easye 3 333 Opublikowano 15 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 Dlaczego niby przeglądarka nie miałaby otworzyć netflixa w normalnej jakości? Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 634 Opublikowano 16 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2021 Bo dużo przeglądarek ma jakieś ograniczenie streamingowe. Albo ogranicza się do 720p, albo potrzebuje jakichś wtyczek, żeby wyświetliło netflixa w 1080p. Tak jest na PC, więc można założyć, że na urządzeniach przenośnych jest podobnie, albo i gorzej. Cytat Google Chrome: Up to 720p (although you can get 1080p using Chrome OS) Firefox: Up to 720p Opera: Up to 720p Safari: Up to 4K (requires a select 2018 Mac or later with an Apple T2 Security Chip and MacOS 11.0 Big Sur or later) Microsoft Edge: Up to 4K (requires HDCP 2.2-compliant connection to a 4K display, with at least Intel’s 7th-gen Core CPU, plus the latest version of Windows) Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 16 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 Co najlepiej wybrać, albo czym sie kierować w wyborze tableta za ok. 1k? Ma mieć 10 cali, modem gsm, będzie używany do Netflixa, internetu i przeglądania dokumentów, głównie pdf. Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 16 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 Ostatnio Nokia wypuściła tablet Nokia T20. Z gwarancją 3 lat wsparcia aktualizacjami bezpieczeństwa i ponoć dwoma dużymi aktualizacjami Androida. Wersja LTE coś w granicach 1k PLN. Jak nie masz zamiaru sterować tym tabletem arsenałem broni jądrowej czy podróżować na Marsa to całkiem sensowny wybór. https://android.com.pl/recenzje-2/434591-nokia-t20-recenzja-test-opinia-czy-warto-kupic/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 16 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 A jak rozumieć tę średnią wydajność? Netflix może mulić, albo otwieranie większych dokumentów, czy bardziej, że jakieś gierki lepsze będą się krzaczyć? Coś takiego wpadło mi w oko: https://www.x-kom.pl/p/580749-tablet-10-lenovo-tab-m10-plus-p22t-4gb-64gb-android-pie-lte-fhd.html No i Samsung, ale są problemy z dostępnością:\ https://www.x-kom.pl/p/588114-tablet-10-samsung-galaxy-tab-a7-104-t505-lte-3-32gb-szary.html Cytuj Odnośnik do komentarza
dee 8 808 Opublikowano 16 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 Nokia dość świeży sprzęt, musiałbyś poczekać na więcej recenzji. Ja go w ręce nie miałem. Co do Lenovo, to chyba z wydajnością nie lepiej, wiadomo, półka cenowa robi swoje. Z jednej z recenzji Cytat Tam Smart Tab M10 pokazuje swój bardzo spokojny temperament. W środku trudzi się MediaTek Helio P22T, jednostka już dość wiekowa. Dla graczy oznacza to długie czasy oczekiwania i zredukowane ustawienia grafiki. Lenovo jest jednak wystarczająco szybki w klasykach takich jak Kości Dice Clubs i sprawdza się podczas surfowania po internecie, ale do wszystkich trudniejszych zadań brakuje mu mocy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 16 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2021 1 hour ago, krupek said: Co najlepiej wybrać, albo czym sie kierować w wyborze tableta za ok. 1k? Ma mieć 10 cali, modem gsm, będzie używany do Netflixa, internetu i przeglądania dokumentów, głównie pdf. Kupowałem tablet pod Netflixa itp. i jeśli oglądasz bez słuchawek, bardzo robią głośniki stereo po obu stronach w pozycji horyzontalnej. Ale nie wiem czy za 1k się coś znajdzie podobnego, osobiście zmieniłem wówczas iPada mini 2 na Samsunga S5e, którego bardzo sobie chwalę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 634 Opublikowano 17 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2021 14 godzin temu, krupek napisał: No i Samsung, ale są problemy z dostępnością:\ https://www.x-kom.pl/p/588114-tablet-10-samsung-galaxy-tab-a7-104-t505-lte-3-32gb-szary.html Kupiłem ten model kilka miesięcy temu i na proste potrzeby jest "ok". Do Netflixa sprawdza się super, dźwięk jest bardzo dobry jak na tego typu sprzęt (dwie pary głośników z dolby atmos po obu stronach sprzętu). FHD, nic nie tnie, nie muli. Ekran i kolory ładne, spoko kąty widzenia. Przeglądarka czasem przymuli, co zauważyłem już na świeżo uruchomionym sprzęcie bez żadnego syfu pracującego w tle. Może kwestia łącza, nie wiem. Ogólnie używam sporadycznie, jak nie chce mi się kompa odpalać. Myślę, że z PDFami też nie powinno być problemów. Gierek nie testowałem, za wyjątkiem dwóch, z czego jedna muzyczna/rytmiczna - działa i wygląda ok, ale przy 3D czasem zaczynała ciąć. Generalnie jednak nie było to istotne dla mnie kryterium przy zakupie. Dokupiłem do tableta etui Dux Ducis i jest elegancko - ładnie dopasowane, ekran odpala i gaśnie przy zamykaniu/otwieraniu. Podstawka magnetyczna średnio regulowana, ale w miarę stabilna. Jak będzie dostępny w ofercie, to na Twoje potrzeby myślę nie będzie to zły wybór. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Dragon13 54 Opublikowano 27 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2021 Kupiłem wczoraj NokieT20 w promocji w Euro, oczywiście model z LTE. Podzielę się opinią po kilku dniac, to będzie mój pierwszy tablet, jestem ciekaw czy bardziej spodziewać się mini komputera czy przerośniętego smartfona Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 25 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2022 Czy ktoś się orientuje, czy jest opcja zablokowania obrazu na tablecie z androidem? Galaxy tab konkretnie. Przerysowuję element z ekranu, w terenie nie mam drukarki. Kładę kartkę na ekranie, ekran podświetlam na max, ale ta kartka na ekranie dotykowym powoduje, że obraz pod nią wariuje i zmienia skalę. Jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 25 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2022 Spróbuj tak: https://www.makeuseof.com/tag/disable-touchscreen-input-android-iphone/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 25 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2022 Pokombinuję, może akurat to zadziała. Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 (edytowane) Czy ktos z was poleci jaki tablet do ktorego mozna podpiac klawiature mechaniczna na bluetooth? Tak do 1500zl jezeli to w ogole mozliwe. Uzywane bedzie do notatek w robo, internetow, komiksow i operacji na plikach tekstowych. Edytowane 20 Sierpnia 2022 przez pawelgr5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Bezproblemowo podepniesz pod galaxy tab, ja do niego już wszystko parowałem każdy pad, klawerka-ale cena wyższa. *pada od playstation nie parowałem, ale od xboxa i jakiegoś noname i prawilnie śmigają. Klawerka powinna każda. Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 9 minut temu, Crazy Horse napisał: Bezproblemowo podepniesz pod galaxy tab, ja do niego już wszystko parowałem każdy pad, klawerka-ale cena wyższa. *pada od playstation nie parowałem, ale od xboxa i jakiegoś noname i prawilnie śmigają. Klawerka powinna każda. O ktorym Galaxy Tab konkretnie piszesz? Troche tego w sklepach jest chyba? Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Ja myśle ze teraz bezproblemowo podepniesz wszystko co jest na bt, a zależy to od androida. Mam teraz androida 11 i wszystko hula bez input laga, a miałem wcześniej androida chyba 8 i pad z ps4 mulil. Niby jakieś narzędzia były w markecie ale dziadostwo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Boomcio 4 026 Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 11 minut temu, pawelgr5 napisał: O ktorym Galaxy Tab konkretnie piszesz? Troche tego w sklepach jest chyba? Ja mam jeszcze czwórkę, bo śmiga ładnie. Już wyszły nowsze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
nieobchodzimnieto 482 Opublikowano 2 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2022 Kupiłbym tablet do 1500 pod gry i filmy ale widzę, że będzie ciężko. Jakiś iPad czy Xiaomi mi pad 5 trochę droższe są Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 700 Opublikowano 10 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 Szukam tabletu do domu głownie dla dzieciaków + filmy w łóżku pod kołderką z żona + wszelkie wyjazdy itp. Syn zbił nam Huawei Media Pad T5. Był tani i świetnie się te kilka lat spisywał, ale utknął na Androidzie 8 i strasznie wolno się ładował. Wiadomo też, że wydajność była "wystarczająca" ale potrafił się w Chrome zamulić. Mogę w serwisie Huawei za 231zł wymienić wyświetlacz ale chyba kupiłbym już coś nowszego. Strasznie drogie te tablety. Myśłałem o Samsungu ale coś najtańszego z OLEDem to S8+ za 4000zł ... No tyle to nie. Póki co na razie sensowny się wydaje tylko Lenovo M10+ 3 generacji na snapie 680 za 1200zł. 4 głosniki, dobra rozdzielczość ale tylko 4GB RAMu i Snap z niskiej półki. https://www.x-kom.pl/p/1088209-tablet-10-lenovo-tab-m10-plus-qs680-4-128gb-android-12-lte.html Może najtańszy Ipad? https://www.x-kom.pl/p/681239-tablet-10-apple-ipad-102-9gen-64gb-wi-fi-space-gray.html Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 10 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 Ja mam tego: https://www.x-kom.pl/p/581485-tablet-10-lenovo-tab-m10-plus-p22t-4gb-64gb-android-pie-lte-fhd.html#Specyfikacja Netflix i inne aplikacje działają bardzo dobrze. Bez problemu otwierałem też duże pdfy w Acrobat Reader. Jedyne zastrzeżenie to trochę mulące przeglądanie neta w Chrome. Cytuj Odnośnik do komentarza
Homelander 2 037 Opublikowano 10 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 Tylko iPad. Kupujesz i masz z głowy. Przez kilka lat wszystko będzie śmigać, nic nie zamuli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Paolo de Vesir 9 041 Opublikowano 10 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 Nie bez powodu iPad ma monopol na rynku tabletów - nawet niewspierany będzie lepszy od tych androidowych tworów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
WisnieR 2 700 Opublikowano 10 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 To ma być też sprzęt dla dzieciaków głównie. Ogólnie sobie to bym nawet tego S8+ kupił i sobie na nim zdjęcia S-Penem obrabiał, ale nie dam dziecku do ręki tabletu za 4000zł... Tak więc też chciałbym aby ewentualnie koszt "zniszczenia" nie był za duży i łatwo było wymienić zbity ekran. Szkoda że Huawei umiera - obsługa posprzedażowa jest dla mnie numer 1. Mają swoje własne serwisy, a ceny części i usług to grosze. Taka wymiana ekranu w tym Ipadzie to już 700zł. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ukukuki 6 890 Opublikowano 10 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 Mam jakiegoś ipada od 5 lat i świetnie się ten sprzęt trzyma i dostaje nowe łatki cały czas. Cytuj Odnośnik do komentarza
mozi 1 977 Opublikowano 10 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2023 Kupić porządny case + szkło hartowane i można dać młodziakom. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi