wojnar 1 892 Opublikowano 13 marca 2016 Opublikowano 13 marca 2016 To i tak nic, najrzadszy item w grze, czyli Mirror of Kalandra - osiąga ceny ponad 300$. Cytuj
UberAdi 2 285 Opublikowano 13 marca 2016 Opublikowano 13 marca 2016 Tyle ze ludzie u mnie na TSie maja od 2 do ponad 4 tys godzin w PoE i nikt jeszcze mirrora nie dropnął Cytuj
wojnar 1 892 Opublikowano 13 marca 2016 Opublikowano 13 marca 2016 (edytowane) Na reddicie widziałem jak jednej osobie poleciały 2 w labiryncie ;O No i teraz na tej lidze jest szansa że się kupi u Cadiro, ktoś tam miał Mirrora za 13k coinsów więc lol Ja na zmianę farmię labirynt (100+ runów i nie mogę dobrego enchanta na hełm zrobić ;<) i Atziri, zawsze jakieś zajęcie, no ale może w końcu wypadałoby troche lvli wbić. Edytowane 13 marca 2016 przez wojnar Cytuj
mushabelly 384 Opublikowano 13 marca 2016 Opublikowano 13 marca 2016 Powiedzcie jak wygląda multi w tej grze? Łatwo z kimś pograć jak np w Diablo że nikogo nie muszę znać czy bez znajomych się nie obejdzie? Gram sobie powoli od wczoraj i na niskich poziomach ciężko w jakieś fajne party trafić. Albo miałem pecha. Cytuj
UberAdi 2 285 Opublikowano 13 marca 2016 Opublikowano 13 marca 2016 endgame się bardzo fajnie gra nawet z randomami a jak z progresem przez akty to nie wiem Cytuj
wojnar 1 892 Opublikowano 13 marca 2016 Opublikowano 13 marca 2016 Wciskasz S, szukasz istniejących party albo tworzysz własne i ludzie sami dochodzą. Nigdy nie miałem żadnego problemu ze znalezieniem kogoś. 1 Cytuj
mushabelly 384 Opublikowano 20 marca 2016 Opublikowano 20 marca 2016 Jakoś po ciężkim początku udało mi się wciągnąć w gierkę. Nawet kombinuję już laptopa żeby do roboty brać . Powiedzcie gdzie farmić itemki? Na razie z randomami po Ledge z Aktu pierwszego biegam. Build pierwszy lepszy jaki mi wpadł. Z totemami. Wszystkie itemy z dropu. Zero handlu i jakoś daję radę. Cytuj
wojnar 1 892 Opublikowano 2 czerwca 2016 Opublikowano 2 czerwca 2016 Jutro nowy dodatek i nowa liga http://www.pathofexile.com/forum/view-thread/1663440 Cytuj
Kosmos 2 711 Opublikowano 8 czerwca 2016 Opublikowano 8 czerwca 2016 (edytowane) Aby wystartować w tej nowej lidze, rozumiem, że muszę od nowa postać tworzyć? Bo przy obecnej mam standard league. Jakie korzyści są względem starej ligi? Aby grać w dodatek wystarczy aktualizacja na steam ? Edytowane 8 czerwca 2016 przez Cosmos Cytuj
wojnar 1 892 Opublikowano 8 czerwca 2016 Opublikowano 8 czerwca 2016 (edytowane) Tak, wystarczy aktualizacja. Nowa liga to tylko dla nowych postaci, każdy zaczyna od 0. Ja aktualnie lecę w ten build: https://www.pathofexile.com/forum/view-thread/1622354/page/1 Ale nie polecam go początkującym bo sam kamień, który dodaje masę dmg i crita ("Lioneye's Fall") kosztuje aktualnie 70 chaosów xD mi na początku ligi udało się kupić za 10. A co do nowości, dodali "end game labirynt" który odblokowuje kolejne 2 pkt ascendancy, strasznie ciężki, sam go jeszcze nie ukończyłem a mam 81lvl. Same triale (jest ich łącznie 6) występują tylko na mapach i czasem jest spore wyzwanie żeby je ukończyć. No i tytułowe prophecy, czyli przepowiednie które "kupujemy" u nowego npc za "silvera". Czasami są jakieś typu "zabij tego i tego moba a poleci z niego unikat" a czasem można trafić na perełki, typu "5 link broni lub armora za pomocą 1 kamienia". Chociaż przepowiednia, że na jednej z map napotkam na plagę żab i tak wymiata xD Aha, jak każda liga, ta również ma swoje unikalne challenge, czyli np. pokonaj tych i tych bossów, użyj tych i tych kamieni, itp, itd. Za 12 wykonanych wyzwań dostajesz efekt "śladów stóp", za 24 efekt broni a za 36 peta. Edytowane 8 czerwca 2016 przez wojnar 1 Cytuj
Kosmos 2 711 Opublikowano 9 czerwca 2016 Opublikowano 9 czerwca 2016 (edytowane) Dzięki, za info Jest jakaś strona, gdzie można zobaczyć w jakich cenach chodzą poszczególne itemy? Edytowane 9 czerwca 2016 przez Cosmos Cytuj
wojnar 1 892 Opublikowano 9 czerwca 2016 Opublikowano 9 czerwca 2016 (edytowane) poe.trade Wpisujesz nazwę itemu który chcesz kupić, filtrujesz po najtańszej ofercie i whisperujesz sprzedającego w grze Sam z tego korzystam i teraz ściągnąłem program do wystawiania własnych przedmiotów. Jak ktoś ma jakieś pytania to nick w grze: "Sraczka" Edytowane 9 czerwca 2016 przez wojnar 1 Cytuj
Kosmos 2 711 Opublikowano 18 czerwca 2016 Opublikowano 18 czerwca 2016 (edytowane) Skończyłem pierwszy akt na pierwszym poziomie. Znalazłem jeden unikat, warty 1 chaos. Nieużyteczny, bo dla maga, no ale mam w szkrzynce. Rozumiem, że na dropienie dużo lepszych itemów pewnie poczekam aż będę grał na hardkorze? Zrobiłem na początek łucznika i idę według tego schematu. Dam radę? Tzn podobnego, bo chyba obecne drzewko różni się drobnymi szczegółami. Ogólnie gra się super, wreszcie jakiś hackslash, który mnie nie odrzuca. Pomimo, że wcześniej narzekałem na ten system gemów. Wystarczy jednak trochę pograć i wydaje się całkiem sensowny. Edytowane 18 czerwca 2016 przez Cosmos Cytuj
wojnar 1 892 Opublikowano 18 czerwca 2016 Opublikowano 18 czerwca 2016 (edytowane) Najlepsza stronka z buildami to oficjalne forum PoE, tam poszukaj swojego buildu bo po samym drzewku cieżko ocenić, gear ma BARDZO duże znaczenie w buildzie. Ja porzuciłem tamtego łucznika i ponownie rozdałem punkty, teraz idę w to: https://www.pathofexile.com/forum/view-thread/1623437 To jest jeden z najbardziej OP buildów w grze. Aktualnie farmie Uber Labirynt i Atziri (ludzie sami mi płacą żebym ich wycarrował xD). Jak masz jakiś problem albo pytanie to wal w grze A co do tych unikatów, większość sprzedaje vendorom bo tylko zalegają w stashu. I Hardcore nie ma tu z tym nic wspólnego, wszędzie drop jest taki sam. Ale fakt, im wyższy lvl tym lepsze unikaty mogą polecieć 29 wyzwań zrobione, jeszcze 7 i będzie pet ale kurde, teraz dopiero zacznie się grind xD Edytowane 18 czerwca 2016 przez wojnar 1 Cytuj
Plamek 273 Opublikowano 23 czerwca 2016 Opublikowano 23 czerwca 2016 Dobra wbiłem 26 lvl (Mueh) i... jestem pozytywnie zaskoczony. Nie jest to D2 ale bardzo pozytywnie Cytuj
wojnar 1 892 Opublikowano 23 czerwca 2016 Opublikowano 23 czerwca 2016 Ja aktualnie robię sobie przerwę bo... zrobiłem już dosłownie wszystko co chciałem. Wbiłem 36 wyzwań (12 - ślady stóp, 24 - efekt broni, 36 - pet), wszystko co napotkam na drodze kończy się 1 hit ko, a reszty mi się nie chce farmić żeby zdobyć lepszy gear bo nic lepszego nie potrzebuje. Ale za jakieś 3 miesiące nowa liga, nowy dodatek, nowe wyzwania i nagrody. Przynajmniej wiem już w jaki build inwestować od początku No i na koniec, moja kryjówka która robiła furorę przy rotacjach podczas robienia Daily questów dla masterów. W sumie to zrobiłem na tej lidze 2 postacie, Shadow na 90lvl (mój rekord, zawsze dochodziłem max do 86 i mi się nie chciało dalej) i Marauder na 70+. Porównując te obie postacie to ten build który miałem na Marauderze (Earthquake) to śmiech na sali w porównaniu z Poison Bladefall Trapperem Cytuj
Plamek 273 Opublikowano 23 czerwca 2016 Opublikowano 23 czerwca 2016 (edytowane) A więc lubisz penisy? No ja Ci pod kołdrę zaglądać nie będę A tak serio.Też poleciałem w ten build co wrzuciłeś i faktycznie wszystko leci na strzała. Na tę chwilę używam Frost Blade (nie mam jeszcze wszystkich gemów potrzebnych, no ale co zrobić) i jest bardzo OP szczególnie przy większej ilości mobów. No może nie tyle co poleciałem w ten build, co cały czas idę tą drogą. Edytowane 23 czerwca 2016 przez Plamek Cytuj
wojnar 1 892 Opublikowano 12 sierpnia 2016 Opublikowano 12 sierpnia 2016 https://www.pathofexile.com/atlasofworlds Nowy update i nowa liga od 2 września. Jaranko mocno. Cytuj
wojnar 1 892 Opublikowano 18 listopada 2016 Opublikowano 18 listopada 2016 Wyszedł nowy patch, dodaje między innymi 64 bitowego clienta, 3 nowe skille, itd. ale... Za 2 tygodnie update 2.5.0, czyli nowy akt, nowa liga, dużo nowości https://www.pathofexile.com/breach Cytuj
kill00 0 Opublikowano 28 listopada 2016 Opublikowano 28 listopada 2016 @wojnar Jaki build byś polecił na start nowej ligi? Zacząłem grać niedawno, co nie przeszkodziło mi wbić 60 godzin w 5 dni Wziąłem jakiś noob build na totemach Marudera i nie było większego problemu z czyszczeniem Merciles. Oczywiście zdaje sobie sprawę, że to dopiero początek No ale traktowałem to jako swego rodzaju tutorial, na 4 dni przed końcem "sezonu" nie będę się spinał. Czuje, że i tak tylko lekko zarysowałem z wierzchu content jaki ta gra oferuje. Preferowałbym jakiś bezpieczny ranged build. Raczej solo. Myślałem o czymś takim. To jest w miarę grywalne na obecnym patchu? http://www.pathofexile.com/forum/view-thread/1626895/page/1 Może jakieś inne propozycje? Z góry dzięki Cytuj
wojnar 1 892 Opublikowano 28 listopada 2016 Opublikowano 28 listopada 2016 Aktualnie bym się wstrzymał bo zaraz wychodzi nowy patch i niektóre buildy mogą być już nieaktualne. Zawsze wybieram jakiś build dla siebie na godzinę przed rozpoczęciem ligi otwieram w zakładkach buildy dla każdej postaci i po kolei przeglądam. W tej lidze też grałem marauderem z totemami ale znudziło mi się i miałem mało czasu więc nawet 12 wyzwań nie zrobiłem. W nowej lidze za 36 wyzwań dostaje się demoniczne skrzydła więc już muszę przysiąść do tego Cytuj
SpacierShark123 1 476 Opublikowano 28 listopada 2016 Opublikowano 28 listopada 2016 A to nie jest tak że jak wyjdzie nowy patch drzewko będzie można zresetować? Cytuj
kill00 0 Opublikowano 28 listopada 2016 Opublikowano 28 listopada 2016 (edytowane) Tylko, że patch wyjdzie w przerwie między Ligami więc będzie to dotyczyło tylko postaci, które spadły do standardu. Tak myślę Uwaga, noob question Co to znaczy selfcasting? Dość często spotykam to w różnych opisach buildów i nie mogę rozgryźć Edytowane 28 listopada 2016 przez kill00 Cytuj
wojnar 1 892 Opublikowano 28 listopada 2016 Opublikowano 28 listopada 2016 (edytowane) Selfcasting polega na tym ze atak lub cokolwiek innego załącza się samo. Są od tego odpowiednie gemy, np. Cast when damage taken, Cast on crit, itp. A co do restartu drzewka to tak, to jest tylko dla postaci na standardzie. Aha, patch wychodzi razem z nową ligą. Edytowane 28 listopada 2016 przez wojnar 1 Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 28 listopada 2016 Opublikowano 28 listopada 2016 Lepsze to niż Diablo 3? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi