Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 19 sierpnia 2012 Opublikowano 19 sierpnia 2012 Panowie, pomocy. Wkrecilem sie nieziemsko, jaralem jak za dzieciaka, wersja spolszczona, wersja PAL. Pogrywalem na PSP, niestety gra zawiesza sie w momencie gdy na CD2 jestesmy w ancient city i dziadek Reda XIII wsadza klucz, wchodzi sie za wodospad i... Koniec. Muzyka idzie normalnie, niestety gra za chiny ludowe dalej nie idzie. Z tego co wyczytalem w necie problem powszechny z ISO w wersji PAL, podobno w wersji NTSC wszystko ok. Jak teraz zrobic zeby save z PAL poszedl w wersji NTSC? Spolszczenie dziala niestety tylko w wersji PAL wiec wpadlem na pomysl przejsc na wersji NTSC kolizyjny moment i znowu przeskoczyc na wersje PAL tylko jak przekonwertowac taki save? o_O Moglby ktos pomoc? Cytuj
Masorz 13 216 Opublikowano 19 sierpnia 2012 Opublikowano 19 sierpnia 2012 Sejw z PAL nie zadziała z NTSC. Graj od początku najlepiej. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 19 sierpnia 2012 Autor Opublikowano 19 sierpnia 2012 Do tej pory nabilem do 70 lvl postacie i ponad 40 h na liczniku wiec moze jednak poczekam na wypowiedz jakiegos speca a nie amatora. ;> Cytuj
Sig 396 Opublikowano 19 sierpnia 2012 Opublikowano 19 sierpnia 2012 ja bym popróbował z popsloaderami może na którymś zaskoczy Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 19 sierpnia 2012 Autor Opublikowano 19 sierpnia 2012 W cholere tego jest. Masa sprawdzania, nikt o tym w necie na forach nie pisal wiec nie wiem czy to dobry trop. Cytuj
Gość _Milan_ Opublikowano 19 sierpnia 2012 Opublikowano 19 sierpnia 2012 (edytowane) a nie lepiej sprobowac przerobic/przekopiowac save'a na pc, i przejsc ten moment na emulatorze? poszedłbym w tą stronę, z tego co sie orientowałem kiedys ( podobny problem) to ciezka sprawa przerobic cos z pal na ntsc i odwrotnie. sadze ze berion Ci by pomógł, poszukaj na jego forum tez. cdrinfo Edytowane 19 sierpnia 2012 przez _Milan_ Cytuj
Dud.ek 2 058 Opublikowano 19 sierpnia 2012 Opublikowano 19 sierpnia 2012 ja miałem to samo w tym samym momencie i sie poddałem. dooglądałem reszte na youtube Cytuj
Dahaka 1 878 Opublikowano 19 sierpnia 2012 Opublikowano 19 sierpnia 2012 (edytowane) Spróbuj sposób Milana. Miałem kiedyś identyczny problem z xenogears i właśnie tak go rozwiązałem. Z tym, że nie wiem czy da się zrobić taki myk na nieprzerobionej konsoli Edytowane 19 sierpnia 2012 przez Dahaka Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 19 sierpnia 2012 Autor Opublikowano 19 sierpnia 2012 (edytowane) a nie lepiej sprobowac przerobic/przekopiowac save'a na pc, i przejsc ten moment na emulatorze? poszedłbym w tą stronę, z tego co sie orientowałem kiedys ( podobny problem) to ciezka sprawa przerobic cos z pal na ntsc i odwrotnie. sadze ze berion Ci by pomógł, poszukaj na jego forum tez. cdrinfo Kupie ci chyba akordeon dobrej klasy jesli twoj sposob da rade. ;> EDYTA: nie dziala, wiesza sie w tym samym miejscu. Jutro wezme inne ISO PAL, spatch.u.je na PL i odpale na psp. Moze to wina wstawki. Edytowane 19 sierpnia 2012 przez 2razyjot Cytuj
LOKI7777 17 Opublikowano 21 sierpnia 2012 Opublikowano 21 sierpnia 2012 A moze nie pat(pipi)? Zobacz czy wtedy na emu i psp przejdziesz ten moment? Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 21 sierpnia 2012 Autor Opublikowano 21 sierpnia 2012 Dam jako nowy post dla potomnych, po angielsku ale idzie ogarnac. Kto gra w wersje PAL zapewne spotka sie z problemem. W koncu sie udalo, choc nie bylo latwo bo mialem jakis dziwny popsloader, ktory gryzl sie z cwcheatem, bylo troche zabawy i nerwow. ;> I've passed through the forgotten city crash ! it's quite easy...If you are playing on ePSXe 1.7.0 you need to do exacly what i say 1. Download ePSXe 1.6.0 (copy all plugins and bios from 1.7.0 folder) 2. Playing 1.7.0 Save state 1 just before entering the waterfall 3. Copy Save states from ePSXe 1.7.0 folder to 1.6.0 4. Enter waterwall useing ePSXe 1.6.0 and do the following: A. Now enter the room and wait for the black screen and run forward. When Bugenhagen gets to the part where he says "Look! Look at the image projected on the screen of the water!" press the circle button to continue and your screen will flash with the characters standing. Press ESC before it fades completely, and change your disc to the 3rd disc. B. It will fade back in to the characters who aren't doing anything. Press ESC again and this time, load the 2nd disc. A FMV will play. C. After the FMV, the screen will turn black and you will have to go through a bunch of text... you will hear error messages now and then but don't worry about it. As soon as cloud starts talking about Sephiroth, hit ESC and save state to slot 2. Continue and You will hear one last error message when there is no more text. Run downwards and wait for the screen to flash With Bugenhagen standing. Press ESC, and load the 3rdDisc. D.When you're back outside, press ESC again and load disc 2. (this guide is not mine it's on page 3) 5. Now Save state ! 6. Copy save states from 1.6.0 to 1.7.0 7. Enjoy (you can delete whole 1.6.0 folder) 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi