kaz1115 474 Opublikowano 26 sierpnia 2015 Opublikowano 26 sierpnia 2015 Tak, jestem już chyba w 3-cim rozdziale. Masz grę podzieloną na rozdziały, a każdy rozdział to inne uczucie np. lęk, niepewność itp. Po każdym rozdziale jest rozmowa z psychiatrą,który zadaje ci różne pytania np. Czego się bardziej boisz ? co widzisz na obrazku ? itp. Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 26 sierpnia 2015 Opublikowano 26 sierpnia 2015 Dla takiej gry kupuje się konsolę. Until Dawn jest lepsze niż przypuszczasz!Mamy tutaj absolutnie wszytko - psychopatę w masce, nastolatków wychowanych na MTV głodnych imprez i seksu, domek w górach i przepiękne śnieżne widoki!, prześliczną grafikę w statycznym środowisku 3D - istny hołd dla takich gier jak Resident Evil! Do tego rewelacyjna interakcja z otoczeniem, oglądanie przedmiotów z każdej strony jak w The Order, włączenie latarki w swojej komórce, masa wyborów moralnych (obudzić pijanego Josha, czy zawołać innych znajomych), akcje QTE, które chyba mają na celu co jakiś czas sprawdzić, czy nie zasnęliśmy przed konsolą. Dodajcie jeszcze świetne portrety psychologiczne bohaterów: "Ashley - kujon, ciekawska, szczera, leci na Chrisa" "Mike - inteligentny, porywczy, przekonywujący, były facet Emily" efekt motyla i momenty grozy ! Jak pisali na SpiderWeb "Interaktywny horror od Supermassive to druga po Bloodborne produkcja, dla której warto rozważyć zakup PS4" Co bardzo ważne, gra na wyłączność dla PlayStation 4 broni się przed zarzutami „na pięć godzin” oraz „na jeden raz”. Ba - ja nie wiem, czy w ogóle dam radę ją skończyć ! Omijać łukiem szerszym niż The Order ! 3 Cytuj
Whisker 1 454 Opublikowano 26 sierpnia 2015 Opublikowano 26 sierpnia 2015 (edytowane) patrząc po reckach gierkach niezła, może w weekend uda mi się ją ograć Edytowane 26 sierpnia 2015 przez Wesker Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 26 sierpnia 2015 Opublikowano 26 sierpnia 2015 Easye - to w końcu gra jest dobra czy nie patrząc na Twój spoiler? Cytuj
bartiz 1 619 Opublikowano 26 sierpnia 2015 Opublikowano 26 sierpnia 2015 Fanek, ogarnij dałna xD Cytuj
smallv86 863 Opublikowano 26 sierpnia 2015 Opublikowano 26 sierpnia 2015 To niech easy ogarnie dalna bo napisac: "jesli lubicie glupkowate horrory klasy D z poprzedniego wieku w stylu Heavy Rain to nie kupujcie tej gry bo to glupkowaty horror z poprzedniego wieku w stylu HR" to trzeba miec takie wodoglowie ze sie ma osobny licznik dla oczyszczalni sciekow. Cytuj
KOŁD 1 101 Opublikowano 26 sierpnia 2015 Opublikowano 26 sierpnia 2015 Crap jak chvj oby platyna była łatwa jak w Orderze to sie jakos sprzeda Cytuj
kazuyoshi 231 Opublikowano 26 sierpnia 2015 Opublikowano 26 sierpnia 2015 (edytowane) Karwasz, czekam na jesień żeby to ograć. Teraz, gdy za oknem (pipi)i..ąca w oczy, sztucznie pożółkła od upałów zieleń, to niema co podchodzić do takich gier. ps: miłośnik HR i horrorów klasy F Edytowane 26 sierpnia 2015 przez kazuyoshi Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 27 sierpnia 2015 Opublikowano 27 sierpnia 2015 (edytowane) W HR chociaz fabula trzymala przy ekranie, tutaj mam wrazenie, ze gra spodoba sie co najwyzej 14to latkom i smallvanowi. Jeszcze te cechy charakteru (dow(nene)nosc, odwaga, romantyzm) i statusy w zwiazku xD. Horror z tego zaden, polowa gry wywoluje usmiech politowania, 2 polowa przenosi nas klimat marnej podroby pily, no ja poki co nie dam rady tego skonczyc. Demo PT wywolalo u mnie znacznie wiecej emocji niz ten szpil. Jedyne co mi sie podoba to motyw psychiatry. Jezeli chcecie sprawdzic, poczekajcie na uzywki, pozyczcie od kumpla, bo tego typu gra, z taka fabula i postaciami powinna byc wydawana w odcinkach po 2 dychy. Przy nadchodzacych grach zdecydowanie nie polecam! Edytowane 27 sierpnia 2015 przez easye Cytuj
smallv86 863 Opublikowano 27 sierpnia 2015 Opublikowano 27 sierpnia 2015 Aha bo ta gra niby miala straszyc, niezly joke easy Wlasnie widac ,ze sie bardzo nastawiles na gry typu SH czy wlasnie demo P.T. A przeciez ta gra to ma byc czysty funn w podejmowaniu decyzji ktory z tych debilnych nastolatkow ma umrzec i w jakich okolicznosciach, zabawa w rezysera itd. Widze ze dalej nie kumasz oczywistych zalozen tej gry. Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 27 sierpnia 2015 Opublikowano 27 sierpnia 2015 Aaaa no to sorry, widocznie pomyliłem z inną grą reklamowana jako horror. 1 Cytuj
balon 5 371 Opublikowano 27 sierpnia 2015 Opublikowano 27 sierpnia 2015 Lipa, liczyłem na kolejnego Wiedźmina a dostałem interaktywny film, w konwencji horrorów made in USA. Kłamcy! 1 Cytuj
ASX 14 716 Opublikowano 27 sierpnia 2015 Opublikowano 27 sierpnia 2015 Liczylem na dobra gre, dostalem interaktywny film Cytuj
Pupcio 18 645 Opublikowano 27 sierpnia 2015 Opublikowano 27 sierpnia 2015 Liczyłem na dobry interaktywny film, dostałem góvno. 2 Cytuj
Hendrix 2 731 Opublikowano 27 sierpnia 2015 Opublikowano 27 sierpnia 2015 Ani przez moment nie reklamowano tej gry jako "poważny" horror. Od pierwszych materiałów zamysł developerów był jasny i naprawdę nie wiem jak można się naciąć przy zakupie.Nie lubisz takiej interaktywnej rozgrywki - nie kupujNie lubisz niepoważnego traktowania medium horroru - nie kupujPrzeszkadza Ci cała konwencja (i zabawa nią) - nie kupuj.Generalnie SM było absolutnie przejrzyste przy marketingu. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 27 sierpnia 2015 Opublikowano 27 sierpnia 2015 Until Dawn to od pierwszej zapowiedzi gra w konwencji Heavy Rain/Beyond Two Souls bedaca glupkowatym horrorem z nastolatkami jakich w kinach ostatnio pelno. Tutaj nie mozna bylo sie spodziewac czegos innego. Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 27 sierpnia 2015 Opublikowano 27 sierpnia 2015 (edytowane) Dobrze juz dobrze! Skoro od poczatku tworcy mowia ze gra jest glupkowatym horrorem, z drobnymi elementami iterakcji, slabym scenariuszem i aktorami, to rzeczywiscie nie potrzebnie przed nia Figusa ostrzegam. xD Za 2,5 paki zatem mozna smialo brac! Edytowane 27 sierpnia 2015 przez easye 1 Cytuj
Figuś 21 251 Opublikowano 27 sierpnia 2015 Opublikowano 27 sierpnia 2015 Dobrze juz dobrze! Skoro od poczatku tworcy mowia ze gra jest glupkowatym horrorem, z drobnymi elementami iterakcji, slabym scenariuszem i aktorami, to rzeczywiscie nie potrzebnie przed nia Figusa ostrzegam. xD Za 2,5 paki zatem mozna smialo brac! Przed niczym mnie nie musisz ostrzegać, odkąd pokazali tą grę nie oglądałem żadnych materiałów z niej bo mnie nie interesowała ta pozycja. Ale widzę piecze coś, bo mnie zapamiętałeś. XD Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 27 sierpnia 2015 Opublikowano 27 sierpnia 2015 (edytowane) Mozliwe, ze pomylilem Cie z innym Figusiem, ktory plakal, ze go Sony z The Order oszukalo, gdy pare dni przed premiera wszyscy w temacie pisali swoje wrazenia z gry, wiec ? - moze choc raz bys podziekowal ! Edytowane 27 sierpnia 2015 przez easye Cytuj
Figuś 21 251 Opublikowano 27 sierpnia 2015 Opublikowano 27 sierpnia 2015 (edytowane) Mozliwe, ze pomylilem Cie z innym Figusiem, ktory plakal, ze go Sony z The Order oszukalo, gdy pare dni przed premiera wszyscy w temacie pisali swoje wrazenia z gry, wiec ? - moze choc raz bys podziekowal ! No dzięki , że twój post pojawił się raptem dzień przed moim negatywnym na temat Ordera, a w dniu w którym już miałem swoją kopię. Pozdro 600 E. Srryy za offtop Edytowane 27 sierpnia 2015 przez Figuś 1 Cytuj
Nemesis 1 271 Opublikowano 27 sierpnia 2015 Opublikowano 27 sierpnia 2015 To czemu Until Dawn zebrało w miarę dobre oceny? Cytuj
easye 3 390 Opublikowano 27 sierpnia 2015 Opublikowano 27 sierpnia 2015 Tez sie zastanawiam, ale dzisiaj moze sie jednak zmusze do tej 2 czesci gry - kto wie, moze ostatnie 4h (przy okazji szczerze watpie by przejscie zajmowalo 10h) calkowicie zmieniaja jej obraz ! Cytuj
Nemesis 1 271 Opublikowano 27 sierpnia 2015 Opublikowano 27 sierpnia 2015 No w końcu noty ma bardzo porównywalne z Beyond: Dwie Dusze, więc coś musi w tej gierce być. Chyba że za dzieciaka nie przepadałeś za Teksańską Masakrą czy Jasonem. Cytuj
kaz1115 474 Opublikowano 27 sierpnia 2015 Opublikowano 27 sierpnia 2015 Właśnie skończyłem grę. Gra jest płytka jak kałuża i niewarta swojej ceny. Cytuj
Lipa 521 Opublikowano 27 sierpnia 2015 Opublikowano 27 sierpnia 2015 Ja za to uwielbiam tak płytkie horrory i tak płytkie gry jak ta. Także jak ktoś ma na odsprzedaż, to pisać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi