froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 4 kwietnia 2016 Opublikowano 4 kwietnia 2016 (edytowane) no wlasnie problem w tym ze z komiksu przeniesli tylko ten kostium i chyba jeszcze zerzneli jeden dialog: ta w której typ który stoi nad marta mowi 'i'll kill her, believe me', a batman - 'i believe you' cala reszta byla kompletnie SPIER.DOLONA sama idea walki między Batmanem a Supermanem w Dark Knight Returns, no... po prostu była. Clash ideologii, Batman dający nauczkę Supermanowi, stary Bruce Wayne idący na stracenie w obliczu walącego się Gotham A tutaj obaj panowie dali się podpuścić pryszczatemu nastolatkowi i pogodzili się bo ich mamy miały tak samo na imię xD W ogóle, wiadomo, Superman z kartonu, ale Batman w sumie nie lepszy. Sam Affleck był w sumie ok, natomiast z tym materiałem, no z gów.na bicza nie ukręcisz. 0 motywacji postaci, głębii, ot wkur.wiony starzejący się typ. nie mówię już o takich 'szczegółach' jak Batman walący do przeciwników z karabinów jak do kaczek nie wiem jak można wziąć na warsztat tak dobry kontent jak Dark Knight Returns i nic ciekawego z niego nie stworzyć. ten film ratuje tylko dobra sztunia, jaką jest Gal Gadot. Lois Lane była stara, nudna, głupia i brzydka w MoS i dalej jest Jesse Eisenberg w każdym filmie gra tak samo (no poza Wonderland które było OK), jako Luthor jest żałosny i irytujący, każda sekunda filmu z nim na ekranie to morderstwo na dobrym guście, wolałbym czołgać się nago po szkle niż obejrzeć jeszcze jedną jego próbę bycia villianem Edytowane 4 kwietnia 2016 przez froncz piotrewski 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 4 kwietnia 2016 Opublikowano 4 kwietnia 2016 No trochę chaotyczny ten film jednak, wkurzająca Lois Lane (ale Amy zawsze miłość), prezentacje postaci xd, Eisenberg bardziej jako Joker (chociaż może po pobycie w więzieniu spoważnieje), ale pojedynki, muzyka, Alfred i Affleck jako Batman miodek. Fajnie się bawiłem, ale szału wielkiego nie ma. Wiadomo, że film budowany pod Justice League. A i tak zawsze Batman >>>> Marvel. Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 4 kwietnia 2016 Opublikowano 4 kwietnia 2016 Może postaram się o dłuższą recenzję, ale nie wiem czy dam radę - film był tak zły. Podchodziłem bez żadnych oczekiwań, bez ładunku złych emocji. Niestety w zamian dostałem jeden z najbardziej niespójnych, pretensjonalnych, przestylizowanych i okrutnie przeciągniętych filmów o superbohaterach, który ugina się pod ciężarem komiksowych wtrąceń i nawiązań - niepotrzebnych i źle wplecionychMesjanizm Supermana, raźnie kontynuowany w tym quasi-sequelu, męczy już po pierwszych scenach. Intryga (dobre sobie) zawiązana przez Lexa jest nad wyraz słabiutka. Rozchwiany, nihilizujący Luthor w wersji Eisenberga jest przerysowany do granic możliwości. Rozumiem - choć nie usprawiedliwiam - tak kreśli go okropny skrypt, który dostał do zagrania, sam jednak nie robi nic, co mogłoby uratować postać. Ot przyszedł, zainkasował gażę i tyle.Mógłbym dalej utyskiwać i wymieniać wady filmu, ale wystarczająco dużo czasu straciłem na sam seans, a nie mam zamiaru pisać żałobnych elegii - jak pisałem, nie byłem zainwestowany emocjonalnie w ten film - wystawię więc skromne 3/10, i tyle. Koniec marnowania cennych minut.(I tylko Batmana żal - jako postaci komiksowej - Affleck był okropny) Cytuj
Sep 1 704 Opublikowano 4 kwietnia 2016 Opublikowano 4 kwietnia 2016 (edytowane) Po Snyderowych filmach wiadomo czego się spodziewać. Napchanie wątków i postaci też nie zwiastowało że to będzie wybitne dzieło, ale wyszło jak dla mnie naprawdę ok. Kreacja Batmana, Wonder Woman, powaga, mroczny klimat, większość scen akcji, muzyka - to wszystko zaliczam na plus. Jasne sporo głupot tu jest i słabo poprowadzonych wątków, ale i tak bawiłem się dobrze. Chociaż jeden ze znajomych z którymi byłem na seansie stwierdził że jego obraz Batmana z wcześniejszych lat został zgwałcony, bo Batek strzela i zabija, no ale każdy ma swoje zdanie. Jak dla mnie 7/10. Edytowane 4 kwietnia 2016 przez Sep Cytuj
Tokar 8 309 Opublikowano 5 kwietnia 2016 Opublikowano 5 kwietnia 2016 Tak wyszło, że jutro idę na to cudo, jeszcze w czyde na dobitkę. Boję się, że przez nastawienie na ultrasr/akę mój próg oczekiwań jest tak niski, że choćby jeden nie spier/dolony element lub fragment sprawi, że uznam że wcale nie jest aż tak źle Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 5 kwietnia 2016 Opublikowano 5 kwietnia 2016 Znajomi szli z podobnymi, i tak się rozczarowali Cytuj
Rudiok 3 458 Opublikowano 5 kwietnia 2016 Opublikowano 5 kwietnia 2016 Ej no, why the hate? Bawiłem się co najmniej dobrze. Nie bardzo dobrze, ale po prostu dobrze, tak na 7/10. Pierwsze 1.5 h trochę chaotyczne i w konwencji teledysku, ale sporo trzeba było wcisnąć. Walka BvS świetna, Affleck zaskoczył w 200% i Batman w jego wykonaniu jest póki co najlepszy, strateg z całą gamą zabawek i Alfredem u boku, Wonderowa cieszy oko i solo film może namieszać, Supek ot był, ani na plus ani na minus, ale ciężko harcerzyka jakoś ekstra pokazać. Doomsday po przemianie jak z komiksu. A szybka prezentacja Justice League wrzuca uśmiech na twarz, mimo że Flash wygląda jak długoletni pacjent kliniki odwykowej. Minusy - oczywiście Lex, a w zasadzie nie Lex tylko ten ciul aktor, który chyba jest jakimś szemranym dzieckiem producenta albo daje się fistingować szychom z wytwórni, bo nic innego nie usprawiedliwia jego obsadzenia w tej roli, żenada sięga zenitu. A jego umotywowanie fabularne w ogóle do mnie nie trafia. Lois Lane, tzn. Amy Adams już wcześniej była nietrafiona, tutaj tylko to potwierdza. I coś brak jest chemii między nią a S. Z innych plusów to muzyka (z motywem WW na czele) i cała scena ze "snu", znaczek omega i ping ping ping ping. Dobry film, który fajnie nakręca całe uniwersum i każe czekać na JL. Cytuj
qvstra 3 215 Opublikowano 5 kwietnia 2016 Opublikowano 5 kwietnia 2016 i marta, nie zapominaj o marcie Cytuj
Rudiok 3 458 Opublikowano 5 kwietnia 2016 Opublikowano 5 kwietnia 2016 No Marta była tania, to trzeba przyznać. Ale młodego Lexa nie przebiła. Cytuj
Tokar 8 309 Opublikowano 6 kwietnia 2016 Opublikowano 6 kwietnia 2016 Co za dziwny, długi teledysk. ?=/10 Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 6 kwietnia 2016 Opublikowano 6 kwietnia 2016 Ja również się świetnie bawiłem na filmie, hejt na film jest zupełnie przesadzony i to kolejne potwierdzenie, że nie ma się co sugerować opiniami na temat filmów w internecie, bo to często stek bzdur. Cytuj
Tokar 8 309 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Ludzie, którzy świetnie bawili się na tym filmie powinni zostać poddani chemicznej kastracji Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 poprzez duże ilości wyrobów sojowych Cytuj
milan 7 021 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 chyba ta recka rosnie w tokarze, albo bedzie pol strony, albo samobój. Cytuj
Tokar 8 309 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 No ale co ja mam o tym filmie napisać ? MoS przy tym to super przemyślana produkcja, wszystko co najciekawsze z solówy B z S było w trailerach, nie wiem na czym wzorowali się pisząc taką postać Luthora, ale chyba w żadnej wersji komiksowej nie miał zaawansowanego autyzmu. To nie jest jeden z tych filmów, który nie jest aż tak zły, że aż dobry. Jest po prostu zły, oglądanie go sprawia ból fizyczny i mentalny. Szkoda tylko Affleca i Ironsa, którzy byli trochę jak wycięci z innego filmu. Nie żeby jacyś fantastyczni, ale niewiele trzeba żeby się na tle tego filmowego gulaszu na bazie gó/wna wyróżnić. 3 Cytuj
milan 7 021 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 trcohę niesprawiedliwe, dystryktowi się dostało na pół strony... wyrzuć to Cytuj
Shen 10 576 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Wrocilem z seansu, film stanowczo za długi, z 45 minut bym u(pipi)ał. Jak dwóch typów stało na szczycie góry i gadało o koniach to chciałem już wyjść z kina. Muzyka mi się podobała. Ben dał rade jak Batman, podobał mi sie bardziej niz Bale. Cytuj
Rudiok 3 458 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Opublikowano 7 kwietnia 2016 Beniowi chyba najbliżej do komiksowej wersji po prostu, i z postury, i z ryja. I ta walka przed Martą, żywcem wyjęta z gier Rocksteady, nawet takedowny były, miód. Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 8 kwietnia 2016 Opublikowano 8 kwietnia 2016 No to wszystkie obawy się sprawdziły, szkoda;/ Cytuj
Bansai 11 198 Opublikowano 8 kwietnia 2016 Opublikowano 8 kwietnia 2016 Dla samego gacka warto bylo obejrzec ten chaos, mialem olbrzymie obawy o Batflecka [Daredevil anyone?] a okazalo sie ze swietnie mu to wyszlo, jesli Affleck ma nakrecic jakis osobny film o gacku i bedzie gral role glowna, to chetnie przejde sie do kina. Cala reszta z kolei [oprocz efektow]... meh, a Luthor to jakas nieudana wersja Jokera chyba, nie wiem co to mialo byc... nie wiem tez do konca jaka byla jego motywacja? Moja ocena: =/10 Cytuj
Shen 10 576 Opublikowano 8 kwietnia 2016 Opublikowano 8 kwietnia 2016 Ben moim zdaniem idealnie pasuje do roli miliardera z klasą. Tak jak lubie pierwsze dwa filmy o gacku z Balem, tak do tej roli to on mi nigdy nie pasował. Cytuj
McDrive 3 167 Opublikowano 10 kwietnia 2016 Opublikowano 10 kwietnia 2016 Ja również się świetnie bawiłem na filmie, hejt na film jest zupełnie przesadzony i to kolejne potwierdzenie, że nie ma się co sugerować opiniami na temat filmów w internecie, bo to często stek bzdur. Potwierdzam. Dopiero wczoraj byłem w stanie iść do kina i się nie zawiodłem. Jedyny problem to wepchnięcie w jeden film początków Batmana, WW i LS, które to powinny być rozrzucone na osobne filmy. Cała reszta na poziomie Marvela, poza humorem. Jak ktoś liczył na fabułę i głębię psychologiczną na poziomie książek Dostojewskiego, to może powinien przestać oglądać filmy i zająć się czymś innym. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 10 kwietnia 2016 Opublikowano 10 kwietnia 2016 (edytowane) A jak ktoś liczył na dobry film? Na to też masz jakieś przerysowane do granic możliwości rozwiązanie? Edytowane 10 kwietnia 2016 przez ragus Cytuj
Shen 10 576 Opublikowano 10 kwietnia 2016 Opublikowano 10 kwietnia 2016 Ja liczylem na kino rozrywkowe z masa akcji, a pierwsza polowa to glownie smutne (pipi)enie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi