Shen 9 672 Opublikowano 24 maja 2013 Opublikowano 24 maja 2013 Co masz? Jak wyglada sprawa z W8 na tabletach. Bede mogl na tym normalnie zainstalowac np. Heroesy 3? Wszystko można, flash działa też bez kombinacji, to normalny windows. Tylko sie nie natnij na windows RT. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 27 maja 2013 Opublikowano 27 maja 2013 Flash działa w trybie Desktop. W IE w trybie metro NIE DZIAŁA, też warto to wiedzieć. Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 28 lipca 2013 Opublikowano 28 lipca 2013 Potrzebuję do iPada kartę sim, pre-paid kupić, żeby mi na miesiąc lajtowego uzywania internetu wystarczyło. Tak za 50 zł myślę. Tyle, że będę przebywał głównie na wsi, gdzie może być słaby zasięg. Jakiego operatora kartę najlepiej kupić? Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 29 lipca 2013 Opublikowano 29 lipca 2013 Abonament BEZ urządzenia w PLUSIE (wg mojej opinii i nie tylko - najlepszy zasięgo w polsce ale najlepiej w konkretnym miejscu przetestować) kosztuje 35 zł za 2.5 gb i styka, nie wiem, ja nie lubię się w pre-paidy bawić, abonament na rok. NAJGORSZE są - Orange i Play (szczególnie w małych miastach, czarne plamy na mapie zasięgu). Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 29 lipca 2013 Opublikowano 29 lipca 2013 Dzięki. Plus jest chyba orędownikiem mobilnego internetu w Polsce, bo pierwszy przeciera szlaki w LTE, to kupię ich starter. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 29 lipca 2013 Opublikowano 29 lipca 2013 No ale na LTE to nie licz w małym mieście raczej :-) Tylko chyba wielkie mają nadajniki. Ale piszę ci jako osoba, która podłączała się z trasy do serwerów bo SSH czy robiła inne rzeczy i Plus działał najlepiej, Orane najgorzej. Cytuj
MichAelis 5 621 Opublikowano 1 sierpnia 2013 Opublikowano 1 sierpnia 2013 Pokazali nowego nexusa 7, nie powiem napalilem sie troche. Jak wypadly poprzednie sprzety? Warto brac? Jak bateria trzyma? Z tabletami mialem do czynienia tylko z ipadem i znudzil mi sie juz. Jestem zadowolony z telefonu na androidzie i uderzylbym w takiego tableta Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 1 sierpnia 2013 Opublikowano 1 sierpnia 2013 Poprzedni był bardzo dobry, ten jest jeszcze lepszy. Jedyne co mi się w nim nie podoba, to strasznie szeroka ramka. Cytuj
MichAelis 5 621 Opublikowano 1 sierpnia 2013 Opublikowano 1 sierpnia 2013 Wiadomo kiedy sie go mozna spodziewac w Pl mniej wiecej? Cytuj
Kalinho_PL 334 Opublikowano 1 sierpnia 2013 Opublikowano 1 sierpnia 2013 (edytowane) Abonament BEZ urządzenia w PLUSIE (wg mojej opinii i nie tylko - najlepszy zasięgo w polsce ale najlepiej w konkretnym miejscu przetestować) kosztuje 35 zł za 2.5 gb i styka, nie wiem, ja nie lubię się w pre-paidy bawić, abonament na rok. NAJGORSZE są - Orange i Play (szczególnie w małych miastach, czarne plamy na mapie zasięgu). za 49,90 można mieć 10gb a za 29,90 3 GB w cyfrowym polsacie (plus od 3 do 5 za posiadanie abonamentu). przy tym abonamencie za 49,90 50gb w nocy za free (od 1 do 7 am) i portale społecznościowe za free. do tego modem lte i router za 1zł (czynsz za router 5 zł/miesiąc). dodatkowo po 7dniach mozna wszystko zwrócić i zapłaci jeśli sprzęt się nie sprawdzi i zapłaci się jedynie za pobrane dane. mapa zasięgu LTE: http://www.cyfrowypolsat.pl/oferta/internet/mapa-zasiegu.cp Edytowane 1 sierpnia 2013 przez Kalinho_PL 1 Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 1 sierpnia 2013 Opublikowano 1 sierpnia 2013 Pokazali nowego nexusa 7, nie powiem napalilem sie troche. Jak wypadly poprzednie sprzety? Warto brac? Jak bateria trzyma? Z tabletami mialem do czynienia tylko z ipadem i znudzil mi sie juz. Jestem zadowolony z telefonu na androidzie i uderzylbym w takiego tableta Mam Nexusa 7 z tego pierwszego rzutu. Pierwsze pół roku było za(pipi)iste, no ale teraz pojawia się problem z baterią.. Jak potrzyma mi 7 h ( nawet gdy pracuje na nim z przerwami) to jestem zadowolony. Kiedyś, wiadomo, trzymał dłużej ale i tak jestem cholernie zadowolony. Cytuj
Q-Jot 321 Opublikowano 1 sierpnia 2013 Opublikowano 1 sierpnia 2013 Nowy Nexus ma przecież tragiczne proporcje ekranu. Wygląda to komicznie. No i Android ma tendencje do zwalniania z wiekiem. Kolegi Nexus 7 muli potwornie, rozwiązaniem jest oczywiście wymazanie, ale potem godzinne konfiguracje zniechęcają. Android wciąż nie ma przywrócenia z kopii jak iCloud. Cytuj
Igor67 142 Opublikowano 2 sierpnia 2013 Opublikowano 2 sierpnia 2013 Przy nowej aktualizacji 4.3 znowu śmiga wszystko fajnie i szybko Ale bateria rzeczywiście słabo trzyma. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 2 sierpnia 2013 Opublikowano 2 sierpnia 2013 (edytowane) Nowy Nexus ma przecież tragiczne proporcje ekranu. Wygląda to komicznie. No i Android ma tendencje do zwalniania z wiekiem. Kolegi Nexus 7 muli potwornie, rozwiązaniem jest oczywiście wymazanie, ale potem godzinne konfiguracje zniechęcają. Android wciąż nie ma przywrócenia z kopii jak iCloud. No generalnie to kurde ma takie same jak potrzebnie, 1.6, 16:10. Także jak komuś odpowiadało to będzie nadal odpowiadać. Z kopii z chmury chyba z danymi aplikacji rzeczywiście dla czystego andka nie ma jeszcze, są kiesy i inne badziewia ale od producentów sprzętu. Generalnie, czysty andek (Nexusy) nie ma funkcji TRIM która czyściła by nandy (zerowała, garbage collection) więc z czasem zamulają a wyczyszczenie robi to, co TRIM więc generalnie dlatego to pomaga. OD 4.3 BĘDZIE TRIM DLA NEXUSÓW więc będzie się właczało jak będzie na kabelku i na pewno będzie lepiej. Żeby było śmieszniej to więlu producentów ma to w swoich kernelach, google nie. Są też kernele z TRIMem do Nexusa dla chcących się bawić. Z tabletów z NORMALNYMI proporcjami (czyli dla mnie 4:3) polecam 8" Acer A1-810 - genialna sprawa. Dobra bateria, 7h godzin czytania książki na maksymalnej jasności, niestety rozdziałka jak ipad mini (1024x768) ale 1gb ramu, procesor mediateka quad-core 1.2 ghz, GPS, Bluetooth i miniHdmi. Grafa jakaś tam, gry chodzą ok ale prawie nie gram, Cut the rope śmiga ;-) Polecam z czystym sumieniem, jestem MEGA zadowolony, 8gb 699, 16gb 799 - niedługo ma trafić do sprzedaży wersja z 3G ale na razie jej nie ma jeszcze. Zapomniałem dodać, że TEGRA 3 to energożerny, stary procek. Nowy Nexus będzie lepiej działał (wszyscy którzy go testowali tak piszą). Edytowane 2 sierpnia 2013 przez NemoKOF Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 4 sierpnia 2013 Opublikowano 4 sierpnia 2013 (edytowane) [suchar] Co przedstawia to zdjęcie? iPad, dyma Vitę [/suchar] Jaki ból pupy na ppe.pl :confused: Edytowane 4 sierpnia 2013 przez grzybiarz Cytuj
Dreamcaster 23 Opublikowano 5 sierpnia 2013 Opublikowano 5 sierpnia 2013 Wiadomo kiedy premiera Nexusa 7.2 w Europie? Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 5 sierpnia 2013 Opublikowano 5 sierpnia 2013 Zrobiłby 8 cali 4:3 z dobrą rozdziałką a nie 16:10. Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 17 sierpnia 2013 Opublikowano 17 sierpnia 2013 Co sadzicie o chinskich tabletach z Androidem i ekranem w proporcjach 4:3 i z rozdzielczoscia 2048x1536? Mozna na to wydac pieniadze, czy lepiej je sobie odpuscic? Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 17 sierpnia 2013 Opublikowano 17 sierpnia 2013 Ramos zdobywal dobre noty, musisz przegladac tabletowo.pl bo tam testuja wszystkie chincole. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 21 sierpnia 2013 Opublikowano 21 sierpnia 2013 dobra hej ludzie. powstrzymam sie co do swojej opinii odnośnie tabletów (kurfa) /o ale jest sytuacja - ojciec che kupić mojemu 10 letniemu bratu tablet (ponieważ on tak bardzo prosi bo przecież wszyscy jego koledzy mają!!!...) blergh - pomijam jaki to jest z(pipi)any pomysł żal mi sie robi że (pipi)a gnój musi mieć tablet bo koledzy mają dobra ale wyżej (pipi)a nie podskocze i musi mieć ten tablet... dlatego teraz mam pytanie - jaki najtańszy tablet jest sens kupować? wiem że są jakieś "tablety z biedtonki" za 300-500zł, ale pewnie one są beznadziejne, dlatego mam do was pytanie - jaki jest najtańszy sensowny tablet żeby gnojek mógł se pograć w angry birds i inne głupie gierki? mam nadzieje że rozumiecie moje zniesmaczenie, serio prosze o porade Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 21 sierpnia 2013 Opublikowano 21 sierpnia 2013 Nexus 7 bedzie najlepszym wyborem jeżeli nie przeszkadza rozmiar, ale w sumie to dla 10 latka więc imo jak znalazł, do tego czysty android ktory naprawdę super szybko śmiga Cytuj
nieobchodzimnieto 484 Opublikowano 21 sierpnia 2013 Opublikowano 21 sierpnia 2013 Mam nexusa7 i jestem zadowolony. Wszystko smiga super, tablet postawiony na paranoidandroid tylko trzeszczaca czasem obudowa to minus Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 21 sierpnia 2013 Opublikowano 21 sierpnia 2013 niestety ociec mowi ze powinno być wiecej niz 7cali, ale jesli agumenty beda dobre to moze sie zgodzin an 7 ja sam wiem ze zexus to przynajmniej jakas marka i lepsze to niz większe noname z tragiczną rozdziłką i prockiem ale szukam dobych argumentów, lub dobrych modeli Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi