Skocz do zawartości

DC Cinematic Universe

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

DCEU to taki specyficzny organizm, czy inaczej kolektyw tworów superbohaterskich, który wymaga odpowiedniej ,,ręki zarządzającej", aby wszystko chodziło tu zarówno z punktu widzenia włodarzy i producentów jak i widza/odbiorcy, jak w szwajcarskim zegarku. To nie jest MCU i nigdy MCU nie będzie. Tak się zastanawiam, czy właśnie skupienie się na konkretnych tytułach, ich mała ilość zarówno w serialu i filmie w planach produkcyjnych, nie będzie najlepszym dla DCEU rozwiązaniem - czyli tak jak piszecie powyżej: nie pierdyliard filmideł i seriali na rok, a 1 do maksymalnie trzech w każdym z mediów. Uporządkowanie, konkretny cel, konkretna duża linia fabuła, konkretny super-złol, konkretne postaci i jakieś mega istotne dla Uniwersum wydarzenie pokroju pstryknięcia Rękawicą Nieskończoności przez Thanosa etc. Może za 2 lata DCEU się ustabilizuje

23 godziny temu, Sep napisał:

2_6639035ddd240.thumb.webp.87545a098e4f2a31f953d0fa547cb1ee.webp

Pierwsze oficjalne zdjęcie nowego Supermana

To ,,pierwsze oficjalne zdjęcie"... bardzo ,,casualowe", jakby... z okładki Vogue'a albo Vanity Fair: idealna dla tego typu magazynów, bo nie ma to jak Superman zakładający swoje super obuwie, gdy w tle za nim prawdopodobnie rozgrywa się jakaś katastrofa na skalę planetarną. Grafika nie robi wrażenia - foto jak dla mnie wyrwane bardzo mocno z kontekstu. A morda tego Supka: zbyt ,,sebowa" i bulwiasta, jakby zwyczajna. Chociaż to tylko jedno zdjęcie, które raczej nic nie mówi, więc koniec końców może być wręcz przeciwnie: iście perfekcyjnie. No ale czas pokaże. 

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Gawiedzi, mam nadzieję, że oglądacie ,,kultowe kino" w sieci Multikina? Chodzi mi o klasyki - jeśli tak to można nazwać - filmowe, które pamięta świat i popkultura. Bodaj w poniedziałki czy czwartki, co tydzień, od lipca albo czerwca i do końca września tego rodzaju seanse szykuje nam Multikino. Obecnie z racji takowego programu leci Saga Harry'ego Pottera; wiem, że od września rusza Nolan i jego DC/DCEU w postaci Uniwersum Mrocznego Rycerza. Przynajmniej jak się obejrzy coś takiego w kinie, będzie to ,,jakimś tam" przygotowaniem do tego, co szykuje dla nas Gunn. No i o to chodzi. Może i ,,B v S" dodadzą, albo "Ptaki Nocy". Też by się poszło. :headbanger:

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Podobno mocne 

IMG-20241017-165010.jpg/10

Chyba jednak poczekam na wypożyczalnię. Szkoda, liczyłem że coś z tego będzie, ale najwyraźniej pomysły skończyły się na "hej, zróbmy z tego musical!" 

Opublikowano

https://www.filmweb.pl/serial/Creature+Commandos-2024-10030483

... No prawie już niedługo! Grudzień, HBO/Max! Ależ obsada dubbingowa! Ależ Gunn uderza w ton narracji z grubej rury! To wygląda z pierdylion razy lepiej niż ,,Thunderbolts*" z MCU, bo ekipę z serialu porównałbym właśnie do tychże wykolejeńców i renegatów własnego losu z Marvela. Hoho, no i jeszcze ta animacja! Łej, pysznie! 

Opublikowano

Mi ten Joker 2 tak sobie siadl. Gdyby nie zrobili z tego musicala to by bylo znosnie. Pare razy mi sie dluzylo i chcialem isc siku. Jakos mi nie zalezalo zeby wszystkie sceny widziec.

Ogolnie no taki sobie ten film

Opublikowano

No dla mnie takie 6/10 (pierwsza część 7,5/10). Sceny musicalowe mi nie przeszkadzały, ale tylko jedna piosenka siadła mi na tyle, że chciałbym jej słuchać po filmie. No i nie podobała mi się brutalność niektórych scen, która była chyba tylko po to, żeby było mocniej niż w jedynce. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No i wjechał trailer, nie podoba mi się ani Luthor ani Superman. Cavill czy nawet ten typ z ostatniego serialu lepiej mi pasowali do roli. Widac, ze na grubo zaczynaja reset, nawet Hawkgirl się załapała.

Opublikowano (edytowane)

Luthor jeszcze nie wiem, chociaż samego aktora lubię, ale Supek mi się podoba. 

Lois i Krypto też wydają się dobrze oddani, ale to tylko zwiastun

Edytowane przez funditto
Opublikowano

Cavill był pięknym Supermanem, ale filmy były słabe, może tu będzie na odwrót. Nie wygląda źle, ale chyba ja już mam przesyt rajtuz po tych ponad 15 latach eksploatowania tematu. Zobaczę z chęcią... jak wleci na HBO.

Opublikowano

I tak show skradnie Guy Gardner, mark my words. 

Ale bardzo pozytywna zapowiedź, jak nie będzie heheszków na siłę to może być dobry reset dla DC. 

Opublikowano
39 minutes ago, Shankor said:

Cavill był pięknym Supermanem, ale filmy były słabe,

Dokładnie. Z wyglądu bardzo dobrze odzwierciedlał go, a i prywatnie Cavill mógłby być Supermanem, ale co filmów to moim zdaniem były to najlepsze filmy live action Dragon Ball jakie otrzymaliśmy 

Opublikowano

O matko, te trzy filmy Snydera.. naprawdę podziwiam ludzi, którzy się nimi jarają. 

BvS  4/10

MoS 4,5/10 

ZSJL 5,5/10

Każdy miał swoje momenty, ale ogólnie był nudny i za długi. No i każdy był też absurdalny i nie pasował do komiksów.  

Opublikowano (edytowane)

Zwiastun wygląda jak guwno od CW, Cavill nadawał tej postaci pewnej dostojności, i jednocześnie niewinności, dla mnie to jest jedyny właściwy supek

Edytowane przez mcp
  • beka z typa 1
Opublikowano

Każda część Strażników to topka MCU, Suicide Squad też był znacznie lepszy od filmu Ayera, można spokojnie założyć że to będzie najlepszy film z Supermanem, ustępujący tylko serialowi TAS. 

• Plusik 1