Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

Ciekawe czemu LG Pad 8.3 nie pojawil sie z modemem :-(

Pojawił się Hand-on - wygląda ciekawie, Touchwiz ZUPEŁNIE przemodelowany, coś na wzór Flipboarda. Wygląda ogólnie fajnie ale jest jak zwykle u Samsunga lag na przycisku home :/ Pewnie znowu przez S-Voice z którego po Polsku i tak nie skorzystamy. 

http://www.androidcentral.com/hands-samsung-s-galaxy-tab-pro-and-galaxy-note-pro-tablets

Polecam obejrzeć filmik, wygląda bardzo dobrze.

Edytowane przez NemoKOF

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Wyświetleń 193,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• 2Gb na system, zostaje 6 na pierdoły. Mowa oczywiście o Nexusie, który nie ma czegoś takiego jak wejście ma karty pamięci. Nie mówiąc o ekranie subHD. Ktoś naprawdę rozważa zakup tego ... złomu?

• A to sorry za to tesco, najmocniej Cie przepraszam i zachęcam abyś pobiegł w podskokach i kupił to czterordzeniowe cudo techniki za 350 zł i dziewczyna na pewno bedzie zadowolona jak Chrome będzie sie

• Panowie, 7 cali? Serio? Ktoś rozważa psucie wzroku na ekonomicznie uzasadnionym ekranie dla ludzi bez zdolności kredytowej?

Opublikowano
  • Autor

http://www.bitcomputer.com.pl/index.php/start-mainmenu-1/30-sprz/312-najnowszy-czterordzeniowy-tablet-asus-transformer-prime-tf301t-ju-do-kupienia-u-nas.html

dzisiaj sie tym bawilem, i chyba nawet mnie przekonalo, pytanie, bo nie znam sie na tabletach i notebookach, czy warto to brac, jest jakas alternatywa?

miałem 300t na andku i sprzedałem w pierony strasznie mulił z tego co wiem skopali go sprzętowo strasznie być moze tez jest pozbawiony już tych wad? 

Opublikowano

Ja nie wyobrazam sobie uzywania dachówki bez s-pen. Trzeba przyznac, ze to byl strzal w dziesiatke.

Opublikowano

Niby nie, jednak operujac rysikiem strony przeglada sie wygodniej. Przykladajac rysik nad interesujacym nas obszarem, wyswietla podglad zawartosci, dziala jak tradycyjne najechanie kursorem i wiele innych. Do tego palce tak nie bola po calym dniu walenia w ekran :)

Opublikowano

Pewnie tak. Ale mi 10 nie chce się nosić a note 8 jest paskudnie brzydki i ma jednak słabe parametry. Ten nowy do mnie przemawia jak już :-)

Opublikowano
dokładnie to samo sobie pomyslalem jak to zapowiedzieli ;-) Wiekszy niz nexus bateria strzelam ze dluzej potrzyma, rozbudowa o karte sd no i jest LTE:-D i pomyśleć ze niemal pedalskiego mini juz zamówiłem. Z note2 bylem bardzo zadowolony a tu będzie tylko lepiej. No i ekran urwie dupe. Biore od razu.
Opublikowano

Jedyny minus to nie AMOLED - jakiś Super Crystal LCD. Przypuszczam, że będzie w słońcu lepiej czytelny. A z trzymaniem nie wiem, na SGS4 na Touchwizowych romach nie mam specjalnych problemów, ale ich tabletów nigdy nie miałem. Za to sam się na coś w tym stylu szykuje. Pytanie jak będzie z LTE i 3G, bo któreś tablety będą pewnie miały Exynosy a której Snapdragony. Chyba wolę snapdragona ze względu na lepsze źródła i teoretycznie większe wsparcie sceny.

Opublikowano

Lte snapdragony beda miec, ta 8.4 tylko ten procek ma miec, nawet wifi. Gdzies nawet pisali ze exynosy tylko w usa maja byc. Bedzie wiadomo jak preordery rusza

Opublikowano

Jeszcze pytanie jaka cena. Szajsung się ceni czasem jakby ze złota były ;-) Ale mimo wszystko, raczej jadę na Androidzie, kusi iPad nieco ale... jakoś ograniczenia mnie denerwują a często do pracy potrzebuję i muszę mieć parę rzeczy, których nie mogłem nigdy na iPadzie znaleźć.

2.3 Ghz quad-core Qualcomm Snapdragon 800 (LTE)/ Octa-core Samsung Exynos 5 (non-LTE) - takiw info znalazłem.

Edytowane przez NemoKOF

Opublikowano

Uuuu, a ja myślałem, że WSZYSTKIE rozmiary będą też dostępne jako Note :/ Kurde :/ Dziwna sprawa. Jak tak to drogo cholera. Mogliby by dać tego LG Pada z LTE za 1500-1600 zł, to jest dobra cena. Aż tak nie potrzebuję tabletu żeby tyle wydawać :/

Opublikowano

Nexus to swietna rzecz, nie moge sie nadziwic jak cos tak malego potrafi chodzic tak swietnie i moge nawet na nim grac w GTA :O (to moj pierwszy tablet, stad zachwyty ogolne :P

Opublikowano

Tylko, że to nie będzie mój pierwszy tablet, w gry nie gram a 7" przy moim telefonie 5" jakoś tak... nie odpowiada mi. Te 8 musi mieć. Gdyby ten mój Acer przy 8" i proporcji 4:3 miał jakąś kumatą rozdziałkę to byłbym zachwycony. Nic innego mi nie potrzeba do szczęścia ;-)

Opublikowano

Poleccie cos do max 500 zl dla mojej tesciowej. Ekran jak najwiekszy i predkosc mile widziana. :) Kolega ma pentagram quadra 7 ultra slim ale strasznie muli, albo mial mase badziewia poinstalowana. Wiem, ze nie moge oczekiwac nie wiadomo czego w tej kwocie. ;) BTW. Galaxy tab 2? ;>

Edytowane przez 2razyjot

Opublikowano

Ostatnio sprzedawane byly nexusy 7 (odnawiane) za 580zlociszy. Chyba nic lepszego od n7 nie znajdziesz w malych pieniadzach

Opublikowano

Witam . nie znam się na tabetach,lecz zastanawiam się nad kupnem ,kwota do 300-350zł ,tablet do użytku domowego,wpadł mi w oko (kruger km973) ma ktoś ten tablet ,czytam opinie i są na plus jeśli chodzi o ten przedział cenowy ,na minus można zaliczyć baterie i to że ładowarka jest sieciowa a nie na USB wiec powiem że jest mniej mobilna :D

Edytowane przez DreicoPL

Opublikowano

Doloz i kup galaxy taba 2. Kupilem za 5 pak w euro rtv i miod malina, do netu, filmow jak znalazl, wifi zacnie lapie. Stabilna przegladarka. Bylem zdziwiony.

Opublikowano

Nie byłem przekonany do tabletów, ale ostatnio najpierw dorwałem interesujące mnie pismo w wersji elektronicznej i nie chciało mi się czytać go na laptopie, a później uczelnia zawaliła mnie wykładami w pdf'ie pełnymi kolorowych wykresów, które średnio chciało mi się drukować, a kindle słabo je ogarniał (już nie mówiąc o kwestii kolorów). Zacząłem więc zastanawiać się nad tego typu sprzętem, tym bardziej, że mój telefon nie ma szczególnie dużego ekranu (Lumia 710), a na WP 7.8 nie wychodzi już szczególnie dużo aplikacji - tablet z Androidem mógł być ciekawym uzupełnieniem.

Stanęło na Asusie MeMO Pad HD 7, niedrogim tablecie od znanego producenta. Przeważyły pozytywne opinie, wyniki testów (generalnie wszędzie zbiera pochwały) i korzystna cena. Procesor nie jest mistrzem wydajności, ale bateria trzyma zaskakująco długo, a ja nie potrzebowałem sprzętu do grania w San Andreas. Nie ma 3G, ale jakby co mogę udostępnić z telefonu, tak samo jeśli uznam, że 8 GB pamięci mi nie starcza, zawsze mogę dokupić kartę SD. Ekran był oceniany bardzo dobrze i też nie mam do niego żadnych zastrzeżeń.

Używałem go chwilę bez okładki, ale finalnie zdecydowałem się na oryginalną Transcover. Jest praktyczna - działa jako stojaczek, porządnie wykonana i powinna chronić tablet, równocześnie maskując jego chyba największą wadę, jaką jest nieco trzeszcząca obudowa i jak dla mnie niezbyt przyjemny w dotyku tył.

Zobaczymy jak będzie dalej, ale jak na razie sprzęt sprawia bardzo dobre wrażenie, szczególnie zważywszy na niską cenę.