Skocz do zawartości

Platformówki na next-genach w odwrocie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 28.12.2017 o 08:27, kubson napisał:

Max the curse of brotherhood 

Super lucky’s tale 

Candleman 

voodoo vince 

Z tym że Pana świeczkę można na upartego skończyć w jeden wieczór.Jak chcesz tylko do napisów końcowych dotrwać.Jest darmowy dodatek jakby co.Z drugiej strony to arcadówka za 42zł.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

A prawda jest taka, że gdyby ten rynek nie szedł na psy, to zamiast tych wszystkich remasterow czy to crasha czy spajro itp, mielibyśmy pełnoprawne/ą kontynuacje na wysokim poziomie.

Opublikowano (edytowane)

przecież wznowienia gier były, są i będą w każdej generacji. nintendo liderem w tej kwestii, zresztą. nowego crasha i spyro nikt by nie zrobił (przed premierą kolekcji na ps4), bo to były totalnie martwe IP, zaorane przez fatalnych poprzedników z ery ps2/ps3, xbox/x360.

Edytowane przez tedi007
Opublikowano
W dniu 2.03.2018 o 13:11, balon napisał:

No i piknie. Jest szans, że odświeżą ci sami co Crasha?

Tak jak pisałem kilka tygodni wcześniej, wiele źródeł potwierdza że remasterem Spyro zajmie się studio od Crasha 

• 4 lata później...
Opublikowano

Myślę, że można temat odświeżyć. W ostatnich latach wyszło tego całkiem sporo: Ratchet, Crash Bandicoot, Psychonauts, odświeżony i dopakowany Mario 3D World, Ori, Metroid Dread i pewnie kilka innych o których nie pamiętam. W każdym razie fani platformowania mają spokojnie w co grać, a sam gatunek nie bardzo chce umierać :)

Opublikowano

Takie średniawe te remastery.

Pierwsza część skończona i myślałem, że od kopa walne sobie dwójeczkę ale już rzygam tą mechaniką skakania i łapania przeciwników (szczególnie extra level w jedynce męczący). Jakoś inaczej to zapamiętałem z PSX :)
Odpaliłem 1 poziom w 2 części (bo na PS2 w to nigdy nie grałem) ale z grubsza jest to samo, więc lekka przerwa i może w weekend wrócę.
Podsumowując po paru godzinach gry w weekend (1 pękła w niecałe 5h) to trochę drogo jak za takie remastery i w zasadzie zero nowej zawartości + mechanika wg mnie sie zestarzała mocno.

• 2 lata później...
  • 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Znalazłem jeszcze dwie mocno chwalone platformówki, ale nie chciałem ich wrzucać do wątku ukryte perełki, bo chyba tu się nadają bardziej, zwłaszcza sequel zbiera znakomite opinie na Steamie, w którym zostały naprawione wszystkie drobne balączki z części pierwszej, trailery: