Skocz do zawartości

Polygamia bliska zamknięcia? (plotka)

Featured Replies

Opublikowano

jak randomy będą się mnożyć w takim tempie jak teraz to raczej szybko nie padnie

• Odpowiedzi 67
  • Wyświetleń 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wiedziałem że kiedyś te 4/5 dla U3 ich dopadnie.

• Gość szpic
    Gość szpic

akurat konrad to najwieksza pomylka poly, Nie mam pojecia jak on zostal naczelnym   Polygamia sprzedala sie agorze to czeka ja kara mam nadzieje ze podobnie skonczy cala agora

• Praktycznie nic. Szczególnie jeśli chodzi o te "profesjonalne" serwisy. Ja korzystam obecnie jedynie z ppe.pl, który ma dobra szybkość niusów o małym natężeniu głupot i z tematyką mi odpowiadającą, gd

Opublikowano

eee Poly nie powinna paść, wg jakiegoś ostatnio publikowanego badania jest najbardziej poczytnym serwisem (medium?) o grach. Może jakieś większe zmiany się szykują, z resztą przecież to i tak nikogo.

BTW ostatnio niezłe przetasowania się po serwisach robią. Mnie osobiście zasmuciła wiadomość,że Tapchan opuszcza swój statek (niezgrani to swego czasu była najciekawsze strona o gierkach, wrzucane były tylko najważniejsze newsy, ciekawych artykułów było bardzo dużo), który po przejęciu przez inwestora upodabnia się do każdej innej stronki o grach. Teraz to już tylko gamezilla (najbardziej rzetelna) i kontownia (najciekawsza) z polskiego neta mi zostaje...

wpierw PSXE wygryza konkurencje w postaci neogejo, teraz ppe niszczy portale. Cieszmy się że za forumkiem stoją duże hajsy i nigdy nie padnie :sorcerer:

Coś czuje, że przy następnym badaniu rynku PPE, GOL i ew. Poly będą trząsł polskim gejmingowym netem.
Opublikowano
  • Autor

Może to być kwestia przesytu - w "polskim" necie jest tak dużo stron o tematyce gier, o których większość z nas nie słyszała, że szok. Ostatnio trafiłem na jakieś forum o Xbox (wyłącznie) i jeśli dobrze pamiętam, to ma więcej userów niż FPE, a na fejsie śledzi ich ponad 4 tys. osób :D

taa, no wiesz, wykupienie jakiegos biednego serweraza 350zł/rok + postawienie wordpressa + forum na darmowym mybb to żaden problem :D

z tym forumkiem i sajtem, o ktorych piszesz, to pewnie zrobili tak, że strzelili profil na FB, kupili 2k lajków i drugie tyle dostali w gratisie, a na forumka zrobili synchro z FB (sa do tego aplikacje i taki zabieg tworzy 'zylion' nieaktywnych userów)... no chyba, ze tam faktycznie ktos pisze :)

//edit/ gdyby ktoś szukał, to gnyp robi teraz w gadżetomani ;)

//edit2/ wow, myślałem, ze enkidou skończył z kontownią kilka lat temu, a tu taka niespodzianka.

Opublikowano

eee Poly nie powinna paść, wg jakiegoś ostatnio publikowanego badania jest najbardziej poczytnym serwisem (medium?) o grach. Może jakieś większe zmiany się szykują, z resztą przecież to i tak nikogo.

BTW ostatnio niezłe przetasowania się po serwisach robią. Mnie osobiście zasmuciła wiadomość,że Tapchan opuszcza swój statek (niezgrani to swego czasu była najciekawsze strona o gierkach, wrzucane były tylko najważniejsze newsy, ciekawych artykułów było bardzo dużo), który po przejęciu przez inwestora upodabnia się do każdej innej stronki o grach. Teraz to już tylko gamezilla (najbardziej rzetelna) i kontownia (najciekawsza) z polskiego neta mi zostaje...

wpierw PSXE wygryza konkurencje w postaci neogejo, teraz ppe niszczy portale. Cieszmy się że za forumkiem stoją duże hajsy i nigdy nie padnie :sorcerer:

Coś czuje, że przy następnym badaniu rynku PPE, GOL i ew. Poly będą trząsł polskim gejmingowym netem.

Jakiś link do tych badań? Bom ciekaw.

Ja jeśli chodzi o polskie serwisy to korzystam z GOLa, głównie RSS + coś tam skrobnę na forum, choć coraz rzadziej to robie bo chuyowizna jest tam. PPE wiadomo, gram.pl i poly czasem wejde by obadać niusy. Ogólnie to dla mnie od dłuższego czasu najlepszym źródłem informacji i beki jest neogaf. Szkoda że selekcja jest tam ostra, ale w sumie dzięki niej to forum jest tak dobre :)

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Na neogaf jest ROCZNY okres próbny z tego co pamiętam - w tym okresie się chyba tylko obserwuje i poznaje zasady jakimi rządzi się sajt. Takie małe SF na skalę całej branży :P

Opublikowano
  • Autor

selekcji jako takiej nie ma, tylko ban na maile dla plebsu :)

btw. chyba mam te badania na mailu, jak znajdę to wam wkleję, ale z tego co kojarzę, to tam gol był na pierwszym miejscu (mogę się mylić).

Opublikowano

Może to być kwestia przesytu - w "polskim" necie jest tak dużo stron o tematyce gier, o których większość z nas nie słyszała, że szok. Ostatnio trafiłem na jakieś forum o Xbox (wyłącznie) i jeśli dobrze pamiętam, to ma więcej userów niż FPE, a na fejsie śledzi ich ponad 4 tys. osób :D

taa, no wiesz, wykupienie jakiegos biednego serweraza 350zł/rok + postawienie wordpressa + forum na darmowym mybb to żaden problem :D

z tym forumkiem i sajtem, o ktorych piszesz, to pewnie zrobili tak, że strzelili profil na FB, kupili 2k lajków i drugie tyle dostali w gratisie, a na forumka zrobili synchro z FB (sa do tego aplikacje i taki zabieg tworzy 'zylion' nieaktywnych userów)... no chyba, ze tam faktycznie ktos pisze :)

piszesz o xboxforum? jak tak to tylko się ośmieszasz

Opublikowano
  • Autor

piszesz o xboxforum? jak tak to tylko się ośmieszasz

chłopcze... nie piszę o żadnym, tylko przypuszczam jak może wygladać geneza takich sajtów. don wspomniał o jakimś sajcie, o którym wcześniej nie słyszał, ja nawet nie strzelam który to, bo tego jest pełno w polskim internecie. sajtów o samym x360 jest z 10 albo i więcej

Opublikowano

Jakiś link do tych badań? Bom ciekaw.

Z chęcią ale nie potrafię tego teraz znaleźć. W każdym razie GOL albo/i Poly mocno prowadziły w tym rankingu względem innych portali. Także nie wydaje mi się aby któreś z nich się chyliły ku upadkowi przez małą "oglądalność", może agora faktycznie ma jakieś problemy? who cares?

//edit2/ wow, myślałem, ze enkidou skończył z kontownią kilka lat temu, a tu taka niespodzianka.

Ostatni jest b. dobrej formie i szczerze polecam jak kogoś choć trochę interesuje branża z Japonii (w polskim necie nie ma drugiego takiego miejsca) :)
Opublikowano

Ja się tam zarejestrowałem na płatnym mailu i dostałem info że konto muszą mi zatwierdzić. Minęły chyba dwa lata i robią to do tej pory :)

Dziwne, zarejestrowalem konto jakies 2 miesiące temu i po tygodniu zatwierdzili :)

Co do poly to jest mi obojętn, z pl serwisów zaglądam tylko na ppe oraz onlinecenter, a dawno dawno temu to gameonly :)

Edytowane przez kubson

Opublikowano

Może teraz bardziej się strzeszczają z tym :P straciłem dane do tamtego maila więc nie sprawdzę czy coś dostałem. Z resztą nie zależy mi na tym teraz tak jak wtedy, wystarczy że sobie czytam.

Opublikowano

Ja dosyc czesto odwiedzam strone Polygamia - lubie ich dniowki, Polytydzien, co ja gram i na kanapie. Dniowki wrocily i pojawialy sie regularnie przez jakis czas po tym jak Konrad Hildebrand objal stanowisko redaktora naczelnego, jednak od niedawna znowu ich nie ma - szkoda.

Dobre sa takie podsumowania dnia w formie video - na IGN jest Daily Fix, ale na polskich, growych stronach brakuje czegos takiego. Fajnie byloby zobaczyc cos takiego na PPE - takie podsumowanie dnia, tygodnia, moze jakies gameplaye z zapowiedzi/nowosci - wszystko robione z odpowiednia dawka humoru jak w starszych numerach PSX Extreme. ;)

Edytowane przez saptis

Opublikowano

Dobre sa takie podsumowania dnia w formie video - na IGN jest Daily Fix, ale na polskich, growych stronach brakuje czegos takiego. Fajnie byloby zobaczyc cos takiego na PPE - takie podsumowanie dnia, tygodnia, moze jakies gameplaye z zapowiedzi/nowosci - wszystko robione z odpowiednia dawka humoru jak w starszych numerach PSX Extreme. ;)

zawsze coś:

http://gamezilla.komputerswiat.pl/publicystyka/2012/8/podsumowanie-lipca-co-ciekawego-wydarzylo-sie-w-ubieglym-miesiacu-wideo

Opublikowano
  • Autor

zawsze coś:

http://gamezilla.kom...-miesiacu-wideo

taka autoreklama, ale skoro jest gamezilla, to ja też sobie wkleję

(obecnie jest problem z regularnością, ale po wakacjach raczej wyjdziemy na prostą).
Opublikowano

Jest jeszcze tvgry.pl prawie co dziennie coś jest, a 3 razy w tyg podsumowanie newsów z poprzednich dni. Tyle, że trochę się ostatnio popsuli.

Opublikowano

W ogole skad ta plotka o rzekomym upadku Polygamii, moze ktos tylko scieme puscil ?

Opublikowano
  • Autor

W ogole skad ta plotka o rzekomym upadku Polygamii, moze ktos tylko scieme puscil ?

założyłem, temat zeby zapytać, czy coś wiecie, bo w rozmowie z 'kolegami z innego serwisu' wyszło takie info. Bardzo mało prawdopodobne, ale z drugiej strony... cholera wie :)

Opublikowano

Przydałoby się jakieś bardziej wiarygodne potwierdzenie. Zwłaszcza że jako jeden z powodów zamknięcia wymieniasz zmianę naczelnego, co nie ma najmniejszego sensu ;) Słyszałem wyłącznie o cięciach, co mieli zamknąć, to już raczej zamknęli.

Opublikowano
  • Autor

podkreślam, ze tylko pytałem, czy coś wiecie :) Nie miałem na celu wprowadzania ludzi w błąd czy prowadzenia czarnego PR - w sumie nawet ciekawa dyskusja z tego wyszła.

osobiście wątpię w takie info, bo jakby nie patrzeć, poly (mimo swoich wad) ma wielu czytelników, bardzo dobrą reklamę i istnieje w świadomości polskich graczy.

Opublikowano

Cięcia w Agorze były i Gamecorner poleciał, ale to można było przewidzieć, jak Polygamia zaczęła pisać coraz więcej o PCtowych grach, a newsy na GC pojawiały się coraz rzadziej. Już od dawna nie widziałem sensu utrzymywania dwóch game sajtów na gazecie.pl

Myślę, że Polygamia ma się dobrze i podśmiewają się z takich plotek. Upadać będą raczej prasowe tytuły niż portale w sieci.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No i co ? Nie zamkneli jeszcze Polygamii, dla mnie to byla jakas plota, ktos pewnie sobie zazartowal w zwiazku z plotka o upadku Neo Plus i tak to wyszlo.

Opublikowano

Dla mnie od samego początku coś było nie tak. To w sumie renomowany portal, z dużą bazą użytkowników i chyba największa konkurencja dla PPE. Czemu miałby nagle upaść. Z NeoGo jest chyba trochę inna sytuacja.