NemoKOF 679 Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 (edytowane) Ciekawe czemu LG Pad 8.3 nie pojawil sie z modemem :-( Pojawił się Hand-on - wygląda ciekawie, Touchwiz ZUPEŁNIE przemodelowany, coś na wzór Flipboarda. Wygląda ogólnie fajnie ale jest jak zwykle u Samsunga lag na przycisku home Pewnie znowu przez S-Voice z którego po Polsku i tak nie skorzystamy. http://www.androidcentral.com/hands-samsung-s-galaxy-tab-pro-and-galaxy-note-pro-tablets Polecam obejrzeć filmik, wygląda bardzo dobrze. Edytowane 7 stycznia 2014 przez NemoKOF Cytuj
tomek1906 18 Opublikowano 7 stycznia 2014 Autor Opublikowano 7 stycznia 2014 http://www.bitcomputer.com.pl/index.php/start-mainmenu-1/30-sprz/312-najnowszy-czterordzeniowy-tablet-asus-transformer-prime-tf301t-ju-do-kupienia-u-nas.html dzisiaj sie tym bawilem, i chyba nawet mnie przekonalo, pytanie, bo nie znam sie na tabletach i notebookach, czy warto to brac, jest jakas alternatywa? miałem 300t na andku i sprzedałem w pierony strasznie mulił z tego co wiem skopali go sprzętowo strasznie być moze tez jest pozbawiony już tych wad? Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 @MichAelis: specjalnie dla Ciebie ;-) http://www.androidauthority.com/galaxy-tabpro-8-4-hands-preview-video-gallery-331420/ Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 Ja nie wyobrazam sobie uzywania dachówki bez s-pen. Trzeba przyznac, ze to byl strzal w dziesiatke. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 Zależy do czego. Do czytania nie potrzeba ;-) Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 Niby nie, jednak operujac rysikiem strony przeglada sie wygodniej. Przykladajac rysik nad interesujacym nas obszarem, wyswietla podglad zawartosci, dziala jak tradycyjne najechanie kursorem i wiele innych. Do tego palce tak nie bola po calym dniu walenia w ekran Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 Pewnie tak. Ale mi 10 nie chce się nosić a note 8 jest paskudnie brzydki i ma jednak słabe parametry. Ten nowy do mnie przemawia jak już :-) Cytuj
MichAelis 5 621 Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 @MichAelis: specjalnie dla Ciebie ;-) http://www.androidauthority.com/galaxy-tabpro-8-4-hands-preview-video-gallery-331420/ dokładnie to samo sobie pomyslalem jak to zapowiedzieli ;-) Wiekszy niz nexus bateria strzelam ze dluzej potrzyma, rozbudowa o karte sd no i jest LTE:-D i pomyśleć ze niemal pedalskiego mini juz zamówiłem. Z note2 bylem bardzo zadowolony a tu będzie tylko lepiej. No i ekran urwie dupe. Biore od razu. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 Jedyny minus to nie AMOLED - jakiś Super Crystal LCD. Przypuszczam, że będzie w słońcu lepiej czytelny. A z trzymaniem nie wiem, na SGS4 na Touchwizowych romach nie mam specjalnych problemów, ale ich tabletów nigdy nie miałem. Za to sam się na coś w tym stylu szykuje. Pytanie jak będzie z LTE i 3G, bo któreś tablety będą pewnie miały Exynosy a której Snapdragony. Chyba wolę snapdragona ze względu na lepsze źródła i teoretycznie większe wsparcie sceny. Cytuj
MichAelis 5 621 Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 Lte snapdragony beda miec, ta 8.4 tylko ten procek ma miec, nawet wifi. Gdzies nawet pisali ze exynosy tylko w usa maja byc. Bedzie wiadomo jak preordery rusza Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 7 stycznia 2014 Opublikowano 7 stycznia 2014 (edytowane) Jeszcze pytanie jaka cena. Szajsung się ceni czasem jakby ze złota były ;-) Ale mimo wszystko, raczej jadę na Androidzie, kusi iPad nieco ale... jakoś ograniczenia mnie denerwują a często do pracy potrzebuję i muszę mieć parę rzeczy, których nie mogłem nigdy na iPadzie znaleźć. 2.3 Ghz quad-core Qualcomm Snapdragon 800 (LTE)/ Octa-core Samsung Exynos 5 (non-LTE) - takiw info znalazłem. Edytowane 7 stycznia 2014 przez NemoKOF Cytuj
MichAelis 5 621 Opublikowano 8 stycznia 2014 Opublikowano 8 stycznia 2014 Ploty widziałem ze lte 8.4 ma kosztować 519 euro http://galaktyczny.pl/2014/01/08/pojawily-sie-ceny-tabletow-samsung-galaxy-tabpro-i-galaxy-notepro/ Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 8 stycznia 2014 Opublikowano 8 stycznia 2014 Uuuu, a ja myślałem, że WSZYSTKIE rozmiary będą też dostępne jako Note Kurde Dziwna sprawa. Jak tak to drogo cholera. Mogliby by dać tego LG Pada z LTE za 1500-1600 zł, to jest dobra cena. Aż tak nie potrzebuję tabletu żeby tyle wydawać Cytuj
MichAelis 5 621 Opublikowano 8 stycznia 2014 Opublikowano 8 stycznia 2014 Za 1500 masz nexusa, prawie to samo co lg Cytuj
Rayos 3 171 Opublikowano 8 stycznia 2014 Opublikowano 8 stycznia 2014 Nexus to swietna rzecz, nie moge sie nadziwic jak cos tak malego potrafi chodzic tak swietnie i moge nawet na nim grac w GTA :O (to moj pierwszy tablet, stad zachwyty ogolne ) Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 8 stycznia 2014 Opublikowano 8 stycznia 2014 Tylko, że to nie będzie mój pierwszy tablet, w gry nie gram a 7" przy moim telefonie 5" jakoś tak... nie odpowiada mi. Te 8 musi mieć. Gdyby ten mój Acer przy 8" i proporcji 4:3 miał jakąś kumatą rozdziałkę to byłbym zachwycony. Nic innego mi nie potrzeba do szczęścia ;-) Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 8 stycznia 2014 Opublikowano 8 stycznia 2014 (edytowane) Poleccie cos do max 500 zl dla mojej tesciowej. Ekran jak najwiekszy i predkosc mile widziana. Kolega ma pentagram quadra 7 ultra slim ale strasznie muli, albo mial mase badziewia poinstalowana. Wiem, ze nie moge oczekiwac nie wiadomo czego w tej kwocie. BTW. Galaxy tab 2? ;> Edytowane 8 stycznia 2014 przez 2razyjot Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 9 stycznia 2014 Opublikowano 9 stycznia 2014 Ostatnio sprzedawane byly nexusy 7 (odnawiane) za 580zlociszy. Chyba nic lepszego od n7 nie znajdziesz w malych pieniadzach Cytuj
DreicoPL 1 Opublikowano 9 stycznia 2014 Opublikowano 9 stycznia 2014 (edytowane) Witam . nie znam się na tabetach,lecz zastanawiam się nad kupnem ,kwota do 300-350zł ,tablet do użytku domowego,wpadł mi w oko (kruger km973) ma ktoś ten tablet ,czytam opinie i są na plus jeśli chodzi o ten przedział cenowy ,na minus można zaliczyć baterie i to że ładowarka jest sieciowa a nie na USB wiec powiem że jest mniej mobilna Edytowane 9 stycznia 2014 przez DreicoPL Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 10 stycznia 2014 Opublikowano 10 stycznia 2014 Doloz i kup galaxy taba 2. Kupilem za 5 pak w euro rtv i miod malina, do netu, filmow jak znalazl, wifi zacnie lapie. Stabilna przegladarka. Bylem zdziwiony. Cytuj
NemoKOF 679 Opublikowano 11 stycznia 2014 Opublikowano 11 stycznia 2014 Tez tak uważam. Support od producenta w chinczykach kończy się w momencie wydania. Cytuj
Mustang 1 773 Opublikowano 15 stycznia 2014 Opublikowano 15 stycznia 2014 Nie byłem przekonany do tabletów, ale ostatnio najpierw dorwałem interesujące mnie pismo w wersji elektronicznej i nie chciało mi się czytać go na laptopie, a później uczelnia zawaliła mnie wykładami w pdf'ie pełnymi kolorowych wykresów, które średnio chciało mi się drukować, a kindle słabo je ogarniał (już nie mówiąc o kwestii kolorów). Zacząłem więc zastanawiać się nad tego typu sprzętem, tym bardziej, że mój telefon nie ma szczególnie dużego ekranu (Lumia 710), a na WP 7.8 nie wychodzi już szczególnie dużo aplikacji - tablet z Androidem mógł być ciekawym uzupełnieniem. Stanęło na Asusie MeMO Pad HD 7, niedrogim tablecie od znanego producenta. Przeważyły pozytywne opinie, wyniki testów (generalnie wszędzie zbiera pochwały) i korzystna cena. Procesor nie jest mistrzem wydajności, ale bateria trzyma zaskakująco długo, a ja nie potrzebowałem sprzętu do grania w San Andreas. Nie ma 3G, ale jakby co mogę udostępnić z telefonu, tak samo jeśli uznam, że 8 GB pamięci mi nie starcza, zawsze mogę dokupić kartę SD. Ekran był oceniany bardzo dobrze i też nie mam do niego żadnych zastrzeżeń. Używałem go chwilę bez okładki, ale finalnie zdecydowałem się na oryginalną Transcover. Jest praktyczna - działa jako stojaczek, porządnie wykonana i powinna chronić tablet, równocześnie maskując jego chyba największą wadę, jaką jest nieco trzeszcząca obudowa i jak dla mnie niezbyt przyjemny w dotyku tył. Zobaczymy jak będzie dalej, ale jak na razie sprzęt sprawia bardzo dobre wrażenie, szczególnie zważywszy na niską cenę. Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 17 stycznia 2014 Opublikowano 17 stycznia 2014 http://youtu.be/AfyAjkPIYyc a potem siedzicie w ciepłych fotelach, kapciach z kakałkiem w kubeczku i "hm hm hm ten tablet jest jednak dla mnie o 0,00000345345mm za duży" 1 Cytuj
Andreal 2 123 Opublikowano 17 stycznia 2014 Opublikowano 17 stycznia 2014 Uratowałeś mi ostatnie godziny w pracy, przeglądam sobie właśnie wszystkie filmy z playlisty. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi