Gość Orzeszek87 Opublikowano 24 sierpnia 2012 Opublikowano 24 sierpnia 2012 Witam, za kilka tygodni premiera a tu cisza, planuje zakup tego zestawu z gitarą, ceny oscylują w cenach 699-799zł mam pytanie czy ta gitara sie do czegoś nadaje? czy lepiej kupić odzielnie gre z kablem i jakąs gitarkę, chodzi mi o najbardziej o to czy przypadkiem gitara nie jest dostępna taniej niz bym kupil w zestawie z grą. jestem totalnym noobem w kwestii gitar (prawdziwych) guitar hero wymasturbowałem 3 gitary i sie przeżarło, a Wy sie jaracie? Cytuj
Wallerot 5 Opublikowano 24 sierpnia 2012 Opublikowano 24 sierpnia 2012 Z tego co zobaczyłem to dają Epiphona w zestawie. Jeżeli masz zamiar grać też na prawdę, nie tylko w grze, to na pewno po jakimś czasie zrozumiesz, że potrzebujesz czegoś nowego, lepszego. Ze swojego doświadczenia wiem jednak, że lepiej na początku wziąć coś taniego i później ewentualnie pakować się w coś droższego. Chyba nikt nie jest na tyle głupi żeby dać za pierwszą gitarę 2000-2500 zł i później tego żałować. Za pierwszą swoją gitarę dałem 300 zł. Po roku oddałem ją koledze i kupiłem już coś właśnie w okolicach 2000 zł. Także myślę, że nie powinieneś od razu pakować kupy kasy. Ta w zupełności wystarczy. Cytuj
dawdi17 57 Opublikowano 25 sierpnia 2012 Opublikowano 25 sierpnia 2012 Właśnie - grał w to już ktoś? Jak wrażenia? Rock Band 3 czy Rocksmith lepsze? Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 26 sierpnia 2012 Opublikowano 26 sierpnia 2012 Zupełnie inne doświadczenie. O ile ogarnia się podstawy gitary to Rocksmith nie ma problemu z nauczeniem gracza kawałków z setlisty. Do tego dochodzi całkiem niezłe dlc (jak na start), zabawa z wzmacniaczami i minigierki. Grałem w wer. na PS3 i będę się mocno starał żeby sprawić sobie to cudeńko na X360 w okolicach premiery. Jeżeli masz elektryka (akustyk też zresztą się nada po paru dodatkach) to gierka jest dla ciebie. Cytuj
dawdi17 57 Opublikowano 26 sierpnia 2012 Opublikowano 26 sierpnia 2012 U mnie to tak powolutku rośnie. Jako gówniarz chciałem grać na gitarze, ale mi przeszło. Później Guitar Hero na PS2 i to wciskanie przycisków się podobało no i niespełnione marzenia o gitarze wróciły. Nawet pożyczyłem akustyka od kuzyna. Ale po paru dniach dałem sobie spokój. A wczoraj na ognisku u znajomych spotkałem mojego starego wuefistę, który zaproponował darmową naukę. Uderzę chyba w to. A Rocksmitha może tak rekreacyjnie, choćby dla przerwania znużenia, bo na początku pewnie nauki przez jakiś czas będą ogniskowe hiciory z "czarny chleb" na czele hehe Cytuj
Gość Orzeszek87 Opublikowano 28 września 2012 Opublikowano 28 września 2012 (edytowane) nabyte Edytowane 28 września 2012 przez Orzeszek87 Cytuj
TheAceOfSpades 482 Opublikowano 29 września 2012 Opublikowano 29 września 2012 (edytowane) Trochę zryta cena (coś koło 260 zł) i chyba brak obsługi basówki na starcie (DLC) ... kiedyś na bank nabędę, różowa V-ka pożyczona od kumpla pójdzie ostro w ruch xD Edytowane 29 września 2012 przez TheAceOfSpades Cytuj
jarken 33 Opublikowano 29 września 2012 Opublikowano 29 września 2012 Cena to 249zł, bass jest już w zestawie. Cytuj
Gość Orzeszek87 Opublikowano 29 września 2012 Opublikowano 29 września 2012 okej, pograłem chwile i pierwsze wrażenia niesamowite, zawsze chciałem nauczyć sie grać na gitarce i bum mam okazje, gitarka fajna i dobrze wykonana, jestem totalnym noobem w prawdziwych gitarach i narazie sobie kiepsko radze z gitarką, ale ćwiczenie czyni mistrza ogólnie jestem zachwycony. jutro kumpel, pro basista przychodzi do mnie, więc ogarne temat Cytuj
Redmitsu 986 Opublikowano 29 września 2012 Opublikowano 29 września 2012 Chyba powroce do gier muzycznych z ta gra wraz z kitem les paul. Czy kupujac bundla oplaca sie? Ta gitarka jest w miare spoko na poczatek? Aha, w rb3 tez mozna podpiac jakakolwiek gitare? Cytuj
TheAceOfSpades 482 Opublikowano 29 września 2012 Opublikowano 29 września 2012 (edytowane) Cena to 249zł, bass jest już w zestawie. zmylił mnie ten obrazek z ich fejsa a co do ceny, no cóż - popatrzyłem po necie i w takiej cenie nie widziałem, najtaniej 259 za nówkę w wersji x360 @ Redmitsu, IMO ten bundle się nie opłaca - tam nie ma chyba żadnego upustu za bardzo, także płacisz cenę retail gry + cenę tego Les Paula Juniora, pewnie jest warty ze 400 zł (nigdzie go w PL nie sprzedają), sęk w tym że za 400 zł zawsze nabędziesz LEPSZĄ używaną gitarę niż nową... ale na początek się nada, Epi raczej nie robi chały która nie będzie stroić etc. chyba że w tych bundlach cisną jakiś wyjątkowo ciulowy wypust od azjatów Edytowane 29 września 2012 przez TheAceOfSpades 1 Cytuj
jarken 33 Opublikowano 29 września 2012 Opublikowano 29 września 2012 zmylił mnie ten obrazek z ich fejsa a co do ceny, no cóż - popatrzyłem po necie i w takiej cenie nie widziałem, najtaniej 259 za nówkę w wersji x360 Miesiąc temu wyszło DLC, ale to dotyczy tylko USA, u nas od razu jest on na płycie. Kupiłem w 3kropki.pl za 249zł, ale z tego co widzę, co wersji na PS3 w tej chwili nie ma. Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 3 października 2012 Opublikowano 3 października 2012 Chcecie zobaczyć gitarę Epiphone Les Paul Junior? No to macie mój filmik dziś nagrany http://youtu.be/ZEeUQdhslgQ Cytuj
Gość Orzeszek87 Opublikowano 3 października 2012 Opublikowano 3 października 2012 jako że jestem 100% dałnem w kwestii korzystania z gitary moge potwierdzić powyższe, gitarka spoko, znajomi gitarzyści potwierdzili ze lepsze MI nie potrzeba do brząkania od czasu do czasu i nauki grania. szare skarpety i klapki :ph34r: Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 4 października 2012 Opublikowano 4 października 2012 (edytowane) Pomysł na grę genialny, bo jak twierdzi mój kolega - gitarzysta " Ja to se Slayera mogę zagrać dowolny utwór, a tu mi nie idzie" - grając w GH:Metallice. No właśnie, wreszcie coś dla grających... sam mam ochotę na to, ale mam sporo wydatków - kupuję sobie nowy keyboard , poza tym boję się że będzie się kurzyło, jak gitara z GuitarHero, czy klaiwsze z RockBanda, czy buzzery z Buzz Quiz, czy move'y z PS Move, czy PS Vita... ot, kolejny gadzet. Edytowane 4 października 2012 przez grzybiarz Cytuj
TheAceOfSpades 482 Opublikowano 5 października 2012 Opublikowano 5 października 2012 Orientuje się ktoś czy gra ogarnia basy piąteczki czy przewidziano tylko 4-strunowe warianty? Cytuj
Keymaker 25 Opublikowano 5 października 2012 Opublikowano 5 października 2012 Tylko cztery struny. Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 5 października 2012 Opublikowano 5 października 2012 (pipi)a, tam lezy dual shock. Baron Xboxa (*) Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 5 października 2012 Opublikowano 5 października 2012 Ktos wie czy gre na xa z samym kablem mozna dostac normalnie w sklepie? premiera miala byc 28 wrzesnia Cytuj
Redmitsu 986 Opublikowano 5 października 2012 Opublikowano 5 października 2012 Dzisiaj zakupilem bundle packa na ps3. Gitara jest bardzo fajnie wykonana ale jezeli chodzi o sama gre jeszcze duzo przede mna. Bylem przyzwyczajony do interfejsu rb2 i na filmikach ten z rs mnie nie przekonwywal ale podczas grania jest znosny a i tak jest lepszy niz ten co byl w gh. Generalnie pierwszy raz gram na gitarze i jestem calkowitym noobem jezeli chodzi o granie. Dzisiaj byl ciezki dzien by przyzwyczaic sie do 6 strun i do ulozenia reki by nie grac jednym palcem. Jakies porady na poczatek? Mam grac wszystkie treningi czy napierdalac caly czas jedna piosenke by przyzwyczajac sie do ukladania palcow na danych strunach? Cytuj
Absolem 1 036 Opublikowano 6 października 2012 Opublikowano 6 października 2012 Gdzie kupiles? i czy mieli same gry? Cytuj
Redmitsu 986 Opublikowano 6 października 2012 Opublikowano 6 października 2012 (edytowane) Ja kupilem w komputroniku ale ze tam pracuje to zrobilem bardzo atrakcyjna cene Jak bys chcial kupic z komputronika to musisz isc do salonu i ci sprawdza czy moga sciagnac bo na stronie pisze tak a na stronie gdzie zamawiamy jest czasami calkiem inaczej. Swoja droga dzisiaj zauwazylem ze struna bassowa mi brzeczy na kilku progach pomimo tego ze niby jest dobrze wystrojona. Chyba sie wkurze i pojde do sklepu muzycznego jakiegos ale narazie wole zapytac tutaj zeby sobie ewentualnego wstydu nie narobic. Ciekawe jak z gwarancja wysylka do ubisoftu czy co? Edytowane 6 października 2012 przez Redmitsu Cytuj
MichAelis 5 619 Opublikowano 6 października 2012 Opublikowano 6 października 2012 wymień strunę? Cytuj
TheAceOfSpades 482 Opublikowano 7 października 2012 Opublikowano 7 października 2012 (edytowane) Ja kupilem w komputroniku ale ze tam pracuje to zrobilem bardzo atrakcyjna cene Jak bys chcial kupic z komputronika to musisz isc do salonu i ci sprawdza czy moga sciagnac bo na stronie pisze tak a na stronie gdzie zamawiamy jest czasami calkiem inaczej. Swoja droga dzisiaj zauwazylem ze struna bassowa mi brzeczy na kilku progach pomimo tego ze niby jest dobrze wystrojona. Chyba sie wkurze i pojde do sklepu muzycznego jakiegos ale narazie wole zapytac tutaj zeby sobie ewentualnego wstydu nie narobic. Ciekawe jak z gwarancja wysylka do ubisoftu czy co? nie masz po co wymieniać struny bo to nie pomoże jeśli struna napyerdala po progach, to może być kilka rzeczy: a) za nisko ustawiona akcja strun b) zbyt prosty gryf c) chuiowo nabite progi i tu nic nie zrobisz pkty a i b można załatwić samemu albo zanieść gitarę do lutnika (w większym mieście żaden problem), poszukaj sobie tutoriali w necie jak regulować kąt gryfu prętem (z tym trzeba uważać) albo poczytaj sobie o regulacji akcji strun (ich wysokości w stosunku do podstrunnicy), to drugie jest całkowicie bezpieczne (rozumiem, że brzęczy ci struna E w tym les paulu z zestawu?) @marekjw2523 po prostu musisz szukać leworęcznego wariantu gitary, czyli ten bundle nie jest raczej dla ciebie Edytowane 7 października 2012 przez TheAceOfSpades 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi