Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

ogólnie ten album jest przekozacki. To jest najlepszy album 2012 i to z pewnością będzie jeden z lepszych albumów dekady.

• Odpowiedzi 449
  • Wyświetleń 189,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

Opublikowano

Nie mogę się wypowiedzieć, bo nie słucham tak dużo amerykańskiego rapu. Zresztą wiadomo, że to kwestia gustu. Mi Kendrick nie pasuje.

Opublikowano

Ale jeśli Tobie nie pasuje, to nie znaczy, że nie jest najlepszy.

Opublikowano

UWAGA BOMBA: kendryk jest najlepszym raperę, ale ten album to nie jest album roku. pogódźcie się z tym wreszcie.

Opublikowano

To co jest albumem roku?

Opublikowano

to chyba oczywiste, że NECRO - MURDA MURDA KILL KILL EP. zaraz po the XX - coExist.

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

No ale jak może być najlepszy, jak tak niesamowicie męczy noo. Słucham tego i słucham i wyłączam po chwili, bo jest nudno, ciężko i bez pierd.olnięcia (nie licząc Swimming Pools). Bity też jakieś takie, ale to jestem w stanie zrozumieć bo ja lubię sample, a tu tego nie ma tak dużo.

Nie chcę nikogo obrazić, ale jeżeli to jest najlepsze co wyszło w tym roku to rap się kończy ;>

Edit: Nie licząc The Re(pipi)e. Przechvj bicior.

Edytowane przez estel

Opublikowano

przecież już ustaliliśmy, że już dawno się skończył. tak mniej więcej w okolicach roku 2000. teraz to jest post-rap.

Opublikowano

to chyba oczywiste, że NECRO - MURDA MURDA KILL KILL EP. zaraz po the XX - coExist.

Aha.

No a The XX jest w chu.j rapowe.

@estel

A w ogóle zrozumiałeś o czym nawija i rozkminiłeś już koncept?

Opublikowano

Średnio ;p

Tzn mniej więcej wiem o czym nawija, ale konceptu nie rozumiem. Ciężko mi go zrozumieć prawdę mówiąc. Jakaś podpowiedź?

Opublikowano

Hah, no to jeśli przesłuchałeś już płytę, to zapraszam tutaj: http://pastebin.com/hKi6KWUV

Po tym odkryjesz genialność tego albumu.

Opublikowano

estel słucha MUZYKI i nie spodobała mu się MUZYKA. no jak poczyta sobie i zrozumie tak jak guru rozi to na pewno zmieni poglądy.

Opublikowano

Płyty konceptowe wymagają od słuchacza zrozumienia tego konceptu, który zazębia się w kawałkach i opowiada o konkretnej historii itp. I nie zrozumie tego jak ja, tylko jak powinna być rozumiana. Ale Ty się potrafisz przypier.dolić o byle (pipi) do mnie, więc nie wiem po co Ci odpisuję.

Aaa i jak chce słuchać MUZYKI, to niech posłucha sobie czegoś innego tematycznie/gatunkowo, a nie Kendricka. U niego jednak trzeba rozumieć tekst, wiesz.

Opublikowano

ej rozi a wg. ciebie w hip-hopie to ważny jest o tak o: 33% tekst, 33% podkład, 33% flow czy jakie są jedyne słuszne proporcje?

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

Są wykonawcy u których liryka schodzi na dalszy plan. Kendrick kimś takim nie jest.

Opublikowano

czyli jest na pierwszym tak? i jak ziomek mój co słucha sobie mainstreamu jakiegoś eminema czy ku.rwa big k.r.i.t.'a do mnie podbija po tym jak mu poleciłem i mówi, że ten kendryk to go nie kręci jakoś (właśnie z tych samych powodów co estel pisał) to co jest ku.rwa głupi i niegodny miana "szanującego się słuchacza rapu"?

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

A napisałem, że jest 'głupi'?

Opublikowano

ty weź się wysil czasem na więcej niż jedną linijkę bo aż mi się nie chcę produkować tylko linki będe wrzucał

Opublikowano

Ej no kur'wa słuchanie rapu tylko dla muzyki to jest beka XD

Opublikowano

Ja słucham dla bitów i flow bo chyba ku,rwa nie dla jakichś mądrości życiowych przekazywanych mi przez murzyńców z us i A

Opublikowano

Ej no kur'wa słuchanie rapu tylko dla muzyki to jest beka XD

Czytanie Twoich wypowiedzi to strata czasu.

Opublikowano

Zgadzam się z Bartkiem bardzo mocno.