Skocz do zawartości

Until Dawn

YETI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy tylko mnie wkurza w tej grze jeden patent jaki twórcy nam zaserwowali - chodzi mi o "trzymanie sztywno" pada w ręku. No (pipi) mać praktycznie za każdym razem mi to nie wychodziło, a dam sobie ręce uciąć, że nie ruszyłem ani trochę kontrolerem. 

Daję radę ;)

Mnie bardziej irytuje QTE - nie zdążę mrugnąć okiem, w HR również tego nie lubiłam  :pawel:

A ja właśnie jestem zdania, że jest jakoś łatwiej z QTE w Until Dawn niż w HR. Z drugiej strony ile osób, tyle opinii :)

Opublikowano

Czy tylko mnie wkurza w tej grze jeden patent jaki twórcy nam zaserwowali - chodzi mi o "trzymanie sztywno" pada w ręku. No (pipi) mać praktycznie za każdym razem mi to nie wychodziło, a dam sobie ręce uciąć, że nie ruszyłem ani trochę kontrolerem. 

Daję radę ;)

Mnie bardziej irytuje QTE - nie zdążę mrugnąć okiem, w HR również tego nie lubiłam  :pawel:

A ja właśnie jestem zdania, że jest jakoś łatwiej z QTE w Until Dawn niż w HR. Z drugiej strony ile osób, tyle opinii :)

:)

Dobry patent: najlepiej nie oddychać i pad ani drgnie ;)

Opublikowano

Jak pojawiała się informacja to bałem się odkładać go gdziekolwiek i po prostu wstrzymywałem oddech xD Metoda działała nawet dobrze, przy samym końcu gry tylko zawaliłem i -1 ;)

Opublikowano (edytowane)

Ja miałem taką sytuacje przy samym końcu gry, odłożyłem pada na wyro żeby się nie ruszyć aż tu nagle zaliłyczło mi poruszenie pada ,trochę się ździwiłem i przez to zaciukało mi jedna laskę na sam koniec, trochę się wkur... (ale potem się śmiałem że albo jakiś MOLL się poruszył ,czy jakieś roztocza i pad zadrżał :D

Edytowane przez DreicoPL
Opublikowano (edytowane)

HR nie ukończyłem, znudził mnie mniej-więcej w połowie {gdzieś tam w pomieszczeniach co trzeba było się przeciskać i para leciała o ile dobrze pamiętam...}.

Jest szansa, że UD mi się spodoba? Lubię bardzo oglądać filmy właśnie w takich klimatach jak UD.

Trudno to przejść? Bo może żonce bym dał pograć ; ) ale musi być łatwe sterowanie i brak presji czasu podczas dokonywania wyborów... chociaż ostatnio Walking Dead Ep2chapetr1 przeszła :P (mój wielki sukces, bo wcześniej nic poza grami 2D nie ruszała). 

Edytowane przez michu86-
Opublikowano

HR nie ukończyłem, znudził mnie mniej-więcej w połowie {gdzieś tam w pomieszczeniach co trzeba było się przeciskać i para leciała o ile dobrze pamiętam...}.

Jest szansa, że UD mi się spodoba? Lubię bardzo oglądać filmy właśnie w takich klimatach jak UD.

Trudno to przejść? Bo może żonce bym dał pograć ; ) ale musi być łatwe sterowanie i brak presji czasu podczas dokonywania wyborów... chociaż ostatnio Walking Dead Ep2chapetr1 przeszła :P (mój wielki sukces, bo wcześniej nic poza grami 2D nie ruszała). 

W mojej ocenie "historii" to bardzo minimalnie wskazałbym przewagę UD nad HR.

Co do presji czasu to jest od groma takich sytuacji w UD. Trzeba być naprawdę uważny na wyskakujące na ekranie sekwencje przycisków.

Ja dziś w końcu (chyba) dobiję platynę w UD i z radością pozbędę się gry :) (@Koleś88 - leci priv :) )

Opublikowano

Sterowanie do łatwych nie należy, czas w podejmowaniu decyzji, co ma wpływ na dalsze losy bohaterów, refleks, spostrzegawczość... jedna gapa i masz trupa. Ot, życie ludzi w Twoich rękach - dosłownie ;)

Ta gra to wyzwanie i szczerze ją polecam, dla żony również.

Trzeba być twardym, nie miękkim  :diablo: 

Opublikowano

Średniak straszny z tego UD.

Heavy Rain pod tym względem był dużo bardziej rozbudowany.

Poza tym do 'horroru' mi w ogóle nie pasuje gameplay rodzaju 'press gałka forward to awesome'.

5/10.

Opublikowano

Wlasnie to cos ogrywam i mam momenty gdzie bawie sie swietnie ale sa tez takie gdzie zmuszam sie do dalszej gry. Na plus klimat taniego slashera - na minus pseudo grywalnosc. Dobrze, ze ostatni kontakt z czyms podobnym mialem na ps2 przy okazji Fahrenheit'a bo bym nie dal rady. Typowa gra, zeby pograc i wy(pipi)ac/puscic dalej. 

Opublikowano (edytowane)

Udało się skończyć, w weekend może platynę wbiję. Przyznam szczerze, że z początku się ładnie dygałem, bo ogólnie za horrorami nie przepadam i oglądałem może z trzy-cztery filmy tego typu, więc za bardzo do takich klimatów przyzwyczajony nie jestem. I no właśnie, dygałem się tylko z początku, bo później klimat gdzieś uleciał, a dokładniej w

momencie gdy Josh przyznał się, że ten seryjny morderca to tylko kawał. Motywu z tym psychopatą bałem się no nie wiem czemu, może dlatego,że nie wiadomo było czego się spodziewać? Może przez tą maskę, przez to, że na mnie poluje i próbuje nastraszyć? Później to wendigo mnie atakowało, ale w sumie już było wiadome, że jak już zaatakuje to czas się spowolni, ja strzelę i ucieknę, więc szału to raczej nie robiło.

Ogólnie to gierka raczej straszny średniak, czasem można poczuć żenadę, bo gra momentami próbuje nastraszyć z częstotliwością dziesięciu razy na minutę co raczej ani fajne, ani straszne nie było. 6-/10, zagrać i sprzedać.

Edytowane przez Yakubu
Opublikowano

mi się tam podobało. Dokłądnie tego oczekiwałem więc nie czułem żenady grając w ten twór. Gra tak naprawdę powinna być od początku sprzedawana za jakieś 130-150 zł i wtedy miało by to rację bytu. Dziwię się że podobno tak dobrze się sprzedała.

Ps. Też wam nie wskakują niektóre trofea?

Opublikowano (edytowane)

Wszystkie trofki wskoczyły bez problemu, niektóre wpadają pod koniec rozdziału, motyw z reka i coś jeszcze

Gra sprzedała sie chyba w ok 1mln kopii, na dobry moment trafili jak nie było w co grać

Jakim zmień tego prosiaka pls, na bardziej statyczny :P

Edytowane przez Fanek