CoATI 1 051 Opublikowano 23 lipca 2012 Opublikowano 23 lipca 2012 Project Zero 2: Wii Edition Kaidan to określenie tradycyjnych, japońskich, folkowych opowieści grozy. Są to historie pełne, nadprzyrodzonych zjawisk, duchów. Project Zero znany też jako Fatal Frame jest najsłynniejszym growym przykładem takiej historii. Po kilku latach mamy okazję zagrać w remake najpopularniejszej części tej serii. Ciekawe czy Project Zero 2 będzie tak samo dobry jak wspomnienia o nim? Wii Edition to świetna okazja żeby się przekonać. video recenzja: Cytuj
Loty 0 Opublikowano 23 lipca 2012 Opublikowano 23 lipca 2012 Szczerze może i poprawili wiele w tej grze względem oryginału ale i tak wolę wersje na ps2 i ta gra nadal nie jest grą wartą kupna wii Cytuj
Dante 454 Opublikowano 24 lipca 2012 Opublikowano 24 lipca 2012 Nie. Śmiga na zwykłym wiilocie. Cytuj
bid0n 3 Opublikowano 26 lipca 2012 Opublikowano 26 lipca 2012 Jak sie ma "poziom straszenia" w tej grze do takiego Dead Space czy RE Remake? Cytuj
chrno-x 901 Opublikowano 26 lipca 2012 Opublikowano 26 lipca 2012 To raczej kwestia własnego podejścia, mnie Fatal Frame'y pod względem strachu się podobają bo są na poziomie (czyt. są momenty w których bez pardonu możesz popuścić) ale nie są to według mnie tanie chwyty niczym w DS/RE gdzie człowiek doskonale wie kiedy i co wyskoczy (poza paroma może wyjątkami). W skrócie jeżeli lubisz japoński gust pod względem horrorów to i z podoba ci się FF, ale jeżeli bardziej preferujesz eksterminować dziwactwa za pomocą gun'ów to nie wciągnie cię, choć według mnie nic nie równa się z napięciem ładowania aparatu aby zadać większy damage duchom. W sumie to mój dobry znajomy (pozdro Aramis xd) bez pardonu gra w takiego DS i RE ale Fatal Frame'y to nie jego liga (czyt. serce mu mało nie stanie ze strachu) xD Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 30 lipca 2012 Opublikowano 30 lipca 2012 (edytowane) Przeszedłem grę na Normal na razie, zabrałem się za Hard, ale pomału bo czasu mało. Co mogę napisać? Jak dla mnie gra jest bardzo dobra z paroma małymi minusikami, ale zacznę od plusów: + Grafika, jak na wii jest bardzo dobrze, widać użyli engine z Zero no Tsukihami no Kamen + Oprawa audio też jest super, bardzo nastrojowa muzyka i odglosy otoczenia, czasami miałem wrażenie, że coś do mnie mówi + Poziom trudności - WYSOKI, na normal musiałem używać Type-14, Type-61. Na przykład w Zero no Tsukihami no Kamen Normal to był faceroll na Type-0 całą grę... + Nowe miejsca gdzie można zrobić fotki duchów + Nowe filtry są przemyślane + Nie zauważyłem żadnych bugów po 12h grania + Animacja postaci + Czy pisałem już o poziomie trudności? Jest patent z Zero4 gdzie czasami duchy wchodzą w drugą mocniejszą formę... tutaj nie jest to czasami, a często... zmienia się im wtedy sposob ataku i ogólnie zachowania i robią się bardzo twarde - SUPER + Aparat nie strzela jak karabin maszynowy, trzeba czekać aż się załaduje film - o zgrozo! - sterowanie takie jak w Zero4, czyli aparat nie sterowany pointerem, a czujnikiem ruchu co sprawia, że poziom trudności na początku jest ogromny bo trzeba się nauczyć sterować - WYCIELI MISSION MODE - największy minus. Ze zmian w porównaniu do wersji PS2 to najbardziej boli brak mission mode, co sprawia, że taki school uniform na który musiałem się napocić robiąc wszystkie Misje na S tutaj dostaje się za przejście na Normal :confused: No i nie ma w grze ubrania z PS2, które dostawało się za Nightmare, takie SM cosik o ile dobrze pamiętam Ogolnie to polecam fanom serii, ktorzy mają Wii i każdemu kto ma dosyć shitów pokroju Dead Space itp itd, tylko chce pograć w prawdziwy horror! Stary facet ze mnie już bo 27 latek ;p ale cholera jasna kilkanaście razy wyszło mi z ust KUR.... JA... JE.... jak mnie duchy atakowały Pozdr Edytowane 30 lipca 2012 przez sakiu Cytuj
bid0n 3 Opublikowano 29 września 2012 Opublikowano 29 września 2012 Powiem tak WOW Wczoraj w nocy sobie odpaliłem. Pierwsze co rzuca się w oczy to grafika,pewnie na CRT wygląda świetnie,na LCD już troche gorzej. Troche wkurza sterowanie góra/dół wiilotem,jak dotąd największa wada tej gry. Mogli to inaczej rozwiązać. Ale to nic... bo gra STRASZY i to jak Cytuj
drozdu7 2 874 Opublikowano 5 kwietnia 2015 Opublikowano 5 kwietnia 2015 kurde szkoda że gierka nie śmiga na klasycznym kontrolerze. odpaliłem na chwile i póki co ciężko się przestawić na sterowanie wiilotem. Nigdy wcześniej nie miałem styczności z tą serią, ale mam dobre przeczucia. Pierwsza lokacja już zwiastuje naprawdę ciekawe przeżycie:) Cytuj
kanabis 22 644 Opublikowano 5 kwietnia 2015 Opublikowano 5 kwietnia 2015 Gra jest wyje.bista , przechodziłem na pierwszym xboxie. Ona wogóle jest gdziekolwiek dostepna u nas? Z checia bym kupił ale nie mam gdzie Tak samo jak SH:Shaterred Memories Cytuj
Nemesis 1 272 Opublikowano 6 kwietnia 2015 Opublikowano 6 kwietnia 2015 I tak samo jak SH ładnie stoi na aukcjach. Project Zero widziałem kiedyś za ponad 200 zeta. Cytuj
Copper 2 657 Opublikowano 7 kwietnia 2015 Opublikowano 7 kwietnia 2015 SH ostatnio wyrwalem za 7dyszek wiec nie ma tragedii, za PZ2 dalem troche wiecej, ale tez da rade kupic u nas. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi