Yap 2 795 Opublikowano 15 grudnia 2013 Opublikowano 15 grudnia 2013 (edytowane) Szukam tableta do czytania komiksów, sporadycznego strzelenia foty, do przeglądania info i może czasem do przejrzenia plików tekstowych. Ja sie nie znom i nie wiem co warto kupić. Zależałoby mi na większym ekranie i żeby to chodziło w miarę szybko. Tak między 800-950 zł. Edytowane 15 grudnia 2013 przez Yap Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 15 grudnia 2013 Opublikowano 15 grudnia 2013 Budżet? Nie żebym wiedział, co polecić, ale taka informacja też się przydaje jak ktoś ma Ci coś polecić . Cytuj
Yap 2 795 Opublikowano 15 grudnia 2013 Opublikowano 15 grudnia 2013 Wpadłem na to kiedy pisałeś swojego posta . Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 17 grudnia 2013 Opublikowano 17 grudnia 2013 (edytowane) Znowu problem. Bawilem sie opcjami w nova launcher i zaznaczylem opcje wylacz dok. Chcialem zobaczyc jak to bedzie bez niego. Jest c(pipi), ale teraz nie wiem jak wejsc do tej listy wszystkich aplikacji do ktorej przechodzilem srodkowym przyciskiem i przywrocic dok. Edytowane 17 grudnia 2013 przez El Loco Chocko Cytuj
Gość ragus Opublikowano 17 grudnia 2013 Opublikowano 17 grudnia 2013 (edytowane) Przytrzymaj palec na ekranie domowym i stuknij w klucz francuski znajdujący się po prawej górnej stronie okna, które ci wyskoczy. Włączysz menu opcji Nova i dalej już sobię poradzisz. Edytowane 17 grudnia 2013 przez ragus Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 17 grudnia 2013 Opublikowano 17 grudnia 2013 Easy hehe Dzieki. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 18 grudnia 2013 Opublikowano 18 grudnia 2013 BTW, coś mi tnie Nova na 4.2.2 w animacjach Jakby cache nie działał czy coś, dopiero jak przelecę całą listę aplikacji to zaczyna działać płynnie. Na s4. Ktoś ma podobnie? Cytuj
MichAelis 5 621 Opublikowano 28 grudnia 2013 Opublikowano 28 grudnia 2013 Jest jakaś alternatywa dla Nexusa 7 LTE? Albo pojawi sie w niedalekiej przyszłosci? Po za ipadem mini. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 28 grudnia 2013 Opublikowano 28 grudnia 2013 Samsung tab 3 8" lte, Kindle fire hd, lenovo yoga 1 Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 29 grudnia 2013 Opublikowano 29 grudnia 2013 LG GPad Google Edition? Ja bym chyba go chciał gdybym teraz kupował tablet. Cytuj
MichAelis 5 621 Opublikowano 29 grudnia 2013 Opublikowano 29 grudnia 2013 Fajny. Niestety nie ma lte Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 29 grudnia 2013 Opublikowano 29 grudnia 2013 No fakt. Wybacz, nie zwróciłem uwagi, że to musi być. 1 Cytuj
Suavek 4 805 Opublikowano 29 grudnia 2013 Opublikowano 29 grudnia 2013 To ja raz jeszcze zasięgnę porady, podobnej do tej sprzed kilku miesięcy. Chodzi mi o tani tablet czysto do sporadycznego użytku, głównie do zabawy, szybkiego sprawdzenia internetu bez włączania kompa, jakiejś gierki androidowej, obejrzenia filmu w łóżku itp. Patrzę na gazetki marketów i widzę coraz tańsze warianty już od 180zł. Oczywiście zakładam z góry, że to wszystko tani badziew, który się zepsuje lub rozleci po kilku miesiącach, jeśli nie tygodniach, ale z drugiej strony niczego drogiego mi po prostu nie trzeba - to ma być właśnie zabawka i udogodnienie. Od wszystkiego innego mam PC i laptopa. Czym się warto zainteresować z takich tanich modeli 'dla początkujących'? Może nawet niekoniecznie modeli, ale ewentualnie jakie są sprawdzone marki, a czego unikać? Coś właśnie rzędu 300zł. Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 29 grudnia 2013 Opublikowano 29 grudnia 2013 Ale na czym Ci zależy? Bo z tego co słyszałem od użytkownika takiego taniego tabletu, to sprawuje się on całkiem znośnie, tj. jest odpowiednio szybki, da się grać nawet w wymagające gry, ale za to wykonanie tabletu jest niskie. Ekran jest kiepskiej jakości, w dotyku też niezbyt dobrze i bateria gorsza niż w dobrym tablecie. Cytuj
seb.maz 721 Opublikowano 29 grudnia 2013 Opublikowano 29 grudnia 2013 Zdecydowanie odradzam ! Rok temu miałem podobne myśli jak Ty i kupiłem takie coś : http://www.tabletowo.pl/2012/05/08/recenzja-tabletu-dante-pozytywne-zaskoczenie-za-399-zl-wideo/ . Zamiast zabawy i udogodnienia było tylko wkur.wie.nie : -Problemy z siecią (widział wifi , lecz brak połączenia ) -słaba bateria (później to już nawet po kilku minutach padał , a w ostateczności bateria strasznie spuchła , że cały ten badziew do wywalenia tylko się nadawał) -no i zero stabilności , słabo to chodziło . - i wykonanie strasznie raziło . Miałem jeszcze do czynienia z podobnymi tabletami ( firm nie pamiętam) i takie same mam o nich zdanie , więc nie sądzę , że za tą kwotę kupisz coś z czego będziesz zadowolony . Ja zbieram się do kupna nexusa 7 ll , bo na ipada mini 2 , to strasznie mi żal wywalić tyle kaski...... Na Twoim miejscu dozbierał bym do nexusa 7 , można już go za ok.600zł kupić Cytuj
Suavek 4 805 Opublikowano 29 grudnia 2013 Opublikowano 29 grudnia 2013 Mam fioła na punkcie dbania o wszelki sprzęt i elektronikę, więc nawet jeśli wykonanie jest kiepskie, to nie powinno to dla mnie stanowić problemu. Użytek głównie domowy. Poza nim raczej sporadycznie, głównie w podróży, dlatego bateria wypadałoby żeby przynajmniej parę godzin wytrzymała na czas jazdy pociągiem na ten przykład. Przy niskiej cenie liczę się z koniecznością częstego ładowania. Ekran nie musi być cudowny, ale żeby zarazem był czytelny i nie rozmazywał się przy szybszej animacji. Przeznaczenie tak jak wspomniałem - szybkie odpalenie neta, jeśli chcę coś tylko sprawdzić bez konieczności uruchamiania komputera. Poza tym sporadyczny film czy gierka na androida. Typowa zabawka do odpalenia wieczorem w łóżku zamiast handhelda czy rozkładania laptopa i nic więcej, dlatego też nie chcę przepłacać. A zakładam, że nawet wśród taniej chińszczyzny można znaleźć coś względnie znośnego co wytrzyma dłużej niż pół roku. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 29 grudnia 2013 Opublikowano 29 grudnia 2013 Ja wziąłem MyTab 10 z Biedronki i żałowałem. Niestety - przy tym sprzęcie gdzie system JEST ZA DARMO (pamiętaj o tym) taki tablet może zrobić KAŻDY producent. I na głównej taśmie lecą w fabryce sprzęty pełnej jakości a obok albo po godzinach - szroty. Ekrany to loteria co trafisz, bateria często sama w sobie jest ok ale już sprzęt nie posiada ani volto ani amperomierza więc nie sposób skalibrować miernik baterii i np wyłącza się mimo że pokazuje 40% czy inne cuda. Do tego baaaardzo często te tanie sprzęty mają problemy z Wifi ktore albo źle działa albo praktynie NIE działa. Tak jak pisali przedmówcy - weź coś taniego ale TENSOWNEGO, nawet używkę ale jednak sprzęt i jakiejś jakości dupuszczalnej. Pierwszy Nexus 7 jak mu wgrasz 4.3 andka ciebie zadowoli myślę i jak tutaj można przeczytać - za 600 zł można wyrwać. Albo jakiś starszy iPad, np 2. Z nówek ja mam dość taniego Acera A1-810 i jest ok, nie ma większości przypadłości której opisałem i kosztuje wersja 8gb NÓWKA chyba 699 brutto. Ja tego taniego się pozbyłem bo naprawdę, szkoda zdrowia Cytuj
Suavek 4 805 Opublikowano 30 grudnia 2013 Opublikowano 30 grudnia 2013 Zdaję sobie sprawę, że jest to ryzyko. No ale tak jak wspomniałem - mnie tablet tak naprawdę potrzebny nie jest. Rozważam go tylko i wyłącznie w kontekście zabawki. Dlatego kupowanie czegoś za 600-800zł i więcej zwyczajnie nie wchodzi w grę, gdyż te same pieniądze wolałbym spożytkować inaczej. Przy czymś z najniższego przedziału cenowego też płakać jeśli np. bateria siądzie - przy takim użytku jaki przewiduje może to równie dobrze być podpięte do zasilania cały czas. Nie musi to też być szybkie czy ultra wygodne. Pytanie też w sumie zadałem spontanicznie. Wezmę sobie ostrzeżenia pod uwagę, ale mimo wszystko, gdyby ktoś miał doświadczenie z jakimś względnie tanim modelem, który się nie rozleci po tygodniu użytkowania, to chętnie się zainteresuję. Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 30 grudnia 2013 Opublikowano 30 grudnia 2013 A ja w sumie cały czas byłem zadowolony z tego GoClevera A73, którego kupiłem w Biedronce za 369zł ze 2 lata temu. Gdyby ostatnio nie spadł z biurka i nie rozyebał się ekran to zapewne nadal bym z niego sporadycznie korzystał (bo głównie wykorzystywała go córka do oglądania bajek). Podsumowując, uważam że do sprawdzenia netu, zagrania w prostą gierkę czy puszczenia dziecku bajki takie tanie sprzęty nadają się idealnie. Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 30 grudnia 2013 Opublikowano 30 grudnia 2013 o tych poczytaj: http://www.ceneo.pl/Tablety_PC;017Yarvik_P0-307498.htm Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 30 grudnia 2013 Opublikowano 30 grudnia 2013 Jasne że się nadają ale mimo wszystko można trafić na tragiczny szrot który więcej czasu będzie leżał w serwisie albo... ma goovniany chipset i 99% programów nie obsłuży wspomagania sprzętowego dla video, przez co filmy tną. Po prostu - mały research trzeba zrobić moim zdaniem. Tak jak ktoś tu wspomniał - za 650 można mieć Nexusa 7 pierwszej generacji który cały czas daje radę, ma ładny ekran więc dla DZIECI nadaje się idealnie :-) Cytuj
Gość Zaqair Opublikowano 6 stycznia 2014 Opublikowano 6 stycznia 2014 Wyciek z CES 2014 Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 I Samsung Galaxy Note Pro Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 6 stycznia 2014 Opublikowano 6 stycznia 2014 http://www.bitcomputer.com.pl/index.php/start-mainmenu-1/30-sprz/312-najnowszy-czterordzeniowy-tablet-asus-transformer-prime-tf301t-ju-do-kupienia-u-nas.html dzisiaj sie tym bawilem, i chyba nawet mnie przekonalo, pytanie, bo nie znam sie na tabletach i notebookach, czy warto to brac, jest jakas alternatywa? Cytuj
Pupcio 18 603 Opublikowano 6 stycznia 2014 Opublikowano 6 stycznia 2014 (edytowane) Mam podobnego t100 i jak na razie jestem zadowolony,no może wykonanie trochę lipne ale za taką cene jest elegancko :> tylko mój chodzi na w8 a nie na andku Edytowane 6 stycznia 2014 przez pawciokratos Cytuj
MichAelis 5 621 Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 Wyciek z CES 2014 Samsung Galaxy Tab Pro 8.4 I Samsung Galaxy Note Pro http://www.tabletowo.pl/2014/01/06/wreszcie-oficjalnie-poznajcie-samsungi-galaxy-note-pro-12-2-tab-pro-8-4-tab-pro-10-1-i-tab-pro-12-2/ no i wyglada na to ze znalazlem zastępstwo dla nexusa tab pro8.4 lte Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi