ścierpła mi noga 75 Opublikowano 11 sierpnia 2012 Opublikowano 11 sierpnia 2012 uuu no i pierwszy duży minus. Nie po to mam kierownice, żeby nie było widoku z kokpitu Cytuj
Karas 433 Opublikowano 11 sierpnia 2012 Opublikowano 11 sierpnia 2012 Dla mnie brak widoku z kokpitu = brak zainteresowania tą gra, a wielka szkoda :confused: Aż żeby stracić zainteresowanie to nie , ale ma już sporego minusa co najmniej -1 do oceny jeszcze przed premierą. Cytuj
Linek 187 Opublikowano 11 sierpnia 2012 Opublikowano 11 sierpnia 2012 (edytowane) Ja w GRIDa grałem tylko i wyłącznie na widoku z kokpitu, niósł nieziemskie emocje. No cóż, moja podjarka tym tytułem upada coraz bardziej, najpierw po screenach, które kojarzą się z NFS, a później po informacji o braku widoku z kokpitu. Ogram, ale jak bardzo mocno stanieje - biorąc pod uwagę informacje, które teraz mamy, oraz ewolucję Dirta, za 50zł mogę pograć. Edytowane 11 sierpnia 2012 przez Linek 1 Cytuj
LiSoQuan 23 Opublikowano 13 sierpnia 2012 Opublikowano 13 sierpnia 2012 Jak już napisałem, jeśli czas, który zamiast w budowę kokpitu włożyliby w inną część gry to jestem za ale jesli rezygnują z braku czasu, lub lenistwa to nie, jak najbardziej taka opcja powinna być w grze aby każdy miał coś. Ja mam do tego uraz z przygody z GT5 gdzie fani zmusili firmę do zrobieniawidoku z kokpitu co wydłużyło produkcję i za bardzo skupili się na tym a nie na innych rzeczach - tak mi się wydaję... tak czy siak ja nie uzywam tego widoku oraz tego z za samochodu bo to juz kompletny nie wypał jesli chodzi o gry wyścigowe. Miałem swoją "chwilę" z symulacjami na PC jak seria GTR czy LFS i tam jak najbardziej widok z kokpitu był czymś co powinno być i na wielu serwerach był obowiązek tego widoku ale tych gier nie można porównywać do arcadowych gier jak GRID Cytuj
Daddy 4 240 Opublikowano 13 sierpnia 2012 Opublikowano 13 sierpnia 2012 Bardzo się ciesze że nie ma widoku ze środka. Pierwsza odważna firma, która zrobiła coś racjonalnie i nie marnuje czasu jak PD (GT5) na rzecz, której prawie nikt nie używa. Podobno zrobili (codemaster) badania, z których wyszło że nie opłaca się robić tego widoku dla "kilku graczy". Jestem za. Oczywiście prawdziwy powód dlaczego tego nie zrobili może być inny... lenistwo ale tak czy siak dobrze zrobili i niech to się rozprzestrzenia tn tylko wtedy jeśli zamiast pracy nad kokpitem będą pracować nad inna częścią gry. Ostatnie lata ludzie zmuszali firmy do widoku z kokpitu a później i tak nie było to używane... tak jest to efektowne ale z tego co wiem, każdy kto gra "na poważnie" w gry wyścigowe , nie używa tego widoku bo on raczej przeszkadza. :rofl2: no pewnie tak samo można pisać po co robią kierownice, wyższy poziom trudności w grach, itd. to marnowanie czasu skoro kilka % graczy z tego korzysta. Nie ma widoku z kokpitu w G2 moje zainteresowanie grą spada o połowę...taki NFS HP byłby mega ale jest kaleczony przez beznadziejny model jazdy i właśnie brak widoku z kokpitu. Codemasters leci w dół po równi pochyłej. Cytuj
Karas 433 Opublikowano 13 sierpnia 2012 Opublikowano 13 sierpnia 2012 (edytowane) Nie zdziwię się jak za jakiś czas Codies ogłoszą że rezygnują z manualnej skrzyni bo także 5% z niej korzystało :rofl2: . Zyskany czas władują w oczo(pipi)ną oprawę i tyle inne elementy nie zostaną ruszone bo po co. A się będę śmiał z naiwnych jak się okaże że model jazdy będzie niemal identyczny jak Dirt 3. Obecne Codies to już nie to samo Codies co w dniu premiery pierwszego Grid'a. Widać w dupach im się poprzewracało i mam podobne zdanie do Daddy'ego z każdą kolejną grą jest coraz gorzej czego dowodem jest nieszczęsny Dirt. Edytowane 13 sierpnia 2012 przez Karas Cytuj
Daddy 4 240 Opublikowano 13 sierpnia 2012 Opublikowano 13 sierpnia 2012 ostatni Dirt okazał się sprzedażowym mega failem więc miałem/mam nadzieje że się ogarną a ja tu słucham jak kolesie z CM mówią po co komu widok z kokpitu jak mało kto go używa xD. Dobrze że są jeszcze serie jak FM/GT czy nadchodzący CARS, czekam na rozwój wydarzeń z G2, w razie czego FH będzie moim ostaniem racerem tej generacji. Cytuj
Karas 433 Opublikowano 14 sierpnia 2012 Opublikowano 14 sierpnia 2012 (edytowane) Nie oszukujmy się to już nie będzie ten sam Grid , pierwszy trailer pokazuje że ma być szybko i efektownie ciekawe z czego jeszcze zrezygnują na rzecz "dopracowania" pozostałych elementów. Szanse na zakup premierowy ma małe od Grid'a oczekiwałem Grid'a czyli więcej i lepiej a nie NFS'a. No chyba że rzeczywiście pozostałe elementy zostaną maksymalnie dopieszczone ale uwierzę jak zobaczę nie mam zamiaru brać za pewnik marketingową papkę. Edytowane 14 sierpnia 2012 przez Karas Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 27 września 2012 Opublikowano 27 września 2012 OK pojawiły się pierwsze gameplaye wygląda to super choć to wersja z PC Cytuj
Bartg 5 524 Opublikowano 27 września 2012 Opublikowano 27 września 2012 Ehh możemy sobie tylko wyobrażać, o ile piekniejsze byłoby z widoku ze środka :< Cytuj
Karas 433 Opublikowano 27 września 2012 Opublikowano 27 września 2012 (edytowane) Wygląda ślicznie ale po za tym nie ma tam nic ciekawego dla mnie. Czułem się jak by patrzył na gameplay z jakiegoś NFS'a czy innego arcade racera a nie z (pipi) Grida. Jak na razie jestem mocno rozczarowany. Edytowane 27 września 2012 przez Karas Cytuj
poli_x 1 Opublikowano 27 września 2012 Opublikowano 27 września 2012 Mi się podoba,ale za dużo DRIFTU Cytuj
orion50 632 Opublikowano 27 września 2012 Opublikowano 27 września 2012 Ja jestem bardzo sceptycznie nastawiony. W obu filmikach wszyscy non stop lecą bokiem. Nie można oceniać gry po filmiku, ale nie wygląda to dobrze, do tego brak kokpitów, dyskwalifikuje u mnie tę pozycję. No chyba, że model jazdy faktycznie zmiażdży to wtedy się zastanowię. Cytuj
Sedrak 789 Opublikowano 27 września 2012 Opublikowano 27 września 2012 Moim zdaniem histeryzujecie. Ja gram na padzie 4fun i widok z kokpitu wlaczam tylko by napawac sie pieknem, nie ktorych samochodow i to wszystko, a gram ze zderzaka Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 30 września 2012 Opublikowano 30 września 2012 Moim zdaniem histeryzujecie. Ja gram na padzie 4fun i widok z kokpitu wlaczam tylko by napawac sie pieknem, nie ktorych samochodow i to wszystko, a gram ze zderzaka Zgadzam się, we wszystkie tytuły jakie grałem korzystałem z kamery na masce , kolejny materiał z eurogamer expo, dużo tego przeszło 40 min. ale warto mowa o dynamicznej zmianie torów !!!, zniszczeniach, i jeszcze parę rzeczy. Cytuj
Karas 433 Opublikowano 30 września 2012 Opublikowano 30 września 2012 Moim zdaniem histeryzujecie. Ja gram na padzie 4fun i widok z kokpitu wlaczam tylko by napawac sie pieknem, nie ktorych samochodow i to wszystko, a gram ze zderzaka Każdy lubi co innego , i brak widoku z kokpitu (zawsze go używam jak jest dostępny np. w pierwszym gridzie zawsze po za driftem)jest dla mnie sporym minusem tak widok z maski mnie nie satysfakcjonuje. Cytuj
Krizz 541 Opublikowano 30 września 2012 Opublikowano 30 września 2012 Codies brakiem widoku z kokpitu strzeliło sobie w stopę, nie ważne czy recenzent nie używa widoku z kokpitu gra będzie zgarniać za to minusy bo mimo wszystko jest to downgrade i lenistwo ze strony codemasters. Gra jest dla mnie popierdółką i może sobie konkurować z nowym NFS'em ja natomiast czekam na istny wybuch termojądrowy w postaci Forzy Horizon Cytuj
Gość Szprota Opublikowano 24 listopada 2012 Opublikowano 24 listopada 2012 GRID 2 - brak bety, osiągnięcia tworzone przez "ekspertów" i garść screenów Codemasters ujawniło, że za osiągnięcia w GRID 2 odpowiedzą doświadczone ekipy z Xbox 360 Achievements i PS3 Trophies. Gracze na bieżąco będą mogli podziwiać owoce tej współpracy. Jeżeli ktoś naprawdę zna się na achievementach i trofeach, to na pewno my – powiedział Dan Webb, redaktor naczelny Xbox360Achievements.org i PS3Trophies.org. To właśnie ekipy zrzeszone pod szyldami tych serwisów przygotują, oczywiście pod czujnym okiem Mistrzów Kodów, listę osiągnięć, „które idealnie uzupełnią produkcję”. Co najważniejsze, wszystkie etapy procesu tworzenia achievementów i trofeów mają być szeroko opisywane na rzeczonych witrynach, tak aby gracze mogli w przystępny sposób zapoznać się z kulisami współpracy. – To nowe podejście do tematu, ale jesteśmy zdania, że będzie to świetna zabawa, dzięki której fani przy okazji zobaczą, jak przebiegają prace nad tymi coraz ważniejszymi elementami gier – powiedział Clive Moody, producent wykonawczy ze studia Codemasters Racing. Z innych wieści: twórcy potwierdzili na Twitterze, że nie mają żadnych planów odnośnie do udostępnienia graczom wersji beta produkcji. Dodatkowo z poziomu tego wpisu możecie się przyjrzeć garści screenów, które na przestrzeni ostatnich kilkunastu dni zostały opublikowane przez Codemasters na popularnych serwisach społecznościowych. Przypominamy, że premiera GRID 2 jest zaplanowana na lato przyszłego roku. Gra zmierza komputery osobiste oraz konsole PlayStation 3 i Xbox 360, ale niewykluczone, że w późniejszym terminie trafi również na Wii U Cytuj
Daddy 4 240 Opublikowano 1 kwietnia 2013 Opublikowano 1 kwietnia 2013 taka cisza w temacie a grid2 już za miesiąc... Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 2 kwietnia 2013 Opublikowano 2 kwietnia 2013 Nijaki ten trailer, niczym nie powala i nie zaskakuje. Szczerze mówiąc myślałem,że będzie jakaś innowacja,a zapowiada się na odgrzanie kotleta. Ogólnie marudze,bo jestem przesycony ścigałkami, chciałbym czegoś świeżego. Kocham symulacje i lubie arcade, ale słabo mi się robi jak znowu mam śmigać nowymi samochodami po laguna seca itd. Podobne uczucie mialem w poprzedniej generacji, gdzie kazdy CoD i MoH był osadzony w realiach IIWŚ, teraz gdy ciągle hasamy po Afganie/Iraku. Sam nie wiem, chyba chciałbym symulację z garażem z Gran turismo 2 (zlote lata motoryzacji, klasyki obecne na naszych drogach) z fikcyjnymi trasami (ewentualnie Nurb, bo nigdy mi sie nie znudzi). Nie sądziłem,że wspólczesne supercars i standardowy pakiet muscle może mi się znudzić. 2 Cytuj
SG1-ZIELU 870 Opublikowano 22 kwietnia 2013 Opublikowano 22 kwietnia 2013 Jest nowy godzinny materiał o modyfikacjach samochodów wszystko było by fajne ale ten model jazdy znów ręczny i wchodzenie w zakręt a przeciwnik nawet nie traci na szybkości przecież to jakaś parodia. Najgorsze jest to że tam chyba musi wyglądać wyścig Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 29 kwietnia 2013 Opublikowano 29 kwietnia 2013 HAHAHA kolejny gniot. Wyścigi, które wygrywa się z wciśniętym gazem do dechy przez cały wyścig... Brak kamery ze środa, bo 'gracze i tak jej nie używają'. Boże co za kompromitacja gier wyścigowych na tej generacji konsol... [*] Forza 3, Forza 4 i GT5 oraz seria F1 od Codemasters - jedyne warte uwagi wyścigówki w ciągu ostatnich 8 lat na PS3 i X360... Za jakie grzechy... NFS zszedł na psy, GRID zszedł na psy, DIRT zszedł na psy, WRC zeszło na psy... Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 29 kwietnia 2013 Opublikowano 29 kwietnia 2013 Masakra, a ja glupi liczylem na kontynuacje richard burns rally,enthussie, jakies nowe symulacje, a tutaj arcade dla grubych burgerow. Nawet forza horizon olalem, bo nie trawilem tego elo klimatu. Cytuj
Magik 1 125 Opublikowano 29 kwietnia 2013 Opublikowano 29 kwietnia 2013 Brak kamery ze środa, bo 'gracze i tak jej nie używają'. Ostatnio zmienili zdanie i stwierdzili ze kokpitow nie ma bo konsolki sa za slabe Cytuj
Karas 433 Opublikowano 16 maja 2013 Opublikowano 16 maja 2013 (edytowane) Drift: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=uM-0J0uBGfo Nie powiem kusi mnie ten drift ale jak na razie tylko on. I prawie 50minut gameplay'u: Edytowane 16 maja 2013 przez Karas Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi