grzybiarz 10 314 Opublikowano 25 listopada 2015 Opublikowano 25 listopada 2015 (edytowane) U mnie w nVidia Experince, do streamowania, z ich serwerów wymagają ruter minimum 802.11a/g, a zalecają dwupasmowy 802.11n. Może też z tym masz problem. Edytowane 25 listopada 2015 przez grzybiarz Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 25 listopada 2015 Opublikowano 25 listopada 2015 W streamowaniu są 2 zmienne ważne - przepustowość i niski ping do źródła. Jak pingi będą wysokie będzie duże opóźnienie między tym co ty robisz a tym, jak i kiedy gra zareaguje, tak samo jak w graniu online z kimś. Jestem sieciowcem z zawodu i kurde Panowie: kabel > wifi i tak jest zawsze. Mam najnowsze wifi w lapku i router ac za 700 zł i wyciągam dopiero teraz jakieś 70mb/s przy transferach na NASa - czyli dalej mniej niż Gigabit (ok 110 mb/s) a już zaczyna wchodzić 10gigabit na przewodzie. Do tego zawsze urządzenie musi przekształcić sygnał więc dodaje opóźnienie (każde urządzenie po drodze to dodatkowe opóźnienie, ZAWSZE). Także jak tylko możecie - kabel. Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 28 listopada 2015 Opublikowano 28 listopada 2015 Wreszcie jedyny słuszny tablet na chacie. Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 28 listopada 2015 Opublikowano 28 listopada 2015 wow jestem na focie. A co to raven masz za sprzęcik? Cytuj
Mroku 1 005 Opublikowano 28 listopada 2015 Opublikowano 28 listopada 2015 wow jestem na focie. A co to raven masz za sprzęcik? iPad. Strzelam ze Air/Air 2 Dobrze dziala ten multitasking ? Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 28 listopada 2015 Opublikowano 28 listopada 2015 No zwariował, telefon z iOSem i jeszcze tablet. Zobaczysz, zatęsknisz za Andkiem, zobaczysz. Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 28 listopada 2015 Opublikowano 28 listopada 2015 Na telefonie jak najbardziej tęsknie. Na tablecie? Ani trochę. Mini 2, najtańsza wersja. W dobrej cenie myślę, 700 zł w bdb stanie od znajomego. Cytuj
Mustang 1 775 Opublikowano 28 listopada 2015 Opublikowano 28 listopada 2015 To bardzo dobra cena za porządny sprzęt z Retiną. Pół roku po zakupie swojego jestem w pełni zadowolony. Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 28 listopada 2015 Opublikowano 28 listopada 2015 Oczywiście wersja 16GB z WiFi. iPhone mnie powoli męczy i ilekroć chwycę do ręki swojego SGS3 z Andkiem 5.1.1 (CM) to czuję ukłucie tęsknoty. Ale tablet? Mam tego Nexusa 7 2012 prawie od premiery i nigdy nie działał tak, jak bym tego chciał. Z gierkami i filmami radził sobie dobrze, ale system zawsze gdzieś musiał się przywiesić. Po Androidzie 5.0 to w ogóle nie dało się tego używać. Teraz nie wiem co jest, ale nawet na A4.3 jest tragedia i półminutowe zmuły (nie żartuję). Ja wiem, że iOS ma swoje grzeszki, ale raczej nie ma tego problemu, aby sprzęt po dwóch latach był nieużywalny. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 29 listopada 2015 Opublikowano 29 listopada 2015 Ale to coś u ciebie nie halo z nim jest. Ja miałem Acera jakiegoś i działa do dziś a nawet chodził jako Player w sklepie pod tv nonstop przez 3 miechy. Niedawno go sprzedałem. Mam jeszcze Galaxy tab 2 w szufladzie i na cm chodzi nawet ok, jak opisujesz bolączki to naprawdę się zastanawiam jak to możliwe. Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 29 listopada 2015 Opublikowano 29 listopada 2015 Będą święta to jeszcze raz się nim zajmę, ale ja już naprawdę podejrzewam jakieś zużycie sprzętowe, bo dosłownie półminutowe zwieszki to nie jest możliwe nawet na zamulonym Androidzie. A ja naprawdę Androida lubię i jestem cierpliwy do takich rzeczy . A ten N7 mnie do szału doprowadzał ilekroć go próbowałem użyć. Na szczęście jak już się serial albo gierkę włączyło to działało normalnie. Cytuj
benito82pl 203 Opublikowano 30 listopada 2015 Opublikowano 30 listopada 2015 Panowie potrzebuje kupic tablet pod choinke dla matki. Cena do 350 pln podstawa to wejscie na karte sim. Matka bedzie uzywc go do przegladania zdjec i stron internetowych. Jaka marke polecacie? Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 30 listopada 2015 Opublikowano 30 listopada 2015 Przecież za tyle to on się rozleci w rękach. Cytuj
benito82pl 203 Opublikowano 30 listopada 2015 Opublikowano 30 listopada 2015 Zdaje sobie sprawe ze to bedzie kupka, ale wiecej nie dam rady uzbierac. Moze inaczej sie zapytam czy w tej cenie, co bym nie kupil to bedzie to samo, czy mozna cos ciekawego i prostego dostac? Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 30 listopada 2015 Opublikowano 30 listopada 2015 Ej no, te HP Stream 7 za tyle chodziły. 3G to one raczej nie miały, ale jak za 300 zł to są fantastycznej jakości. Cytuj
Gość mastafaker Opublikowano 30 listopada 2015 Opublikowano 30 listopada 2015 W MM za 599 galaxy tab E. Dobra cena i fajnie wykonany tablet. Cytuj
Mustang 1 775 Opublikowano 30 listopada 2015 Opublikowano 30 listopada 2015 3G to one raczej nie miały Czemu ludziom tak zależy na 3G w tabletach? W sytuacji kiedy nie jest się w domu i nie jest w zasięgu darmowego WiFi, można przecież udostępniać z telefonu. Cytuj
Gość mastafaker Opublikowano 30 listopada 2015 Opublikowano 30 listopada 2015 Co jest najlepsze, ja pracujac w MM ciagle to ludziom tłumacze. Po co ma Pani doplacac do wersji z modemem gdzie trzeba miec kolejna karte do internetu. W telefonie mobilny router/hotspot i jazda. Oczywiście wbudowany modem ma też swoje niepodważalne zalety. Nie jest natomiast wyznacznikiem kupowania urzadzenia. Cytuj
tomek1906 18 Opublikowano 30 listopada 2015 Autor Opublikowano 30 listopada 2015 albo popatrz za czymś używanym np ipad mini Cytuj
benito82pl 203 Opublikowano 30 listopada 2015 Opublikowano 30 listopada 2015 Chodzi mi o 3g ponieważ w domu u rodziców nie ma wi-fi. A mama posiada stary telefon jak świat. Chciałem dla niej jakiś telefon lepszy ale one mają małe wyświetlacze a 7 cali robi robotę w tablcie i będzie mogła komfortowo przeglądać internet. A na prezent nie mogę przeznaczyć więcej bo są jeszcze moje dzieci i żona i zrobi się z tego ładna kasa w plecy:) Cytuj
Gość mastafaker Opublikowano 30 listopada 2015 Opublikowano 30 listopada 2015 Ja jutro jade po lg g pad 8 z LTE za 300zl. Popatrz olx, duzo ciekawych okazji. Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 1 grudnia 2015 Opublikowano 1 grudnia 2015 mam tego lg g pad i nie polecam, chodzi jak balas, sam się wyłącza, gry (heartstone) niegrywalne, you tube sie tnie i wczytywanie stron trwa 10-15 sekund xd. nie wiem o co kaman ale nie czyta mi żadnej karty sim operatorów poza playowej. próbowałem reklamować, ale jak dostałem z powrotem to nadal działał tak samo, oczywiscie jade na orginalnym sofcie. lg hui zawsze nazawsze Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 1 grudnia 2015 Opublikowano 1 grudnia 2015 3G to one raczej nie miałyCzemu ludziom tak zależy na 3G w tabletach? W sytuacji kiedy nie jest się w domu i nie jest w zasięgu darmowego WiFi, można przecież udostępniać z telefonu. Nie wiem. Sam mam N7 WiFi i iPada WiFi, jaki problem zrobić sobie hotspot z telefonu ? Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 1 grudnia 2015 Opublikowano 1 grudnia 2015 nie każdy ma smartfona, dwa modem to bardzo wygodne rozwiązanie, wszystkie tablety jakie miałem i mam są z kartą sim, sama karta sim nie jest drogą imprezą, oczywiscie w przypadku topowych tabletów jak ipad gdzie różnica jest 600zł w modelu "z" i "bez" to owszem bym się zastanawiał, a tak jak budżetówka za 400zł to imo lepiej miec niż nie miec. No i kwestia po co udostępniąc łącze z smartfonu, skoro mamy smartfona? xd jak ktoś chce obejrzec sobei film tp go zrzuci na karcioche a nie będzie udostępniał neta telefonem by odpalic na tablecie jakiegoś palyera online, bo to głupie imo xd Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 1 grudnia 2015 Opublikowano 1 grudnia 2015 Byłem w podróży poślubnej i od tabletu z LTE to przydałby się bardziej senswony telefon z dual sim ;-) No ale to głównie w krajach z chorymi cenami albo dla podróżników. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi