_lukas_ 1 685 Opublikowano 26 lipca 2012 Opublikowano 26 lipca 2012 To już w piątek. Jaracie się Igrzyskami czy nie specjalnie? Kto zdobędzie najwięcej krążków i dlaczego murzyni? oraz Z kim wiążecie największe szanse na medal z polskiej ekipy i dlaczego są to siatkarze? Na te pytania oraz możecie odpowiadać ale również zachęcam do samodzielnej dyskusji. Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano 26 lipca 2012 Opublikowano 26 lipca 2012 Nigdy mnie nie jarala olimpiada ale pewnie rzuce okiem na jakies ciekawsze kawalki. Ciekawi mnie jak wypadna siatkarze. Cytuj
Daffy 10 614 Opublikowano 26 lipca 2012 Opublikowano 26 lipca 2012 interesuje mnie jedynie siatka i 100metrów z Boldem, na resztę totalna olewka Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 26 lipca 2012 Opublikowano 26 lipca 2012 Ja popatrze na najciekawsze jak zwykle - synchro skoki do basenu =D Cytuj
_lukas_ 1 685 Opublikowano 26 lipca 2012 Autor Opublikowano 26 lipca 2012 (edytowane) Beda jakies sztuki walki? Boks, judo, zapasy, taekwondo Edytowane 26 lipca 2012 przez _lukas_ 1 Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 26 lipca 2012 Opublikowano 26 lipca 2012 Ja czekam tylko na piłkę nożną i Brazylijczyków. Ale coś innego też chętnie pooglądam. Cytuj
Bartg 5 524 Opublikowano 26 lipca 2012 Opublikowano 26 lipca 2012 Piłka, siatkówka, tenis, koszykówka i Team US i A. Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 26 lipca 2012 Opublikowano 26 lipca 2012 Team US i A. Właśnie. Oraz Hope Solo i pływanie synchroniczne. Cytuj
Gość Opublikowano 26 lipca 2012 Opublikowano 26 lipca 2012 Mnie tradycyjnie najbardziej pasjonuje pojedynek medalowy pomiędzy polską reprezentacją olimipijską a Michaelem Phelpsem. Cytuj
Bartg 5 524 Opublikowano 26 lipca 2012 Opublikowano 26 lipca 2012 Hiszpania rozpoczęła turniej piłkarski przegrywając z Japonią 0:1 :ph34r: Brazylia po 30 minutach już prowadzi 3:0 z Egiptem. Cytuj
ogqozo 6 570 Opublikowano 26 lipca 2012 Opublikowano 26 lipca 2012 Brazylia z mocnym i wypoczętym składem jest naturalnym faworytem, ale mimo wszystko dziwny to widok, kiedy jakakolwiek reprezentacja Hiszpanii z kimś przegrywa. Cytuj
ciwa22 858 Opublikowano 26 lipca 2012 Opublikowano 26 lipca 2012 Igrzyska pomimo tego, że nie stoją tylko i wyłącznie futbolem, (a raczej prawie w ogóle odkąd nie grają już na nich pierwsze reprezentacje) mają według mnie jakąś nieopisaną magię (być może sztucznie wykreowaną przez media, w każdym razie to działa) i pewnie po raz kolejny obejrzę jakieś sprinty plus większość drużynówek. Judo i Taekwondo też bardzo lubię, wkurzam się tylko jak Koreańce nie zgarniają całego złota w przypadku tej drugiej dyscypliny hehe. Pływania w sumie nie cierpię, ale jest to widowiskowy sport więc od czasu do czasu pewnie też rzucę okiem. Cytuj
schabek 5 345 Opublikowano 27 lipca 2012 Opublikowano 27 lipca 2012 Nigdy mnie IO nie jarały. Patrząc na składy drużyn w piłce to każda ma wyje.bane. Oprócz Brazylii. Dziwna jest ta impreza, w piłę już grają, a olimpiada się nie zaczęła. Realna szansa na medal dla polaków to siatkarze i Radwańska, reszta jest słaba, a to że 3 lata temu ktoś tam (pipi)a coś zrobił i jest faworytem do medalu to śmieszne dla mnie jest. Nawet pewnie nie będę oglądał tych IO, postaram się tylko zobaczyć bieg na 100m i mecze siatkarzy o medal. Cytuj
Pelipe 236 Opublikowano 27 lipca 2012 Opublikowano 27 lipca 2012 Ja tam zawszę lubię ogladać, prawie wszystko, na pewno lekkoatletyka, pływanie, judo, taekwondo, gimnastyka, siatkówka, ręczna i inne będą oglądane. I nie zgodzę się, że tylko Radwańska i Siatkarze na medal, widać jakie masz pojęcie . Szansę na pewno ma Majewski, dosyć sporą konkurencje ma, ale raczej pewnik, nie pamiętam, żeby w tym roku na mitingach był poniżej top 3. Zdecydowanie gorzej wygląda sprawa z Małachowskim, który jest nie równy w tym sezonie i o złoto z Hartingiem raczej nie powalczy jak kiedyś. Jeszcze oczywiście mamy rzut młotem, Fajdek 3-ci na liście światowej w tym roku, a Włodarczyk wiadomo, że klasa sama w sobie, choć do formy z przed 2-3 lat chyba troche brakuje. Jeśli chodzi o pływanie to oczywiście Konrad Czerniak pewniak, może Kawęcki i Korzeniowski też zaskoczą. Szkoda troche Włoszczowskiej, bo to zawsze pewny medal był do klasyfikacji ogólnej. ogólnie szanse medalowe polaków wg. "USA Today" Złote: Marta Walczykiewicz (kajakarstwo, kajaki jedynki 200 m) Zofia Noceti-Klepacka (żeglarstwo, klasa RS:X) Srebrne: Maja Włoszczowska (kolarstwo, wyścig cross country) Piotr Siemionowski (kajakarstwo, kajaki jedynki 200 m) Konrad Czerniak (pływanie, 100 m st. motylkowym) Adrian Zieliński (podnoszenie ciężarów, kategoria 85 kg) Damian Janikowski (zapasy, styl klasyczny - kategoria 84 kg) Brązowe: Karolina Michalczuk (boks, waga musza) Beata Mikołajczyk, Aneta Konieczna (kajakarstwo, kajaki dwójki 500 m) Julia Michalska, Magdalena Fularczyk (wioślarstwo, dwójka podwójna) Piotr Małachowski (lekkoatletyka, rzut dyskiem) Marcin Dołęga (podnoszenie ciężarów, kategoria 105 kg) Drużyna mężczyzn (siatkówka) Cytuj
Bartg 5 524 Opublikowano 27 lipca 2012 Opublikowano 27 lipca 2012 Włoszczowska to chyba w kolarstwie górskim na wózkach, chyba nie zauważyli, że odniosla powazna kontuzje. Cytuj
Pelipe 236 Opublikowano 27 lipca 2012 Opublikowano 27 lipca 2012 Tak, jedzie, bo uzyskał w zeszłym roku minimum iaaf. Cytuj
Mustang 1 774 Opublikowano 27 lipca 2012 Opublikowano 27 lipca 2012 Całkiem w porządku była ceremonia otwarcia. A Atkinson wypadł jak zawsze zabawnie. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 27 lipca 2012 Opublikowano 27 lipca 2012 Wkurzają mnie sportowcy z kamerkami podczas prezentacji :confused: Bean faktycznie, jak zwykle bekowy Cytuj
puszkin 235 Opublikowano 27 lipca 2012 Opublikowano 27 lipca 2012 Ceremonia całkeim spoczko, ale ten Bean był żenujący jak dla mnie. Cytuj
Ölschmitz 1 543 Opublikowano 27 lipca 2012 Opublikowano 27 lipca 2012 zamiast atkinsona moglby byc john cleese. Cytuj
Manor 645 Opublikowano 27 lipca 2012 Opublikowano 27 lipca 2012 A dla mnie mógł być i Atkinson, i cały MP ale to nie koncert życzeń, wybierali tych najbardziej rozpoznawalnych. Chociaż brak Led Zeppelin mnie dziwi, trzeba być moimi starymi żeby ich nie znać. Cytuj
Zarathustra 616 Opublikowano 27 lipca 2012 Opublikowano 27 lipca 2012 To industrialne wykuwanie pierścienia i muza podczas tego podobały mi się najbardziej (chociaż tańczący murzyni z cylindrami wywołali brechtawę). Cytuj
Tokar 8 278 Opublikowano 27 lipca 2012 Opublikowano 27 lipca 2012 Nie widziałem ceremonii od początku, ale to co udało mi się obejrzeć bardzo spoko, szczególnie przekrój historii brytyjskiej muzyki rozrywkowej. Teraz tradycyjna zamuła z flagami. Cytuj
marjano 161 Opublikowano 27 lipca 2012 Opublikowano 27 lipca 2012 A dla mnie mógł być i Atkinson, i cały MP ale to nie koncert życzeń, wybierali tych najbardziej rozpoznawalnych. Chociaż brak Led Zeppelin mnie dziwi, trzeba być moimi starymi żeby ich nie znać. bylo led zeppelin. fanem nie jestem ale chyba trampled under foot lecialo Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi