drozdu7 2 874 Opublikowano 4 lipca 2013 Opublikowano 4 lipca 2013 Bylem wczoraj na 2d i moim zdaniem w kategorii widowiska filmowego to jest najwyzsza półka. Niektórzy oceniaja film bardzo nisko, srednia na filmwebie spada, a szkoda bo to naprawde fajny film ( mówimy cały czas o filmach superbohaterskich ). Moze tez niektórzy sie krzywią, bo producentem byl Nolan i mysleli ze bedzie drugi Batman? Ten film jest zupelnie inny i moim zdaniem fajnie ze od poczatku pokazali Supermana jako kogoś naprawdę potężnego i postawili na akcję. Oczywiste ze niektórzy beda doszukiwac sie błedów, tak jak w przypadku wielu filmów, fora filmowe zmienily sie w jakies pole walki. Radze tam nie zaglądać bo mozna sie zniechęcić, a film polecam bardzo! Cytuj
teddy 6 898 Opublikowano 4 lipca 2013 Opublikowano 4 lipca 2013 (edytowane) Bardzo dobre kino rozrywkowe. Efekty specjalne przyćmiły Avengersów, poziom rozpizdu jest nie do opisania, walki kapitalne. Momentami normalnie jak bym jakiegoś Dragonbulla oglądał. Superman do następnego filmu to nie będzie chyba robił nic innego tylko planetę odbudowywał. Co mi się natomiast nie podobało (praktycznie same elementy fabularne): - kompletnie płaski superman, wiadomo jaki jest w świadomości amerykańców, kryształowy, szlachetny weganin. Mimo wszystko miałem nadzieję, że w filmie odważą się go trochę rozbudować w stylu, że nawywijał coś na młodu, np posłał kogoś na wózek i po tym wydarzeniu gryzło go tak mocno, że stał się samarytaninem - logika rady kryptona, planeta im się rozsypuje, a oni wysyłają buntowników w kosmos ratując im życia, a sami umierają w spektakularnym wybuchu :> - to jak superman skazał ojca na śmierć xDD no litości, autentycznie zacząłem się śmiać pod nosem mimo, że scena chyba miała wyciskać łzy. W ogóle całość akcji z tornadem mnie powaliła, typ się po psa wrócił xD, a potem "Nie supermanie, zostaw mnie, zobaczy cie 20 osób pod wiaduktem i to zmieni oblicze ludzkości" - standardowe filmowe debilizmy w stylu: źli rozwalają wszystko i wszystkich bez zastanowienia, ale tylko gdy są to statyści bo jak na pokładzie statku leci np. Lois to już trzeba robić dramatyczne pauzy Niemniej jest to film o facecie w rajtuzach rzucającym pociągami towarowami, więc przymknąłem na to oko i bawiłem się świetnie bo to co się dzieje od połowy filmu pali gałki oczne. Nawet pomijając samą rozwałkę efekty dają radę (np. statki obcych). Warto zobaczyć w kinie Edytowane 4 lipca 2013 przez teddy Cytuj
Ore 188 Opublikowano 4 lipca 2013 Opublikowano 4 lipca 2013 Niemniej jest to film o facecie w rajtuzach rzucającym pociągami towarowami, więc przymknąłem na to oko i bawiłem się świetnie bo to co się dzieje od połowy filmu pali gałki oczne. Nawet pomijając samą rozwałkę efekty dają radę (np. statki obcych). Warto zobaczyć w kinie Otóż to. Za dużo, zbyt chaotyczne to wszystko, Lois fajna, ale pod koniec filmu miałem dość jej pojawiania się w centrum każdej akcji. Cytuj
Gość suteq Opublikowano 4 lipca 2013 Opublikowano 4 lipca 2013 A ja uwielbiam Amy Adams i w ogóle mi nie przeszkadzała. <3 Cytuj
Shago 3 606 Opublikowano 6 lipca 2013 Opublikowano 6 lipca 2013 Moze byc. Nie jest najwyzszych lotow, ale mozna obejrzec. Rozwalka jest konkretna, efekty specjalne daja rade, ale nie mowilbym o jakims wielkim szoku, solidnie zrobione i tyle. 3d bardzo slabe (ogladalem w Imax). Star Trek >>>> Iron Man 3 >>>>>> Man of Steel. Cytuj
Tokar 8 278 Opublikowano 9 lipca 2013 Opublikowano 9 lipca 2013 Z tego co piszecie, to ten film jest następcą duchowym Transformersów 2, czyli nieustanny, nieczytelny roz(pipi)el, który powszednieje i zaczyna męczyć po 20 minutach. Chyba jednak poczekam na ripa. Cytuj
Blue 245 Opublikowano 9 lipca 2013 Opublikowano 9 lipca 2013 (edytowane) Nieustanny rozpierdziel: tak Nieczytelny rozpierdziel: nie Powszednieje: Odpowiedź jest współbieżna odwrotna do odpowiedzi na pytanie, czy lubiłeś Dragon Ball. Edytowane 9 lipca 2013 przez Blue Cytuj
puszkin 235 Opublikowano 9 lipca 2013 Opublikowano 9 lipca 2013 Z tego co piszecie, to ten film jest następcą duchowym Transformersów 2, czyli nieustanny, nieczytelny roz(pipi)el, który powszednieje i zaczyna męczyć po 20 minutach. Chyba jednak poczekam na ripa. MoS przy transformersach to ambitny film, sklaniający do refleksji i nadający nowy sens twojemu zyciu. Cytuj
Daffy 10 628 Opublikowano 10 lipca 2013 Opublikowano 10 lipca 2013 byłem w kinie - jako wielki fan dragon ball czuje się mega usatysfakcjonowany. Ostatnia godzina filmu to ucieleśnienie snów o przeniesieniu starć z serialu anime na ekran kina. Prócz tego film znośny - bardzo fajna rola złego, nawet jego motywacja była wiarygodna. Trochę nie podobały mi się skróty fabularne ale jakby nie to to film pewnie byłby jeszcze dłuższy ale ogólnie jestem zadowolony. W kategorii kina gdzie mózg zostawiasz w domu jest bardzo dobrze. Cytuj
BoroBoro 161 Opublikowano 10 lipca 2013 Opublikowano 10 lipca 2013 (edytowane) dobry film są nawiązania do komiksów DC Wayne enterprise (satelita) no i cysterna lex luthor Szkoda że takie przeskoki z historiami były ;/ Edytowane 10 lipca 2013 przez BoroBoro Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 15 lipca 2013 Opublikowano 15 lipca 2013 spoko film do ostatnich 30 min. Potem to już przegięcie Nowy superman mi się podoba i liczę że superman 2 będzie tym co Mroczny Rycerz dla trylogii o batmanie. Cytuj
Tokar 8 278 Opublikowano 16 lipca 2013 Opublikowano 16 lipca 2013 Pomijając chaos narracyjny (najlepszy był chyba skrót jak Kent podszywający się pod jakiegoś Joego robi w przydrożnej knajpie, nagle CIACH i jest w jakiejś tajnej placówce polowej CIA, która bada statek z Kryptonu) MoS zrobił mi nadspodziewanie dobrze. Aktorstwo momentami rzeczywiście trochę drewniane, ale to akurat nie S najbardziej irytuje, a Costner, który w dodatku kiepsko się postarzał. Za to Zod i Joel na plus. Przesytu Lois jakoś nie odczułem, no musieli ją gdzieś upchnąć w tą gigantyczną rozpierduchę. A sama rozpierducha zrealizowana po mistrzowsku, z dużym rozmachem, ale bardzo czyelnie. Trochę zaniepokojony byłem tymi porównaniami do dragonballa, którego nigdy nie trawiłem. Na szczęście poza ostatnią lataną napier/dalanką nie widziałem analogii. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 16 lipca 2013 Opublikowano 16 lipca 2013 (edytowane) hehe co do Lois to nie rozumiem jak tak starą aktorkę mogli wziąć do roli. Zaraz kończy 40 lat a superman coś ok 31 latek ma Jak chcą z tego trylogie zrobić to kiepsko to widzę. 3 część dajmy na to zrobią po 6 latach czyli babka do 50 będzie się zbliżała. Edytowane 16 lipca 2013 przez blantman Cytuj
Masorz 13 215 Opublikowano 21 lipca 2013 Opublikowano 21 lipca 2013 Batek oficjalnie w drugim filmie Man Of Steel, Bale oczywiście nie powtórzy swojej roli - http://www.deadline.com/2013/07/official-superman-sequel-will-feature-batman/ Czekam i jaram się. Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 21 lipca 2013 Opublikowano 21 lipca 2013 Podobał mi się nawet, wszystkie poprzednie filmy o Supermanie były nudne. Po tych negatywnych komentarzach spodziewalem sie czegos gorszego. Trochę długi, ale nie nudziłem się. Skoro robia Superman/Batman to JLA pewnie tez mozemy sie spodziewac. Film o Flashu chetnie bym zobaczyl. Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 21 lipca 2013 Autor Opublikowano 21 lipca 2013 Oficjalne logo: http://i.imgur.com/AQDPEQS.jpg Cytuj
Farmer 3 281 Opublikowano 21 lipca 2013 Opublikowano 21 lipca 2013 O właśnie. Flash to przecież jedna z kluczowych postaci z universum DC. A od czasów dobrego Flasha z John'em Wesley'em Shipp'em nie było nic no i Hamill jako Trickster.... Podobno znów ruszyły prace nad scenariuszem do nowego Flasha ale na razie nic szczególnego się w temacie nie dzieje. Wciąż próbuję dorwać napisy do serialu. Szkoda, że w Polsce tylko pierwsze dwa odcinki emitowano w formie filmu. Tak sobie myślałem, że fajnie byłoby zobaczyć Shipp'a w nowym Flashu np. jako Jay'a Garrick'a (czyli pierwszego Flasha). Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 22 lipca 2013 Autor Opublikowano 22 lipca 2013 http://www.youtube.com/watch?v=m05YaiPnRHU Filmik z momentu gdy zapowiedziano MoS 2 1 Cytuj
Gość Opublikowano 26 lipca 2013 Opublikowano 26 lipca 2013 Dostali udziały w dochodach, że się tak drą? Cytuj
YETI 11 045 Opublikowano 26 lipca 2013 Opublikowano 26 lipca 2013 Dostali udziały w dochodach, że się tak drą? To się nazywa być fanem/nerdem. Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 30 lipca 2013 Opublikowano 30 lipca 2013 O właśnie. Flash to przecież jedna z kluczowych postaci z universum DC. A od czasów dobrego Flasha z John'em Wesley'em Shipp'em nie było nic no i Hamill jako Trickster.... Podobno znów ruszyły prace nad scenariuszem do nowego Flasha ale na razie nic szczególnego się w temacie nie dzieje. Wciąż próbuję dorwać napisy do serialu. Szkoda, że w Polsce tylko pierwsze dwa odcinki emitowano w formie filmu. Tak sobie myślałem, że fajnie byłoby zobaczyć Shipp'a w nowym Flashu np. jako Jay'a Garrick'a (czyli pierwszego Flasha). http://hatak.pl/artykuly/tworcy-arrow-rozpoczynaja-prace-nad-flash-z-uniwersum-dc bedzie serial, Arrow mi nie podszedł, zobaczymy co z Flasha wyjdzie. Cytuj
Farmer 3 281 Opublikowano 31 lipca 2013 Opublikowano 31 lipca 2013 Zapowiada się dojrzale i z sensem. O stronę techniczną się nie martwię jednocześnie mam nadzieję, że scenariusz najzwyczajniej da radę. 1 Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 31 lipca 2013 Autor Opublikowano 31 lipca 2013 Znaleziony gdzieś fanowski concept-art. Ile bym dał za taką scenę Cytuj
Shen 9 689 Opublikowano 31 lipca 2013 Opublikowano 31 lipca 2013 Moze osobny temat dla DC skoro pare projektow powstaje Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 31 lipca 2013 Autor Opublikowano 31 lipca 2013 Powstaje serial "The Flash" i "Batman/Superman" więc ciężko mówić o taki universum jak Marvelowe. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi