Skocz do zawartości

Kruhol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie mozna ich modyfikowac za pomoca orbow np. zmiana liczby socketow czy statow. W przypadku gemow masz dodatkowy vaal skill ktory nabijasz poprzez zabijanie mobow

• Dzięki 1
Opublikowano

Kończę powoli drugi akt, ta gra powinna być taka prosta? Ile trwa ta kampania?

W dniu 30.03.2019 o 17:14, wojnar napisał:

musiałem wygooglać jak wyłączyć autolevelowanie gemów żeby mi Arcane Surge zostało na 1 (jak coś to trójkąt). 

A dlaczego chciałby aby jakiś gem sie nie levelowal?

Opublikowano

Czekałem na tą grę z wywieszonym jęzorem, wbiłem chyba 20lvl i zapał opadł ;p Niby wszystko spoko, gameplay prawie tak samo przyjemny jak w D3, ale samemu jakoś nudno i za łatwo. Pogram więcej jak skończę inne gry w kolejce, czyli za jakieś 3 lata XD 

Opublikowano

@Figaro kampania to tylko pretekst do tego, zeby jakos sie znalezc w endgamie i tam dopiero zaczyna sie jakikolwiek grind - czyli robienie map i prawdziwe dopracowywanie swojego builda. A co do levelowania gemow. Zazwyczaj gemy ktore sa "glownymi" damage dealerami chcesz miec wymaxowane, ale sa rozne gemy (jak wymieniony arcage surge) ktore maja mechanzmy pomagajace w grze i tam juz sie moga dziac rozne rzeczy. Arcane surge rzuca buffa w momencie kiedy wypalisz jakas ilosc many - im wyzszy level gema tym wiecej many musisz uzyc aby strigerowac buffa. Innym gemem ktorego poziom trzeba miec pod kontrola jest bardzo popularny Cast when Damage Taken.

Opublikowano

Ok, łapię. A kojarzysz ile to ma aktów?

Ogólnie to mam 25 level i z 12 punktów do wykorzystania w ulepszeniu postaci bo ciągle się boję, że źle rozwinę postać :lmao: Macie jakiś fajny, tankowy build do Shadow?

Opublikowano

Aktow jest 10, postac juz mogles spyerdolic w zaleznosci od tego jak postapiles w quescie deal with the bandits (jest to odwracalne, ale bardzo kosztowne na nowej postaci)

Opublikowano
1 minutę temu, teddy napisał:

Aktow jest 10, postac juz mogles spyerdolic w zaleznosci od tego jak postapiles w quescie deal with the bandits (jest to odwracalne, ale bardzo kosztowne na nowej postaci)

Zabiłem wszystkich xd

Opublikowano

No to nie tak źle. Generalnie zasada jest taka: robisz build pod crit = pomagasz Alirze, nie pod crit = zabijasz wszystkich. Pozostala dwojka jest bardzo niszowa i na 800h ktore nabilem raz pomoglem Oakowi a Kretynowi 0

Opublikowano

Przed premiera wersji ps4 obiecywalem sobie platyne. Teraz hmmm widzac jak martwy jest rynek zaczynam sie mocno zastanawiac czy dam rade. Na psn profiles chyba jeszcze nikt nie wbil wiec grind musi byc kosmiczny...

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Gra ktoś?

Ja sobie gram 2miesiąć nie jakoś maniakalnie ale 84lev nabiłem.

EQ w miare niezłe trzaskam mapy tier 9 ale no właśnie jakoś wyżej mi nie wypadają a koszt map na markecie kilkanaście chaosów :(

W ogóle market na ps4 to jakieś jaja(nie grałem na pc ale czytam trochę) ludzie wystawiają itemki w cenach kompletnie z doopy.

Coś co jest warte na PC kilkanaście chaosów to na ps4 ludzie wystawiają po 2ex itd.

Mam upatrzone eq co bym chciał ale to broń 3ex zbroja z 8ex i pierścień worm co nie rezerwuje tej many dla skilla 1ex .....

Tak więc przydało by się z 10 ex chociaż gdzie przez 2msc grania wypadł mi JEDEN .

Jak coś jest tanio to tylko wiadomość dostajesz o stronce XXXXX gdzie sprzedają exalty za $.

Ludzie w ogóle się nie znają na eq, nie każda legendarka jest warta EX .... ba większość jest (pipi) warta miałem ze 30 szt i nikt za to 1chaosa nie chciał dać, więc robiłem propecy gift 5za1.

Naprawdę ciężko jest cokolwiek sensownego kupić w normalnej cenie, i bardzo ciężko jest w ogóle zarabiać jakieś curency, 1ex to ze 130chaosów więc to by trwało jakieś wieki.

Trzaskam złote mapy tier 9 i też (pipi) tam leci.

Schranz-_-PL zapraszam do gry.

Opublikowano (edytowane)

Niestety to ze ekonomia bedzie kulała mozna bylo przewidziec. Jedyny sposob na granie to ssf, wtedy masz w nosie to czy cos jest na rynku. Ja mialem ambitne plany na wbicie platyny ale po zobaczeniu zestawu trofikow odpuscilem - farmienie wszystkich breachstonow przy uposledzonym markecie? Dziekuje, postoje....

Edytowane przez Rillas
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja juz zebrałem całe endgameowe eq, oj ponad 10ex łącznie warte.
91 lev wbity gram tectonic slam juggernaut marauder.
Mam juz porobione wszystkie biale i zolte mapy.
Praktycznie zostaly uber bossy i można konczyc (może kiedyś ligę pykne)
Mysle ze ze 200h w grze nabiłem i to ledwo podstawy ogarniam grając gotowym buildem.
Gra petarda w swojej klasie, tylko te dropy momentami na pro.... a i bluescreenem potrafi sypnąć.

Wysłane z mojego MI 8 SE przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czy tylko scrollami da się identyfikować przedmioty?

Czy tylko te scrolle lecą jako drop?

Można gdzieś je kupić?

Czytałem, że jest jakiś item co pozwala identyfikować przedmioty bez scrolli?

Opublikowano

Chyba tylko scrolls of wisedom. Na poczatku moze brakować, pozniej leci tego cala masa. Ciężko zeby zabraklo, chyba ze identyfikujesz magiczne itemki(niebieskie)

I tak 90% to zlom do sprzedania w sklepiku, niebieskich nie warto identyfikować bo prawie nic nie warte, dopiero ze zlotych cos tam wpada curency przy zlomowania na sklepiku.

Można kupic na rynku(tablica) można tez sprzedac u sklepikarza ten itemek do podnoszenia def armora i te itemki do zmiany koloru slotow.

A i jest karta dajaca 40 scrollow ale to pozniej dopiero, gra stopniowo wprowadza patenty.

Opublikowano

Dzieki. Poczytalem troche o buildach, podobno mozna mocno zrabac kazda postac jak sie zle poprowadzi. Drzewko jest przeogromne a szczerze nie chce mi sie w to zaglebiac. Da sie przejsc gre inwestujac skillsy na czuja? Za malo czasu mam na granie zeby polowe czasu siedziec na tutorialach i symulatorach buildow. Zapewne nie da sie cofnąć przydzielonych punktow? Jakies rady?

Opublikowano

Da sie cofnąć ale jest to dosyc kosztowne.
Poza tym chyba w wrzesniu wchodzi nowa liga wiec tą postać wywali ci na serwer standard i zresetuje drzewko(bedziesz mogl przydzielic pkt od nowa a drzewko ciut sie zmieni)
Obczaj sobie na yt konkretny build ktory ci sie podoba pod kątem gameplayu i weź gotowe drzewko.
Te 10 chapterow story przejdziesz nawet swoim buildem ale w endgame jest drastyczny skok poziomu trudnosci.
Ja bym gral na luzie teraz aby ogarnąć mechaniki tej gry a na poważnie powinieneś ruszyc z nową postacią na nową lige, bo standard jest troche martwy jesli chodzi o market ceny itd.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Trwa właśnie Exilecon i jakie bomby poszły :obama: Diablo 4 XDDDDD

Anyway, pierwsza bomba:

Path of Exile 2! 7 nowych aktów które mają miejsce 20 lat po wydarzeniach z normalnego PoE.

Najlepsze jest to że PoE 2 ma być w jednym launcherze ze zwykłym PoE. Dodatkowa kampania.

Druga i trzecia bomba to grudniowy dodatek wraz z ligą, na razie za dużo jeszcze nie wiadomo ale wygląda ciekawie:

I ostatnia bomba to... PoE Mobile... 

Ale ma być to przeniesiona wersja z kompa 1:1, nie wydmuszka robiona przez zewnętrzną firmę z chin która tylko zmieniła modele postaci z innej swojej gierki.

• Plusik 3