Hubert249 4 341 Opublikowano 22 lutego Opublikowano 22 lutego 12 minut temu, drozdu7 napisał(a): No spoko, ale właśnie nie wiem czy taki telefon ma lepszy procek niż tablet. Czy Samsung Galaxy Tab A9+, S6 Lite 2024, Lenovo Tab K11E albo Xiaomi Redmi Pad Pro ogarną taką emulację. Bo to lata po tysiaku z hakiem za 11-12". A może styknie coś tańszego nawet A co ma do tego procek? xCloud, to stream jak YouTube czy Netflix, emu potrzebuje czegokolwiek. Testowałem kilka na Huawei, który ma kupę lat na karku i było cycuś. Co prawda bez emu ps3. Ale takie PSP działało super. Sprawdź sobie wymagania emulatorow i będziesz wszystko wiedział. Scena jest dziś potężna jak nigdy. 1 Cytuj
MaZZeo 14 513 Opublikowano 22 lutego Opublikowano 22 lutego @drozdu7 ja testowałem to zarówno na ipadzie jak i troszkę starszym tablecie z androidem, jesli chodzi o streaming steam linka czy xbox cloud to podzespoły nie maja zadnego znaczenia i działa to tak samo, jedyne co się liczy to czy aplikacje są wspierane przez dany system czyli np. jakiś 10 letni Ipad odpalający normalnie gry czy netflixa ale który nie dostaje juz aktualizacji odpada. No i oczywiście jakość wi fi w domu. Ten ipad którego pokazałem ma już 5 lat i śmiga jak szalony. Cytuj
drozdu7 3 202 Opublikowano 22 lutego Opublikowano 22 lutego Nie no akurat to że do streamingu bebechy są nieistotne to jasna sprawa. Raczej chodziło mi o zrobienie z tego przy okazji emumaszynki Cytuj
benito82pl 223 Opublikowano 22 lutego Opublikowano 22 lutego Ja mam samsunga s9 z snapdragonem gen2. Dreamcast, Gacek i ps2 chodzą jak ta lala. Teraz królem opłacalności jest one plus pad2 ze snapem gen3 można go dorwac za 1500. Tylko to ma 12 cali i do grania w ten sposób jak Mazeeo to chyba slaby pomysł. Cytuj
maciucha 11 724 Opublikowano poniedziałek o 19:18 Opublikowano poniedziałek o 19:18 Do 2k PLN jest coś sensowniejszego niż ipad 10th gen? Cel: streaming video, czytanie, internet. Reszta moich urządzeń do windows/android Cytuj
WisnieR 2 835 Opublikowano wczoraj o 06:13 Opublikowano wczoraj o 06:13 Nadal ciężko. Samsungi tylko od serii S mają sens, a to wydatek zaczynający się od 2500zł. Zostały jeszcze jakieś Realme czy Xiaomi pady, ludzie sobie chwalą, ale osobiście dla mnie nie są to marki nadające się do użytkowania codziennego - błędy i problemy z UI w sprzętach, które mam tych marek mnie zawsze irytują. Wyszedł właśnie iPad 11 generacji - 1800zł ale za to wiadomo, najnowszy sprzęt i w podstawie ma 128GB pamięci. Dalej używam 9tki i sprzęt nie ma żadnych problemów. Owszem gdzieś tam coś szarpnie od czasu do czasu, ale wciąż działa bez zarzutu. 1 Cytuj
maciucha 11 724 Opublikowano wczoraj o 06:23 Opublikowano wczoraj o 06:23 9 minut temu, WisnieR napisał(a): Nadal ciężko. Samsungi tylko od serii S mają sens, a to wydatek zaczynający się od 2500zł. Zostały jeszcze jakieś Realme czy Xiaomi pady, ludzie sobie chwalą, ale osobiście dla mnie nie są to marki nadające się do użytkowania codziennego - błędy i problemy z UI w sprzętach, które mam tych marek mnie zawsze irytują. Wyszedł właśnie iPad 11 generacji - 1800zł ale za to wiadomo, najnowszy sprzęt i w podstawie ma 128GB pamięci. Dalej używam 9tki i sprzęt nie ma żadnych problemów. Owszem gdzieś tam coś szarpnie od czasu do czasu, ale wciąż działa bez zarzutu. Jakim cudem apple ma tańsza alternatywę czegokolwiek? Cytuj
WisnieR 2 835 Opublikowano wczoraj o 06:37 Opublikowano wczoraj o 06:37 Nie wiem ale to ich jedyny produkt który polecam i sam używam zamiast Androida. Cytuj
REZOK 1 047 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu A może oneplus pad 2 można kupić do 2 tysi. Ekran 12 cali. Snapdragon 8 gen 3. Cytuj
qvstra 3 215 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu tablet = ipad 1800zl za 11gen 128gb to bardzo dobra cena i nawet bym sie nie zastanawial nad androidem Cytuj
Mustang 1 804 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu Zależy od tego jak planujesz korzystać. Pod samo video najlepszy będzie jakiś tablet z ekranem OLED. Niestety jest ich mało w niższej gamie. Osobiście używam 6 letniego Samsunga S5e na Androidzie z postawionym aktualnie LineageOS i działają mi na nim wszystkie główne serwisy streamingowe, video 1080p czy nawet nieco więcej leci bez zamulania, a OLED to jednak OLED ze swoimi idealnymi kątami i ogólną jakością obrazu. Z drugiej strony jeśli mają na tym działać jakieś aplikacje, przeglądanie neta bez zamulania, to wiadomo, nowy iPad zaczyna mieć sens. Ale jego format i ekran LCD nie są koniecznie najlepszą opcją do oglądania filmów, nawet jeśli to nadal bardzo dobra opcja. Cytuj
WisnieR 2 835 Opublikowano 20 godzin temu Opublikowano 20 godzin temu A to prawda, format ekranu to jakiś dziwny wymysł oczywiście i oglądanie czegokolwiek na nim to czarne pasy. Zarządzanie napisami z poziomu systemu też mi się nie podoba. Do używania jako coś w zastępstwie telefonu do aplikacji, przeglądania neta, czy nawet obrabiania zdjęć w LR Mobile jest idealnie. Cytuj
Mustang 1 804 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu iPad jest kompromisem między używaniem tabletu w pozycji pionowej i poziomej, a szczególnie starsze modele z przyciskiem i głośnikami „na dole” były zdecydowanie nastawione na pion. Dlatego właśnie ważny jest sposób korzystania, te same proporcje, które będą sympatyczne do czytania czy przeglądania neta, trzymając tablet niczym książkę, gorzej sprawdzą się przy oglądaniu video. Miałem kiedyś starszego iPada mini i przesiadka na S5e była zdecydowanym upgradem w kontekście filmów. Czytam na kindlu, neta przeglądam na telefonie. Cytuj
lukas_k96 339 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Przez dłuższy czas odkładałem zakup tableta, ale w związku z tym, że narzeczona brała nowego iPhone'a to stwierdziłem, że a co, też sobie coś dorzucę No i wziąłem tego nowego iPada 11, do tego dokupiłem sobie etui z klawiaturą, żeby też mógł służyć jako mniejszy laptop. Powiem tak - po blisko tygodniu użytkowania nadal kilku rzeczy nie rozumiem w systemie iOS i jest inaczej, niż w Androidzie, ale muszę przyznać, że sam sprzęt sprawuje się świetnie. Czytanie, przeglądanie internetu - baja. Oglądanie filmów - no trochę rzeczywiście te czarne pasy przeszkadzają, ale też i same głośniki szału nie robią. Najważniejsze jednak jest to, że wszystko płynnie i szybko chodzi, nie muli się. Jak za taką cenę (1800 zł) warto. Muszę jedynie jeszcze rozgryźć czy jestem w stanie poprawić wyświetlanie Facebooka oraz Instagrama, bo obecnie to mam taki wąski pasek na środku i czcionkę trzy razy większą niż normalnie, przez co na ekranie to słabo wygląda Cytuj
Mustang 1 804 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu A jeśli zmienisz wielkość czcionki w ustawieniach ekranu? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi