublikowano

Kino rajtuzakow przezywa kryzys do 4 fazy marvela. Ale z jakiegos powodu wciaz jest to jakos oplacalne (na pewnym poziomie). Albo nie maja alternatywy bo przez prawie 15 krecili tylko to i nie ma ludzi z pomyslem na co innego niz kolorowe laserki blasterki.

Opublikowano

Człowiek-Ryba Dwa? Da się. To oczywiście cholernie bezpieczny sequel. Relacje Aquamana z bratem najlepszym elementem filmu. CGI, poziom odrobinę wyżej niż to czym raczyły nas ostatnio marvele czy Flash. Amber choć na banicji to spodziewałem się, że DC "wytnie ją" mocniej, a tymczasem przewija się okazjonalnie. Główny bad guy? Klasyczny motyw: jak nie masz pomysłu na złodupca

Spoiler

daj mgiełkę Parallaxa. Z tą różnicą, że wsadzili owy dymek w Mantę. Finałowa walka wyglądała trochę jak klepanie się Liu Kanga z Shang Tsungiem w MK: ostra, szybka wymiana ciosów przy dobrej muzie by za chwilę włączyć talk jutsu.

Przynajmniej rozmiar chełmu się poprawił :notbad: 

Oczywiście głupot jest tu milion. Na czele z "niewykrywalną" wielką wyspą dymiącą na zielono :reggie:

Critical Drinker  idealnie podsumował film.

• Plusik 1
  • Dzięki 1
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Straszna bieda, również w warstwie audio, wcześniej kompozycja przygotowana pod film, teraz modna dzisiaj przewidywalna i nudna przeróbka starego kawałka. O dziwo nie Eilish.

Opublikowano

Nie kupowałem wizji musicalu po ogłoszeniu, i po tym zwiastunie też tego nie kupuje. Z ciekawości się sprawdzi, ale kino raczej odpuszczę.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Patrząc na kalendarz premier DC ich rozłożenie wygląda calkiem zdrowo:

2024: Joker 2

2025: Superman

2026: Batman 2

A nie że 5 filmów na rok jak w 2023. Oby tylko później się nie rozochocili za bardzo.

Opublikowano
2 godziny temu, Shankor napisał:

Szału nie ma. 

No nie ma. Nie ma też B. Jordana :xboxssie:A tak serio to kto zakłada tym razem batki na gacie [dopiero co kostiumy nauczyli się robić w miarę sensownie i znów wracają do starych zagrywek]?