44bronx 459 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 ogólnie ten album jest przekozacki. To jest najlepszy album 2012 i to z pewnością będzie jeden z lepszych albumów dekady. Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 No chyba nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 jaki album lepszy wg. ciebie w 2012 ? Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Nie mogę się wypowiedzieć, bo nie słucham tak dużo amerykańskiego rapu. Zresztą wiadomo, że to kwestia gustu. Mi Kendrick nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Ale jeśli Tobie nie pasuje, to nie znaczy, że nie jest najlepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
44bronx 459 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 jeden z ważniejszych rapowych albumów dekady, wiadomo to już teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 UWAGA BOMBA: kendryk jest najlepszym raperę, ale ten album to nie jest album roku. pogódźcie się z tym wreszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 To co jest albumem roku? Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 (edytowane) to chyba oczywiste, że NECRO - MURDA MURDA KILL KILL EP. zaraz po the XX - coExist. Edytowane 6 Stycznia 2013 przez tk___tk Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 (edytowane) No ale jak może być najlepszy, jak tak niesamowicie męczy noo. Słucham tego i słucham i wyłączam po chwili, bo jest nudno, ciężko i bez pierd.olnięcia (nie licząc Swimming Pools). Bity też jakieś takie, ale to jestem w stanie zrozumieć bo ja lubię sample, a tu tego nie ma tak dużo. Nie chcę nikogo obrazić, ale jeżeli to jest najlepsze co wyszło w tym roku to rap się kończy ;> Edit: Nie licząc The Re(pipi)e. Przechvj bicior. Edytowane 6 Stycznia 2013 przez estel Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 przecież już ustaliliśmy, że już dawno się skończył. tak mniej więcej w okolicach roku 2000. teraz to jest post-rap. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 to chyba oczywiste, że NECRO - MURDA MURDA KILL KILL EP. zaraz po the XX - coExist. Aha. No a The XX jest w chu.j rapowe. @estel A w ogóle zrozumiałeś o czym nawija i rozkminiłeś już koncept? Cytuj Odnośnik do komentarza
estel 806 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Średnio ;p Tzn mniej więcej wiem o czym nawija, ale konceptu nie rozumiem. Ciężko mi go zrozumieć prawdę mówiąc. Jakaś podpowiedź? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Hah, no to jeśli przesłuchałeś już płytę, to zapraszam tutaj: http://pastebin.com/hKi6KWUV Po tym odkryjesz genialność tego albumu. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 estel słucha MUZYKI i nie spodobała mu się MUZYKA. no jak poczyta sobie i zrozumie tak jak guru rozi to na pewno zmieni poglądy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Płyty konceptowe wymagają od słuchacza zrozumienia tego konceptu, który zazębia się w kawałkach i opowiada o konkretnej historii itp. I nie zrozumie tego jak ja, tylko jak powinna być rozumiana. Ale Ty się potrafisz przypier.dolić o byle (pipi) do mnie, więc nie wiem po co Ci odpisuję. Aaa i jak chce słuchać MUZYKI, to niech posłucha sobie czegoś innego tematycznie/gatunkowo, a nie Kendricka. U niego jednak trzeba rozumieć tekst, wiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 (edytowane) ej rozi a wg. ciebie w hip-hopie to ważny jest o tak o: 33% tekst, 33% podkład, 33% flow czy jakie są jedyne słuszne proporcje? Edytowane 6 Stycznia 2013 przez tk___tk Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Są wykonawcy u których liryka schodzi na dalszy plan. Kendrick kimś takim nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 (edytowane) czyli jest na pierwszym tak? i jak ziomek mój co słucha sobie mainstreamu jakiegoś eminema czy ku.rwa big k.r.i.t.'a do mnie podbija po tym jak mu poleciłem i mówi, że ten kendryk to go nie kręci jakoś (właśnie z tych samych powodów co estel pisał) to co jest ku.rwa głupi i niegodny miana "szanującego się słuchacza rapu"? Edytowane 6 Stycznia 2013 przez tk___tk Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 A napisałem, że jest 'głupi'? Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 ty weź się wysil czasem na więcej niż jedną linijkę bo aż mi się nie chcę produkować tylko linki będe wrzucał Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Ej no kur'wa słuchanie rapu tylko dla muzyki to jest beka XD Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość kad2 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Ja słucham dla bitów i flow bo chyba ku,rwa nie dla jakichś mądrości życiowych przekazywanych mi przez murzyńców z us i A Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Ej no kur'wa słuchanie rapu tylko dla muzyki to jest beka XD Czytanie Twoich wypowiedzi to strata czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zgadzam się z Bartkiem bardzo mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi