Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, nigdy na to nie zwracałem uwagi, ale sprawdziłem na konsoli i mam ustawiony nat 3. Dzięki czemu nie mogę grać(albo grać z problemami) w większość multi np. w Max Payne :)

Poczytałem trochę w internecie i ustawiłem w routerze, otworzyłem porty które kazano(TCP 80,443,5223 i UDP 3478,3479,3658). http://desmond.imageshack.us/Himg841/scaled.php?server=841&filename=natproblem.png&res=landing

UPnP mam aktywne. http://desmond.imageshack.us/Himg802/scaled.php?server=802&filename=natproblem2.png&res=landing

Jednak to nic nie dało. Co mogę jeszcze zrobić, żeby mieć nat 2 i cieszyć się graniem w sieci? A router to d-link DI-524.

• Odpowiedzi 15
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

kto jest dostawca internetu?

router resetowałeś? (na twardo odłączanie od prądu na ok 30 sec)

za każdym razem test pokazuję NAT 3?

PS3 zawsze łapie dobre IP?

Edytowane przez typfon
Opublikowano (edytowane)

nie znam dostawcy ale masz sam router? więc z czymś go łaczysz, jakiś modem? coś w tym stylu?

a sprawdzałeś przekierowanie portu (czy Twój router wogóle reaguję na UPnP lub też przekierowanie ręczne)

Edytowane przez typfon
Opublikowano

Pewnie masz jakąś sieć osiedlową?

Ja musiałem wykupić zewnętrzne IP (10zł drożej do abonamentu), inaczej się nie dało

Ja zawsze miałem w sieci osiedlowej na dzielonym IP i jakoś mi zawsze chodziło gdy się powłączało te wszystkie UPnP, DHCP itp

Opublikowano (edytowane)

Pewnie masz jakąś sieć osiedlową?

Ja musiałem wykupić zewnętrzne IP (10zł drożej do abonamentu), inaczej się nie dało

Ja wiem czy osiedlową? mni telecom :)

Co do tej strony gdzie mogę sprawdzić porty:

Error: I could not see your service on jakieś ip on port (80)

Reason: Connection refused

Dziwne to ip bo jak wpisuję w konsoli ipconfig to jest inne(ale ja się nie znam).

Tego też nie rozumiem : tylko zmień reguły dla forwardu portów na pc na którym będziesz testował :D

Edytowane przez Igor67
  • 1 rok później...
Opublikowano

Panowie odkpię temat, bo mam podobny problem - Uncharted 2 co chwilę mi się rozłącza, po kilkunastu próbach udało mi się zagrać1 (!) kooperację, reszta wywalała po minucie, dwóch. Rozumiem, że muszę mieć stałe ip. Jestem klientem Multimedia Polska i defaultowo jest dynamiczne. Wykupiłem stałe, ale nie umiem tego ustawić... głupia sprawa, bo nie wiem jaki DNS wpisać w karcie sieciowej. Skąd mam ten DNS wziąć? Zapytać dostawcy czy może jest jakiś oficjalny DNS sieci multimedia?