FARMEROS 2 080 Opublikowano 10 września 2014 Opublikowano 10 września 2014 jestem re pre zen tantem stylaaa Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 10 września 2014 Opublikowano 10 września 2014 KASTA zawsze w moim sercu. waldemar mnie wychował. dosłownie i w przenośni bo mój stary też waldemar . 1 Cytuj
Gość Opublikowano 10 września 2014 Opublikowano 10 września 2014 Teka jak ty pieknie opowiadasz o zyciu. Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 10 września 2014 Opublikowano 10 września 2014 dziękuje. i pamiętajcie moi drodzy: należy się zmieniać by jakim jest się pozostać Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 11 września 2014 Opublikowano 11 września 2014 (edytowane) Co myślicie? Ten bekowy kawałek pojawił się na fejsbuczku, na profilu "Polaki Biedaki Cebulaki". Niby oglądam dla beki, ale... cholera, wpadło mi to w ucho. Muza zaje.bista, przypomina mi lata '90te. Codziennie znajdę chwilę , by sobie to puścić Koleś taki cwaniaczek, ale dobrą muzę robi. I co mnie zdziwiło to nie podpisuje kawałki jakoś zje.banie typu BGŻ 18L +CO 2OH, tylko po prostu tytuł filmiku, to tytuł utworu:) Edytowane 11 września 2014 przez grzybiarz 1 Cytuj
Bjały 2 964 Opublikowano 11 września 2014 Opublikowano 11 września 2014 (edytowane) @grzybiarz Mi się tez podoba, mam w chu.ju czy to dresiarska psychodela czy co innego, spoko nuta . Edytowane 11 września 2014 przez Bjały Cytuj
teddy 6 900 Opublikowano 23 września 2014 Opublikowano 23 września 2014 Prawilny przekaz zawsze na propsie 1 Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 23 września 2014 Opublikowano 23 września 2014 (edytowane) Ja nie wiem, po co takie chuderlaki zdejmują koszulkę by pokazać "mięśnie". Może ten z lewej będzie za jakiś czas poje.banym drechem, ale ten z prawej ma jeszcze szanse zostać normalnym konsolowcem. W ogóle to śmieszne, co oni tam mówią o sprzedaniu? Chyba to było coś w stylu "psze pani, a grzegorz nie ma odrobionych lekcji". Edytowane 23 września 2014 przez grzybiarz Cytuj
teddy 6 900 Opublikowano 23 września 2014 Opublikowano 23 września 2014 Matka pewnie pranie wstawiła i nie mieli co założyć Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 23 września 2014 Opublikowano 23 września 2014 (edytowane) Kiedy w końcu wyjdzie ta słynna płyta Bonusa BGC? Jestem ciekaw co tam słychać na Łazarskim. Edytowane 23 września 2014 przez Czappi Cytuj
kidnappa 269 Opublikowano 23 września 2014 Opublikowano 23 września 2014 On już chyba nie nagrywa niestety. Teraz zajmuje się tylko MMA Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 23 września 2014 Opublikowano 23 września 2014 Bonus idzie przecież w ślady Hermaszewskiego Cytuj
Czoperrr 5 240 Opublikowano 23 września 2014 Opublikowano 23 września 2014 "Lecimy tutaj!" Bonus nie rzuca słów na wiatr. Cytuj
_lukas_ 1 685 Opublikowano 21 października 2014 Opublikowano 21 października 2014 Na miniaturce wygląda jak ju ju ju jurek owsiak Cytuj
schabek 5 346 Opublikowano 21 października 2014 Opublikowano 21 października 2014 mi bardziej przypomina roziego na chwile przed transformacja w clooneya. Cytuj
_lukas_ 1 685 Opublikowano 21 października 2014 Opublikowano 21 października 2014 na roziego za chudy Cytuj
ofsajd 1 116 Opublikowano 3 grudnia 2014 Opublikowano 3 grudnia 2014 beka z rycha, obraził się na cgm za recenzje płyty i poleciał poskarżyć się do yt żeby zablokowali ich kanał To już ponad tydzień, jak oficjalny kanał CGM.pl na YouTube jest zablokowany. Najwyższa pora odpowiedzieć na wszystkie Wasze pytania. Hurtem. Tym bardziej, że sprawca całego zamieszania miał czas, by ochłonąć i pójść po rozum do głowy, na co liczyliśmy. Nie poszedł. Nasz kanał na YT zablokował Peja. Jako właściciel tzw. "kanału premium" zgłosił naruszenie prawa autorskiego. Zgłoszenia są oczywiście fałszywe, ale administracja YT działa tu z automatu. Najpierw blokuje, a potem weryfikuje zgłoszenie. Przed nami upierdliwa papierologia. Co zabawne, to nie Ryszard ma udowodnić rzekome złamanie prawa, a CGM.pl swoją niewinność i absurdalność zgłoszenia. Dlaczego absurdalność? Otóż Peja zgłosił naruszenie prawa autorskiego (!!!) do wywiadów, których sam nam udzielił (!!!). Żeby było zabawniej, to materiały te sam promował na swoich profilach społecznościowych. Chyba nikomu nie trzeba przypominać, że prawo autorskie do wywiadu przysługuje jego twórcom, czyli w tym przypadku serwisowi CGM.pl. Próbowaliśmy wyjaśnić sytuację i kontaktowaliśmy się telefonicznie z Ryszardem. Usłyszeliśmy, że skoro CGM.pl może pisać na jego temat co chce, to on może blokować nam co chce. Zwłaszcza materiały ze swoim udziałem. Chcieliśmy załatwić sprawę po ludzku i po prostu wykasować wszystkie materiały z Peją, ale usłyszeliśmy, że go to nie interesuje i żebyśmy zgłaszali roszczenia do YouTube. Kilka minut po takiej rozmowie dostaliśmy od Rycha SMS-a: "W(pipi)ieni, co? ;)". Nie, nie w(pipi)ieni. Zażenowani raczej. Postanowiliśmy dać zainteresowanemu kilka dni na ogarnięcie się i w ogóle nie wchodzić w tę dziecinadę. Jednak srogo pomyliliśmy się w ocenie sytuacji i osoby. To żaden dow(nene), to zwykły nadąsany foch. Nie pozostało nam nic innego, jak przejście przez skomplikowaną procedurę stosowaną bez żadnych wyjątków w takich sytuacjach przez administrację YouTube. Teraz czekamy na jej wynik. I pewnie trochę poczekamy. Czekają też wszystkie materiały, które normalnie produkujemy. Czekają też artyści, którzy gościli i goszczą przed naszą kamerą. Co z tego, że ktoś przyjechał z drugiego końca Polski, żeby pogadać z Rawiczem i pochwalić się tym, nad czym pracował przez ostatnich kilka miesięcy. Rychu się obraził i wywiadu nie będzie. Przynajmniej przez najbliższych kilka dni. Co zrobić skoro są artyści, którzy zachowują się jak dzieciaki w piaskownicy. Peja przeczytał w CGM.pl teksty i recenzję, która mu się nie spodobała i - jak przystało na zdystansowanego do siebie artystę i dojrzałego mężczyznę - strzelił focha i postanowił dokuczyć wszystkim. To, że świadomie skłamał zgłaszając naruszenia praw autorskich i nie wyraził żadnej chęci do cichego i eleganckiego rozwiązania sprawy nie ma tu już żadnego znaczenia. Pewnie dla niego ważne jest, że dokuczył. Jest powód do zacieszki. Brawo. Pewnie duma go rozpiera. Szkoda, że poza nami (a nam raczej ciężko dokuczyć) dokuczył przede wszystkim Wam, o swoich kolegach i koleżankach po fachu nie wspominając. Czekając na reakcję YouTube rozważamy też powrót do własnego playera. Skoro jeden właściciel kanału premium wpadł na pomysł umyślnego blokowania legalnie działającego kanału na YT, to nie mamy gwarancji, że zaraz nie zrobi tego ktoś inny. Albo ktoś jeszcze inny jeszcze komuś innemu. Puszka Pandory. Rozczarowuje tylko postawa administracji YT, która pewnie nie wpadła na to, że tzw. partner generujący przyzwoity ruch z odtworzeń i reklam może okazać się sfochowanym nastolatkiem, który nadużywa swoich praw jako partner serwisu. Jak postępowanie Peji ma się do treści, które wkłada w swoje szesnastki? Chyba sami wiecie, jak to ocenić. My zaś nie zmienimy naszej polityki. Nasi autorzy podpisując się pod tekstem imieniem i nazwiskiem wciąż mogą liczyć na pełną autonomię w wyrażaniu swoich poglądów. Nawet jeśli krytykują płytę, nad którą mieliśmy patronat lub płytę, której wydawca czy dystrybutor wykupił u nas reklamę (jak w przypadku ostatniej pozycji Peji). Bo dopóki krytyka jest konstruktywna i szczera, to ingerować w tekst nie będziemy. Nawet jeśli dystrybutor naciska na nas, byśmy wprowadzili korekty do tekstu. Bo to dla nas jest najzwyczajniej w świecie nie na miejscu. I tyle. Redakcja CGM.pl Piotr Tarasewicz Wojciech Ekonomiuk Artur Rawicz Maciek Kancerek Karol Stefańczyk 1 Cytuj
xtomashx 162 Opublikowano 3 grudnia 2014 Opublikowano 3 grudnia 2014 Od zawsze twierdziłem że to frajer i dzieciak który zyskał popularność od której mu się w (pipi)e przewróciło. 1 Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 4 grudnia 2014 Opublikowano 4 grudnia 2014 To jest ciężki przypadek debila. Cytuj
kotlet_schabowy 2 734 Opublikowano 5 grudnia 2014 Opublikowano 5 grudnia 2014 No niestety, wielkie mniemanie o sobie jako o nestorze rap gry, połączone z brakiem jakiegokolwiek dystansu i co by nie mówić, z jakimiś kompleksami. Smutne, tym bardziej, że lubię jego twórczość (no tak z pominięciem dwóch ostatnich płyt). Cytuj
Gość Opublikowano 6 grudnia 2014 Opublikowano 6 grudnia 2014 Taki kanabis i żerom polskiego rapu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi