starfik 9 Opublikowano 29 lipca 2012 Opublikowano 29 lipca 2012 Witam, PS3 (wersja slim) miałem podpięte w pokoju przez HDMI do telewizora Samsung HD Ready. Na chwilę przeniosłem je do drugiego pokoju do nowszego TV - Samsung Full HD, również przez HDMI. Po powrocie na stary TV nie mam obrazu - obraz jest czerwony, czarny, czasem jakieś paski. Wiem, że ludzie mieli podobne problemy, czytałem na forum i próbowałem różnych metod, ale nic nie pomaga. Robiłem przywracanie ustawień domyślnych. Włączałem PS3 przytrzymując dłużej power. Podłączyłem też przez AV i próbowałem bawić się ustawieniami obrazu. Oczywiście nie pomogło. Na nowszym TV wszystko działa bez zarzutu. Próbowałem też tam ustawić HDMI na najniższą rozdzielczość i przepiąć, ale na starym TV nadal nie działa. Co mam robić? Pozdrawiam.
Berion 207 Opublikowano 29 lipca 2012 Opublikowano 29 lipca 2012 Resetowałeś z poziomu XMB czy przy starcie?
starfik 9 Opublikowano 30 lipca 2012 Autor Opublikowano 30 lipca 2012 I tak i tak próbowałem. Problem rozwiązał się przypadkiem, za którymś razem jak robiłem reset przy starcie. Nie mam pojęcia od czego to zależało. W każdym razie, gdyby ktoś miał podobny problem - podpiąć sam HDMI i resetować przy starcie aż do skutku (nie grzebać w ustawieniach bo i tak nic to nie da). Temat do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi